Måndag 27/03-2011

På måndagen var Jaxson för trött för att fara på play group så istället stannade vi hemma så han fick sova. Det kom förbi några snubbar och undrade om vi hade någon sopsortering som ja vi inte hade, men hur som helst så märkte jag då att Daisy var instängd i bilen. Så skyndade mig då att släppa ut henne eftersom jag visste att hon vart där sen igår kväll, eftersom hon då hoppat in i bilen och Braedon tagit ut henne men sen måste hon hoppat in igen utan att han märkt det. Under natten hade hon då gjort fetaste bajet på golvet i baksätet av bilen. Kan tillägga att det var inte den mest väldoftande heller!



Kan säga att jag var inte den gladaste personen just då. Var riktigt arg på Braedon och ville verklgien inte städa upp efter Daisy. Så ringde Braedon på mobilen två gången men han svarade inte så jag lämnade ett meddelande: You are so dead to me rigth now!!!

Efter en stund ringde han upp och det hela slutade med att jag ändå var tvungen att städa upp! Arrghh!

Dagen flöt på och på kvällen fick jag ett sms om att fotbollsträningen var inställd. Så jag skjutasde Korbyn och Jacob samt tre andra barn på kiers (typ pojkscouter) idag skulle de alla ta med sig varsin kartong som de sedan skulle göra flygplan, bilar eller nått annat kul som de kunde sitta i. Så kan säga att alla hade ganska stora kartongen och det tog en del pyssel att få in alla barnen samt alla deras kartongen i bilen. Men efter att ha plockat ut Jaxsons barnstol och flyttat om lite så gick det fint! :)

På kvällen tog jag det sedan bara lungt! :)


Min fjärde match! 27/03-2011

På söndagen tog vi sovmorgon till halv elva. Jag hade samling klockan 12 på north harbour stadium, samma ställe där vi spelat alla de tidigare matcherna. Men eftersom jag ni var hos Nikki så kunde jag ta mig en välförtjänt sovmorgon eftersom hon bor betydligt närmare än vad jag gör. Hade jag inte varit hos Nikki hade jag vid denna tid begett behövt ge mig iväg till vem jag nu skulle tänkas få åka med till matchen. Men nu kunde jag istället i lugn och ro sätta mig och käka frukost. Det blev gröt med yoghurt och banan samt ett glas apelsinjuice.

Sen packade jag bara i ordning mina prylar och chillade tills det var dags att bege sig iväg. Jag åkte 11.20, fast det enligt nikki bara skulle ta 20 minuter att åka dit. Men jag åkte först och tankade lite. Jag lyckades hitta till macken direkt, men att sedan hitta därifrån till motorvägen vart svårare. Jag hittade iaf vägen men jag kan lova att det var INTE den närmaste vägen. Jag körde nämligen på på samma ställe som jag brukar köra av vid när jag kommer från Clarks beach, dvs jag körde fel väg en bra bit innan jag kom ut på motorvägen och började bege mig åt rätt håll. Detta innebar att jag kom dit precis klockan 12. Hade jag kört på längre fram på motorvägen (vilket jag vet att man kan) så hade det gått betyligt mycket fortare. Men jag kom ju dit iaf och nu borde jag ju hitta till nikki när jag kör dit nästa gång! :)

Väl till matchen... Idag spelade vi två halvlekar på 45 minuter (fast det var fortfarande turneringsmatcherna). Jag spelade den första halvleken som forward samt ca 10 minuter in i andra halvlek. Det absolut sista jag gjorde innan jag klev av var att göra 3-1 målet. Matchen börajde med att de gjorde första målet efter kanske 15 minuter. Sen gjorde vi 1-1 rätt direkt efter det och lite senare även 2-1.

Ett tag efter att jag fått kliva av gjorde vi 4-1. Sen slutade vi nästan spela och bjöd in dem i matchen. De gjorde då 4-2 och i slutet tyckte jag det blev onödigt spännande även om matchen slutade 4-2 till oss.

Personlingen tyckte jag inte att jag spelade värst bra... Kände mig slut på energi men främst tyckte jag inte att jag tog tillräckligt många löpningar utan mera tittade och väntade på att bollen skulle komma innan jag gjorde nått och då var det såklart för sent! Så jag får se till att jobba på det!

Efter matchen var jag hungrig, men först duschade jag och sen kom jag på att jag hade två chokladägg som jag köpt igår till bion men inte käkat upp så jag käkade dem på vägen hem - de var riktigt goda! En var fylld med caramel och påminde om magnum dubbel med choklad, kolasås och choklad och sen glass fast utan glass och med bara ett lager choklad men massor av kolasås! Riktigt gott men väldigt mättande för det var typ riktig äggstorlek! :P Haha säkert mega nyttigt också! Men gott var det iaf.

När jag sen kom hem käkade jag köttfärslimpa och lite potatisgratäng som jag värmde upp. Sen hann jag käka det och hänga upp tvätt samt stoppa i en ny maskin och se lite, lite tv innan resten av familjen kom hem. Så hann kanske vara hemma 45-60 minuter innan de kom tillbaka... :/ Haha jag hade verkligen sett fram emot lite egentid men nejdå! :P










Lördag 26/03-2011

Lördagen började med en rejäl frukost och sen for vi och kollade på "nikkis barns" skolas car boot fair sale - och dem sålde verkligen grejorna ur bagageutrymmet på bilen! Haha! Så det hela bestod av massor av bilar som stod parkerade efter varandra och vrån baggaget och ja i vissa fall även genom dörrar och fönster kunde man kolla på grejor. Haha skönaste kommentaren från en tant med den mest smockade bilen:
- maybe you can se it trough the back window... or maybe not!
 
Efter det var tanken att jag och nikki skulle köra "stand upo paddle" alltså att man står upp på en typ surfbräda och paddlar med en jättelång paddel. 
 
Bild från google
 
Tyvärr var förhållanden inte de bästa. Det blåste på rätt bra så det hade blivit väldigt svårt för oss att paddla så vi besämde att vi ska göra ett försök igen om två veckor (helgen innan mamma och pappa kommer) - hoppas på bättre förhållanden då!
 
Så vi gick hem i regnet igen. Jag tror jag glömde säga att det regnade, det öste inte ner men lite lätt regn som kändes aningen värre eftersom det var lite blåsigt + att jag inte var klädd för regn. Väl hemma hos nikki igen torkade vi av oss och bytte kläder innan vi tog bilen till Albany för shopping. På kvällen for vi och såg Black Swan på bio. 

Fredag 25/03-2011

Det vart återigen att fara på Play Group med Jaxson. Jag vet inte om jag sagt det men det är som typ en jättestor lekpark, eller kanske mer som ett dagis, med tonvis av leksaker. Enda skillnaden är att det styrs av mammor och bara har öppet vissa tider och dagar. Annars är det hänglås överallt så man kommer inte ens in på området.

Idag var det bara två andra mammor där och 5 andra barn. Det brukar vara mest folk på onsdagar, måndagar och fredagar är det inte lika mycket folk. Men det kan var skönt det också för omväxlings skull. Idag var det då skönt eftersom det var regnvarning i luften så försökte de hålla åtminstone de allra minsta barnen som inte kunde gå inomhus genom att låsa dörren. Jaxson och två typ 3-5 åringar lekte på vilt där ute ett tag tills en av dem ramlade i en vattenpöl och blev dygnsur då stannade alla barnen inne. Men eftersom det inte är sueprstort inne utan bara ett stort rum (de har en väldigt öppen planlösning) så var det skönt när det inte var så många barn. Hade blivigt väldigt livligt om det var ännu fler barn och mammor inne.


