Skype

Ni får gärna adda mig på skype så kan vi prata och kankse se varandra där. Nu sen ni bytt till vintertid är det är 12 timmars tidskillnad så det är bara att tänka om det är morgon här är det kväll där osv. Jag heter "honmedskillsen" på skype kanske ska säga det också! :P

P.S Anna har du verkligen addat mig på skype? för jag har inte dig... :s Vi måste ju skypa någon dag nu! Säg en dag och en tid and I'll be there!



fotboll igen :)

Hejsan hoppsan alla glada! Idag har jag spelat fotboll igen! Det var riktigt kul idag så det kommer bli fotboll varje torsdag nu framöver. Fast det är ju inte 11- manna fotboll just nu. Utan det spelar dem under vintern här. Så i maj tror jag säsongen drar igång och sen spelar dem till augusti. Fast träningarna börjar i februari men först har dem en try out för att ta ut laget. Så i februari ska jag försöka fara på try out och se om jag platsar i Papakuras damlag. De skulle visst vara en väldigt ungt lag med mestadels 15-16 åringar men även några få som var 18, 20, 22 och en på 30 år. Men det blir spännande att se.

Men nu på tordgagar så är det ju ingen 11-manna fotboll på fullstor plan utan turnering på knappt 1/4 yta och med fem personer i varje lag (varav 2 st måste vara tjejer). Vi har två matcherna som är på 20 minuter vardera med sidbyte efter 10 minuter. Det kostar en liten summa att spela ca 40 nzd (typ 200:-) inklusive matchtröja. Sen får det vinnande laget i turneringen dela på 1000nzd (5000:-) Så det finns ju en liten pott att spela för. Förra veckan förlorade vi dock båda våra matcher idag vann vi båda, vi får försöka hållla denna trend istället. Fast mitt lag har väldigt svårt för att sätta bollen i mål, de skjuter mest bara i stolpe och ribba. Det får vi se till att ändra på om vi vill vinna!




Onsdag

Idag har jag haft en riktig chilldag här i solen. Jaxson sov typ hela dagen idag. Först sov han till tio i åtta då jag gick in och väckte honom. Sen var han vaken till ca nio. Sen sov han till halv tolv eller nått sånt. Sen var han vaken en stund dagen då vi lekte lite. Sen vid halv två, två la jag han igen för han började bli trött. Sen sov han till typ halv fem(!) Så jag hann ge Korbyn sina mackor och han kunde äta dem i lugn och ro. Sen kunde jag till och med hjälpa Korbyn med hans hemläxa utan att hela tiden behöva bli störd av Jaxson. Till och med Kylie hann hem innan han vaknade.

Sen vi femtiden gick jag ut. Tanken var att jag bara skulle ta det chill och gå på en liten prommis idag, men efter att ha gått några hundra meter blev jag less och började springa istället. Först sprang jag efter gatan, men sen sprang jag ner på stranden istället. Nu har jag precis kommit ut ur duschen, ska snart fara och käka middag med massa andra au pairer i Papakura. Ska bli gott med mat nu känner jag!

Ha det så bra där hemma!

P.S Morfar kan inte du logga in på Skype i morgon bitti (onsdagkväll för dig, vid typ 21.00 någon gång?) Det vore kul att få prata med dig lite igen!:)


Tisdag

Galet var trött och sliten jag var fram till typ lunch. Jag ville bara gå i säng igen, men sen vände det. Jag for ut och sprang en runda efter att Braedon kommit hem också! Riktigt skönt - fast galet varmt! När jag kom tillbaka hem igen möttes jag av att Braedon, Korbyn och Jaxson for iväg med bilen för att fixa telefonen (fast den funkar forfarande inte) Sen gick jag in, körde lite styrka innan jag beslöt mig för att det jag behövde just nu var ett svalkande dopp i havet. Så jag tog en handduk ur skåpet och ett par sandaler på fötterna och begav mig ner för trappen till havet.

hehe väl där drog jag av mig shortsen och linnet jag vart ute och sprungit i och begav mig ut för att möta havets vågor iklädd sport-bh och trosor. Det enda problemet var att just nu var det lågvatten vilket innebar att istället för att promenera rakt ner i vattnet som vid högvatten fick jag promendera/springa i ca 5 minuter innan jag slutligen nådde vattnet. Det är oerhört långgrunt här. Vid varje steg jag tog hela vägen ut tills jag nådde vattnet sjönk fötterna ner ungefär upp till anklarna och det var så grumligt att jag inte kunde se vart jag satte fötterna när jag äntligen nådde vattnet. Vattnet nådde dock inte högre än upp över fötterna. Jag gav dock inte upp för det utan fortsatte promenera ut. Efter en bra bits promenad hade vattnet stigit till halvvägs upp till knäna, men det gick inte precis att bada i det ännu. Så tillslut gav jag upp mitt havsbad för denna dag och började min långa färd tillbaka till land. Jag försökte springa så långt jag kunde men hela vägen in till land var sanden täckt av snäckor så klev man på för många eller för vassa delar av dem så gjorde det rätt ont i fötterna. Så på de delar av stranden där det var som mest snäckor fick jag lov att snällt promenera.

När jag tillslut kom tillbaka till huset hade jag lera fulla benen och fötterna. Jag mötte Braedon och Jaxson som letade mig. De hade inte hittat mig när jag kom tillbaka. Korbyn hade stått på altanen och ropat på mig. För de såg ju mina springskor och mobil m.m. hemma. Korbyn hade dock inte sett mig och jag hade inte hört honom för jag var för långt ut. Dom fick sig dock ett gott skratt när jag berättade vart jag varit. Se berättade dem att jag inte borde bada när det är lågvatten/ebb för att det kunde finnas hajar ute i kanalen samt stingrockor(!) Tack säger jag bara - nu lär jag ju säkert njuta av resten av mina havsdopp...

På kvällen åkte jag och Linda på bio. Denna vecka blev det "life as you know it" Vi trodde det skulle vara värsta komedin. Men den hade många sorgliga moment också. Ett par försöker para ihop sina två bästa vänner dock utan att lyckas. Sedan dör paret olyckligt i en bilolycka och överlåter vårdnaden av sitt barn till sina kompisar. Som tillsammans flyttar in i deras gamla hus för att ta hand om barnet... Det var i alla fall en rätt bra film :)

Måndag

Vi tog sovmorgon till halv tio. Klockan tio checkade vi ut från vårt hostel. Det är den normala tiden att checka ut från hostel här. Sedan begav vi oss till ännu ett mycket fint och mysigt vattenfall




Efter det så begav vi oss till en strand där vi bland annat låg och stekte med varsin glass! :D Underbara sommar! Det var verkligen hur varmt som helst.


De som inte hade smort in sig brände sig. Jag läste i min nz bibel (lonley planet New zealand) att i nya zeeland är det högst sannolikhet att få hudcancer i hela världen! Man bör unvika att vara i solen mellan 10-16 för då är solen som starkast. Det står även att man bör använda solkräm +30 (vilket jag har) samt smörja in sig minst 30 minuter innan man utsätter sig för solen för att solkrämen ska få tid att verka. Jag och Linda snackade om det här med solen och cancer och det också. Enligt henne var det 1/4 som fick hudcancer i nz och 1/10 som får det i sverige. Så risken är ju betydligt högre här. Hade min familj bott här hade en av oss statistiskt sett fått hudcancer! Kanske är tur att vi bor i kalla sverige ändå :)

Vår resrutt för måndagen


Kram

Söndag

På söndagen ställde vi klockan på 04.00 så att vi skulle hinna ta oss ut till Cape Reinga(där de två haven möts) innan solen gick upp, så att vi skulle få se soluppgången där. Vi bodde ca 20km från Cape Reinga och på den krokiga vägen så tog det ca 30 minuter att köra.

När vi väl kom dit så blåste det rätt kallt. Jag tror alla hade för lite kläder, men jag var en av oss som var bäst klädd. Vi satt länge och väntade på att solen skulle gå upp. Vi märkte att det blev ljusare och ljusare och vi insåg att solen gick upp på andra sidan en jättestor kulle. Så där satt vi i mörkret tidigt på morgonen och huttrade i kylan, utan att ens få se solen gå upp.

