Huka falls samt utsiktsplats i Taupo

Efter Black water raftingen åkte vi vidare mot Taupo där vi hade bokat hostel för natten. Vi hade dock inte lyckats få sängar på samma hostel eftersom det var en cykeltävling den helgen så de flesta hostel var fullbokade. Vi lyckades dock alla få sängar på 3 olika hostel.

På vägen till Taupo stannade vi vid Huka falls. Vattnet var verkligen hur blått och fint som helst, tyvärr visar inte   bilderna riktigt hur fint det var.




All tjejer som var med på resan. Vi var 11 stycken(!) Vi hade två bilar. En som jag åkte i (för det mesta) tillsammans med 3 andra tjejer och en annan bil med 7 tjejer i.


Sen åkte vi vidare till Taupo där vi stannde på en utsiktsplats över staden och sjön. Det var över Taupo som vi sedan hoppade fallskärm.

Black water rafting (fredag 26/11/2010)

Jag vaknade klockan 04.50 av att väckaren ringde. Klev upp, hoppade in i duschen, fixade frukost att ta med mig samt packade klart de sista. Jag hann till och med läsa lite i min bok innan det var dags att fara. Vid 05.40 skjutsade Braedon mig till Sam i Papakura. De andra tjejerna som jag skulle åka med skulle inte komma och hämta mig förrän kring 08.00-08.30 någon gång. Men det var bara nu jag kunde få skjuts in till papakura så var tvungen att ha någonstans att tillbringa tiden medan jag väntade. Sam var snäll nog att låta mig komma och vara hos henne en stund där tidigt en fredagmorgon. Så vid 5 över 6 knackade jag på hos henne. Väl där sa jag åt henne att gå i säng igen och sedan satte jag mig och fortsatte läsa min bok medan jag väntade på att de andra tjejerna skulle komma och hänta mig. Vid kvart över 8 kom dem och det bar av söderut!

Vårt första stopp blev subway. Sedan fortsatte vi vidare på Waitomo där vi hade bokat Black water rafting klockan 12.00. Vi anlände dit 11.20 och slog oss ner för att käka våra subwaymackor. När vi käkat klart kom de andra tjejerna. Vi fick sedan våtdräkter och annan utrustning för black water raftingen.


När vi alla fått på oss vår utrustning var det dags för fotografering




Sen fick vi prova på att hoppa baklänges ner för en brygga ett par meter ovanför vattnet, så att vi skulle träna oss lite inför vad som väntade inne i grottan. Vattnet var iskallt kan jag lova!


Själva raftingen var riktigt frän. I taket fanns det självlysande maskar (syns dock inte på bilderna tror jag) haha det var deras avföring som gjorde att de lyste tror jag. Men dom var riktigt fräna ändå. Det såg ut som om det var stjärnor i taket på grottan. Jättefint faktiskt!




Efteråt fick vi ta en varm ducsh sen fick soppa och bagel. Jag var rätt frusen när jag kom ut. Vattnet i grottan var isklatt och man fick lov att delvis paddla sig fram i gummiringar man hade fått. Fast mesta delen av grottan gick vi fram i vattnet.

Tatto

thihi, här kommer en bild på min tattuering. Fin va? ;)


ny datorladdare! :D

Jag har varit och köpt mig själv en ny datorladdare idag, så nu fungerar min dator igen! :D massor av bilder och uppdateringar kommer snart!! Jag måste dock se efter Jaxson nu samt packa mina grejor snartast! För vi åker vid 4 tiden mot Gisborne. Men jag tror vi bara åker till Cambridge idag och vidare därifrån imorgon...


datorladdare ur funktion

Min datorladdare har slutat fungera, tydligen. Haha jag har provat nastan alla uttag i huset och den fungerar inte i nagon! Jag har inget batteri kvar i datorn heller. Sa just nu lanar jag familjens dator nar dem inte ar hemma. Sa det kommer bli svarare att skypa med folk... Jag maste se till att fixa min laddare.

Lite annan ninformation om nya zeeland. De har varit mycket information pa nyheterna om de 29 gruvarbetarna i en gruva pa syn on. Det senaste som ar att det kom en andra explosion, storre an den forsta. Ingen av de 29 gruvarbetarna ska ha overlevt och deras familjer har informerats om detta. Tragiskt!

