Taupo (18/04/2011)

Efter glow worm cave så åkte vi vidare till Taupo som var vårt slutmål för dagen. Vi körde på en lite mindre landsväg. Det var nog tur att jag hade en kartläsare annars hade jag nog kört en liten omväg innan vi hittat fram. Jag tror dock pappa blev lite rädd att vi var vilse ett tag för vår beskrivningar stämde inte till 100%. men vi kom fram tillslut i alla fall. Det hade dock redan hunnit blivit mörkt och det hade börjat blåsa riktigt ordentligt så gick inte att köra lika fort. Men det spelar ju ingen större roll. Huvudsaken vi kom dit helskinnade.

Lite bilder efter vägen:


Glow worm cave Waitomo (Måndag 18/04/2011)

Efter att ha tittat på Kiwi fåglarna och allt annat i Kiwi house klart begav vi oss vidare till Waitomo glow worm cave. Liksom i Kiwi house fick man inte ta bilder inne i grottan. Men jag lyckades hitta några på nätet:



Det är maskar som händer i taket. Från långt håll ser det ut som en stjärnhimmel. Mycket vackert! Fast det är egentligen maskarnas avföringssystem som gör att dem lyser. Att dem lyser gör att de lockar till sig insekter inne i grottan eftersom de som ni säkert vet drar sig till ljuset. Så på så sätt jagar dem. Rätt slappt! Men om det blir för mycket ljus eller ljud i grottan så släcker maskarna sitt ljus. Vi fick först en guidad tur med en riktig kul filur sen tog vi oss ner i botten på grottan från vart vi kunde se lysmaskarna och sedan fick vi även en båttur genom grottan för att kunna se dem ännu bättre samt ta oss ut.





Mamma och pappa efter att de tagit sig ut igen.

(Om ni känner igen fakta från detta inlägg och har för er att ni hört mig säga det förut så har ni rätt jag var nämligen i samma grotta, annan del dock, och gjorde black water rafting i november)

Kiwi fåglar (Måndag 18/04/2011)

På måndagen var tanken att vi skulle ha en lugn dag i Auckland för att mellanlanda lite mellan alla resor men det var super dimmigt ute och det regnade samt blåste rätt bra. Vilket för vår del innebar att det inte var någon ide att gå upp i skytower som var en del i dagens plan. Det var dessutom så blåsigt att det inte ens var säkert att färgan skulle gå. Som tur var hade vi fått hjälp av Braedon kvällen innan att planera vår resa söderut. Så vi hade skrivit ut alla resvägar så vi hade kartor och vägbeskrivningar. Vi hade en lista på massa saker vi kunde göra längs vägen. Det enda som saknades var någonstans att bo. Men det ordna jag på morgonen jämsides med frukost, och packning. När allt var klart vid 10-tiden bar vi oss iväg.

Vårt första stopp blev ett litet café i Otorohanga för lunch. Efter det begav vi oss vidare till Kiwi house, även det i Otorohanga. Kiwi house är ett hus där de har kiwifåglar men även massor av andra djur typ ödlor och sjukt mycket ändra fåglar. Vi hade perfekt timing dit och kom 20 minuter innan de skulle mata kiwi fåglarna. Eftersom kiwifåglar är nattdjur så har de dem i ett mörkt rum. De kunde inte vara i samma bur utan skulle då ha dödat varanade för de vill ha sitt eget territorium så därför hade de avgränsat buren i två delar (de hade två fåglar). Vi var inte tillåtna att ta kort där inne. Men måste dock säga att kiwi fåglarna var grymt söta. När det vart matdags påminde kiwi fåglarna om den där fågeln i kalle anka på julafton som inte kan sitta still.


bild från google.

Lite info som jag kommer ihåg om kiwifåglar. De kan som ni kanske förstår inte flyga. De har väldigt dålig syn men deras luktsinne är däremot excelent! För att försvara sig mot rovdjur och fiender sparkas och bits dem, och de kan sparkas rätt hårt fick vi se.

Men det var en riktigt kul upplevelse. Hittills har jag ju bara sett överkörda kiwifåglar längs vägen... inte lika kul!

Fotbollsmatch (söndag 17/04/2011)

Jag fick även denna veckan spela match. Jag hade tänkt att inte spela eftersom mamma och pappa var här men dem ville se min match så på söndagen blev det fotboll för hela slanten. Jag fick för första gången spela med division 1 laget och man märker direkt att tempot inte är lika högt där. Men det var ju åtminstone fotboll. Vi förlorade dock matchen med 2-1. Jag gjorde en assist.