Men det var rätt mysigt ändå. Vi sjutiden kanske kom vi dock på att vi hade filtar i bilen så vi hämtade dem, lite chips och kakor. Blev en fin fin frukost, eller inte!



Det blev ljusare och ljusare allt eftersom

Gänget. uppifrån f.v: Constence, Gill, Karolin, Jag, chipsen och Linda tog fotot.


Sen åkte vi tillbaka till vårt hostel och jag och Linda gick och la oss och sov ca två timmar igen, medan tyskarna åkte tillbaka till Cape Reinga och sedan ut till Sanddynerna, två ställen som vi skulle till sen igen.

När vi vaknade så åkte vi som sagt tillbaka till Cape Reinga för vi ville alla se det i dagsljus också.


Jag och Linda gick på en liten promenad ut till en liten udde från vart man fick utsikt över havet och en fin strand.


Sen åkte vi vidare till sanddynerna.

Vi gick upp för vad som kändes som ett berg av sand. Det syns dåligt på bilden hur brant och högt det verkligen var och dessutom hade vi nästan inget vatten kvar. Men vi köpte sen efter vägen.


Efter det åkte vi till en strand. Wohoo vatten. Det var skönt att svalka fötterna och benen lite i värmen!


Sen åkte vi till ett JÄTTESTORT träd. Jag hoppas ni kan se hur stort det verkligen är! De hade stigar som man var tvungen att följa när man tittade på det. För tydligen var rötterna jättesköra trots storleken på trädet så om man gick utanför stigen kunde trädet dö!


Efter det begav vi oss av mot hostelet som vi bokat. Vi möttes dock av något som såg ut som en fallfärdig lada, så vi bestämde oss för att köra vidare i hopp om att hitta ett annat hostel att spendera natten på. Vi hittade tillslut ett i Dargaville vid 9-tiden på kvällen. Då var alla jättetrötta men främst hungriga - för vi hade inte käkat något sedan två - då vi hade glasspaus. Så vi for och käkade på en restaurag där jag åt en jättegod chicken tikka masala!


Vår resrutt för Söndagen:

Lördag

Vi vaknade upp på vårt hostel ca halv tio sen bar blev det först frukost, mackor med ost på och lite mjölk till det. Gill den ena av tyskorna hade köpt med massa mat. Så vi hade mackor, ost (färdigskivad), typ nutella, någon sylt, mjölk, någon typ av flingot för barn med chokladsmak, äppeljuice, spagetti i tomatsås på burk, kycklingkorv på burk samt tallrikar, knivar, skedar och gafflar i plast. Så ingen delikatess mat precis men jag klagar då inte. Det blev ostmackor för mig hela resan typ. Så länge vi hade ost i alla fall.

Efter att fått i mig ett par ostmackor och lite mjölk. (som inte behövde kylas ner btw..?) så bar det vidare norrut. Vi åkte först till ett vattenfall som låg kanske fem minuters bilväg från vårt hostel.
Det var väldigt fint där och väldigt varmt ute :) Vi hade riktigt toppenväder hela helgen med stålande sol! :D


Efter att varit där åkte vi till Paihias hamn. Sedan gick jag och Gill och bokade en båtresa ut till Hole in the rock. Ett ställe som Linda ska åka till senare och de andra två tjejern vart dagen innan, eftersom de kommit långt före oss. Fast vi tog en kortare tur på 1,5-2 timmar istället för 4 timmar som deras båtresa tagit. Vi åkte med denna båt som gick 48 knop som mest vilket är typ ca 90 km/h. Vi fick alla röda regnkappor och flytvästar. Alla som åkte med båten hade chans att vinna pengarna tillbaka eller en ny resa. Det var tre stycken som vann. Jag hade nummer 19 och nummer 18, 20 och 22 vann. Gill hade nummer 18 :)


Efter att åkt efter kusten och haft tur att se bland annat pingviner och en säl så kom vi fram till the hole in the rock. Det var riktigt fint där med klarblått vatten och den stålande solen gjorde såklart sitt också.


På vägen tillbaka såg vi delfiner! :) Fast de får inte åka närmare för att vi ska se dem för man måste ha ett särskilt tillstånd för att få göra det. Men jag var nöjd ändå. En annan dag ska jag fara och bada med delfiner i det vilda det har jag bestämt sedan länge och det här gjorde mig bara ännu mer taggad! :D Delfinerna leker efter båten. Det var lite svårt att se dem men det hoppade värsta mycket efter båten och vi såg en annan grupp på 5-6 delfiner också.


Sen åkte vi vidare till ett annat vattenfall. Det var verkligen hur fint som helst!

Det är synd att bilder aldrig visar hur fint det egentligen är här!

Sen åkte vi vidare till en strand. Jag blir alltid helt till mig när jag ser vatten och stränder. Särskilt när det är så varmt ute.


Slutligen stannade vi på ett hostel 20km från Cape Reinga. Vi hade dock tur igen för vi åkte förbi massor av hostel och slutligen kom vi till en by där det skulle finnas ett hostel i alla fall enligt vad tyskorna hade kollat upp. Men det fanns inget hostel där. Som tur var så fanns det ett i byn som låg en bra bit längre norr ut. Där hittade vi ett hostel men möttes av att det var fullt. Som tur var så hade några avbokat sitt rum så vi fick dela på ett 4-rum och ett 3-rum. Men det blev inte så mycket dyrare än på de andra stället endast ca 20 kronor. Där stannade vi över natten, svenskarna i ett rum och tyskarna i det andra.

Vår resrutt för lördagen:


Fredag

Jag fick skjuts av Braedon, Kylie och Jaxson till Linda hus. Så klockan sjuvar jag där. Sen fick vi skjuts av Gill en tysk tjej som bor i Auckland därifrån. V åkte vidare ut från Papakura, via Auckland, Orewa, Welsfords, Waipu, Whangarei, Hikurangi till Pahia där vi stannade för idag. Klockan var då ca 23. Det höll på köra till sig där ett tag för Gill som skulle bokat vårt hostel hade misslyckats med bokningen så vid halv 10 fick vi ett sms från två andra tjejer som vi skulle resa med men som redan var där att vi inte hade någon bokning. Men de lyckades fixa in oss alla 5 så då löste det sig ändå:)


Tillbaka igen

Nu är jag hemkommen efter en trevlig och händelserik resa. Blev raka vägen in i duschen när jag kom hem, för man känner sig inte så fräsh efter att man vart ute och rest länge, sen blev det lite chilltid i soffan och sen mat typ en timme senare. Vi hade jättesen middag idag, eller typ klockan åtta. Fast egentligen är det inte så sent. Dem brukar typ äta halv åtta. Hursomhelst just nu är jag supertrött ska gå och lägga mig så bilder kommer imorgon. Ha det bra! Kram på er!

Ikväll bär det av

I kväll åker jag "up north". Vi är ett gäng au pairer som ska åka norrut över långhelgen. Det är laybour Day på måndag så då är alla lediga(röd dag) så då får jag långhelg! :D Så då passar vi på att ta en lite längre resa! Vi ska bland annat till Cape Reinga där Tasmanhavet och stilla havet möts. Har vi tur kan det bli 10 meter höga vågor precis när de möts!

Så jag kommer inte uppdatera bloggen på ett par dagar nu. Jag kommer tillbaka måndag kväll och åker ikväll(fredag). Ska vara hos Linda om typ 1,5 timme så åker om typ en timme härifrån. Så måste se till att käka något och packa klart!

Ni får alla ha en toppenhelg! Vi hörs! :)

Torsdagsbrunch och fotboll

Idag kom jag ihåg att det var torsdagsbrunch (som jag totalt glömt förra veckan). Men jag trodde det skulle vara klockan 11. För det var vid den tiden som Linda messat mig och frågat vart jag höll hus förra veckan. Men det var visst klockan 10. Hon messade mig typ 10 i och frågade om jag skulle komma och att hon var på väg nu. Så då blev det lite bråttom. Fick lov att väcka Jaxson och göra honom i ordning. Vi åkte väl strax innan halv 11 kanske och var där lite efter 11. Efter att vi kört helt fel och fick lov att fråga oss fram efter vägen. Men väl där hade alla andra såklart käkat klart. Men de väntade på oss i alla fall. Det var Linda och en norsk och en isländsk tjej där. Jaxson var snäll så länge han slapp sitta i barnstolen och han hade väldigt got aptit så det var bra!