Nu min vecka. Lite roligare kan jag lova. I mandags gjorde jag dock inte sa mycket speciellt. Var ute och sprang en runda men det var val typ det. I tisdags var kylie, jaxson och jag till kat (kylies kompis) och hennes son Brennon, som ar i Jaxsons alder. Dar kakade vi lunch, sen blev det lite shopping innan vi akte hem igen. Pa kvallen akte jag och nikki till sylvia park och sag Harry potter! Den var superbra, synd bara att det bara ar del 1 och att del 2 inte kommer forran i juli eller sa!

Idag har jag inte heller gjort sa mycket. Lamnade av Jaxson pa day care och for ut och sprang en runda. Sen satte jag ocksa upp de sma jultomtar som jag fatt av mamma med posten igar - tack mamma! haha kylies gran ar hade namligen inget rott i den. Alla dekorationer var i silver. Sag inte ut som en julgran ska. antar att hon tyckte samma sak, for hon hade namligen kopt massa bla julgranskulor sa nu ar det bade lite rott och massa blatt i granen. Borjar arta sig nu faktiskt! Dessutom slog hon in lite paket sa nu ligger det lite paket under granen ocksa!

Imorgon blir det fotboll igen. Ser fram emopt det.

Sen tidigt fredag morgon beger jag mig ivag soderut (rotorua, taupo m.m.) for forsranning, fallskarmshoppning m.m!! Ser fram emot detta! Massor med kramar till er alla! Skriver troligen inte igen forran nasta vecka nagongang...

P.S eftersom jag sitter pa familjens dator har jag inte alla bokstaver som vi har i sverige! :p hoppas ni fattar vad jag skriver i alla fall!

Tattuering

Just ja, glömde nämna det men jag har skaffat mig en tattuering! :D

dålig uppdatering igen

Jag har varit dålig på uppdatera denna vecka med! Men det har inte hänt så mycket intressant. I måndags kom jag inte ens ihåg vad jag gjorde:P I tisdags var jag ute och sprang, men jag hade förlagt min mp3 så fick lov att låna kylies. Men hon hade BARA lugna låtar... Men blev en liten runda längs stranden i alla fall och jag såg en kanin som sprang in i buskarna så stannade och försökte leta redan på den igen. Så jag kan väl inte precis säga att det var det mest intensiva passet! Just ja Jaxson hade sin första riktiga dag på Day care. Han var där i 3 timmar. Jag och Kylie lämnade av honom vid 12.30 och han skrek så vi hörde honom hela vägen hem nästan.

I onsdags var jag ute och sprang igen. Jag följde med Kylie, Korbyn och Jaxson till Korbyns friidrott i Waiku pa (som ligger typ 5 km från där vi bor) sen sprang jag hem därifrån efter bilvägen. Men det var lite långtråkig väg att spinga efter. Då är det roligare att springa runt, runt i Clarks beach. Vägen som jag brukar springa där är typ 6 km dessutom. Jag har faktiskt varit riktigt duktig med att fara ut och springa i veckan. Jag har varit ute i alla fall tis-fredag än så länge. (jag kom inte ihåg om jag var ute i måndags eller inte:P)
I tisdags var jag och Kylie förbi läkaren med Jaxson för han skulle vaccineras. Så han fick tre sprutor i benen. Två i det ena och ett i det andra - han gillade inte det. Sen hade han rätt hög temp några dagar efter men det gick bra.

I onsdags hände inte så mycket. Braedon var hemma från jobbet eftersom Jaxson fått sprutor igår och var lite mamma- och pappasjuk, samt fortfarande hade lite hög temp. Men han fick nån typ febernedsättande sen mådde han bättre. Sen vid tolv tog vi han till day care, sa att de kunde hålla ett koll på honom och ringa om det var nått problem. Men allt var bra. Jag bakade massa pizzabullar igen. En gubbe kom på besök. Han var mycket trevlig. Jag pratade rätt mycket med honom, trots att han var där för att träffa braedon, men han satt i telefon typ hela tiden:P så gubben som jag inte kom ihåg namnet på höll mig sällskap i mitt bullbak. Sen vid 4 for alla vi och hämtade Jaxson på day care ^^