Tanken var att jag skulle åka till Nikki på kvällen direkt när Kylie och Braedon kom hem typ vid halv 5. Men eftersom båda verklade bli försenade pga av trafiken så hann ingen av dem hem i tid för att köra Korbyn på simningen. Så jag fick lov att ta både Jaxson och Korbyn på Korbyns simning, även om precis när vi skulle åka så kom Kylie hem... Men hon var tydligen tvungen att packa i ordning sina grejor inför att de skulle till Cambride. Jag tyckte bara att hon hade kunnat gjort det igår kväll eftersom hon visste att de skulle åka redan då.. + att jag hade andra planer för min kväll.

Familjen hade planerat att både Kylie och Braedon skulle hinna hem i tid så att hela familjen kunde fara på Korbyns simming och sedan köra raka vägen därifrån till Cambridge. Men så blev det ju inte riktigt. Istället fick jag lov att Köra både dit och hem med barnen. Sen när jag kom tillbaka igen så for jag direkt till Nikki.

Jag fastnade dock i trafiken på vägen dit och det tog mig typ 10-15 minuter att åka 1km på motorvägen när det gick som segast - men andra ord det gick inte fort! Så jag satt fast på motorvägen ett bra tag, sen lyckades jag även köra fel, något som jag bara verkar lyckas med när jag kör till nikki. (fast jag tror att nästa gång jag ska dit så kommer jag köra rätt)

Hur som helst efter att ha kört i två timmar för en resa som bara borde tagit max en timme så var det skönt att äntligen var framme. Dessutom började jag bli rätt hungrig klockan var ändå just över 8. Vi bestämde för att dra ut och käka och hittade en mysig restaurang i mission bay med live musik och riktigt god mat. Jag käkade hemgjord tortilini fylld med köttfärs och serverdes med köttfärssås och nikki käkade lax med potatis. Hon fick typ den största laxbit jag någonsin sätt men bara tre skivor potatis (alltså typ inte ens en hel potatis), knäppt!

Efte maten drog vi till New World (supermarket) och köpte godis sen åkte vi hem till henne och tjockade på och pratade och hade trevligt! Mycket bra avslutning på dagen i alla fall! :)

Torsdag 24/03-2011

På morgonen åkte jag in till gymmet och körde en pumppass. Efter det var tanken att jag skulle möta upp Romina och ta fika men hon kunde inte så vi får ta det nästa vecka, istället åkte vi bara hem. 

Romilia ringde strax innan tre och bad mig hämta upp Jacob och Kiara från bussen eftersom hon var på sjukhuset eftersom hon haft operation igår så hade hon stannat över natten och nu var Dom där och de skulle hämta ut några mediciner så hon skulle bli sen. Så när bussen kom så stod jag där och väntade på dem så att även Jacob och kiara klev av på samma bussstop som Korbyn.

Romilia hann dock inte hämta sina barn innan det var dags för mig att skjusa Korbyn och Jaxson till Korbyns fotbollsträning. Men som tur var hann Kylie hem så hon kollade efter Kiara och Jacob tills Romilia kom hem. Hon skulle sedan fara till frissan annars hade hon troligen stannat hemma med Jaxson eller kanske t.o.m kört dem. Fast eftersom jag ändå skulle fara och simma hade jag nog kört Korbyn iaf...

För en gångs skull när vi kom till fotbollsträningn blev vi glatt överraskade för Braedon var faktiskt i tid för en gång skull. Så typ direkt när jag lämnad över Jaxson (Korbyn hade redan satt full fart iväg mot sin träning) så begav jag mig iväg till simhallen och simmade i 45 minuter. Denna gång, stolt som jag känner mig, kom jag ihåg att fråga Korbyn om jag kunde låna hans glasögon samt att faktiskt packa ner dem i väskan och ta på mig dem innan jag hoppade i. (fast för er som undrar så har jag faktiskt aldrig glömt glasögonen när jag väl haft med mig dem, det svåra ha varit att komma ihåg att ta med sig glasögonen) Dessutom köpte jag mig en baddräkt, tänkte att det kunde vara värt att investera i om jag ska simma ett tag.

Denna gång fick jag bara vatten i öronen, får typ alltid det! Men ska skaffa öronproppar som håller vattnet ute till nästa gång. Det är asdrygt att få vatten i öronen för det försvinner typ aldrig vad man än gör. Har prövar det mesta t.o.m hoppa på ett ben och skaka på huvet, men inget verkar hjälpa! Har ni nått bra kep på att få ut vatten ur örat så ut med det - skriv en kommentar! :)


Onsdag 23/03-2011

På onsdagen var det dags för Play group för första gången denna vecka (vi for inte i måndags för Jaxson var alldeles för trött) Men idag var han mycket piggare och gladare. Han sprang som vanligt runt non-stop i 120km/h och lekte massor med alla bilar och bollar. Jag lekte lite med honom, kastade boll genom ett fönster och skjutsade honom på några bilar osv. Men för det mesta lekte han på bra själv.

På kvällen hade jag fotbollsträning. Jag hann inte käka innan träningen idag, vilket jag brukar göra. Men maten var helt enkelt inte klar så jag käkade en macka innan och sen drog jag. Träningen idag var bra mycket bättre. Det var fokus på försvar och vi hade delat in gruppen i två delar. Jag var i Steves grupp (ord. Tränare) hela tiden. Vi körde typ match över helplan med fokus på försvar och omställningar.

När jag kom hem var jag super hungrig. haha tror inte ens jag sa hej när jag kom in genom dörren utan bara gick raka vägen till köket och värmde upp lite mat. Men jag menar är man hungrig så är man ju! :P




Tisdag 22/03-2011

Jag och Jaxson for på musikgrejen, han verkade inte allt för glad för det idag, men han grät inte så länge han hade fysiks kontakt med mig. Eller i slutet så lekte han lite med leksakerna som de tar fram samt käkade kakor - det är han väldigt bra på!

På kvällen kom Romilia förbi med mina priser från helgen (kuponger för gratis kaffe samt medlemsskapet till gymmet) dessutom hade de i laget beslutat att jag skulle få vara först med att ta hand om vår pokal. Så jag får ha den tills jag åker hem igen.


Efter det åkte jag inte till badhuset i pukekohe och simmade min första av 30 gånger. Tyvärr så glömde jag även denna gång att ta med mig Korbyns simglasögon, så mina ögon var lite röda, men främst torra efter 40-45 minuters simning.

Usel träning! (Måndag 21/03-2011)

På kvällen for jag på fotbollsträning, löp/fys träning. Fast det var inte särskilt jobbigt. Det var den assisterande tränaren som höll i det, och tyvärr så fungerar hon lite som en vikarie i skolan. ingen har särskilt mycket respekt och ingen lyssnar särskilt mycket... Men den första grejen hon gjorde var rätt jobbig, det var en individuell löpträning runt en bana så man kunde göra det i sin nivå. Men sen hade vi smålagsspel men det var absolut inget engagemang där, typ som på matchen igår...

Min tredje match så här långt (Söndag 20/03-2011)

Jag sov till 09.00-09.30 nån gång. Sen gick jag upp, käkade egenbakat bröd med ost på till frukost. Vid halv elva tiden kom Braedon hem från gymmet, fortfarande klädd i topp till tå i rosa, stiligt! :p Helt slut efter att varit vaken samt tränat typ 5 pass under kvällen och natten. haha och inte fick han sova heller eftersom jag skulle på match och även kylie skulle bort, tror hon jobbade. Korbyn hade spenderat natten hos Cameron och var inte tillbaka ännu men Jaxson var fortfaranade hemma, även om han sov för stunden så skulle inte han inte göra det hela dagen.

Vid halv tolv tog jag bilen och begav mig iväg mot waiuku från vart jag och Sarah "Smithie" Smith sedan skulle få skjuts med Lisa till matchen. Det vart en mycket trevlig resa med mycket snack om allt möjligt. Väl framme vi arena fick vi vänta ett tag. Men det gjorde inget, det var fint väder, solen sken och vi satte oss i skuggan av ett stort träd och tittade på två matcher som spelades på planerna därikring.