Efter matchen åkte vi till Awithu och lighthouse. Vi kom hem vid 6-tiden. Jag har tyvärr inga bilder från det, pappa har dem på sin kamera.

whangarei falls (lördag 16/04/2011)

Efter vingården var tanken att vi skulle bege oss hem. På vägen hittade vi dock en skylt om ännu ett vattenfall så vi tog en sväng förbi innan vi fortsatte den 5 timmars långa resan hem


Jag hann till och med med lite klättring, haha.


Väl hemma blev det att köra igång en tvättmaskin och sen bara ta det lungt.

Ake Ake vineyard x2 (lördag 16/04/2011)

Efter att vi promenerat runt kring Rainbow falls ett bra tag åkte vi vidare till Ake Ake vineyard igen. Denna gång för lunch. Vi passade då på att utnyttja min andra matbiljett. Maten där var helt galet god! Igår hade jag käkat lamm och idag blev det en supergod fisksoppa. Innan vi käkade hann vi även med en vingårdstur och vi fick ännu en liten vinprovning.


Pappa sitter tålmodigt och väntar på vingårdsturen.



Rainbow falls (lördag 16/04/2011)

På lördagen åkte vi förbi Rainbow falls eftersom vi inte hunnit det dagen innan. Vi hade ju börjat gått en promenadstig men vi hade fått lov att vända efter halvvägs för att hinna till vår middagsbokning på Ake Ake vineyard. Men idag så hann vi gå dit. Men vi pallade inte gå hela vägen som vi gick igår utan tog och körde till en parkering typ 5 minuter från fallet. Det var lite halvtaskigt väder och tuggregnade lite. Men vi gick ändå en bit efter promenadspåret efter att vi kollat in ALLA utsiktsplatser. (Eller vi gick inte in under fallet, även om det hade vart väldigt coolt!)





Underbara fredagskväll! (fredag 15/04/2011)

Efter att vi badat med delfinerna, åkte vi hem och fräschade upp oss lite sen gjorde vi oss fina, (ja eller finare i mitt fall) och sen åkte vi först till Haruru falls innan vi åkte vidare till ett annat vattenfall samt gick en liten promenadstig så vi blev lite mindre fräscha, haha! Sedan åkte vi till Ake Ake Vineyard där jag sedan i alla fall i princip bjöd på middag.


Vid Haruru falls


Vid vattenfallet jag inte kommer ihåg namnet på...


Ake Ake vineyard

De hade supergooood mat! Innan maten fick vi dessutom en liten vinprovning och efter att vi käkat klart köpte vi med oss lite vin hem.

Jag hade köpt några typ matbiljetter via en hemsida på vingården innan så man fick mat för 40 dollar men betalade bara för 20 dollar. Så jag hade köpt tre såna för jag trodde det skulle vara en per person, läste inte så noga. Så kommer vi dit och så visar det sig att det är en per bord. Men vi fick iaf använda två av dem. Sen käkade vi lunch där dagen efter så då använde vi den sista så jag betalade i princip middagen... haha! :p

Bada med delfiner (fredag 15/04/2011)

På fredagsmorgonen gick vi upp rätt tidigt eftersom vi skulle bada med delfiner på morgonen. Vi var tvungna att typ checka in vid 07.45 vid bryggan, en tio minuters promenad från där vi bodde. Men det blev en riktigt lyckad båttur. Vi åkte med en liten båt vilket ledde till att vi fick bada mer med delfinerna än vi skulle fått om vi åkt med en större båt för då hade vi vart tvugna att turas om. Den första gruppen med delfiner som vi såg var en grupp på mellan 30-40 delfiner och det var då väldigt stor risk att det skulle finnas några ungar med vilket då gjorde att vi inte kunde bada med dessa delfiner. Det fanns en unge i gruppen så vi fick inte bada men vi kunde fortfarande titta på dem vilket vi gjorde tills vi inte fick det längre. Då åkte vi vidare och hade turen att hitta en mindre grupp på ca 5-10 delfiner. Dessa fick vi då bada med. Tanken var att jag och pappa skulle bada. Men han hoppade visst bara i och sen 1-2 minuter senare klev han upp igen för han gillade inte snorkeln. Men jag märkte inte detta förrän vi simmat klart första gången. (sen flyttade vi oss)

Men det var riktigt coolt att simma med delfiner i det vilda och dem var så sjukt nära! Bara ett par decimeter från än i vissa fall bara centimeter!! Det var en riktigt frän upplevelse kan jag lova! Det är ändå coolt hur sociala och nyfikna delfiner är. Jag menar de hade ju bara kunnat simma iväg om de ville, men de stannade 20-30 minuter innan de cruisade vidare.