Jag och en av tjejerna som tog hand om ett barn i Jaxsons ålder bestämde att vi skulle ses på Fredag för en play date med barnen.

På kvällen for jag på fotboll. Det var typ en turnering mellan olika lag. Vi hade två matcher på 20 minuter vardera med halvlek och sidbyte i mitten. Men jag tyckte inte det var så jättekul. Det var bara 5-manna och det var tvunget vara minst 2 tjejer på planen hela tiden. (Vi var 3  st på vårt lag så blev mycket byten) Alla i mitt lag var typ 15 år. De pratade inte så mycket med mig och egade typ hela tiden. Får se om jag far någon fler gång. Tyckte dock det var kul att spelaa fotboll - det är det alltid. Eller så hittar jag på något annat at göra...?

Onsdag

I onsdags gav jag Jaxson ett bad efter att han vält ut ett flak till en av sina bilar full med vatten över sig. Jag lovar det var med flit för att han skulle få bada!



Sen gick vi på en promendad, eller Jaxson typ sprang och jag gick. Sen när vi kom tillbaka så var han i alla fall helt slut så då somnade han och sov typ 2 timmar.

På kvällen for jag ut och käkade middag med några andra Au pairer. Vi åt på Pizza Box i Papakura. Jag åt en jättegod pasta med Skaldjur i, typ musslor, räkor m.m. Alltså skaldjur och musslor är galet gott! :D


Min Första Post! :)

Jag fick min första post i Tisdag! :D

Ett paket och ett vykort från mamma och ett vykort från Berit

Så nu blev det mycket fint på mitt rum! :) Tackar!


Eat Pray Love

Den var bra, om än kanske aningen lång...Eller så kändes den bara det för att jag var kissnödig:P Men jag gillar att man kan se även helt nya filmer till halva priset på tisdagar. Eat pray love hade premiär här i torsdags den 14e. Så kostade ca 50 kronor - Asvärt!


Om ni får tillfälle så borde ni se den någon gång:) Kramar

Back to work!

Idag blev det jobb igen. Jag blev väckt av Korbyn vid halv sju:
- Jaxson är vaken!
- Jaja jag kommer...
Och så var man tillbaka på jobbet. Kunde han inte sovit lite längre!? Det var tungt att kliva upp idag. Jag var mitt i min djupsömn när jag blev väckt.

Jag gjorde Korbyn redo för skolan sen la vi(Kylie är hemma) i säng och när han vaknade, efter alldeles för lite sömn vid halv 10 så gjorde vi oss redo för att fara till chipmunks: en lekplats typ, tror det påminner lite om leos lekland(fast jag har i och för sig aldrig varit där) Men Jaxson gillade Chipmunks. Medan vi var där var Kylie på gymmet. När hon var klar efter typ en timme så for vi på en musikgrej för småbarn med Jaxson. Sen for vi och åt lunch. Macka med avokade och kyckling samt en kopp varm choklad :)

Efter det åkte vi hem och alla 3 somnade. Jaxson somnade redan i bilen på väg hem och somnade sedan om direkt vi kom hem. Jag och Kylie satt uppe ett tag sen sa Kylie att hon skulle gå och vila en stund så jag la mig i soffan med min sudokubok så att jag skulle höra ifall Jaxson vaknade. Men jag somande i soffan. Jag vaknade av att Korbyn kom hem. Så blev massa lek med honom och bus med honom.

Sen kom Kylie och Braedons gamla grannar förbi så var social med dom ett tag. Nu har jag Precis kommit ut ur duschen och sitter och väntar på att Braedon ska göra klart maten, jag är superhungrig! Sen blir det bio! Eat, Pray, Love med Linda ikväll! Hoppas maten hinner bli klar i tid bara. För jag måste åka om en halvtimme!


Måndag off

Måndag var jag ledig så jag drog en vända på stan. Höll inte på ta mig iväg först för lyckades inte vrida om nyckel i låset. Den satt bara fast. Kyile och Jaxson hade gått en på en promenad så de var inte hemma. JAg prövade dock rringa Kylie efter att jag försökt få bilen att starta i ca 10-15 min. Men jag kom bara till röstbrevlådan så det var ju inte så mycket hjälp. Men jag hade ju fått bilen att starta förut. Jag hade på parkeringsläge och rätt nyckel och alla inställnignar rätt. Men jag lyckades ändå inte vrida om nyckel utan att he sönder den.

Så tillslut blev jag less och gick in igen. Men efter typ 5 minuter gick jag ut till bilen igen i förhoppning om att den skulle låta mig vrida om nyckeln nu. Men icket. Men kag kom på att Ringa Braedon. Tillsammans lyckades vi lista ut att rattlåset hade gått igång. Så jag var tvungen att vrida lite på ratten. Sen gick det hur bra som helst att vrida om nyckeln och jag kunde ta mig iväg till Manakau.

Det var en bra dag, skönt med lite lugn och ro. Jag käkade sushi till lunch och sen blev det glass till efterrätt! Det här med inget socker på 2 veckor är ingte för mig tror jag:P Fast skulle kanske behöva avsockra mig lite...

När jag kom hem igen vart det massa spel, lek och bus igen.


jobb på en söndag

Idag har jag jobbat för Kylie var tvungen att jobba idag på grund av att hon fått nytt schema på jobbet och Braedon skulle haft cricket hela dagen. Cricketen blev dock inställd för idag har vädret varit kasst. Det har regnat hela dagen. Hittills när jag vart här har det regnat en liten stund och sedan blivit strålande solsken - men inte idag.

Det har varit en chill dag på jobbet idag. Jag skulle fått sovmorgon idag, men blev väckt klockan 8 av att Korbyn kom och väckte mig och sa att Jaxson var vaken. Så jag gick upp men mötte Kylie i Jaxsons rum som sa att jag kunde gå och lägga mig och sova lite längre. Så gick i säng igen men kunde inte somna om så låg och drog mig och gick upp strax innan nio.

Idag har jag sett en film, lekt och spelat spel med Korbyn som typ: Skip-bo, memory, pussel, sudoku, kurra gömma, tagen, rulla boll och massa annat. Är rätt nice ändå när man tänker efter. Jag får betalt för att leka. Jag har såklart lekt med Jaxson också. Fast han har sovit rätt bra idag. Sov typ nästan 2 timmar på förmiddagen sen somnade han vid typ halv två och sov till typ fyra. Kylie åkte på jobbet vid halv ett och Braedon kom hem vid tre kanske. Så har verkligen vart en chill dag.

Kvällen spenderades i soffan medmin sudokubok och cricket/CSI i bakrunden. Men nu börjar jag bli trött så ska nog krypa i säng snart. Tror inte jag kommer få sova så länge imorrn även om jag är ledig.

Imorgon planerar jag att åka ner till någon stad i närheten. Jag har inte riktigt bestämt vilken än, lär nog bestämma mig imorgon. (Kylie är ledig mån-ons så hon ser till att Korbyn kommer till skolan imorrn och tar hand om Jaxson under dagen) Jag jobbar dock resten av veckan. Kram

lördag 16/10/2010

Jag tog en ordentlig sovmorgon i morse. Eller jag försökte i alla fall. Vaknade typ 100 ggr av att Jaxson skrek, någon pratade alldeles för högt utanför min dörr, tvn, eller tvättmaskinen. Vid tio gick jag dock upp. Körde lite styrketräning på rummet i typ 30 min innan jag gick in i duschen.

Sen tog jag det bara väldigt chill tittade på serier, läste, såg lite på tv men försökte hålla mig undan Korbyn som hade spytt i natt. Jag kände inte för att få magsjuka. Klockan tre bar vi oss iväg till en granne, Romilia (Kiaras mamma) som fyllde 40 år igår och hade fest idag. Alla hade med sig något att käka när dem kom dit. Det var hur mycket folk, barn och mat som helst! Jag käkade bland annat musslor som faktiskt var jättegoda - särkilt dem i chilisås! MUMS!

