4 veckor kvar till jag åker nu!

Det blev ingen tupplur innan sängdags ändå, kanske lika bra ändå. Slog igång första avsnittet av Lost istället. Nu ska jag se fångarna på fortet med mamma och pappa och dricka te.
 
Är förresten exakt 4 veckor tills jag åker till Nya Zeeland nu! Men innan dess ska vi på lagresa till Köpenhamn den 23-26 september. 

trött, trött, trött, trött!

Jag vill bara sova hela tiden! Min ork tar slut på en gång. Idag vaknade jag vid 9 efter att sovit 11h. Klev upp gjorde frukost, sökte jobb som inventarier på alla ICA butiker i stan, via mail då men ändå. Sen gjorde jag typ inget eller satt vid datorn/tvn till halv tolv. Gjorde min i ordning och for på stan. Var där i 45 minuter varav mesta tiden var jag på ålens restaurangen och pratade lite med pappa som just käkat där innan jag kunde höra med min chef om jag kunde få jobba nån dag. (ska jobba lördag!) 
 
Sen gick jag på gina tricot en liten snabbis och åkte sedan iväg med pappa på besiktning av bilen vid 1. Vi var väl klara vid halv 2 ungefär. Höll på somna i bilen på väg hem. När jag sedan kom hem var jag så slut att jag bara la mig ner i sängen och somnade. Jag sov 2 h. Vaknade vid 4, gjorde ingenting i 1 timme. Fixade sedan middag. Blev jävligt sur när ingen kom när maten var klar fast jag sa åt dem. hehe blev lite evil. Stängde igen dörren och byggde upp en mur av stolar så att ingen kunde komma in. Satt sedan och åt min middag själv i lugn och ro. Pappa hedde sönder dörren när han försökte komma in... men det är egenligen bara att montera tillbaka den igen. 
 
All den lilla kraft jag hade kvar har gått åt till att göra en bild på photoshop. Letade efter paint men det är typ den enda dåliga med mac. Det finns ingen paint.
 
Nu är jag iaf helt slut igen och funderar på om jag ska lägga mig och sova några timmar igen innan det är dags att gå och lägga sig... tror jag ska göra de.
 
 

Fotboll

Spelade match mot Umedalen idag. Vi vann med 2-1, känns grymt skönt! 
 
För er som inte vet så var jag rätt nära på skriva på för Umedalen. Känner verkligen att jag tog rätt beslut när jag skrev på för Sandvik. Inte bara för att vi vann utan för att vi har så galet bra stämning i laget. Fast stämningen efter matchen var riktigt usel. Men vi spelade inte alls bra i andra, tappade positioner och fick mest jaga boll. Vi får göra en bättre sista match mot (serietvåorna) Klintarna (farmalag till Åkullsjön) om två veckor. Blir troligen lite av en seriefinal. Eller det beror på hur det går för Klintarna i sina kommande matcher. Dom måste vinna sina två matcher dom har innan dom möter oss om två veckor. Sen måste dom vinna över oss också för att komma delad etta med oss. 
 
(bild kommer)

Skype

Fick kontakt med familjen på Skype igår. Så galet kul att höra deras röster och se dom via webcam. Barnen var verkligen hur söta som helst. Dom hade precis vaknat och satt i pyjamas och vinkade massa. Klockan var kvart över 8 på söndagmorgon nz tid och kvart över 10 lördag kväll svensk tid. Tyvärr var det jättesvårt att höra vad dom sa via hörlurarna som pappa hade köpt till gamdatorn. Men nästa gång ska jag sitta vid min dator så hoppas jag hör bättre då. Fick hjälp av pappa att lägga till dem på rätt sätt (tydligen kan man göra det på fel sätt) så nu kan jag se när dom är online också, vilket underlättar:P 
 
Var förresten exakt 1 månad till jag åker igår! I morgon är det precis 1 månad tills jag landar i nz (lokal tid)

Ett roligt litet test

1. Ta fram din mobil.

2. Gå till inkorgen!

3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en

4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et

5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

(Har hört att det blir roligare om man hoppar 6 sms mellan varje fråga ist för ett. Men tog senaste smset från senaste kontakten i följd, för kan inte se alla sms, utan endast kontaktvis)

 

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?

Har ni nånstans att vara? Annars kanske vi kan vara på umedalen

 

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Hahahaha :P illa! :O Går det att få bort eller? :)

 

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss

Vi ses imorrn :) sov gott

 

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?

Ok :D

 

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?

Ska ni med på sommardroskan imorrn? 

 

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? 

Ok. Ska jag gå nu?

 

7. Vad vill du höra mest av allt? 

Hejsan hur är det?

 

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet? 

Camilla kör idag

 

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?

Jamenvisst! 