Bay of Island (torsdag 14/04/2011)

På torsdagsmorgonen klev vi upp, käkade frukost och åkte sedan iväg norrut mot Paihia där vi skulle spendera 3 dagar. Vi kom fram vid typ 3-tiden och beslutade oss då för att ta färgan över till Russel och spendera kvällen där. Vi käkade en jättegod middag på en mysig liten restaurang vid hamnen och fick se en jättefin solnedgång.



På den 10 minuters långa båtturen med färjan från Paihia till Russel:



På väg upp för en backe i Russel. Den var inte nådig denna backe, men utsikten var då fin!


Efter backträningen förtjänade vi lite middag så vi gick och käkade på en mysig restaurang i hamnen. Där fick vi se en jättefin solnedgång:


solnedgång i Clarks beach (onsdag 13/04/2011)

På kvällen gick vi ner till Båtklubben och njöt av solnedgången innan vi gick tillbaka hem och käkade middag. Vi var sedan barnvakt till korby och Jaxson på kvällen när Kylie skulle på ett möte i Wauiu Pa. Men dem sov typ hela tiden så vi satt bara och snackade och chillade tills Kylie kom hem igen. Då blev det en tidig kväll för alla utslagna hjältar.



One tree hill (onsdag 13/04/2011)

På onsdagen var jag ledig så vi behövde inte ta med oss Jaxson vilket gjorde allt lite lättare. Vi begav oss då först till Dressmart där vi köpte lite kläder, sedan begav vi oss upp för One Tree Hill, en kulle med fin,fin utsikt innan vi åkte vidare till Manukau city centre där vi först köpte indiskt till lunch innan vi käkade en glass och strosade runt lite i affärerna där innan vi åkte hem igen.


På vägen upp till One Tree hill gick vi genom fårhagen - mysigt!




Black beach (tisdag 12/ 04/2011)

Vid 10-tiden anlände mamma och pappa bagage äntligen så de kunde få byta om till rena, sköna kläder. Vi tog sedan med oss Jaxson (eftersom jag fortfarande jobbade) och åkte och käkade lunch på en Castaway en restaurang som låg alldeles vid havet och en Black beach, dvs en strand med svart sand. Väl där fick Jaxson springa av sig ruset. Fast han var väldigt, väldigt duktig inne på resaurungen och satt snällt och väntade. Maten tog rätt lång tid att få och när den väl kom så tror jag vi alla fick lite av en chock. Vi hade alla fått varsin stekhet stenplatta och rått lamm och kyckling som i mamma och pappas fall eller fåa skaldjur som i mitt fall. Sen var tanken att vi själva skulle få grilla maten. Men det var riktigt coolt! Gott blev det också!

Jag har tyvärr inga bilder från restaurangen för tror pappa har dem men jag har massor av bilder från stranden dit vi gick efteråt:



Första dagen (11/04-2011)

Första dagarna var mamma och pappa väldigt trötta. Men det är jobbigare än man tror att resa så här långt. Ja men det är ju runt halva jordklotet de är klart det tar på kratferna. Första kvällen satt de mest och halvsov i soffan innan de gick i säng rätt tidigt.

De hade anlänt på flygplatsen lunchtid och vid ett så var de redo att lämna flygplatsen, då utan bagage eftersom det blivit kvar i Melbourne tillsammans med typ 12 andra passagerares väskor, varav alla åkt från Singapore till Auckland via Melbourne. Men planet i Melbourne hade vart försenat så alla hade fått springa och väskorna hann helt enkelt inte med så dem kom med ett annat plan som landade vid 17.00-tiden. Men sen måste ju väskorna gå igenom tullen osv. Så vi (Braedon) ringde och sa att de skulle leverera hem väskorna. Men det skulle troligen inte bli förrän morgonen dagen därpå. Så mamma och pappa fick helt enkelt överleva utan väskor en natt. De hade ju fått Quantas-kläder iaf...


Bättre sent än aldrig! 4-10/04/2011

Nu blir det blogga av. Har varit väldigt dålig på blogga på senaste tiden men nu ska det bli bättring, så det är bäst ni håll i er! ;)

Tänkte först bara uppdatera det lilla jag fortfarande kommer ihåg från veckan innan mamma och pappa kom på besök.