Många av de andra hade varit och kollat på resten av laget som spelade en annan match. Egentligen var det oblikatoriskt att se den matchen innan men med tanke på att smithie jobbar på en bondgård så hade vi som ursäkt att hon inte kunde komma ifrån tidigare, tror det låg lite sanning i det iaf. Hon har nämligen själv hand om 250 mjölkkor, jag är inte avis iaf.

Väl till matchen kanske. Jag spelade som en kratta, typ hela laget spelade som krattor. Vi var sämst. Alla typ stod och tittade på vad motståndarna gjorde i typ 3 sec innan man gjorde nått åt det - värdelöst! Inget engagemang alls. Efter första perioden stod det 1-1. Efter den andra 2-2 och slutresultatet efter den tredje blev 2-5, så det blev vår första förslust. Jag är rätt säker på att vi hade kunnat ta detta lag om vi spelat bättre. Helt klart var detta lag bättre än de tidigare lag vi mött men vanligtvis skulle vi vart bättre också, men som vi spelade idag så förtjänade dem att vinna! Jag spelade bara första och andra perioden. Jag trodde helt ärligt att jag skulle bli utbytt redan efter första för jag var helt värdelös! Men ska se till att bättra mig till nästa helg, vilken match jag än får spela :)

När jag kom hem fick jag i alla fall veta att vi vunnit grejen på gymmet (genom att vårt lag samlade in mest pengar till de jordbävningsdrabbade i canterbury området) Så alla i laget fick varsitt 6 månaders medlemsskap på gymmet värde just över 3000:-


Lördag (19/3-2011)

På lördagen var det dags för found raiser för de jordbävningsdrabbade i Canterbury (christchurch m.m). Tillsammas i ett lag skulle vi träna 24 timmar i rad. I mitt lag var det Romilia, Tony (granne brukar träffa henne rätt ofta på gymmet), Tonys man Grant, Braedon, Deborah (romilias sister in law) och en-två till som jag inte riktigt vet vilka det är.

Jag hade fått jättedålig infrormation om helgen. Tanken var att braedon skulle berätta för mig vad Romilia sagt till honom men jag fick inte höra ett ord typ. Så på lördag morgonen var det ända jag visste att Romilia skulle in på gymmet vid 12 för att köra ett pass för alla i laget. Man skulle då bära nått rött och svart (canterburys färger) Sen så skulle hon komm tillbaka och jag hade mitt första pass klockan 5. Jag åkte in med Romilia. När hon kom och hämtade mig var hon klädd i röda och svarta, väldigt fåniga kläder samt en rosa peruk och svettband. Själv hade jag bara ett par svarta short och Braedons alldeles för stora röda tröja (hade inget riktigt rött i garderoben).

På vägen dit fick jag i alla fall förklarat för mig att vi vårt lag hette gym junkies & fresh meat och vår chef var Richard Simmons. Han som kom på aerobics under 80-talet. Då var det också väldigt populärt att klä sig i färgglada, galna kläder. Så det var typ så vi såg ut.


Fixade min outfit på vägen hem från 12-passet. Kläderna är från lite olika second hand butiker runt om i puke ifall någon skulle vara intresserad :P

När jag kom hem snörde jag ihop ett lass chokladbollar för alla i laget skulle ta med något att bjuda på. Hade inte tid för att göra så mycket mer. Sen käkade jag och tog en snabb dusch, blötte håret och kammade bak det samt gjorde en fläta innan jag tog på mig peruken, sminkade mif lite snabbt, Sen kom typ Romilia och hämtade upp mig. Haha kan lova att vi fick rätt underliga blickar från folk i andra bilar på väg till gymmet!

Väl där körde jag först ett body combat pass. Sen hann jag vara med på lite tävlingar. Först var det en tävling där man i ett lag på fyra skulle ta sig runt en bana med balonger emellan varje person. Om man tappade någon av ballongerna vara alla i laget tvungna att göra 10 armhävningar innan man kunde fortsätta. Vårt lag vann det andra heatet. Det första heatet körde bara barn. Men i finalen så tog vi dem så vi vann kaffebiljetter på ett cafe.

Efter det han jag köra en annan tävling då alla skulle låtsat simma ett medley. Först skulle man låtsas dyka i, sen bröstsim, ryggsim, fjärilssim och sist frisim. Man skulle simma 30 längder vardera. Jag trodde det var den som kom först i mål som vann men det var det tydligen inte. Utan den med bäst teknik vann allt. Jag var tydligen den av de som var där som hade bäst teknik så jag vann att kunna fara och simma på badhuset i pukekohe 30 ggr. AWSOME! Eftersom jag inte längre hade råd att fara på gymmet hade jag beslutat att börja simma någon/några ggr i veckan istället, så det passade ju utmärkt!

Sen vart det dags för mitt andra och sista pass - body pump! Det är typ mitt favoritpass av de pass jag prövat hittills. Kanske inte den bästa uppladdningen inför matchen imorrn men kul var det då.

Efter det hann jag få i mig lite middag som romilia gjort, couscous sallad och kyckling och till efterrätt köpte jag en kaka för att stödja alla i canerbury! (haha enbart därför! :P)

Vid niotiden kom Braedon (han hade nattpasset med Romilia och Tony och Grant m.fl.)

Han var tvungen att vara klädd i rosa för han skulle gå på tjejpasset!

När han hade kommit så åkte jag typ hem på en gång. Jag fick skjuts med en annan tjej Heather som var i vårt lag.

Vi skulle alla i laget även ha samlat in pengar till canterbury samt om vi kunnat skaffat en eller flera sponssorer. Men liksom så mycket annat så hade jag inte fått reda på detta så jag hade inte kunnat samla ihop några pengar... :/

Väl hemma så duschade jag länge, länge innan jag gjorde mig klar och gick isäng.

P.S Om ni vill veta mer om Richard simmons kolla in länken- Haha vackert: http://www.youtube.com/watch?v=na9ZZ4ZjVa8

Fredag 18/03-2011

Ännu en dag med Jaxson på Play group.

På kvällen kom Romina förbi för att prata lite med Kylie och Braedon om deras Raratonga resa sen käkade hon middag här. På kvällen såg jag på american idol och tog det bara lungt.


Torsdag (17/03-2011)


Mr muscle

Onsdag 16/3-2011

Jag och Jaxson var på Play group igen. Han verkar verkligen gilla det, vilket är bra! :) Det finns så galet mycket leksaker där det är helt sjukt! Två förråd med utomhusleksaker (bilar, cyklar, lära gå grejor osv.), två lekplatser, ett litet lekhus med kök, sandlåda och typ 100 leksaker till det, målarfärger och pennor osv, utklädnadskläder, bilbanor, tåg, spisar och ugnar köksutrustning m.m. samt klossar, bilar, bollar i masstal osv....

Jag tror inte han kommer hinna leka med alla saker innan han blir stor nog att börja på skolan!

När vi kom hem lekte vi massa men vi han även med lite avslappning i världens skönaste utomhusstol/hängmatta


Man kan både sitta och ligga i den - samt göra tricks och shower som Korbyn gör på den sista bilden!

På kvällen hade jag fotbollsträning - superkul! Vi höll på med en spelövning hela träningen. Mkt bra träning för forwards men även för backar och mittfält. (hela laget körde dock inte den träningen utan bara vissa. Resten var med assisterande träning och gjorde nått annat.)


Tihi, busig Sofia:

Tisdag 15/3-2011

Idag var jag och Jaxson till musikgrejen I Waiau Pa. Alltså jag tror inte han uppskattar det så mycket. Men han har slutat skrika. Men om det var mitt barn tror jag inte jag skulle ta med honom dit.. Han gillar ju musik och så. Vi brukar dansa till radion typ hela tiden men det där är inte samma sak, dessutom är det värsta kyrkbaserat. Alla låtar har typ med Kyrkan att göra nästan och så avlsutas det med bön.  (det är inte så värst kyrkligt land, men ändå lär de barnen om gud i skolan t.o.m.)