Som sagt det var verkligen hur mycket folk som helst hos Romilia. Alla var vänner till Kylie och Braedon också så det var riktigt många som jag presenterades för, tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på någon! :P Alla såg typ likadana ut  och alla barnen också! :P Jag kan inte säga att det var den roligaste kvällen i mitt liv precis. Man känner sig lite som det fjärde hjulet när man inte känner någon. Känns som om man bara är i vägen. Men jag lär väl lära känna alla dem precis i tid innan jag åker hem igen! De verkar dock vara ett trevligt gäng, många men trevliga när man väl lär känna dem tror jag. Men det är svårt att föra konversationer med människor man alldrig sett i sitt liv förut - särskilt när alla andra känner varandra!

Känns dock skönt att vara tillbaka i huset igen. Inte längre vara omgiven av massa främmande människor. Jaxson ligger och sover. Braedon ser på tv och Kylie och Korbyn är kvar hos Romilia. Ser fram emot att mitt avsnitt av one tree hill ska laddas klart så jag kan se det utan avbrott.

Hoppas ni i Sverige får en bra lördagskväll. Se till att omgiva er av männiksor ni tycker om! Kramar från nz :)

Fredag eftermiddag

Kylie for på gymmet efter att vi kommit hem och käkat lite. Efter att Jaxson vaknat tog jag med honom på en promenad i vagnen och gick till lekplatsen. Det är väldigt mysiga vägar att promenera efter.


Jaxson älskar att åka rushkana...

... och gunga

Det är kul att leka med barken också!

Att åka gungbräda var kul också. Men kasnke hade varit roligare om man haft någon att gunga med!?


När vi kom hem igen så var han jättetrött! Först blev det lite mat och sen i säng. Men lillkillen ville inte sova för Korbyn kom hem! Men tillslut så...


Calf and Lamm Day (Fredag)

Idag var det Calf and Lamm day på Korbyns skola. Dagen började som vanligt. Korbyn sov dock längre än vanligt oftast vaknar han vid tio i sju eller sju precis, men idag var det nog närmare tio över! Såna där små gländjemoment i vardagen. Dock så vaknade Jaxson klockan sex. Fast Kylie var hemma idag så hon tog hand om honom och stängde min dörr. Hon tyckte nog att jag skulle få min sömn men det var ändå svårt att sova men låg och drog mig till tjugo i 7. Kändes då skönt att det blev en relativt tidig kväll igår och inte bio. För jag var ändå supertrött när jag vaknade, hade varit helt död idag om jag gått på bio.

När allt var klart, alla var mätta och nöjda och Korbyn var duschad och klar så for han och Kylie iväg för att lämna Korbyn på skolan. Jag stannade hemma och passade på att göra bort städningen. Först hämgde jag tvätten och la in en till maskin. Sen damsög lite snabbt - som alltid. Men det är en sak jag inte fattar! Varje dag är det hur mycket smuts som helst i dammsugaren - trots att det inte är  särskilt stor yta och att denna lilla yta dammsugs varje dag! :O Hur som helst, efter det tog jag golven lite snabbt med moppen. Precis när jag var klar kom Kylie hem. Så då väckte vi Jaxson - någon som inte uppskattades - och for iväg till skolan för att titta på allt som fanns att titta på där.

Jaxson älskade alla djur. Här är ett lamm som matas med flaska!



Brandkåren var där vilket barnen såklart tyckte var coolt!



Korbyns klass hade gjort blomsterarrangemang och det var tvungna att återvinna något! Varje grej är en tävling och i denn kom Korbyn i toppen men tyvärr inte på pallen.



Här är korbyns: Den är gjord av ett stuprör som sågats till och täckts med en planka och sedan fyllts med blommor.



Några andra coola:


Dem har även gjort tavlor med havsmotiv...



...Korbyns exemplar som gav en tredjeplats



Blomsterarrangemang som dem i Korbyns klass gjort



Korbyns


Det vinnande exemplaret


Sen gjorde alla kakor också, garnerade med godis - men dom fick inte käka dem, suck!



Korbyns Sköldpadda. Han vann dock inte med denna tävling...


...utan vinnaren i Korbyns klass var denna snögubbe:


Massa andra coola grönsaksdjur från andra klasser:

Jag gillar den här sista


Sen var det massor av barn som tog hand om en kalv eller ett får och gick en bana!
Först var det sick-sack mellan några pinnar. Sen en raksträcka

...och sen skulle de få fåret att hoppa/gå över en stock. Efter stocken så skulle de lämna fåret hos en tjej som stod där, gå tillbaka på andra sidan stocken och ropa på fåret som då skulle komma tillbaka till dem.


Men det gjorde inte mr Huggles - han kom till mig itsället! :P

Här är en pojke som går den inledande sick-sack banan - dock med ett får som vägrade röra sig.. och när han tillslut lyckats ta sig genom banan och skulle ropa på fåret så totaldissade det honom först och sen sprang den ut utanför inhängnaden.


Det var även vissa klasser som baka tårta. Här är några coola:


Korbyn hade endast bakat en tårta till försäljning. Jag tror dem tjänade ganska bra på den där dagen. Jag köpte bland annat en bok, lunch, men mitt bästa köp var:

en stor påse kiwi (var till och med två till i den, men dem hann jag käka upp innan jag tog bilden) för 2nzd dvs ca 10-12 kr! Mums med kiwi!

Vi var tvungna att åka hem vid 11 för då var Jaxson så trött så när vi kom hem blev det sängen för honom.



Torsdag 14/10/2010

Idag skjutsade jag Korbyn till skolan eftersom han hade så Mycket saker att ta med sig idag. Dom har calf and lamb day (kalv- och lammdag) imorgon(fredag) på skolan. Vilket har någonting med lamm och kalvar att göra som jag inte riktigt räknat ut men tror dom ska gå någon bana med dem. (Bilderna är från förra året)

Sen ska de även göra varsitt grönsaksdjur. Jag ska se till att ta lite bilder imorgon så ni får se årets bilder. Vad han gjort för djur i år får ni se imorgon. Jag vill inte avslöja det ännu! Denna bild är från förra året då Korbyn vann. Vi får se hur det går imorgon...



Sen ska alla göra ett blomsterarrangemang. Jag tror dom har något tema av nått slag...?



Sen designar alla också två kakor var.



Efter att jag lämnat av Korbyn och alla hans saker på skolan så åkte jag och Jaxson hem. Jag la Jaxson i säng igen eftersom han var trött och brukar normalt sova vid denna tid. Under tiden så städade jag lite och passade på att steka lite i solen. Jaxson sov i typ två timmar och jag hade nästan ingen städning att göra så det blev lite tid i solen. Det var jättefint väder idag. Jag har gått i shorts hela dagen och har inte frysigt det minsta!

Jaxson vaknade igen strax efter 11 så jag fixade lite lunch och precis när vi käkat klart fick jag ett sms av Linda som undrade vart jag höll hus. Tanken var att vi skulle ha brunch idag. Men det hade jag totalt glömt bort. Så blev ingen brunch idag för det tar typ 30 min att köra, Korbyn slutade halv 1 idag så hade blivit en väldigt snabb brunch och dessutom hade jag och Jaxson precis käkat.

Sen blev det lite lek, Korbyn kom hem, mer lek. Sen blev det två timmars sömn för Jaxson igen, massor av lek med Korbyn. Vid halv fyra vaknade Jaxson igen och det blev dags för mat igen för honom. Sen har det var full sprutt på honom och just nu är han såååå trött. De försöker få honom i säng men han vill inte sova, tror han är övertrött. Men han borde lagt sig för länge sen!

Jag har inte gjort så mycket ikväll. Jag hade kunnat fara på bio och se premiären av eat, pray, love men det blev så stressigt så valde att stanna hemma ikväll. Jag får se den en annan dag. Jag är rätt trött nu efter en lång dag så ska bli skönt att få krypa i säng snart. Åt kyckling ikväll igen som vanligt! Jag äter typ kyckling jämt! Till lunch och middag typ varje dag! Man kan inte få kycklingförgiftning va?