Kan säga att jag jobbade på dagarna, inget märkvärdigt. På kvällarna tränade jag mest, allt ifrån simning till fotboll, nån dag var jag hemma och tog det lungt också. På söndagen hade jag match. Vi vann med 4-2. jag gjorde ett mål.


mamma och pappa är här! (11/04-2011)

Quantas största fan har landat och befinner sig för närvarande i "mitt" hus.



Mamma och pappa har äntligen kommit! Men det tog längre tid än väntat innan jag äntligen fick se dem. Jag och Jaxson satt över en timme och väntade på dem på flygplatsen. Men deras väskor hade blivit kvar i Melbourne så de fick lov att ordna med allt det innan de kunde komma ut och hälsa på oss.

Just nu sitter dem i soffan och snackar med Braedon båda klädda i likadana, väldigt matchande outfits som de fick från flygplatsen.

Men ha det så bra nu ska jag gå och vara social igen med mina fina föräldrar! :) Kram

Första seriematchen (03/04-2011)

Jag fick återigen spela i campionship divisionen! :) Vi hade bortamatch mot bucklands beach. Det ligger mot auckland hållet. Så fort jag hörde nament så insåg jag att jag inte skulle hitta dit. Så såg till att fixa skjuts. Kände att det var tur för vi gjorde alldeles för många svängar för att jag skulle veta vart vi var.

Motståndarna såg typ ut som sverige, blåa och gula. Kände att man saknade sverige lite då ju! De hade verkligen blå-gult tema på planen t.o.m näten i målen var blå-gula!

Våra matchtröjor ser typ precis ut som tegs, haha! Jo dom är riktigt fula! Vi ska tydligen ha ett orange, vitt, svart bortaställ tror jag... men jag har då aldrig sett det! Vi behöver nog inte använda det så ofta, är ju ingen som har samma färg som oss - undrar varför? :P

(jag var avbytare typ 10 min i andra och hade kameran i väska så hann snabbt ta lite bilder :P)


Matchen gick bra i alla fall. Vi spelade riktigt bra, men vi hade svårt att sätta bollen i nätet typ första 30 minuterna. Sen gjorde jag ett skitsnyggt nickmål och efter det trillade målen in. Vi vann matchen med 7-0. Jag spelade hela första halvlek och en bit in på andra. Sen blev jag utbytt i typ 10-15 min. Men innan jag klev av i andra hann jag göra 4-0 målet Det var inte lika snyggt. Det var en löpduell med backen som jag vann. Målvakten hann komma ut också men jag lyckades precis få foten på bollen innan det small. Sen föll jag över målvakten och backen föll över mig. Men bollen den rullade in i målet! Haha inte det snyggaste! :P

Hot Air Balloons

Efter Korbyns match åkte vi alla hem igen och käkade lite lunch, samt packade lite grejor inför kvällen. Vi skulle nämligen åka till Hamilton och titta på "The balloons over Waikato", det var en luftballongsshow där de spelade musik och ballongerna lyste i takt till musiken. De var rätt fränt faktiskt, men jag hade myror i brallorna för jag ville bara hoppa in i en ballong och åka iväg, haha!

Vi hade dessutom VIP-biljetter så vi kunde komma närmare samt vi fick gratis mat och dryck, så det var ju inte helt fel! Gratis är gott ju!



Här kan ni se en del av området. Vi VIP-människor höll till i det vita tältet i bakrunden. I mitten, där alla bilat står, är där de ska sätta/blåsa upp alla luftballonger. Denna bild är dock tagen typ direkt när vi kommer och det kommer komma mycket fler människor. Tydligen är detta ett väldigt populärt event och förra året kom det 90.000 människor och då var vädret rätt kasst så i år förväntar dem sig mer människor, ca 100.000 stycken!


Denna skapelse gjord i ballonger möttes vi av när vi kom in i tältet.


Här testar de sprutten på elden.


Här har de alla lagt ut ballongerna och vissa har börjat blåsa upp dem.



Den minsta och enda av alla luftballonger som åker upp i luften. Jag hade så gärna velat åka i den!

En ballong blåses upp:




Sen började showen:

Bilderna gör det inte riktigt rättvisa, men ni kanske får en id'e om hur det gick till i alla fall. Det spelade musik och i takt till musiken så tändes och släcktes i alla fall luftballongerna.

Det hela avslutades med fyverkerier, även det till musik. Bland annat till Katy Pery's låt fireworks.