Resten av dagen gjorde jag inte så mycket märkvärdigt. Lekte massa typ.

Måndag 14/3-2011

Grattis på födelsedagen Annis!! :D

Dagen spenderades först på play group med Jaxson. Sen hade jag fotbollsträning på kvällen. Efter det pratade jag lite med Annis i telefon.

Min andra match! (söndag 13/03-2011)

Det var skönt att inte vakna av skrikande barn för en gång skull. Men sov ändå inte hela natten i sträck, utan vaknade två gånger innan väckaren ringde, först vi 07.00 och sen vid 08.40 och då gick jag upp. Väckaren skulle ändå ringa om 20 minuter. Jag käkade en av mina hembakade mackor med ost till frukost för var hungrig. Sen satte jag igång och laga vad som skulle bli min lunch, eller kanske snarare brunch - Lax med klyftpotatis och dillsås. Eftersom jag inte käkade det till middag igår var det lika bra att laga det inför matchen tänkte jag. Tänkte dock inte på att jag skulle vara tvungen att käka det vid senast 10 då!

Det tog typ till 10 innan allt var klart. Eller i alla fall tills jag var klar. Började dock med att göra det mesta av mina kläder klara, packa skor, benskydd och duschgrejorna. Sen vid 09.30 snackade jag med Maggi på skype. Det var riktigt kul att höra från henne, har typ inte pratat nått med henne på skype sen jag kom hit för 5,5 månader sen nu. Vi han prata i en halvtimme typ sen var jag tvungen att dra och käka middag, göra några mackor att ta med på matchen och fylla vatten och lite andra småsaker innan jag var tvungen att åka. Hade tänkt åka 10.25 så jag skulle vara hos Sarah Holmes precis 10.50 då vi skulle samlas där. Men det slutade med att jag inte åkte förrän halv så kom 5 min sent. Men vi han ändå till matchen i tid.

Vi skulle spela även denna match i 3x30. Vi brukar ha en uppgift att fokusera på varje period. Den första fokuserade vi på att vinna tillbaka bollen på motståndarnas planhalv när vi tappade den. Vilket vi lyckades bra med (13 ggr vann vi den på deras och 7 på vår planhalva) Jag spelade forward hela matchen. Efter Första perioden stod det 1-0. Jag gjorde det målet, petade in en retur.

I den andra fick motståndarna en straff efter att en av våra backar "kapat" en av motståndarna i straffområdet i vad som verkade vara den mest klockrena tacklingen. Men det är domaren som dömer och de sköt straffen via målvakten in i mål. Jag lyckades sedan göra ännu ett mål efter att jag helt omarkerat placerat in bollen vid stolpen från straffområdespunkten. Efter andra perioden stod det 3-1. Vi vann slutligen matchen med 7-1. Jag gjorde ännu ett mål i tredje, sköt stolpe in efter en fin passning. Hade även ett friläge i tredje men missade helt målet, haha tror att när jag får för mycket tid går det åt skogen! (tror jag gjorde 4 mål men ett räknades bort. Hade ett skott som gick via målvakten i ribban, ribba in, ribba ut? Men gjorde mig inte så mycket.) Jag överträffade ändå mina förväntningar. Gjorde 3 mål och två assist, mer än jag hade trott innan matchen. Men känner att jag fortfarande måste jobba på konditionen. Den är inte så bra jag skulle vilja att den var...

Efter matchen hann jag med en dusch, sen åkte vi förbi en typ glasskiosk. De andra tjejerna i bile nsa att det var något jag var tvungen att prova. De gjorde glass eller youghurt med frysta bär inmixade, supergott! typ som mjukglass.

Sen åkte de andra förbi McDonalds också. Men jag köpte inget där. Sen har jag bara varit hemma, stökat undan lite efter min lunch (var rätt oredigt), käkat mina mackor som jag hade packat med mig till matchen till middag, läst, samt vart superduktigt och uppdaterat min blogg! :P Nu ska jag gå och se lite på tv tror jag innan familjen kommer hem igen.

Ha det bra!
Kram


Lördag 12/03-2011

Jag tog sovmorgon till nästan halv tio. Sen tog jag det chill en stund. Käkade frukost i godan ro. Satt lite vid datorn. Kollade bland anant upp nått brödrecept samt ingredienser till bröd + massa annat som jag behöver köpa. Men glömsk som jag är så glömer jag listan hemma. Vilket innebar att jag inte kom ihåg att köpa allt jag behöde. Dessutom pajjade min solglasögon helt och hållet idag. De har varit halft trasiga och vart av i ena bågen så glaset trillat ut lite nu och då. Men idag gick dem i två delar. Men hittade inga nya solglasögon idag så måste se till att skaffa det asp!

Väl i puke hade jag tänkt att simma lite (hade till och med packat grejor) Men kände inte för att betala 25-30 spänn för ett kort dopp. Hade nämligen inte tänkt köra helt slut på mig utan mer bara mjuka upp inför matchen imorgon. Så sket i det och gjorde bara min ärender och åkte sedan hem igen.

När jag kom hem drog jag igång mitt brödbak. Det var bara att röra ihop alla ingredienser och snöra in allt i ugnen. Ingen jästid eller så, påminner mycket om mitt energibröd som jag brukar göra hemma. Men hittade inte alla ingredienser till det. Men det blev gott i alla fall!

Vid 16.30, precis innan brödet var klart åkte Kylie och Jaxson iväg för att hämta Korbyn som vart på ett födelsedagskalas från 12-16. Sen åkte dem raka vägen därifrån till Cambride där de skulle spendera resten av helgen - SKÖNT! Så jag fick huset för mig själv. När de dragit smakade jag mitt bröd - som vanligt smakar allt bak alltid godast när det är nybakat så fick i mg fyra skivor bröd. Två nästan direkt efter de kommit ut ur ugnen och två till när jag skar upp brödet.

Däremellan hann jag fara ut på en liten löparrunda. Jag sprang bara ett varv runt clarks beach, typ 3 km för att mjuka upp kroppen lite inför matchen (istället för att simma). Sen stretchade jag ut ordentligt och tog en lång svalkande dusch. Även om klockan var efter 18 så var det riktigt varmt ute!

Jag hade tänkt att göra lax och klyftpotatis med en dillsås till middag men jag var så mätt att jag inte pallade äta nått mer så jag sket i det. Laxen marinerades hela natten i kylen istället för bara typ en timme. Jag såg bride wars på tv innan jag planerade att gå isäng. Men hann med lite skype med annis och mamma och pappa också innan jag somnade.

Fredag (11/03-2011)

Jag tog med Jaxson till Play groupen igen. Idag hade jag tagit med mig en bok så att jag skulle ha något att göra under de 2,5 timmar vi var där. Så jag satt ute och läste mesta dels. Vilket jag sedan ingås ledde till att jag fick sjukt många myggbett. Mina ben höll på klia sönder! Så hittade någon salva mot utslag till rumpan för Jaxson i väska så hedde på lite av de och de hjälpte lite så det var skönt. Men det kliade fortfarande när jag kom hem. Tänkte att jag måste ha minst 30 myggbett, eller kan det verkligen vara så många? Så var tvungen att räkna! haha! Kom upp till 42 innan jag gav upp. Men har lätt över 50 stycken - säkert närmare 60 stycken! Så nästa gång får jag försöka leta upp insektssprejen och spreja på ett bra lager.


Jaxson och flera andra av de andra barnen var grymt facinerade av traktor utanför stängslet.


Jaxson fick skjuts av ett jättesött lejon



På kvällen tog jag Korbyn på simning. Vi lyssnade på min musik från mp3n hela vägen dit och tillbaka. Mest på waka waka. Vi sjöng som alltid riktigt högt och falskt. Men vi har alltid kul!