I torsdags var tanken att jag och jaxson skulle möta upp rieke och hennes barn och fara till botanic garden i manurewa men så blev ett av hennes barn lite dåligt så det blev inget av det. Så jag och Jaxson åkte in till manaakau en liten sväng istället. Sen på kvällen blev det fotboll igen. Jag var tvungen att skjutsa Korbyn till simningen innan, där Braedon skulle möta mig. Men han ringde vid halv och sa att han skulle bli typ 10-15 min sen för han var fast bakom en trafikolycka på motorvägen. Men att allt var bra med honom och att ag kunde fara på fotbollen. Jag hade ju inte Jaxson med mig denna gång och Korbyns simning hade redan börjat. Så sa till korbyn att pappa kommer på en stund osv. Sen for jag till fotbollen. Denna gång hann jag precis i tid. Vi vann första matchen med ett mål. Tror det blev typ 6-5 eller så. Den andra matchen förlorade vi tyvärr med 2-1. Det var en viktig match mot de som låg tvåa. Innan matchen låg vi delad 3a. Jag tror det är 2 veckor (dvs 4 matcher) kvar innan det blir semifinaler och därefter final. Vinnarna får dela på 1000nzd (typ 5000 kr) Så hade varit kung om vi vinner!

Igår (fredag) jobbade jag på som vanligt. Efter jobbet åkte jag till nikki, en annan svensk tjej som bor liten utanför Auckland. Det tog aslång tid att hitta dit först för att det var trafikstockning efter motorvägen för alla trafikljus var ur funktion men även för att jag körde fel typ 100 ggr. Vet inte om det berodde på mig eller nikkis instruktioner. Men det slutade i alla fall med att nikki kom och letade upp mig med sin bil och sen följde jag henne hem till henne. Sen gjorde vi oss klara och for ut och käkade middag i Auckland. Tanken var sen att vi skulle gå ut men det var pissigt väder, regnade lite och ingen av oss var direkt supertaggad på en utekväll så vi köpte hem godis för att fara hem och se film istället :P Me när vi kom hem till henne var tv upptagen så vi gick in på hennes rum och snacakde ett tag och vips var klockan halv två.

Idag så for nikki och jag på Grey lynn festivalen i auckland där vi gick omkring ett par timmar. Det har varit en trevlig och kul helg! Nu ska jag sova. Sen jag kom hem har det vart full fart hela tiden - som vanilgt. var bland anant ner på stranden och klättrade i träd, gick in i rotgrottor(rötter från träd alltså) och lekte med lera!


Nu ska jggbörja gå i säng, jobbar imorgon.. men får ledigt en halvdag/dag i veckan istället och får troligtvis sovmorgon i morgon:) Kram


Min vecka

I måndags var jag först och hämtade sandra på flygplatsen. Så fick lov att väcka jaxson från sin sömn, vilket inte uppskattades. Sen när vi hämtat henne och kom tillbaka la jag Jaxson i sängen en stund igen men var tvungen att väcka honom efter en timme igen, Sen tog jag Jaxson till day care för första gången. Där hittade han en vattenslang som han lekte med, vilket han såklart tyckte var jättekul. Så när det var dags att gå hem så ville han inte det. Men det är ju bra mycket bättre än att han grät när vi kom dit för att han ville hem.


I tisdags gjorde jag inte så mycket anmärkningsvärt. Jag for ut på en löprunda på kvällen. På dagen hände inte så mycket annorlunda.

I onsdags var jag förbi day care med Jaxson igen. Jag tror han tycker det är kul att vara där, vilket är bra!

Igår bakade jag MASSOR av pizzabullar. Tror det blev 8 plåtar (dock så är plåtarna aning mindre än hemme men ändå) Men många bullar försvann redan igår. Tror vi åt säkert 15-20 stycken tillsammans. Kan säga att dom var populära. Alla älskade dem! Sen på kvällen blev det fotboll igen. Denna gång kom jag i tid till båda matcherna till skillnad från förra gången. Men så behövde jag inte köra barnen till Koryns simmning heller. Det gick bra även denna vecka. Vi vann båda våra matcher!