Efter showen började vi precis som typ 100.000 andra människor bege oss iväg hemåt, eller som i familjens fall till cambridge. Familjen skullle nämligen sova över i Cambridge för att sedan ha en barbeque hos Raywin och Dave (mormor och morfar) för att fira att den mörka fläck som synts på röngen i Daves lunga försvunnit och han inte verkar vara döende! Haha gillar att han ska fira att han inte är döende med barbeque och öl. Men det är klart man måste leva livet!

Det tog oss i alla fall EVIIIGHEEETER att homma ut ur Cambridge eftersom vi som ALLA andra åkte samtidigt. Vilket ledde till milslånga köer. Det tog oss 50 minuter att åka typ 200-300 meter!! Så kan ju säga att det inte precis gick snabbt. Men efter att vi tagit oss till där jag parkerat min bil (Jag hade åkt i min egen bil tillsammans med Korbyn eftersom jag skulle åka hem efteråt, jag hade ju match imorgon) så gick det betydligt fortare. Jag kom rätt snabbt ut ur Cambridge med lite guidning från familjen. Efter det väntade bara en typ 2 timmars bilresa hem ensam i mörkret, Wiihoo!

Men jag kom hem utan problem. Blev inte ens trött på vägen hem vilket jag kanske borde blivit. Klockan hann nämligen bli rätt sent typ halv tolv innan jag äntligen kom hem. Fast jag måste säga att jag hade det väldigt trevligt i bilen på väg hem. Jag hade pluggat in Mp3-spelaren i bilen och skruvat upp ljudet nästan till max. Sen sjöng jag allt vad jag kunde, samtidigt som jag låtsades att jag var en rockstjärna som stod och uppträdde på scenen! Äe det inte vad alla människor gör när det sitter ensamma i en bil?

På kvällen vart jag sedan tvungen att ställa om klockan innan jag gick i säng. Vi slår nämligen om till vintertid nu vilket jag fick förklarat för mig innebar att vi ska ställa bak klockan en timme, så jag får sova en timme längre, skönt att få sovmorgon på födelsedagen - Rätt bra present kan jag lova! Men jag var dock väldigt orolig över att jag skulle försova mig till matchen imorgon, men tillslut så somnade jag i alla fall.






Korbyns fotbollsmatch (lördag 02/04-2011)

Det blev till att kliva upp tidigt på lördagsmorgonen för att hinna göra sig i ordning för att fara och kolla på Korbyns första fotbollsmatch. vid typ 9-tiden begav vi oss alla iväg. De hade samling 09.30 och matchen startade 10.00.

Först var det uppvärmning


Sen ett lagfoto


Och sen äntligen dags för match!

Sött, riktig grötfotboll - Alla till bollen!



Korbyn spelade attacker (mittfältare) samt striker ett litet, litet tag. Men han hade problem med offside. Japp ni hörde rätt. De kör med offside från väldigt unga åldrar. Jag menar Korbyn är bara sju år. Visserligen är spelarna i lagen de möter 8-9 åringar men det är ändå väldigt tidigt att börja med offside!

Dem vann i alla fall matchen med 3-0. Kanske ska tillägga att de spelar 2x20 minuter.


Party (01/04-2011)

En bild säger mer än 1000 ord va?


Här är hela gänget! Känner ni igen mig?


Till middag blev det sushi, och pizza. Gillar dessutom att alla satsat på utklädnaden. Till och med Jaxson hade utklädnad. Kolla in Super-Jaxson i bakrunden. Är han inte supersöt?


Här är super-Jaxson i farten igen.



Jag hade gjort en tipsrunda med massor frågor och sedan gällde det att ta reda på svaren. Här nedan kan ni se fråga ett. "Who got the skills?" Det gäller att träffa pennan i hålet på flaskan. (vinnaren var Braedon i mitten)




Nästa fråga gällde det att dricka ett glas vatten fortast möjligt med två tamponger i munngipan.



Vinnare Dom de tog honom typ 3 sec!


Sen gällde det att vissla efter att ha käka digistivekex


Här ser ni vinnaren!


I nästa gren gällde det att placera en bit tejp så lång bak som möjligt genom att stå axelbrett och böja sig ner genom sina egna ben.




Sen gällde det att vispa en äggvita så mycket att man kunde hållla skålen upp och ner över huvudet.




Smälla en ballong med hjälp av kroppen




Käka isglass genom nylonstrumpa




Fånga ett äpple i en hink med vatten och sen leta godisormar i en skål med mjöl.