Efter det åkte vi hem och käkade kycklingnuggets till middag. Sen såg vi på glee innan det avbröts med nyheter om jordbävningen och tsunamin till följd i Japan. Hemska bilder som visades på tvn. Jag har svårt att fatta vad som egentligen händer! Det känns så overkligt!

Jag fick även besked om vilken match jag skulle få spela i helgen. Vi hade nämligen två matcher i helgen för att vi är så många. Den en var en turneringsträningsmatch och den andra var bara en vanlig träningsmatch och inte en del av någon turnering. Så jag ville helst spela turneringsmatchen. Men jag trodde det var helt kört efter träningen i onsdags. Därför blev jag extra glad när jag fick veta att jag skulle spela turneringsmatchen klockan ett på söndag. (den andra var klockan 2)

Torsdag (10/03-2011)

Kylie var hemma på förmiddagen idag igen. Hon gick dock över till grannarna på morgonen. Jag tog med Jaxson till lekparken en stund på morgonen. Sen blev han för trött så gick hem med honom igen. Han sov en stund. Jag läste lite i min bok igen. Jag läser en väldigt bra bok - stolen child. Eller den är rätt hemsk, tänk att nån stjäl någon annans barn! Sjukt!

När Korbyn kom hem från skolan hade jag i princip fixat klart middagen. Kycklinggryta och ris och sallad. Men han var lite bångstyrig och ville inte äta. Men med lite övertalning gick det fint. Efter det skjutsade jag inte honom och Jaxson till Papakura där Korbyn hade fotbollsträning. (dem ska byta dag från måndagar till torsdagar) Tanken var återigen att Braedon skulle möta upp mig där så jag kunde dra vidare, åka hem eller vad jag nu ville göra. Men han kom inte förrän det var typ 10-15 minuter kvar av träningen. Vilket ledde till att jag blev fast där och fick lov att underhålla Jaxson i typ en timme. Han vill ju också spela fotboll med alla de stora killarna. Vilket är ett problem när folk spelar på alla planer runt om. Men det gick bra. Vi spelade för fullt.

Efter det åkte jag hem och hämtade min badkläder som jag glömt hemma innan jag åkte in till pukekohe och simmade lite i badhuset. Körde ett 40-45 minuters pass. Riktigt jobbigt var det, Kännde verkligen hur mycket jag tappat. Dessutom hade jag glömt att sno Korbyns simglasögon så i början simmade jag sick-sack över banan. Men efter ett tag så började jag titta för håll på krocka hela tiden. Jag trodde jag skulle få jätte ont i ögonen som man får om man tittar under vattnet hemma. Men tror det är mindre klor här. Det blev lite röda och rätt torra men ingen svidande känsla. För övrigt så är det vänstertrafik i simhallen också när man simmar. Även om jag vant mig vid det på vägen så kändes det väldigt konstigt att simma på "fel" sida i bassängen.


Första dagen på play group (onsdag 09/03-2011)

Jag tog Jaxson till Play groupen. Han verkade älska det. Jag såg knappt skymten av honom. Han sprang runt och lekte med alla bilar, bollar och även lite vatten. Jag försökte ta lite kort på honom men det var svårt för han var i rörelse hela tiden. (förutom när han käkade dåra)






Efter det åkte vi hem igen och Jaxson sov en liten stund. Jag läste lite.

På kvällen var jag först tvungen att skjutsa in Korbyn till fotbollsträningen innan hade jag fotbollsträning. Tanken var att Braedon skulle möta mig där så jag kunde åka iväg på en gång om jag ville. Men det hade varit någon olycka på motorvägen så trafiken hade stannat av så han vart sen. Men jag han i tid för min träning även om Braedon inte kom förrän Koryns träning var slut

Min träning gick sämst idag. Jag var galet arg när jag kom hem. Det var en tjej som hade varit riktigt oseriös på träning och bara flumsat bort allt. Vi hade delat in oss i två grupper och hälften var med första coachen och hälften med den assisterande och spelade matcher typ sista 45 minuterna. Jag hamnade med den assisternade. Hon verkade inte alls bry sig om att en av tjejerna slamsade bort allt. Ingen av de andra spelarna heller för den delen! Det var helt värdelös träning. Inget tempo, bara slams! Shit så arg jag var.




Tisdag (08/03-2011)



På tisdagen åkte jag med Jaxson på en musik och dansgrej i Wauiu pa (5 min med bil från där jag bor). Det gick riktigt bra med musikgrejen idag. Han grät inget alls idag. Och lekte med alla leksaker så länge han kunde se mig när allt var klart.

Efter det åkte vi hem. Kylie höll på baka eftersom hon var ledig på förmiddagen idag. Så det blev choklad och bananmuffins, chocolate chip cookies och en müslibar.

På kvällen gjorde jag inte någon anmärkningsvärt.

Massor av simning! (Måndag 07/03-2011)

Måndagen: Det var ingen day car för Jaxson idag... Tanken är att jag ska ta honom till en play group måndag, onsdag och fredag istället. Men då måste jag stanna där hela tiden. Idag så tog jag dock honom inte dit. Korbyn hade simtävling på skolan så jag och Jaxson åkte dit och tittade istället. Det gick bra för honom han kom trea i frisim, trea i bröstsim, och etta i ryggsim. Han tävlade även mot lite äldre barn!

Korbyn sitter och väntar på sin tur och hjälper en kompis smörja in solkräm.


Full fart framåt!


Korbyn på banan längst till vänster. Han kom trea i första loppet i frisim.


Korbyn delar banan längst till vänster med en annan kille. Han lyckas dock inte ta sig förbi och slutar 3 även i detta frisimslopp.


Han kom även trea i bröstsim.


Han kom etta i ryggsim.




Jaxson var jätteduktig och satt snällt och tittade på hela tiden. Vilket var väldigt duktigt eftersom det tog 1,5 timme innan alla barnen simmat klart.

Jag hade simning med fotbollslaget på kvällen istället för löpträning - uppskattat! Detta för att vi hade haft match igår. Det blev inte allt för mycket simning dock, vi lekte mest. Men jag han med lite tävlingar mot några andra tjejer också, fast jag losade! Har tappat mycket sen jag tävlade kan jag lova! Men det var kul. Kände att jag saknade det lite ändå!


Matchen (06/03-2011)

Jag kom iväg 5 minuter senare än vad jag tänkt mig, trodde jag skulle bli sen men var först dit. Väl där fick vi vänta länge, länge på en annan tjej. Hon kom inte förrän typ 12.40 och sen var vi tvungna at hämta upp en annan tjej på vägen. Vi som skulle åka med Holmes hade bestämt att träffas 12.15 för att sedan åka mot Auckland (eller snarare igenom) och mot Birkenhead där (och mot vilka) vi skulle spela matchen. Resan dit tar typ 45 minuter och vi skulle vara klockan 13.00!

Vi kom dit typ 13.20, vi bytte om rekordsnabbt och begav oss ut på planen. Sen hade vi alla ett litet snack innan det var dags för uppvärmning. Matchen, eftersom det var en vänskapsmatch, spelades idag i 3x30. Efter första perioden stod det 2-0 till oss. Jag spelade typ de sista 2 perioderna. Eller jag byttes in precis när den andra startat. Jag kanske ska tillägga att jag spelade forward hela matchen.

Efter den andra perioden stod det 4-0 till oss. Vi vann matchen med 10-0. Jag gjorde 5-0 målet. Det kändes bra att få näta redan i första matchen, men jag vet att jag kan spela bättre än jag gjorde idag. Men jag antar att det kommer. Det tar ju ett tag att komma in i ett nytt lag och förstå hur dem spelar.

Just ja, vill bara tillägga att våra tröjor var inte riktigt bruna, maroon är mer vinröd, typ samma färg på tröjorna som teg har, haha!