Idag har jag haft en skön dag. Sandra är ju fortfarande här så idag efter att Korbyn gjort sig klar till skolan, skjutsade hon dit honom(för att de regnade ute, så då behöver han inte ta bussen till skolan) sen när hon kom tillbaka så sa hon att hon kunde se efter Jaxson så jag kunde gå och lägga mig igen. Grymt skönt! Sov till typ 10 då jag hade satt alarmet. När jag vaknade hade hon städat typ hela huset - fast jag sagt att hon inte behövde bry sig om det. Men det enda som var kvar var dammsugning och lite tvätt. Badrummet och toaletten var rengjord, och köket och vardagsrummet också! :) Sen for hon ut en stund. Jaxson sov så fixade det sista av städningen.
Sen vid halv ett ungefär så tog jag Jaxson till day care igen. Jag tror han verkligen trivs där. Det finns massor av vattten att leka med så varje dag är han helt dygnsur och sandig när han ska hem.

Ikväll ska vi ut och käka middag. En avskedsmiddag för Sandra som åker snart. På söndag åker hon till LA, sen på onsdag tror jag hon åker hem till Tyskland igen.


Fallskärmshoppning

Jag har bokat fallskrämshoppning m.m. om några veckor! :D

VA? Ni måste skämta!

Inatt frös jag då inte. Jag hade nämligen glömt min värmefilt på 8 och jag vaknade flera gånger i natt av att det var hur varmt som helst, typ brännhett i sängen. Men jag var för lat för att stänga av den dock, otället somnade bara om på en gång. Men vi sju kunde jag inte sova längre så gick upp och tog en svalkande(!) dusch. Sen gjorde jag inte så mycket fram till typ 10 då jag for ut på en löparrunda innan det blir för varmt ute. Efter det vart det ett svalkande dopp i havet. Idag var det jättemycket högvatten, ända upp över rumpan. Så för första gången kunde jag doppa mig ordentligt. Men å andra sidan var vattnet iskallt idag för det var så mycket mer vatten än de andra dagarna. Men det var vad jag behövde. Jag hade dock inte solkräm över hela mig så kunde inte lägga mig i solen och torka utan fick gå och ta en varm dusch istället. Efter det tog jag på mig lite kläder och smorde in mig med solkräm sen satte jag mig i solen ett tag. Höll dock på bränna mig trots att jag hade +30 i solskydd samt bara satt ute i typ 20 min! Men solen ligger berkligen på här så det gäller att man passar sig.

Jag hade huset för mig själv mesta tiden av dagen för Braedon och Korbyn var på braedons cricket och Kylie och Jaxson var ute med några av Kylies vänner. Men jag har haft saker att göra ändå. Har bland annat planerat en resa om några veckor, tyvärr lyckades jag inte boka det första hostelet nu så är på lite dåligt humör just nu så skjuter upp allt till imorgon och hoppas det går bättre då. Sen har jag även läst lite i min bok, löst lite sudoku och massa andra småsaker. Vid 3-tiden kom alla hem igen och då blev det full fart med spel och bus och lekar igen.

Sen vid 5-tiden så fick dom för sig att det var dags att ta fram julgranen för i år(!) Jag trodde de skämtade först när det sa det men icket! :O

Vi satte dock bara upp ljusen idag, 5 ljusslingor(!) sen väntar vi med resten till imorgon. För det blev för sent för Korbyn att vara uppe och hjälpa till. Jaxson vaknade dock lagom till att vi höll på bli klara. Vi hade lite problem att hålla honom borta från granen. haha, tur att det bara är typ två månader kvar till jul. Jag säger bara tack för det! Det kommer bli två kuliga månader här hemma med honom :p Skönt att han ska börja gå på day care några timmar varje vecka i alla fall:)

saturday at home :)

Denna lörgad har spenderats hemma. Jag hade planerat att ta en lång sovmorgon men så blev inte fallet. Jag vaknade klockan sju och kunde inte somna om. Men låg och drocg mig till typ kvart i åtta. Vi skulle få besök av barnenes mormor och morfar idag. Dem skulle komma förbi på frukost vid halv åtta men de kom lite senare. De hade med sig två resväskor som famlijen ska ha när dem åker på bröllop för två veckor senare i sommar. Barnen tyckte dock att resväskorna var kul att leka med.