När alla lekar var gjorde och vinnarna i frågesporten korade, (Det gällde ju nämligen inte att vinna tävlingarna utan att få flest rätt i frågesporten som de gjorde innan) så var det dags för tårta och det fanns massor av tårta!


Kylie hade köpt denna supergoda tårta till mig efter jobbet...


... + att Romilia bakat denna till mig.

Kanske inte det typiska svenka partyt... men kan säga att det blev en toppenkväll. Alla var väldigt fint utklädda, det var väligt underhållande att se alla lekar och stämningen var på topp! Sammanfattninsvis en mycket, mycket trevlig kväll!






Kan tillägga att mitt namn denna kväll var Roj och Jaxson var extremt rädd för mig, haha!

förberedelser (fredag 01/04-2011)

Jag hade så mycket saker att göra idag inför min fest på kvällen. Så jag började med det tråkigaste - städningen. Så medan Jaxson sov på morgonen gjorde jag bort det. Så vid ca 10.00 var jag klar. Jag gjorde då en lista på alla saker jag behövde fixa till ikväll och prickade av dem allt eftersom. Haha jag gömde de mesta i min garderob så att ingen skulle se det, så kläderna fick snällt flytta på sig. Fin ordning jag har va?



Vid typ 10.30 väckte jag Jaxson och vid 11-tiden åkte vi in till Waiuku och till New world och köpte de sista grejorna inför ikväll: 3 par strumpbyxor, godisremmar, isglass samt digistivekex.

Vi kom tillbaka hem vid typ 13.00. Då lekte jag lite med Jaxson och vi käkade en isglass var för att försäkra oss om att de smakade okej - vilket det gjorde! Vid 15-tiden just efter att jag lekt slut på Jaxson så började jag baka pizzadegen. Sen kom Korbyn hem och jag fixa fika åt honom. Kylie tog sedan med honom till simning vid 16.40. Jag stannade hemma med Jaxson och mitt pizzabak. Men jaxson sov hela tiden vilket jag tyckte var rätt skönt med tanke på att jag inte hade mycket tid att leka med honom iaf.

Tanken var att Romilias, kellys, Tonisfmailjer samt Kevin och Glenda skulle komma. Men pga av flyttat datum samt sjukdomar kunde bara Romilas familj komma. Detta ledde till att jag vart tvungen att fixa nya lag till mina tävlingar. Men det löste sig och jag hann precis skriva ut allt jag behövde till kvällen inna Braedon kom hem.

Av degen jag bakade blev det nämligen 5 pizzor! Jag hade olika fyllning på dem alla, så det blev Hawaii, vesuvio, samt två stycken med skinka, ost, tomat, champinioner varav en med ananas och lök. Samt en med burritokryddad kyckling, solrosfrön, pumpakärnor, banan och ost vilken jag måste säga vart riktigt lyckad. Den samt hawaii var mina favoriter.

Vid 17.30-18.00 kom sen Kylie och Koryn tillbaka. Braedon hade kommit en typ 30 min tidigare. Ungefär samtidigt som Braedon kom hem vaknade Jaxson så braedon tog hand om honom en stund. Efter att Kylie och Korbyn kommit hem bytte dem alla om inkl. Jaxson. Måste säga att de såg riktigt fina ut. (se bilder i nästa inlägg)

Romilia, Dom, Kiera och Jacob skulle komma vid 17.30-18.00 någon gång men dem dök inte upp förrän kring 20.15. När allt var fixat och klart och Romilia och gänget kommit så började festen!



Fullspäckad dag! (Torsdag 31/03-2011)

Torsdagen blev en fullspäckad dag. Det hela började med att jag gjorde bort all städning medan Jaxson tog en liten tupplur efter frukosten. Vid halv tio väckte jag dock honom och stoppade in honom i bilen och vi begav oss sedan in till Puke. Väl där skaffade jag först kläder till morgondagens utklädnadsparty (min 20-års fest). Efter det gick jag in på Countdown, för att se om de hade nougat men hittade inget så åkte och mötte upp Romina på McCafé. Första gången jag var där och jag har vart här ett halvår nu. Det är tydligen väldigt populärt här, men jag var inte jätte imponerad fast deras mangosmoothie var god.