Fick förresten min första lön idag - Härligt!

Godnatt!








Dags att ladda batterierna snart!

Jag är helt slut efter en ändå lugn dag hemma. Jaxson har sovit mycket men när han varit uppe har det vart full fart och massor av lek. Han är alltid värsta snäll och så på dagarna när jag är med honom men så fort föräldrarna kommer hem blir han grinig, trött och skriker och gnäller en massa så ljudnivån går upp ett par steg. Och när man inte käkar middag förrän halv 8 och är låg på energi så blir man lätt trött. Men jag ska försöka på fylla på med energi lite bättre och dricka mer. Jag tror jag dricker alldeles för lite...

En bra sak då, jag har inte frysit nå mycket idag utan tyckt det vart behagligt. I alla fall efter att vi var ute och sprang en vända Jaxson och jag. Tror jag ska försöka komma mig ut och springa lite oftare nu när jag kan ta med Jaxson ut. För på kvällarna är man ofta helt slut eller så far jag ut och hittar på något.

Jag måste bli bättre på ta bilder också. Det var Sandra som tagit de flesta bilderna på mig från förra veckan. Efter att hon åkt har det blivit färre bilder. Men ska försöka ta lite bilder i alla fall.

Onsdag 13/10/2010

Idag var den första morgonen som jag var uppe och gjorde barnen redo och såg till att korbyn kom iväg till skolan i tid - och det gick alldeles utmärkt!

Jaxson har sovit stor del av dagen idag och sover just nu också! Medans han sovit har jag sett till att städa undan allt, diska, köra en maskin tvätt och damsuga lite snabbt. Sen har jag även hunnit se en film, dock med ett par avbrott för att Jaxson vaknat upp och fått lite mat i magen innan han somnade om igen.

När han sedan vaknade igen for vi ut och sprang en runda. Eller Jaxson sprang inte, han åkte i vagnen. Han tyckte det var jättekul att åka i guppen som blir när man kör ner från trottoaren. Det finns massor av såna gupp eftersom det är många avtagsvägar. Men som tur är så är Clarks beach väldigt litet och det ligger en bit utanför så det är inte så mycket bilar som kör där, särskilt inte mitt på dagen.

När vi kom hem blev det raka vägen in i duschen för oss båda. Jag behövde verkligen skölja av mig och Jaxson älskar att bada, dessutom vill jag inte lämna honom själv medan jag duschar så han fick helt enkelt följa med och bada i sin balja.

Sen blev det lite mer lek, men nu ligger han och sover igen så jag passar på att ta igen mig lite jag med!

Ikväll är det tänkt att det ska bli middag med några andra au pairer, men jag vet inte om jag orkar fara idag. Är rätt trött just nu. Men vi ser väl.

Snart kommer nog Korbyn hem på en stund också så då blir det att leka lite med honom och när Jaxson vaknar ska jag ge han en ordentlig måltid. Han ska få en vid ca kl 3. Men han kanske vaknar lite efter för han somnade nog inte förrän kvart, tjugo över två.

Ni får ha det så bra där hemma! Hoppas ni får lite sol. Idag har det varit rätt lite av det här... men den tittar fram lite då och då. Kram

tisdagsbio

Igårkväll blev det bio igen. Jag, Linda och tjejen från Kassan. Jag hade svårt att avgöra om hon var svensk eller nz. Men det visade sig att hon bott i Sverige tills hon var 6 år och sedan flyttat till nz. Hennes mamma var nyzeländsk och pappa var svensk så hon är som både svensk och nyzeländsk.

Vi såg i alla fall en riktigt konstig, pinsam men ändå rolig film där verkligen ALLT går fel! Jag satt och slog mig själv i ansiktet typ hela tiden för jag tyckte den var så pinsam! Ni kan ju kolla in trailern om ni är nyfikna.

Bild: Google


Tisdag 12/10/2010

Idag vaknade jag tidigt, precis som igår. Fast idag tog det verkligen emot att kliva upp. Klockan sju hade jag dock tagit mig upp ur sängen i tid till att Korbyn också vaknat. Jag fixade frukost åt honom som vanligt sen följde jag han till bussen.

Medan jag gjorde det så vaknade Jaxson. Men Sandra var ju fortfarande kvar så hon tog hand om honom. Sen gav jag Jaxson mat, tvättade och damsög  lite, käkade frukost, duschade, lekte med Jaxson och såna saker tills klockan blev 11. Då var det dags att ta bilen och skjutsa Sandra till flygplatsen. Hon åker nämligen till Samoa idag. En ö vid typ filipinerna.

Att hitta till flygplatsen var ju inga problem. Men att hitta hem var det jag vr orolig för. Men jag fick lite instrutioner av Sandra fast fattade typ inte så mycket. Men jag förstod att jag skulle köra mot Manakau på motorvägen söderut. Det var allt jag behövde för att hitta hem. Jag körde inte fel en enda gång och jag höll mig på rätt sida vägen hela tiden!

När vi kom hem så la jag Jaxson i sängen. Fast han ville inte riktigt somna på en gång bara busa. Men nu tror jag han sover det har varit tyst ett tag i rummet nu. Under tiden har jag gjort pannkakor som han ska få när han vaknar. Sen har jag hunnit käka några pannkakor själv också och hängt upp och tvättar lite mer tvätt. Nu sitter jag och funderar på om jag ska damsuga utanför Jaxsons rum och den delen av huset eller om han vaknar då...

Damsugaren är ett riktigt monster! Stor, fet och tung och så låter den rätt bra också. Ingen sån där liten och tyst en precis!



Måndag 11/10/2010

Idag har varit en rätt lugn dag. Korbyn började skolan i morse igen så såg till att han gjorde sig klar och kom till busshållplatsen i tid. Idag var en liten speciell dag för Sandra är fortfarande här och idag var Braedon ledig från jobbet också. Så vi var tre stycken som tog hand om Jaxson idag. Han sov dock en del av tiden och vid tre-tiden, precis innan Korbyn kom hem så for jag och Braedon ut och övningskörde med bilen, samt skrev över försäkringen på bilen på mig. Sen for vi och handlade och så och sen mötte vi upp Kylie för en fika på ett mysigt litet café. Jag fick välja en kaka. Det blev en med mycket, mycket choklad, såklart och till det varm choklad - Det kan aldrig bli för mycket choklad!

Sen snackade dem lite med mig om hur det kommer att bli i  framtiden, vad dom förväntar sig av mig och vad jag inte förväntas göra. Men det var rätt själklart!

Sen när vi kom hem lekte jag bara med barnen medan Sandra fixade middagen och hostföräldrarna var och handlade eller nått...

Jag fick förresten reda på något mycket rolig och glädjande för min del. Kyile och Braedon och Korbyn i viss mån ska under det kommande två veckorna från imorgon(tisdag) eller onsdag inte käka något med socker i på två veckor. Vilket innebär inget vitt bröd, (så jag sa att jag kunde baka något bröd om dom ville) ingen pasta, eller massa kakor och ingen snabbmat eller så. Tror det kommer bli bra. Kommer finnas mycket med grönsaker, frukt, nötter osv. här - Lovley

Så kvällen har spenderats med att leta reda på osötade recept på bröd! I like this! :)

Hoppas ni haft en bra kväll! :) Kramar!

Söndag 10/10/2010

Idag blev det minigolf med Sandra och Linda. Jag brukar vara riktigt dålig på minigolf och tappa koncentrationen efter typ tre hål. Men idag tävlade vi om en glass så då kom tävlingsmänniskan hos mig fram! Dessutom var banorna inte like svåra som i Sverige. Det var inga lopar eller sånt. Det enda dom hade var lite knölar på banan så bollen inte alltid rullade rakt eller att banan lutade lite.(se bild )Dom hade satsat med på att omgivningen skulle se fräsig ut. Vilket den ju gjorde. Med minigolf och piratskepp m.m Men själv minigolfen var inget vidare.