Söndag och dags för match! 06/03-2011

Jag vaknade i morse och var jätte nervös inför matchen! Jag gick upp satt och försökte lugna mig lite i soffan. Jag fick sen i mig lite frukost. Hade gjort lite blåbärsgröt igår kväll så det gick ner fint.

Nu ligger jag här och försöker tänka på nått annat en stund. Men jag måste gå och börja göra mig klar. Jag ska vara i pukekohe om 1 timme och 7 minuter för att sedan få skjuts därifrån till västra auckland där matchen spelas. Så tänkte fixa lite mat att ta med mig. Matchen börjar klockan 2 så kommer säkert hinna bli hungrig innan det + att jag behöver nått att käka efteråt.

Sen måste jag ta med mig lite kläder också. Vi borde få kläder att spela i men kanske säkrast att ta med sig shorts i alla fall. Vi spelar tydligen i en maroon färg, typ brun och orange är borta färgen.

Hoppas det går bra!

Lördag 05/03-2011

Jag hade ställt väckaren på 7 för jag hade tänkt åka in till gymmet för att köra ett par pass eftersom de hade gratishelg i helgen och mitt gympass har gått ut. :/ Jag började med att köra ett step och ett pumppass mellan 08.30-10.30. Efter det åkte jag och gjorde lite ärender. Sen åkte jag tillbaka till gymmet vid typ 11.10. Sprang lite på löpbandet medan jag väntade på att core passet skulle börja. Det var dock försenat så stod och väntade typ en kvart. Efter det duschade jag sedan och sen åkte jag och gjorde klart min ärender innan jag åkte och postade ett paket till Anna till hennes födelsedag. (hoppas de kommer fram i tid)

Sem åkte jag hem. Var väl hemma vid typ 2. Sen tog jag det bara lungt och återhämtade mig. Pojkarna badade lite:

På kvällen såg vi på american idol, käkade en kaka och drack lite te och efter det gick jag i säng.

Fredag (04/03-2011)

Det kom en sköterska vid halv tio och tog ett blodprov på Kylie för att hon ska kunna få försökring med bilen, skumt! Efter det åkte hon till stan. Jag såg till att Jaxson sov en stund innan det var dags för hans sista play and Learn. Kommer verkligen sakna att han far på day care med jämna mellanrum. Jag tror han kommer sakna det med. Sista typ 2-3 veckorna så skrek eller grät han inte när jag lämnade av honom. Jag tror han hunnit vänja sig och så bestämmer dem att han ska sluta där...¨

Aja efter att jag lämnat av honom på day care åkte jag in till Pukekohe och gjorde lite ärender. Jag köpte nya hörlurar till min mp3-spelare. (Dom gamla dödade ju dammsugaren) Jag köpte nytt schampo, balsam och en ny duschkräm eftersom jag gjort slut på de gamla. Jag var förbi the wearhouse och köpte lite grejor åt Kylie. Jag köpte en vattenmelon och en avokada så att jag kunde göra en guacemole och käka lite vattenmelon i kväll/helgen. Jag köpte även lite fisk. De har en jättebra affär i pukekohe där man kan köpa färsk fisk som fångats på natten! Så jag köpte två laxfilér - Kände för att lyxa lite. Men de var rätt stora så delade dem i två bitar vardera när jag kom hem så nu kan jag käka lax 4 gånger! :)

Sen åkte jag hem. Jag fick ett sms från kylie precis efter att jag var på fiskaffären där hon sa att jag inte behövde skynda mig hem men eftersom jag hade min fisk ville jag komma hem så att den inte hann bli förstörd.

Väl hemma igen så hjälpte jag till att fixa Korbyns mellanmål. Sen hämtade jag upp Jaxson på day care för sista gången! Nästa vecka ska jag börja ta honom på en play group. Men så måste jag stanna där hela tiden, suck! Tror förresten också att det är bättre för han attfå vara själv som på day care för så fort jag eller nån är med så håller han sig bara till mig och gråter typ om han inte ser mig.

På kvällen gjorde jag min guacemole och lite morotsstavar, sen såg vi på tv. Bland annat the cube, ett kul tävlingprogram där de ska göra massa saker typ stutsa en boll i ett hål, räkna bollar på tid. Bygga ett torn av klossar osv. Allt på tid och varje level blir svårare och svårare. De är sju levlar, och om de klarar alla på nio liv så vinner de 250 000 pund. (ca 2 500 000:-)  Haha jag vet att jag suger på förklara så ni kan ju kolla in länket så förstår ni vad det handlar om:

http://www.youtube.com/watch?v=7u2t-IIkuBM - kolla in länken!




Torsdag (03/03-2011)

Idag är det exakt en månad kvar tills jag fyller 20! Oj jag känner att man börjar bli gammal nu ju!

Jag började dagen med att försova mig! Det händer ju typ aldrig mig ju! Typiskt för att Kylie specifikt bett mig att ta hand om pojkarna på morgonen. Men jag var rätt säker på att jag ställde alarmet på morgonen! Fast kom också ihåg att jag vaknade på natten och kollade på mobilen och såg att jag nästan inte hade nått batteri så stängde av mobilen. (brukar ha mobilen avstängd på natten) Kankse stängde jag även av mitt alarm då? Eller så glömde jag väl helt att ställa det!

Jag vaknade i alla fall klockan 8 av att Kylie sa åt Korbyn att dämpa sig. Så jag tittade på klockan och såg att jag försovit mig så flög upp ur sängen. Jag hjälpte till att göra korbyn klar och följde honom sedan till den senare bussens hållplats. (han brukar vilja ta den tidiga bussen klockan 8, men idag blev det 20 över 8 bussen.) Efter det lekte jag med Jaxson lite, städade osv.

Jag fick sen ett mess av Romina (en tysk tjej som bor typ 5 min från mig) som undrade om jag ville föllja med på en kaffe i pukekohe. Jag hörde med Kylie och det var okej för henne att kolla efter Jaxson (annars hade jag tagit med honom, men han var riktigt trött) Så åkte iväg vid typ 10.20 och for in och tog en lime och citron-smoothie på ett mysigt litet cafe.

Jag hade lovat att vara tillbaka vid 12 så de var jag såklart. Kylie hade tänkt åka in till stan hon med. Men de blev inte så.

Hon hade gjort en soppa så käkade lite av den vid ett-tiden. Sen lekte jag lite mer med Jaxson. När korbyn kom hem fixade jag fika. Kylie gjorde läxor och jag lekte med Jaxson. Sen tog jag hand om Jaxson medan Kylie for med Korbyn på simning.

Braedon kom tillbaka från wellington på kvällen.

onsdag 02/03-2011

När jag vaknade av väckaren vid sju i morse så möttes jag av Braedon som höll på packa de sista inför sin Wellingtonresan i vardagsrummet, samtidigt som Korbyn satt där och kollade på tv. Braedon åkte typ på en gång och jag gjorde Korbyn reda för skolan. Kylie var också hemma idag. (Hon är ledig till på fredag och börjar jobba igen på lördag)

Kylie åkte och handlade lite mat. Det var verkligen på tiden! Jag städade undan och lekte med Jaxson. Efter det sov han en stund innan det var dags för Play and learn.

Haha när jag gick in för att väcka upp honom hittade jag honom såhär:


Troligen hade han försökt ta sig ur sängen för att leka med alla sin leksaker och sprida dem runt i rummet som han brukar, men eftersom han den första dagen hade en typ bälte runt midjan för att hålla honom på plats och han tydligen inte kunnat ta sig loss (han brukar dock lyckas med det) så blev han väl trött och somnade på golvet.