Efter vi fikat klart begav jag och Jaxson oss vidare och jag for förbi gymmet och hörde efter om det där med personlig tränare så jag fick en lapp och ett nummer jag kunde ringa när jag bestämt tid och dag (jag har dock råkat förlägga den lappen så får fara förbi nån dag isället.) Sen åkte vi och handlade lite grejor till min kaka jag skulle baka på pak´n save och sen åkte jag till en speciell butik och köpte typ nougat innan vi snabbt gick in på dollar world där jag hittade massa mushtacher. Efter det åkte vi hem igen. Jaxson var helt slut när vi kom hem vid 13.00-13-30 nån gång. Han hade somnat i bilen och sov på min axel hela vägen till sängen.

När jag hunnit packa ut allt ur bilen började jag med mitt stobak. Först rörde jag ihop botten till Wienernougatkakan och sen medans det var i ugnen så rörde jag ihop ingredienserna till mitt bröd.

Måste bara tillägga att familjens ugn är sämst. Man kan max ha den på 150°C och ibland vill inte luckan stänga helt + att jag tror inte temperaturen är helt jämn. t.ex idag till min kaka: Den skulle vara inne i 20 minuter på 175°C så jag ställde in den i 150°C och satte klockan på 20 minuter och tänkte att jag kan ju kolla den sedan. Som tur var så kollade jag till den efter ca 15 minuter och då hade den börjat spricka i mitten och var torrare än jag ville att den skulle vara. Så tog genast ut den!

Efter det satte jag in mitt bröd i ugnen och diskade undan medan jag väntade på att min kaka skulle svalna så jag kunde fixa överdraget.

Mitt i allt ringde Braedon och undrade om jag kunde skjutsa Korbyn till hans fotbollsträning eftersom han inte skulle hinna hem i tid, så fick lov att göra det. Kylie skulle kanske hinna hem men om hon gjorde det så skulle hon stanna hemma med Jaxsie.

Trodde dock att jag hade en timme mer än jag hade tillgodo när Braedon ringde och det blev lite stressigt med brödet, kakan samt fixa middag. Men när Korbyn kom hem vid halv 4 så höll jag på smälta nougaten, chokladen och smöret till överdraget på min kaka. Efter det fixade jag en macka åt honom och gjorde sedan i ordning middagen. Tack och lov att jag planerat en snabblagat middag idag: Wraps med kyckling och sallad. Riktigt gott blev det också hade burritokrydda på kycklingen (hade planerat att ha Fajitha men Kylie kunde inte hitta det)

Kylie hann hem innan det var dags för mig att skjutsa Korbyn till fotbollsträningen. Hon såg min kakor så spelade ett spratt med henne:
Kylie: Looks good!
Me: Yeah I know, it is too! You ll gonna have to try it tmr on my party!
Kylie: Migth have a taste when u're gone, it's not like u gonna notice anyway!
Me: Yeah i notice, I mesured it beffore u got home so I know excactly how big it is!
Kylie: Ohh u did not!?
Me: Yes i did. Can't u see the mesuringtape there (jag pekar på måttbandet på köksbänken som jag visste låg där)

Efter det så skjutsade jag Korbyn till fotbollsträningen. Jag hade packade ner min baddräkt samt Korbyn simglasögon och begav mig sedan direkt till simhallen när jag lämnat av Korbyn (Braedon har börjat komma i tid nu så jag kommer hem i någorlunda tid efter min simning också).

Jag började simma rätt lungt, men sen kom jag på att jag borde försöka hinna simma 40 längder (1km) på 20 minuter. Det hela slutade med att det tog typ 22-23 minuter. Sen simmade jag bara på. Var ovanlgit mycket folk idag, tror det var typ 8-10 pers i banan, varav en gubbe simmade megasakta och det går inte att simma om så det sööög om man låg bakom honom. Jag brukar oftast simma i typ 40-45 minuter och typ 50-60 längder på den tiden men idag hade jag hållt ett lite snabbare tempo. Jag satte som mål att simma 80 längder idag innan jag drog hem, när jag var klar hade det gått ca 50 minuter. Fick då ett ryck och kände att jag bara måste simma 100 längder på 1 timme så då gjorde jag det. Sen tog jag det väldigt lungt och simmade ytterligare 10-12 längder på 15 minuter. Sen strechade jag ut och åkte hem. När jag kom hem var jag mega hyper och studsade runt och sjöng Katy pery's teenage girls och käkade mitt nybakade bröd.

..Och Kylie hade inte vågar smaka min kaka. Jag hade såklart inte mätat kakan den det var bara nått jag kom på i all hast! Men när jag kom hem så skar jag upp den och placerade den i en anan bunke. Så det vart 3 bitar över så vi vuxna tog alla en var. Riktigt god trots lite missöden.