Men det blev väldigt jämt! Vi spelade 36 hål! Vinnaren fick 103 poäng, tvåan 104 poäng och trean 105 poäng! Så vi var alla lika bra eller dåliga beroende på hur man ser det! Själv tycker jag vi var lika bra allihopa! Gissa vem som vann glassen förresten? ;)

Efter det for vi och käkade middag på lone star. Det var en reataurang som Kylie hade tippsat oss om men det var lite dyrare än vi hoppats på. Jag beställde kyckling med sallad och potatis och en cola och det gick på ca 150 kr.

Lite bilder från Lindas facebook: medan vi väntade på maten...


Men det var trevligt och maten var god. Sen blev det som en liten avskedsmiddag till Sandra också som snart åker till sydön för lite semester i fyra veckor innan hon återkommer för en vecka här och sen åker till LA för några dar och sen hem till tyskland.

Efter middagen for vi till en tjej som heter Sam (Samantha). Hon är från nz men jobbar lite extra som au pair. Satt och snackade lite och hade det trevligt innan vi återvände hem igen.

Adress

This is where I live: (inte huset dock men gatan)


Det är några som hört av sig om min adress här i nz. Så tycker det är enklast att lägga ut den på bloggen.

Sofia Johansson
c/o Makgill family
31 Torkar Road
Clarks Beach 2122
New Zealand

Ha det bra där hemma! Kramar

Lördag 09/10/2010

Idag tog jag en lång sovmorgon - riktigt skönt måste jag säga! Resten av dagen har varit lugn den med. Har chillat med min bok, serier, och lite kortspel med korbyn.

Vid klockan två for alla utom jag och Sandra iväg. Kylie skulle jobba och barnen och Braedon skulle på Barbeque. Jag fick följa med om jag ville, men jag och Sandra tog en vända ut med bilen. Jag körde och hon visade runt mig lite. Vi for till Pukekohe eller nått sånt. Är fortfarande svårt med namnen på alla ställen... Hon skulle i alla fall köpa några grejor och jag behövde några jag med exv. en egen duschkräm. Jag har nallat lite här tills nu. Jag glömde ta med mig hårsnoddarna som jag köpt inför resan så har bara två stycken varav den ena vet jag inte vart den är. Sen hann det bli ett doftljus för att värma upp mitt rum lite. haha när skoja bara. Är för att det ska lukta lite godare. Katten pissade i en korg i mitt rum så det stinker fortfarande lite fast jag tvättade den. Sen köpte jag en film också. Filmer är väldigt billiga här. Jag köpte en shoppaholics bekännelse för ca 60 kr.

Dom är också väldigt snabba på att komma ut med nya filmer. Vi kunde se massor av filmer till salu som gick på bio för max typ 3 veckor sen.



När man betala inne på en av affärer så frågar dom typ ALLTID hur man mår och ibland var man kommer ifrån (vi har nog inte riktigt samma dialekt :P) På en av affärerna vi var inne på stod en tjej i min ålder typ bakom kassan när vi skulle betala. Hon undrade var vi var ifrån, vad vi gjorde här. Jag sa att jag var från sverige och att vi jobbade som Au pairer. Hon undrade om vi kände en tjej som heter Madeleine som är svensk men som åkt hem till sverige igen. Sandra visste vem det var. Vi snackade lite mer också men orkar inte skriva allt :P Blev några ord på svenska också. Sen innan jag skulle gå ville hon ha mitt nummer. Kanske får ännu en svensk som jag kan hänga med, vem vet?

Folket här är överlag väldigt trevliga och snälla. Dom kommer ofta fram och pratar med en, inte alls lika återhållsamma som i sverige - det är kul!

Sen blev det take out till middag. Wok med nudlar och kycklig och massor av grönsaker för mig. Måste dock säga att det var galet mycket mat. Jag åt inte ens hälfen. Fast jag åt ändå en stor tallrik för jag var hungrig eftersom jag bara hunnit käka frukost idag. Till middagen som som vanligt här i detta konstiga land åts i soffan(eftersom köksbordet är fullproppat med grejor) såg vi på min nyköpta film!

Nu ligger jag och chillar och surfar lite i min fotölj medan jag väntar på att ett avsnitt av one tree hill ska laddas upp. Vilket det gjort nu. Så ska se på det ett tag! Ni får ha det så bra där hemma!


Mitt Rum

Jag har äntligen taigt lite bilder på hur det ser ut i mitt rum. Oturligt nog så tog jag dem typ den enda dagen som det varit dåligt väder. Idag regnar det nämligen.

Det är väldigt fint rum jag har tycker jag. Jag har två stora panoramafönster. Tyvärr kan jag inte se havet härifrån, utan bara på parkeringen och ut på vägen och så grannarnas hus. (eller jag ser havet om jag sitter i min fotölj)


Min mycket sköna fotölj som jag ofta sitter och surfar från.


Min stora sköna säng med uppvärmbar filt nerbäddad under täcket.


fr. vänster min byrå med diverse saker, min fläkt/element som jag numera vet hur den fungerar. Min stora garderob med två stycken skjutdörrar. Ni får dock bara se halva delen. Den andra delen hänger mina klänningar. (alltså bakom den stängda dörren)


Mina två tavelliknande anslagstavlor där jag kommer sätta upp alla eventuella vykort och likande jag får från er där hemma! Just nu sitter en bild jag fått från kiara på den övre och två bilder jag fått från korbyn på den undre.


Mitt natthuksbord med mina tidningar och böcker. Längst in mot väggen min nz-bibel en bok om allt man kan tänkas behöva veta om nz. Jag fick den av Sandra. Hon hade redan en på tyska så jag fick hennes engelska exemplar. Där står massa saker man kan göra i massa olika städer, lite om kulturen, folket, historian osv.

Under har jag min tuggummigömma och lite broschyrer om nz.


Bäst  av allt! Min godisgömma med svenskt godis. Ett Supermegastor lösviktsgodispåse från hemmekväll, 1,5 maraboukakor och en påse malaco truly. Samt flygbiljetter, visum och lite pengar m.m.

Svenskt godis är det absolut bästa!!

Fredag 08/10/2010

Idag var det en lugn dag. Korbyn sov över från torsdag till fredag hos Kiara och kom inte hem förrän till middagen. Så idag hade vi bara hand om Jaxson som typ sov hela dagen nästan. Han sov från typ kanske 12-16.

På kvällen tog jag det bara lugn, skypade lite och tittade på lite serier samt började läsa lite i en av de två böcker jag tog med mig till nz! Sen somnade jag tidigt efter en lång vecka och sov i 11 timmar - Skönt!

Shopping

På torsdagskväll blev det shopping på Mankau. I ett stort shoppingcentrum som ligger i anslutning till biografen där vi var i tisdags. Jag hittade ett par ny skor - något som jag verkligen behövde. Jag hade bara med mig ett par löpsarskor, fotbollsskor och två par sandaler. Jag tog inte med mig några "vanliga" skor eftersom alla mina såna är typ trasiga.

Dessa hittade jag för ca 100 svenska kronor - Ett riktigt kap! Fast skor är inte så dyra här.(om man inte köper märkesskor då) Något som däremot är dyrt är typ shampo, duschkräm, hygienartiklar etc. Samt mjölkprodukter :/


Torsdag 07/10/2010

Idag har varit en lugn dag. Sandra tog med Korbyn och Jaxson till zoo. Jag stannade hemma för jag mår bara så dåligt när jag ser instängda djur. Så idag har jag städat lite här hemma. Bakat chokladbollar. Dem hade dock inte någon kokos, inte heller prälsocker (fast det är inte lika gott) så det blev krossat cornflakes på chokladbollarna istället.


Sen gjorde jag pannkakor till lunch.



Resten av dagen har jag bara chillat.

Onsdag 06/10/2010

Idag vart en lugn dag hemma. Först visade Kobryn mig vår strand. Det var första gången jag gick ner till vår strand fast jag varit här typ en vecka nu. Jag har även varit på massor av andra stränder, en typ 1,5 timmes bilresa härifrån men aldrig på vår egen strand!






Tanken var att vi skulle åka till en typ jättestor inomhuslekplats men då kom grannen och frågade om Korbyn ville komma över och leka så han for dit och istället blev det en lugn dag hemma med jaxson.

På kvällen for jag sedan ut och sprang en vända.