Jaxson åkte sen på day care. Jag satt ute i den sköna stol/hammocken på altanen och läste min bok. Korbyn kom hem, Kylie gjorde läxorna med honom. Jag fixade middagen. Jag gjorde mammas broccoli, spagetti och bacon gratäng som Korbyn verkade älska (och han är rätt svår att göra nöjd)

Efter det åkte jag på träning. Det gick lite bättre idag. Jag lyckades bli uttagen till laget som ska spela på Söndag. Kul! :) Hoppas verkligen det går bra på matchen! Jag har inte varit på topp på senaste tiden. Min kondition har blivit sämre pga av att jag inte kunnat träna ordentligen för att jag vart sjuk hela tiden.... Men de borde ju vända nu ju!


Tisdag 01/03-2011

Först vill jag säga grattis till Amanda som fyller 7 år! (den 29/02) Ett stort GRATTIS och jag hoppas du får en toppen födelsedag!

Efter att gjort Korbyn klar för skolan åkte jag in till en musikgrej för Jaxson. Han brukar skrika mest hela tiden men idag skrek han bara sista halvan, men han lekte lyckligt (i alla fall så länge jag var inom synhåll) efteråt.

Efter det åkte vi hem. Jaxson sov och jag gjorde lax och couscous sallad med broccoli till lunch igen. Efter det kom Kylie hem från christchurch med taxi.

På kvällen såg jag på serier och var inne på skype. Jag gjorde även farmors blåbärsgröt så att den skulle hinna kallna innan det blev dags för frukost.


Braedon monterade ner Jaxsons spjälsäng för dem ska sälja den. Så från och med nu så måste han sova i den vanliga sängen, som alla stora pojkar gör.




Måndag igen då (28/02-2011)

Under dagen gjorde jag inte så mycket märkvärdigt. Jag gjorde Korbyn redo för skolan. Jag åkte på gymmet och körde ett step pass och sen ett core pass direkt efter. Galet vad core passet tog! (jag hade träningsvärk till torsdagen) När vi kom tillbaka från gymmet sov Jaxson en liten stund. Jag fixade i ordning lite lunch. Lax med couscous sallad. Galet gott var det!  Sen gjorde jag Jaxson klar för Play and learn och sen så städade jag undan lite innan jag la mig ner för en "powernap". Tanken var att jag skulle vial ca 25 minuter, men det slutade med 1,5 timme innan jag tog mig upp igen. Efter det gjorde jag chokladbollar och sen så kom Korbyn hem från skolan.

Då blev det snabba puckar eftersom han hade fotbollsträning i Papakura och skulle vara där 16.15 och det tar ca 25 minuter att köra dit + att vi var tvungna att hämta upp Jaxson på vägen.

Som tur var hade både han och jag packat våra fotbollsgrejor och jag hade gjort i ordning mackor och lite snacks till honom och lite snacks till Jaxson. Så när han kom hem bytte han om och i bilen på vägen käkade han sin macka.

När jag kom till Play and learn för att hämta upp Jaxson så hade jag hoppats att det bara skulle vara att gå in och ut i princip men såklart hade skitungen bajsat ner blöjan precis då så jag vart tungen att byta honom först. Men när det var klart kunde vi äntligen ge oss iväg. Väl där vid 16.15 möttes vi av Braedon som åkt direkt från jobbet. (kylie var fortfarande i Christchurch).

Jaxson var väldigt trött eftersom han inte sovit nästan någonting under dagen, max en timmer innan day care, så han var rätt grinig. Under Korbyns träning så åkte Braedon iväg och köpte sub way mackor. Jag hann precis käka min innan det var dags för mig att åka på min träning.

Det var inte den bästa träningen jag gjort. Jag hade inte så mycket energi. Hade hellre åkt hem och sovit än åkt på träning idag. Mina ben var inte riktigt med mig, dom var supersega och efter en fys eller snarare löpträning så var dem som spagetti. Det var skönt att få komma hem och sova sen kan jag lova!

Rättelse (fredag 25/02-2011)

Jag kom precis ihåg vad jag gjorde på fredagkväll. Jag och Korbyn hade ju övernattning i vardagsrummet.



Jag sov gott till typ sju då Korbyn slog på tvn. Sen kunde jag inte somna om. Jag hade dessutom den ljusaste sol jag någonsin sett som lyste in rakt i fejjan på mig. Så vid halv åtta tog jag mitt pick och pack och gick in på mitt rum, där det var mörkt och skönt. Jag somnade då rätt snabbt om men vaknade av att en flyga försökte landa i fejjan på mig hela tiden!!! - Den gav allvarligt inte upp. Den måste trott att det var någon typ av landningsbana, men jag kan lova att jag inte ahde gett några klartecken för landning. Tillslut pallade jag inte ligga där längre. Det enda det resulterade i var at jag blev förbannad. Och inte kunde jag slå till flugan heller för den bara flög sin väg. Så jag gick upp.

Jag gick sedan tillbaka i rummet och lyckades fånga flugan i en burk. Jag var då så pass snäll att jag bar ut den och släppte den lös i det fria. Men sen kunde jag inte somna om ändå. Men, men, sova kan man göra när man blir gammal!

Bilder från mitt cover när jag var ute och spionerade, eller nått sånt...


Jag hade lovat en viss person att ta lite bilder på där jag bor. Här är huset i alla fall. Mitt rum är rakt fram i mitten, med ett öppet fönster och en egen dörr till höger om fönstret. Har fin utsikt över parkeringen :P
(kan dock tillägga att parkeringen har flyttats till gräsplättet med överväxt gräs som nu har blivit nerklippt. Kanske få ta en ny bild någon dag framöver)


Typiskt nya zeeländskt att de säljer frukt, grönsaker osv. efter vägen och att man betalar i en liten burk. (Fanns dock inget att köpa idag)


Jag tog mig ner på stranden











Clarks beach centrum: Närmast kameran två take away's. I det vita lägenhetsblocket f.h: En tom lokal som ska eller har varit en take away, frisör salong, diary(liten matvarumutik), spritaffär (borta vid den svarta bilen)



Mission failed! (27/02-2011)

När jag vaknade på morgonen kändes det som om det var julafton. Spänningen var i luften, jag kunde nästan ta på den. Jag var riktigt taggad på mitt nya jobb som hemlig agent. Fast jag fick ju så klart lov att behålla mitt gamla jobb som cover.

Dagen började som vanligt. Fast med en rejäl sovmorgon till halv tio. Men eftersom jag hade så mycket äventyr på G idag så tänkte jag att jag kunde behöva en god natts sömn. Så efter frukost gick jag ut på en promenad med min kamera som cover. Så gick och tog lite bilder medan jag letade/funderade på vad mitt uppdrag för dagen skulle vara. Kom dock inte på något just då. Dagen passerade och jag fick lära mig den hårda vägen att det händer inte alltid mycket när man är spion och bara väntar. Jag fick lov att ta hand om Jaxson typ hela dagen för Braedon hade fullt upp så kunde inte göra så mycket farligheter då ju.

Men på kvällen precis innan jag skulle lägga mig kom jag på att jag inte hade utfört mitt uppdrag och då slog det mig vad mitt uppdrag skulle vara. Jag skulle ta mig in i köket, göra i ordning min frukost för i morgon. Havregryn + vatten i en panna utan att bli hörd. (kanske låter enkelt men det är inte så enkelt som det låter)
Steg 1 - kolla kusten
Steg 2 - Ta mig igenom/över grinden
Steg 3 - ta mig fram till skåpet med pannor
Steg 4 - öppna det barnsäkra låset
Steg 5 - Ta fram en panna
Steg 6 - ta fram havregryn ur skafferiet (ur den prasslande påsen)
Steg 7 - ta fram saltet
Steg 8 - Ta fram måtten ur lådan (som är i metall och sitter ihop och alltid gör asmycket ljud)
Steg 9 - mäta upp havregryn
Steg 10 - mäta upp vatten
Steg 11 - salta lite lätt
Steg 12 - Sätta på locket
Steg 13 - Ställa tillbaka saltet och havregrynen i skåpet
Steg 14 - Försiktigt smyga ut ur köket
Steg 15 - Ta mig tillbaka över/igenom grinden
Steg 16 - Gå in i mitt rum

Alla 16 steg utan at bli hörd!