Braedon gjorde sedan supergoda omeletter till oss alla, ihopvikta på mitten, fyllda med grönsaker och bacon :) Sen tog vi det lungt, njöt av det fina vädret och bekantade oss till typ 10. Då åkte jag till Manakau och alla andra åkte till Papakura för att storhandla. Själv köpte jag lite pysselgrejor bland annat lite saker för att göra armband samt lite pärlor. Så nu har jag lite tidsfördriv och nått kul att göra när Jaxson sover. Men jag kunde dock inte vänta så länge utan gjorde mig ett arband på en gång


Jag kom tillbaka hem vid typ ett, typ samtidigt som alla andra kom tillbaka. Sen gick jag och Korbyn ner och simmade, dock var det inte så mycket vatten just då. Vattnet gick typ halvvägs upp till mina knän så det gick inte att doppa sig helt :/ Men det var skönt i alla fall:) Sen åkte Korbyn och Jaxsons mormor och morfar hem.

Sen till middagen kom Romilia, Domenic och deras barn Kiara och Jacob, samt deras farmor och farfar över på grillat, kycklingburgare m.m. Det belv fotboll på altanen, massa spel och bus. Men jag hann även prata mycket med farmodern och farfadern, vilket var mycket trevligt. De bjöd mig att komma och hälsa på dem i sommar. Något som jag ser fram emot, ska försöka att klämma in det i mitt schema :) Jag kom dock inte ihåg vad det hette där dem bodde. Men de får jag kanske reda på så småning om. Dem hade faktiskt flyttat hit från England för typ 52-53 år sedan. Tanken var att de skulle bo här i typ 2 år och sedan flytta tillbaka till England men så blev det inte...


Finally

Äntligen är jag hemma mer säg. Familjen har ju klagat på att jag inte är hemma så dom får se mig utan bara ute och ränner hela tiden. Så denna helg har jag inte planerat något (ännu) med start från idag. Så nu ska dom få se mycket av mig, hoppas dom inte blir less:P

Dagen har varit som vanligt typ bortsätt från att vi var förbi ett day care där Jaxson ska börja gå varje måndag, onsdag och fredag med start från nästa vecka. Eller han ska vara där på eftermiddagarna rättare sagt. Men nästa vecka är det bara en timme per dag och då är jag med hela tiden också. Men efter det så kommer jag att vara där mindre och mindre och sen bara lämna och hämta honom. Jag tror det kommer bli bra dels för att han verkligen behöver umgås med barn i sin egen ålder men även för att jag kanske kan få komma ut ur huset (själv) några timmar under dagen varje vecka.

Jag kan ju inte ens gå ner till stranden och sola och bada eller så om Jaxson sover... Men det skulle tex vara möjligt om han var på day care. Eller typ bara gå på en promenad eller ta en löprunda eller så. Bara såna där småsaker som är skönt att göra utan honom ibland :)

Sen efter att Korbyn kom hem har vi lekt lite, spelat Skip-bo,något jag gör typ varje dag, så kommer bli elit! Någon som vågar möta mig när jag kommer hem? samt spelat wii -bowling, tennis och baseball - grymt kul - särskilt bowling

Haha sen prövade Jaxson min morfartröja också: (bilderna är tagna med mobilen så är inte av bästa kvalla)


Nu ska jag gå och ha myskväll med familjen. Blir mkt bus, spel och lite tv skulle jag tro. Och så jordgubbar såklart! :D Ha det så bra där i kalla svergie! Kramar

torsdag

Jag kom inte ihåg vad jag gjorde på dagen, men det var troligen inget viktigt men andra ord:P

På kvällen så hade jag fotboll. Men jag var tvungen att skjutsa Korbyn och Jaxson till Korbyns simning för Braedon skulle inte hinna hem innan dess. Så strax innan halv 6 var vi där. Braedon skulle komma dit halv sex men han kom inte förrän kvart i, vilket gjorde att jag blev jätteförsenad till fotbollen och missade den första matchen. Vi mötte dem som låg två i turneringen då och laget vann med 5-4. Nästa match hann jag spela. Då vann vi med typ 5-3 eller nått sånt:) Jag gjorde två assist och ett mål. Fick användning av mina nya benskydd också:)

När jag kom hem efter det blev det middag, eller den var klart  typ strax innan 9(!)


mat = mumsfilibabba!