Tisdag 05/10/2010

Idag åkte vi till Butterfly Creek. Dom har massor av olika djur där bland annat massor av fina fjärilar. Vi åkte dit tillsammans med Romina och de två barnen hon tar hand om

Här släppte dem ut massa nya fjärliar.


Förutom fjärilar såg vi doris och nemo!

Sen åkte vi tåg också

Jaxson älskade denna get!

Jag tyckte väldigt synd om krokodilerna. Dom petade på dem för att dom skulle röra sig och försökte tvångsmata dem. Dom behandlade dem inte bra! Mår bara dåligt när jag tänker på det.


På kvällen blev det sedan bio i Manakau tillsammans med Sandra och Linda. Tisdagar är biodag, för då är det halva priset på bio.
Vi såg en deluxebio med extra sköna stola, jättebreda som man kunde luta tillbaka ryggstödet på. Det kostade 12NZD vilket är typ 65 kr. Vanilg bio kostar 10NXd typ 55 kr.



Måndag 04/10/2010

Korbyn har fortfarande lov, så denna vecka kommer vi hitta på massa roliga saker att göra! Idag var vi och besökte lighthouse i Manukau.


Jaxson steker i mina solglasögon. Vi glömde hans solhatt och hans skor fanns inte att hitta någonstans i huset så han fick helt enkelt fara utan skor idag.


Efter vi njutit klart av utsikten från tornet var det gott med lunch!

Efter lunchen åkte vi förbi en jättestor fotoram i Awhitu Regional Park


Sen åkte vi vidare till en av några black beaches där sanden är typ svart.
Korbyn i princip badade med kläderna på, Jaxson ville inte vara i vattnet, tydligen hade det hänt något när de var där sist. Fast badhuset tycker han fortfarande om.

Korbyn och jag körde tagen.



På kvällen var vi och käkade middag med några andra Au pairer i Papakura :)




Söndag 03/10/2010

Väckaren ringde kl 9 för vi skulle åka kl 10 till pakakura för att hämta upp Linda, den andra svenska Au pairen innan vi tog tåget till Auckland från Pakakura tågstation. Det tar 50 minuter med tåg och ca 30 minuter med bil från Pakakura till Auckland men det är supersvårt att hitta parkering i Auckland.

Vi gick först upp i Sky Tower. Därifrån kan man se hela Auckland och många ställen runtomkring.




Vissa delar av golvet var täckt med glas - läskigt!

Efter det gick vi och åt något på en restaurang i en väldigt mysig del av Auckland. Jag har tyvärr inga bilder av det. Men det var god mat där. All mat kostade 12NZD vilket är typ 60 kr. Och det var rejäla portioner. Sen gick vi runt lite överallt i Auckland innan vi slutligen slog och ner vid hamnen med varsin glass.


Sen tog vi tåget tillbaka till Papakura, därifrån fick jag köra bilen till Linda och sedan nästan hela vägen hem. Eftersom bilen är försäkrad i Sandras namn så ville vi inte att familjen skulle se att jag körde, så vi stannade på bensinstationen ett par kilometer innan vi kommer fram till huset. Vet inte om dom vill att jag ska köra än nämligen. Men det var inte så svårt att köra. De har automatväxel så man behöver inte tänka på att växla, man kan hålla fokus på att vara på rätt sida vägen. Det är svårast att komma ihåg när man svänger av på en ny väg. Men det gick ändå bra jag höll mig på vänster sida hela tiden!


Sen körde Sandra runt mig och visade hur Clarkes beach ser ut. Det finns bland annat en Camping och en golfbana. Det var större än jag trodde, men det är fortfarande inte särskilt stort - men väldigt fint!


När vi kom hem blev det bara en lugn kväll vid datorn med lite skype med mamma och pappa men även med morfar. Samt svara på mail. Ni får gärna maila mig! Det är väldigt trevligt att läsa och svara på mail!

Lördag: 02/10/2010

Idag är det helg. Vilket betyder att jag och Sandra är lediga. Vi kan sova så länge vi vill eller kanske snarare kan innan vi vaknar av att någon skriker, skrattar eller av alarmet m.m.

 

Jag sov till 8 sen vakande jag av att Jaxson skrek och trodde jag var tvungen att gå upp. Men mötte Kylie utanför dörren och hon sa att jag kunde sova så länge jag ville idag så gick och la mig och läste en tidning i sängen en stund, sen gick jag upp körde lite lätt styrka på rummet och sen tänkte jag fara ut och springa en vända. Så sa att jag skulle ut och springa och då följde Korbyn med på cykel. Jag sprang inte så långt, dels för att jag inte sprungit på ett tag, del för att korbyn blev trött och ville hem igen. Måste försöka ta mig ut igen snart men jag har inte hunnit i helgen för har kommit hem så sent, så har bara velat gå i säng!

 

När vi kom tillbaka efter löpturen var mäklaren som sålde huset till dem för typ 6 månader sen där och tittade hur det såg ut nu m.m. Sen blev det min nya frukost fil med en banan i och lite müsli (oöppnat) som jag hittade i skafferiet.

 

Sen åkte jag och Sandra och en annan tysk tjej som hette Romina iväg på en liten roadtrip

Lite bilder efter vägen

 

Vårt första riktiga stopp var en strand - Omaha beach typ 1,5 timme bort kanske

 

Sen stannade vi vid en typiskt nz typ staty

 

Sen bara lite fin utsikt efter vägen. Men man kan typ stanna vart som helst! Det är verkligen hur fint som helst här! Alla borde åka hit någon gång i livet!


sen till Mount Victoria  där man hade jättebra utsikt

 


och sedan vidare till One Tree Hill.


Vi körde genom Auckland så jag hann få några bilder på Sky tower också!

 

 



Efter det åkte vi och handlade middag, Nudlar, köttfärs och svamp m.m. till en köttfärssås och spagetti som vi åt hos en annan svensk Au pair som bor i Papakura ungefär 30 minuters bilväg från där vi bor.

 

 


Så typiskt mig!

Jag glömde sätta på min värmefilt på 8an. Det finns 10 olika nivåer. Jag blev rekonmederad at använda nr 8. Men funderar på välja 10! Mitt rum är så kallt, särskilt på kvällen! jag lovar det är varmare utonhus. Och nu visade det sig att jag glöm slå på värmen den var typ på 1 så sängen var inte särskilt varm alls. Så jag klev upp igen och slog på värmen i rummet. Jag lyckades rätt snabbt. När jag visste vad saken var till för så var det inga problem. Så nu sitter jag och värmen mig framför fläkten som om den vore en braskamin medan jag väntar på att sängen ska bli lite varmare!
Medan jag väntar vill ni vet nått roligt? Fast jag vet inte om det är kul på riktigt eller om det bara är för att jag börjar bli trött? Tror det är mer konstigt men iaf ni vill säkert höra det ändå! annars behöver ni ju faktiskt inte läsa vidare.
Jag gav ju familjen lite presenter när jag kom hit som jag tror jag nämnt. Hur som helst de fick torkade trattkantareller i en burk, en burk hjortronsylt, handdukar med älgar på och barnen fick varsin marabou chokladkaka. Dagen där på när jag kommer in i köket sitter pappan och käkar mackor med hjortronsylt på till frukost i soffan. Jag förstår mig inte på folk som ahr sylt på mackor. Sen kan man tydligen blanda det med jordnötssmör också har jag hört! Ursh!
Förresten en annan konstig sak. Första kvällen när vi skulle käka middag, fick alla varsin tallrik med lasange och lite sallad på en tallrik. Jag tog min tallrik och satte mig vid bordet där vi precis höll på spela ett parti Skip-Bo btw. Men alla andra satte sig i soffan (där det inte finns något bord) Jag trodde först det var för att vi spelade skip-bo där just idag och det inte fanns plats åt alla men det visar sig att de käkar där varje dag alla måltider! Helst sjukt! Och det kan inte vara så bra vanor för barnen heller!
Men nu hoppas jag min säng blivit lite varmare. För fläkten har stannat! :P Godnatt!