Pissväder, brännässlor och taggbuskar

Vilket jäkla pissväder det är ute nu. Känns sådär lagomt taggat att rensa ogräs 8h om dagen. Men det är ju ett jobb iaf och pengar är alltid välkommet! 
 
Snart åker jag till Nya Zeeland så hoppas på mindre regn och lite varmare väder då! Är en månad och 5 dar kvar nu tills jag far. Känns skönt. Nu ska jag ta en powernap, fixa middag och tagga match! 
 
Såhär ser ogräset jag rensar ut, skillnaden är väl att det växer mitt inne i taggiga buskar och typ inte i vanliga rabatter, haha :P Ändå hoppas jag på att få jobba tills jag far. Skadad???
 
Källa: http://img.photobucket.com/albums/v217/Trolle/Tradgard/DSC00045.jpg

Försäkring

Har ringt runt och kollat upp massor om försäkringar nu och det är inte billigt kan jag lova men det är ett måste!

Nu har mitt internationella körkort kommit

Var och hämtade ut mitt körkort idag på fyrklövern. Haha, jag hittade det först inte för jag trodde det skulle se ut som ett vanligt körkort. När jag tittade i kuvertet så låg det bara en papperslapp och ett häfte. Det visade sig att körkortet var häftet.
 
När jag sedan kör bil i nz så måste jag ha med mig både det internationella körkortet och det svenska. Jag är en aning nervös över att köra på vänster sida. Men jag vänjer mig väl lagomt tills jag kommer hem igen...
 

Ett steg närmare

Har precis fått svar på att jag blivit godkänd ett visum! Det tog inte riktigt 5-6 veckor... Men det är ju bara skönt. Nu ska jag på stan och betala min biljett. Det kommer svida rätt rejält i plånboken - men det är det värt de!
 
Nya Zeeland här kommer jag!
Källa: http://www.reseguiden.se/forum/bilder/11584

kräftskiva

I kväll har jag käkat kräftor för första gången i mitt liv. Det var ett riktigt pillergöra och rätt gott faktiskt. Men det är ingen mat man blir riktigt mätt på så det blev västerbottenspaj, lökpaj och sallad till förrätt.
 
Västerbottenspaj
 
Kräftor
 
Varsågoda!
 
Jesper försöker pilla ut köttet ur klorna med hjälp av en tång
 
När vi hade käkat klart och fikat hjälpte jag morfar att klippa håret.

internationellt körkort - check!

Idag vaknade jag av att telefonen ringde halv 11. Hade planerat en riktigt lång sovmorgon eftersom det blev sent igår, menmen... Jag har ju hunnit göra desto mer. Har varit ute och plockat både hallon och blåbär, gjort en paj och ska nu fara till mormor och morfar i bjurholm på kräftskiva. Ska bara se till att jesper vaknar, hämta mamma och pappa på jobbet och posta brevet med alla uppgifter till mitt internationella körkort.   
Hallon och blåbär som jag sedan gjorde en paj av.

biljett och visum - check, check!

Checklista:
* Visum
* Internationellt körkort
* Sjukförsäkring
* Öppen flygbiljett
 
Jag har varit rätt duktig idag. Först var jag ner på stan och fixade min biljett så nu är den bokad. Jag åker från Arlanda den 28 september, via Heatrow, Los Angelses och landar slutligen i Auckland den 30e september. 
 
När biljetten var fixad for jag till farmor och hjälpte henne käka upp lite jordgubbar. Efter det for jag hem och fixade mitt visum så nu är det betalt och klart. Bara att vänta på att det ska komma. 
 
Sen började jag fixa på ett internationellt körkort. Hann nästan göra klart allt man ska skicka in redan idag. Men de körde ihop sig lite med skrivaren och träningen så får se till att fixa det i morgon. 
 
Måste se till att fixa en försäkring snart också. 

Så kul men glada, hjälpsamma människor!

Idag har jag varit förbi på Resia för att höra mig för om en öppen flygbiljett. Hon som hjälpte mig var så glad och hjälpsam. Tyvärr kunde jag inte boka en biljett idag för jag vet inte exakt mellan vilka datum jag ska komma än. Men jag har skickat ett mail till min familj och hoppas att jag får svar snart. Och så snart jag fått svar ska jag höra av mig till henne igen. Känner att de börjar närma sig nu! 

Checklista

Jag har massor saker att fixa innan jag far, vissa lite viktigare än andra. Först av allt måste jag fixa:
* Visum
* Internationellt körkort
* Sjukförsäkring
* Öppen flygbiljett
 
Har hört att ett visum tar ca 5-6 veckor att få och jag åker ju om ca 8 veckor. Lika bra att sätta igång med andra ord. 

Au pair

Nu är det bestämt! Efter mycket om och men ska jag äntligen fara till en familj i nya Zeeland och jobba som Au pair i ca 9 månader. Jag drar någon gång i början på oktober. TAGGA!

RSS 2.0