(bilden är från festen så några bitar var tagna..)

Jag kan inte ens föreställa mig... (30/03-2011)

Jag satt återigen och läste aftonbladet, brukar göra det lite nu och då så man får lite koll på vad som händer i sverige och världen. Hittade en artikel om en snubbe som köpt en tavla på loppis för att han gillade ramen och sedan visade det sig att tavla var värd 406 miljoner kronor!! Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas att få reda på det. Jag tror jag skulle tappa talförmågan om någon sa att jag vunnit eller fått så mycket pengar. Fast hade vart rätt nice att åka ut och resa då kan jag lova. Men jag menar det är för mycket pengar! Tror inte man uppskattar saker lika mycket längre då ju... Jag skulle nog skänkt bort mycket av det.

Fast vad jag skulle gjort med pengarna spelar ju inte så stor roll egentligen eftersom jag inte har så mycket pengar att röra mig med.

Tror inte det någonsin skulle hänt att jag köpt en tavla som var värd så mycket på loppis, hade nog vart mer troligt att det var jag som sålt den, haha! Ändå lite tung för personen som sålde den tavlan på loppisen!

http://www.e24.se/lifestyle/klacksparkar/kopte-tavla-vard-406-miljoner-kronor-pa-loppis_2713553.e24

Onsdag 30/03-2011

Under onsdagen drog jag och Jaxson till play group. Han var rätt klänging idag och ville mest bara vara med mig.



Här kan man se lite grann av anläggningen. F.v En lekstuga, en swimming pool, två förråd som är fullproppade med leksaker, typ bilar, cyklar, bollar etc. Sen en busskur att hämta upp folk vid när man kör bil. Närmast kameran bord där man kan sitta och fika, Mycket skönt för de är alla i skuggan.




På kvällen var det äntligen dags för fotbollsträning. Kändes som en evighet sen jag spelade fotboll sist eftersom vi inte hade någon träning i måndags. Men jag hade ju ändå match på söndagen så det var ju bara tre dagar sen, men det kändes som så mycket längre.

Träningen gick riktigt, riktigt dåligt idag dock. Tror inte jag lyckades ta emot en enda boll idag ens...? Jag ver helt värdelös! Så när jag åkte hem var det inte den gamla glada sofia utan en riktigt förbannad och besviken Sofia... tur att ingen var i närheten! :P

När jag kom hem satte jag på duschen på så kallt det bara gick och tog sedan en riktigt långdusch i iskallt vatten. Jag stod säkert där i 20-30 minuter innan jag gick ut igen. Det var inte riktigt min dag idag tror jag...



När de värsta mardrömmar besannas! (29/03-2011)

Alla har vi ju våra fobier. Jag tycker verkligen inte om ormar. När jag var liten så såg jag en gång ett program på discovery channel om ormar som simmade i vattnet, (sen såg jag en orm simma i vattnet på ett scoutläger också!) så sen dess har jag var jätterädd för att gå på toa. Jag har trott att det ska komma en orm upp ur toan och bita mig i rumpan (som alltså simmat in där allt bajsvatten kommer ut och sen simmat upp i min toa). Detta har jag alltså trott i flera år (det är inte med stolthet jag erkänner detta) så varje gång innan jag gått på toa har jag måstat kolla så det inte är en orm där innan jag sätter mig (ett tag var jag tvungen att hålla koll på ormar under hela toabesöket)

Jag har precis börjat inse att det kanske inte är så stor chans ändå och kollar inte lika ofta längre. Men så idag så ändrades plötsligt allt det där. Jag läste en artikel på aftonbladet om en liten flicka som skulle på på toa och så var det en orm i toan!!! Alltså serriöst jag kommer inte våga gå på toa någonsin igen tror jag! :O

Fick lov att berätta för familjen varför jag inte ville gå på toa. Dem bara skrattade åt mig och förklarade att de inte finns några ormar på NZ. Men alltså tänk om de simmat över från austrailen då och in i min toa..?! Jag kan dock tillägga att jag faktiskt går på toa, men jag spenderar inte en sekund mer än jag behöver och tittar alltid noga innan jag sätter mig!

Här är artikeln om ni vill läsa själv, men jag varnar känsliga läsare!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12797689.ab

Tisdag 29/03-2011

På Tisdagen blev det återigen att fara på mainly music i Waiau Pa. Efter det åkte vi hem igen och jaxson tog en liten tupplur. På kvällen for jag och simmade.




RSS 2.0