Ska snart fara och käka middag på pizzabox. Japp samma ställe som vanligt. Jag och Braedon snackade om det att det kanske var dags att byta ställe snart. Något som båda tyckte lät som en bra idé. Jag tycker det hade vart kul att få pröva lite mer lokala matställen. Men jag är ju inte ensam om att bestämma... :/

Idag har jag varit rätt duktig ändå. Jag var till Pukakoue och köpte ett par benskydd som jag kommer att behöva när jag spelar fotboll. Jag hade nog inte orkat köpa några bara för att spela turneringen även om man behöver några då också. Men eftersom jag planerar att ta en plats i papakuras damlag så tänkte jag att det kan vara en bra investering. Fast var dock inte så enkelt som det låter. Jag hade ju med mig Jaxson den lilla massförstöraren, haha så han ville riva ner och slänga iväg allt i butiken (det var en stor butik) Dom hade bland annat massa bollar (basketbollar, fotbollar, rugbybollar) som låg uppradade i hans nivå och uppåt så han slängde iväg alla dem, skrattade och var överlycklig. Jag som fick lov att lägga tillbaka alla bollar tyckte dock inte det var lika kul. Så att prova ut rätt storlek på benskydden var ingen lätt match! Men nu är det gjort i alla fall. Hittade ett par nya sköna benskydd och så klart var det av det bästa märket - umbro (fast märkte det när jag kom hem hade alldeles för mycket annat att tänka på i butiken för att märka det)

Sen när vi kom tillbaka tog jag med Jaxson på en långpromenad i vagnen i hopp om att han skulle somna för han var riktigt trött i bilen. Men det ville han då inte. Men när vi kom tillbaka så somnade han då efter en liten stund. Nu ska jag snart fara och käka middag som sagt. Ligger bara och njuter av fågelkvittret utanför fönstret. Det är alltid väldigt mycket fågelkvitter här faktiskt - mysigt. Korbyn, Braedon och Jaxson har åkt iväg på korbyns athletics/friidrott och kylie är som sagt på jobbet, så det är lungt och skönt här hemma.



tisdag igen

Stekande sol idag också. Så medan Jaxson sov passade jag på att läsa i en bok jag köpt på lamm and calf day. Jag måste ju träna min engelska lite när jag är här dessutom är det kul att ha något att göra:P Jag gick även på en långpromenad idag. Sen på kvällen lagade jag mat - Det blev köttfärssås och pasta gott,gott! :D Jaxson käkade som en gris och jag tror Korbyn och Braedon gillade det med:) Kylie var inte hemma till middagen. Hon jobbar 14-22 måndag till onsdag denna vecka så hon är hemma på morgonen ett tag. Fast hon åker rätt tidigt till gymmet. Men ska jag vara ärligt så är det bara skönt :P

På kvällen blev det bio. Vi såg red. Det var en rätt bra film. Bättre än jag trodde den skulle vara:) Ser dock fram emot harry potter premiären snart:) Fast kanske ser den på tisdagen efter den har premiär för då kostar det bara typ 55:- ;) Vanligtvis så kommer filmerna ut tidigare här i nz än vad dem gör i sverige. Men såg dock att Harry potter kommer ut samtidigt i båda länderna - den 18e November! Det suger dock att det bara är del 1 av filmen som kommer nu... :/ menen man tar väl vad man får:)




måndag

Måndag var en lugn dag. Jaxson sov mycket, jag städade lite sen chillade jag mest. Satt bland annat ute i solen och stekte i varmt och fint väder. Sen när resten av familjen kom for jag ut på en löparrunda och avslutade med att bada i havet! Det var riktigt varmt och skönt. Varmare än det är i sverige i havet. Vattnet var ljummet och mycket skönt. Idag tajmade jag tidvattnet bättre så nu gick det fort att komma till vattnet. Det var bara att gå ner för trappen och tadaaa!