01/10/2010

Min första natt här i nz var det iskallt i sängen, åtminstone till en början. Men sen sov jag rätt bra. Jag vaknade dock på morgonen vid 8 tror jag av att Jaxson skrek. Så jag gick upp efter en liten stund, fast jag hade kunnat sova/ligga i sängen så länge jag ville, för Sandra den andra Au pairen kunde ta hand om barnen själv ett tag idag eftersom jag fortfarande behövde ställa om dygnet efter resan. Alltså resan var helt sjuk. Jag hade ingen klocka så jag visste inte vad tiden var. Fast det hade troligen inte spelat någon större roll för tiden ändrades ju hela tiden när vi flög för vi kom ju in i nya tidszoner typ jämt. Jag hade aldrig vetat vilket datum det var när vi landade om det inte stått på biljetten.
 
De första timmarna vaken spenderades i huset, lekte lite med barnen käkade frukost. m.m. Frukost = Toast av vitt bröd som är jättetunt, med ost på. Fast man kan inte ha så stor bit ost, för osten är tjockare än mackan!! + att jag inte är så förtjust i vitt bröd så tänkte är det detta jag ska käka i 10 månader nu...? vart har jag kommit? 
Dom har inget mörkt bröd, inget fil bara mjölk och flingor med massa socker. Ingen bra start på en dag kanske. Mjölken är förresten helt okej. Inte som norrmejerier men inte som vattenblask heller. Vattnet från kranen går att dricka och smakar helt okej. Inte som vattnet hemma men jag dricker det i alla fall. Fast på Malta gick det inte att dricka, fast det var rent men det smakade piss! Så jag är glad att vattnet här är mycket bättre. 
Men hur som helst! Efter frukost så åkte vi till ett badhus med Jaxson och Korbyn och granntjejen Kiara (vet inte om det är så det stavas) Badhuset låg inte allt för långt bort tror jag... På vägen dit stannade vi i alla fall och köpte ett telefonkort till mig så nu har jag ett nz nummer det är +64220417836 tror jag om jag kommer ihåg rätt! Så ni kan nå mig där om ni vill! 
 
Haha vill ni veta några lite roliga saker? Klart ni vill! Jag gav ju familjen lite presenter igår som jag tror jag nämnt. Hur som helst de fick torkade trattkantareller i en burk, en burk hjortronsylt, handdukar med älgar på och barnen fick varsin marabou chokladkaka. Pappan öppnar burken med hjortronsylt och brer på ett lager på mackan till frukost! 
 
Förresten en annan konstig sak. Första kvällen när vi skulle käka middag, fick alla varsin tallrik med lasange och lite sallad på en tallrik. Jag tog min tallrik och satte mig vid bordet där vi precis höll på spela ett parti Skip-Bo btw. Men alla andra satte sig i soffan (där det inte finns något bord) Jag trodde först det var för att vi spelade skip-bo där just idag och det inte fanns plats åt alla men det visar sig att de käkar där varje dag alla måltider! Helst sjukt! Och det kan inte vara så bra vanor för barnen heller!
 
Haha vill ni veta några lite roliga saker? Klart ni vill! Jag gav ju familjen lite presenter igår som jag tror jag nämnt. Hur som helst de fick torkade trattkantareller i en burk, en burk hjortronsylt, handdukar med älgar på och barnen fick varsin marabou chokladkaka. Pappan öppnar burken med hjortronsylt och brer på ett lager på mackan till frukost! 
 
Förresten en annan konstig sak. Första kvällen när vi skulle käka middag, fick alla varsin tallrik med lasange och lite sallad på en tallrik. Jag tog min tallrik och satte mig vid bordet där vi precis höll på spela ett parti Skip-Bo btw. Men alla andra satte sig i soffan (där det inte finns något bord) Jag trodde först det var för att vi spelade skip-bo där just idag och det inte fanns plats åt alla men det visar sig att de käkar där varje dag alla måltider! Helst sjukt! Och det kan inte vara så bra vanor för barnen heller!
 
Efter det så åkte vi förbi något supermarket där jag köpte schampo och balsam (hade inte tagit med mitt och lånade Kylies igår så behövde ett eget) Jag hittade herbal essense som dom av någon anledning slutat sälja i Sverige (som allt annat jag gillar) Så köpte den i alla fall och en ny tandborste för min gamla försvann på planet. Jag tror jag glömde den när vi klev av i LA och sen var den borta. Så jag behövde en ny! Sen hittade jag typ fil eller det står yoghurt men jag tror det är så nära fil man kan komma! Så blev ett paket sånt för frukost framöver. Kylie och Braedon kan köpa det åt mig sen bara jag säger till, vilket jag måste göra - snart :P
 
Sen vart det lunch, McDonalds för barnen(!?) och sushi för mig och Sandra. Jag skulle inte ge Mcdonalds till mina barn, ursh! Menmen om jag uppfattar allt rätt så måste man typ ge barnen vad de vill ha(!) Men jag ska få lite mer info om allt efter att Sandra åker. Då ska jag och kylie prata lite. Hon tyckte tydligen Sandra var gnällig eller nått men det tycker inte jag! Sandra är hur snäll som helst! 
 
Efter maten bar det av till badhuset. Det kostar inget för vuxna om man har med ett litet barn som Jaxson. (förutom en vattentät blöja som går på typ 15 kr) Sandra sa att hon brukade ta med honom och bada på veckorna ibland. Tror jag kommer göra det rätt ofta jag med. Han älskar att bada och det gör Korbyn också. Jag hade ingen kamera med mig till badhuset så det blev inga bilder därifrån. 
 
Efter badet åkte vi hem igen. Sen blev det lite tid för lek och sånt. Jag tror jag och Sandra satte oss vid datorn en liten stund också för föräldrarna var hemma. Sen åkte vi iväg på Korbys Touch Rugby alla utom Kylie. Touch rubgy är typ som vanlig rugby fast om någon tar i dig när du har bollen får du stanna och börja om. Efter att ditt lag blivit tagen 5 ggr utan att du lyckats ta dig över linjen och göra mål går bollen över till det andra laget. 
Det spelade en rugbymatch på typ 20 minuter sen tittade vi lite snabbt på lite äldre rugbyspelare sen åkte vi hem igen. 
 
Jaxson hittade en för honom jättestor rugby som han ville springa in på planen med. Han vill ju såklart göra allt som Korbyn och alla andra får göra!
 
När vi kom hem var det dags för barbque så Korbyn och Braedon fixde grillningen och så hade de fått gäster så vi pratade lite med dem, hjälpte till med maten osv. Sen var jag helst slut så gick i säng vid typ halv 11 kanske. Men idag så hade jag haft en typ elektisk filt som värmt upp min säng så idag var den varm och skön när jag kröp isäng. Tur det för jag frös likson igår jättemycket innan jag gick i säng. Jag satt och huttrade för dem har inte så bra isolering här tror jag. Sen hade de visst glömt sätta på värmen också. Men sängen varriktigt varm och skönt! Jag verkligen älskar den uppvärmbara filten!  
 
Nu ska jag börja gå i säng. Dels för att jag ska upp tidigt imorgon (typ klockan 6 eller när nu Jaxson vaknar) men mest för att jag fryser! det är verkligen jättekallt i mitt rum. Men jag fick veta idag att det är för att jag inte satt på värmen! Så jag ska be sandra visa hur man gör imorrn! Jag uppdaterar kanske resten imorrn eller när jag nu får tid. Nu ska jag krypa ner i min uppvärmda säng. Godnatt! 
 
P.S Jag har förresten haft mitt körkort 1 år idag utan att kraschat eller haft sönder nått eller fått böter! Grattis till mig själv! Undrar om 10 månader i nz med vänstertrafik kommer ändra det? Hoppas inte!

Internet is back!

Internet har inte fungerat på ett par dagar, därför har jag varit seg på uppdatera. Jag har hunnit göra SÅ MYCKET under de första dagarna (eftersom vi är lediga på helgen + att jag haft en guide - Sandra) att jag inte kommer hinna uppdatera allt på en gång. Jag har rest runt lite med Sandra och ibland någon till och jag har tagit MASSOR av bilder. Så jag ska lägga upp några av dem så fort som möjligt. Så jag hoppas internet fungerar ett par dar nu så jag hinner komma ikapp med mina uppdateringar.

RSS 2.0