Det första jag gjorde var att kolla om Braedon var i vardagsrummet eller inte. Jag kunde inte se honom i soffan så trodde inte han var där. Såg inte helt pga köksbänken (svårt att förklara) Mitt andra hinder var att ta mig igenom grinden. Att lyfta upp den skulle troligen leva om för mycket ifall han var i rummet. Men tänkte att det skulle kanske var bättre att hoppa över den i alla fall. Kanske inte det smartaste för det levde om lite eftersom jag inte är den vigaste och slog den i toppen. Det visade sig också att Braedon satt vid datorn vid köksbordet som jag inte kunnat se. Men jag gav inte upp i alla fall. Fick ingen reaktion så visste ju inte om han hört mig eller varit för inne i datorn. Jag kröp fram på alla fyra så tyst jag kunde till köksskåpet.

Mitt nästa hinder var att få upp det barnsäkra låset på dörren (så att inte Jaxson skulle ta sig in) Tror jag lyckades hyffsat med det. Levde inte om så hemskt mycket men är väl kanske inte den smidigaste heller. Sen när jag skulle sträcka mig fram för att ta fram gryta så råkade jag stöta till en annan gryta som stod ovanpå en annan och den föll ner med världens brak och jag brast ut i skratt.

Jag kan lungt säga att jag inte kommer bli en spion - NÅGONSIN! Jag är troligtvis den mest osmidiga människa som någonsin existerat! Men i mina tankar verkar jag så mycket smidigare...

Braedon avslöjade dock till min förfäran - kanske inte så otippat dock - att han hade hört mig typ så fort jag smög fram till grinden och såklart när jag slog i den.

Jag fick ju lov att förklara för honom vad jag höll på med. Han bara skrattade och skakade på huvud. Tyckte säkert jag var knäpp men det visste han ju iofs redan. Sen visade jag han mitt spy move! Ni vet james bond har ju sitt (smyga efter väggen) jag har mitt move! ;)

Då skrattade han ännu mer. Tur att man iaf kan bjuda på ett gott skratt! Synd bara att det blev mission failed! :/ hade ju ställt in siktet på att byta karriär ett tag och få lite mer äventyr i livet. Tror jag börjar bli lite smått hjärnskadad här! :P

Jobb i helgen! (Lördag 26/02-2011)

Jag var tvungen att jobba i helgen för att kylie var borta. Men det hände verkligen ingenting. Korbyn var hos en Kompis på lördagen tror jag. Jag hade hand om Jaxson men han sov mest hela tiden tycker jag, så det var inte så kul. Braedon fixade i trädgården så han såg man inte mycket av heller... Dagen flöt på sakta, sakta. Det var en rätt tråkig dag om jag ska vara ärlig.

Eftersom dagen var så seg så innan jag somnade låg jag och tänkte vad jag kunde göra för att förgylla morgondagen. Jag kom på att det hade varit kul om jag var en hemlig agent/spion så jag sa till mig själv att när du vaknar imorgon är du en hemlig agent på uppdrag!

Haha man får väl göra vad man kan för att förgylla dagarna och få lite mer spänning i livet!

Fredag (25/02-2011)

Jag började morgonen som vanligt - att göra Korbyn redo för skolan. Jaxson vaknade tidigt även idag. Kylie var uppe rätt tidigt hon med eftersom hon skulle åka till flyget på morgonen. Eller en taxi kom och hämtade henne vid 10.30 så var väl inte riktigt morgon kanske.

Men när Korbyn åkt till skolan så lekte jag massa med Jaxson. Jag han även städa lite medan Kylie passade Jaxson. Sen när hon hade åkt gick Jaxson isäng en stund innan det var dags för day care. Medans han var på day care... ja vad gjorde jag då? Jag kommer inte ihåg det var ju ett tag sen nu. Men det var säkert inget viktigt...

...Jo nu kom jag ihåg. Jag bakade maränger. Jag hade nämligen kvar tre äggvitor i kylen sen jag försökt göra egen glass. Så gjorde maränger idag. Jag hade lite mörk choklad som jag smälte och blandade i så dem fick en god chokladsmak. Tyvärr så hade jag inte inne dem tillräckligt länge, de blev lite för mjuka... Men de var goa iaf.

Sen städade jag klart de sista, Korbyn kom hem från skolan. Jag hjälpte honom med lite läxor, fixade nått att käka. Sen hämtade vi Jaxson på day care...

Kom inte ihåg vad jag gjorde på kvällen... Men gjorde nog inte så mycket skulle jag tro. Vi hade tänkt att ha filmkväll men så blev det inte för att Kylie hade åkt iväg, så antar att vi bara tog det lungt. Jag har inget minne av det!

Internetstul (Fredag 25/02-2011)

Internet har vart extra dåligt nu i typ 2 veckor. Fast det blir rätt lungt och skönt eftersom telefonen inte heller funkar när inte internet fungerar. Vi har nämligen en bärbar telefon. Men det är ändå mest drygt. Det är ju kul att kunna hålla kontakten med alla där hemma. Samt om man vill nå någon så måste man antingen messa eller ringa från mobilen - vilket kostar pengar!

Dessutom kan man inte fördriva tiden med att surfa runt på datorn. Kanske bra på ett sätt så att man gör nått annat, men just i helgen var det precis vad jag kände för att göra - bara chilla och se lite serier. Under fredagen la internet ner i alla fall - vilket har inneburit att jag inte uppdaterat min blogg på ett tag.

Torsdag (24/02-2011)

Torsdag

Kylie hade åkt på jobbet i morse när jag vaknade, istället stod Braedons bil hemma. Han mådde inge vidare idag så han var hemma från jobbet. Han sov dock fram till 11.30-12.00 tror jag. Jaxson sov också en stor del av morgonen. Han vaknade dock när jag gjorde Korbyn i ordning för skolan. Men när han åkt iväg med skolbussen och Jaxson haft ytterligare lite mer att äta så gick han isäng. Han vaknade sedan vid ca 11.00 och fixade i ordning honom lite innan vi gick ut på en liten promenad. Vi gick ner till "centrum" och köpte lite grädde. Sen gick vi hem igen och gjorde lite hemmagjord glass. Den blev väl sådär. Om jag gör glass igen så ska jag se till att använda riktigt vaniljstång eller möjligtvis vaniljsocker. De hade dock bara vanilj essens hemma. Tyckte inte riktigt om den smaken.

Vi fick reda på att Kylie skulle åka till Christchurch imorgon och jobba på flygplatsen där. De behövde massa folk dit eftersom de folk som vanligtvis jobbar där hade fått ledigt med tanke på omständigheterna, kanske hade de inget hus, förlorat en familjemedlem eller i chock eller ja vad som helst. De skulle inte behöva jobba i alla fall. Dessutom var det typ dubbelt så många flyg som kom och for nu än i vanliga fall. Man försökte skicka iväg massa folk på säkrare ort och dessutom anlände mycket hjälp från hela nz men även USA, Singapore, Japan, UK och nått till land också tror jag. Hur som helst så behövde de i alla fall folk på flygplatsen och Kylie hade anmält sig som frivillig. Eftersom Kylie åkte så behövde inte Braedon fara. Så jag blev inte ensam med barnen i alla fall. Men jag kunde heller åka iväg över helgen utan var tvungen att jobba lite.

Tog en liten tupplur. Korbyn kom hem vid 15.30-tiden. Käkade lite, gjorde läxor, gjorde sig klar för simning och åkte iväg. Jag skulle egentligen ha skjutsat honom för de skulle ha kommit nån snubbe och ja gjort nått eller sagt nått så att Kylie och Braedon behövde vara hemma men snubben kom inte så jag behövde inte åka.

Jag gjorde inte så mycket på kvällen.

RSS 2.0