Rangitoto

På Söndagen åkte vi (Jag, Linda, Samantha och Rieke) till en inaktiv vulkan Rangitoto som ligger belägen på en ö. Vi samlades först hos Sam vid 11 och tog sedan hennes bil till Auckland från vart ti sedan tog färjan till Rangitoto. Väl där påbörjade vi en lång promenad för att nå toppen av vulkanen.



utsikten från typ halvägs upp


Ju längre upp vi kom, ju brantare blev det


När vi kom upp till toppen kunde vi verkligen njuta av en underbar utsikt


Sam och jag steker i solen och njuter av utsikten


Hela gänget f.v: Sam, jag, Rieke, Linda



Jag har ju länge velat köpa mig en ny kamera för den jag har nu bara jävlas med mig. Jag fick "låna" en systemkamera för att ta lite kort på ett gäng - galet vad gärna jag vill ha en egen systemkamera. Jag ska köpa en snart! Fast tror jag ska köpa en som är aningen mindre än denna.


Efter att promenerat flera timmar upp- och nerför ett berg belägen på en ö som inte har någon restaurang eller något cafe och med endast vatten och en macka att dela på så var vi rätt hungriga. Så vi begav oss till en restaurang där Sams syster jobbar. Där beställde vi först bröd som vi delade på. Sen blev det mat. Alla beställde pasta i förrättsstorlek, för enligt Sams syster var det lagom stor storlek på maten. Hon hade helt rätt. För efter det beställde vi alla varsin efterrätt och dem var ENORMA!! Nedan kan ni se min efterrätt. Vi gjorde även en deal att vi alla var tvungna att äta upp HELA sin efterrätt. Måste jag säga att vi satt där ett tag...

Min efterrätt var en typ sticky cake med glass och grädde. Den var väldigt mäktig och jag hade ont i magen hela kvällen och halva natten trots att jag faktiskt fick lite hjälp att äta upp den. Haha när jag skulle sova kunde jag inte ligga på mage för det gjorde så ont... men jag antar att jag förtjänade det!

Återhämtning

Lördagen var en riktig chilldag för mig. Vi hade lite saker att ta hand om först så att säga. Sen blev det en ordentlig frukost med äggröra, bacon och rostat bröd innan vi slog igång en film och jag gick tillbaka till att sova igen. Efter lite sömn och massa film så åkte jag hem igen tog en lång skön dusch och slog igång ännu en film och njöt av att ha huset för mig själv.

På kvällen fick vi besök här hemma. Några vänner till Braedon och Kylie kom över och vi grillade färska lammkotletter, jättegod korv med honongs smak (det är godare än det låter) friterad fisk, broccoli, ost och jättegod sallad. Efter maten drack vi te och käkade lite kakor som kylie bakat - mums.

Efter det spelade vi bowling på wii. Jag kom sist båda gångerna. Men tyckte ändå jag var rätt bra fick typ 143 poäng. Men jag fick i alla fall pris för bäst stil. De gillade visst min bowlingsstil eller de skrattade mest åt mig, men det bjuder jag på - det var riktigt kul i alla fall.


barnförbjudet

Detta skulle kunna hända dig om du går ut i nz:
1a. Om polisen kommer på dig med att dricka offentligt i fel stad kan du bli tvingad att hälla ut all sprit...
1b. ...och har du otur kan du behöva spendera natten bakom galler.
2. Du kan bli stalkad av massa äckliga människor.
3. Du kan bli väckt av att någon kissat på golvet och personen du sover hos är galet förbannad över detta samt att denna person gått tillbaka i hennes säng helt naken och som grädde på moset inte ens kommer ihåg att han pissat på golvet för han är så full. 
4.Du kan bli så full att du inte kommer ihåg något av kvällen.

vilken eller vilka av dessa tror ni jag råkade ut för?



usb sladd putsveck

Min usb sladd till kameran är borta, så för tillfället kan jag inte lägga in några bilder på bloggen. Så ska försöka leta fram den igen, uppdaterar helgen snart!

RSS 2.0