Mer info om jordbävningen

98 döda
ca 220 saknade
120 instängda i en byggnad som jag inte kom ihåg namnet på men skulle gissa att det är den där alla tv bolag hade sina kontor
22 instängda i katedralen

Det är okalrt hur många som är vid liv, om ens någon...Det har nu gått över 2 dygn och chansen att hitta någon vid liv är mycket liten. Men de letar ännu. Det har kommit in folk från massa olika länder runt omkring och även folk från nz för att hjälpa till. De använder infraröd värme och hundar för att hitta människor som fortfarande är vid liv. Men många människor har förlorat sina nära och kära, sina föräldrar, sina barn och/eller barnbarn. Det är så hämskt. Jag tänker på hur tur jag har som fortfarande har min familj och mina vänner i liv och även om jag inte är med er där hemma i Sverige så tänker jag på er alla!Hoppas ni får vara friska och att ni alla får en riktigt bra dag!

onsdag 23/02-2011

Haha när jag vaknade trodde jag att jag råkat ställa klockan fel, så att den var tio i sex och inte tio i sju så att jag skulle behöva ställa om alarmet en timme och få sova längre. Men det visade sig att alarmet var ställt rätt så vid sju fick jag tungt lov att kliva upp. Kanske borde jag börja gå och lägga mig tidigare på kvällarna?

Kylie var ledig idag med och hon har fortfarnade ont i halsen hon med. Braedon var i alla fall på jobbet. Hoppas han kan hålla sig undan tillräckligt mycket för att slippa bli sjuk han med. Han ringde på morgonen och kanske skulle han behöva åka ner till christchurch och hjälpa till på flygplatsen där.. Men antar att vi får vänta och se.

Dagen flöt på bra i alla fall. Jag lekte med Jaxson, städade undan lite, hann tom sitta lite vid datorn. Höll mig hela tiden uppdaterad på vad som hände i christchurch eftersom kylie tittade på det på tv hela dagen samtidigt som hon bakade kakor m.m. Jaxson for på day care vid halv ett. Jag gjorde inte så mycket vettigt under dagen, tog det lungt, sov tom 1,5 timmar - var helt slut!

Jaxsons big blue eye's:


När Korbyn kom hem vid halv fyra blev det snabba puckar. Han hade fotbolls try out för ett lag där de flesta är ett år äldre. Och de var tvungna att åka typ kvart, tjugo i fyra. Så jag fixade i ordning 2 mackor. Korbyn rengjorde sin lunchbox och tog fram kläderna. Sen vid tjugo i fyra åkte han och kylie iväg till fotbollen. Braedon mötte dem där.

Själv stannade jag hemma med Jaxson. Fixade lite mat åt honom och lekte sedan men han. Lite bilder från lek med Jaxson från idag:

Megastolt efter att kommit på att man faktiskt kan sitta på denna stol:


Jaxson försöker klättra upp på min rygg och sno åt sig min kamera:


Vi tog även några bilder med självutlösare, men det var svårt för kameran blinkade ju hela tiden så Jaxson ville ju bara springa fram och ta på kameran.



Jaxson skypar med mamma. Han älskar att skypa med folk, fast han kan inte prata ännu men han är en höjdare på att vinka.


Jaxson började bli trött redan vid 5-tiden, haha å fort man nämde ordet säng så sprang han full fart in i sovrummet och försökte att klättra in i sängen. Men jag ville inte att han skulle gå i säng då för då skulle han ju vakna megatidigt imorgon! Vid sex tiden så fick han gå och lägga sig för då började han verkligen bli trött. Han vaknade dock sedan till, (eller han hade nog snarare aldrig somnat) när Kylie, Braedon och Korbyn kom hem vid sju-tiden. Då hade de med sig lite kyckling och vi käkade kyckling mackor/burgare till middag.

Jag var jättetrött och planerade att gå och lägga mig tidigt. men jag snackade med mamma på skype till nio innan jag slutligen gick i säng. Tror jag hade hunnit bli lite övertrött då för låg bara och vände och vred mig hela tiden trots att jag egentligen var supertrött kunde jag inte somna. Så vid tio-tiden gick jag upp och såg på lite tv med Braedon, sen vid elva somnade jag äntligen.

Som ni kanske räknade ut så for jag inte och tränade idag. Jag mådde inte helt 100 för att träna, hade fortfarnade ont i halsen till och från och hade fortfarande lite hosta. Men nästa vecka planerar jag att vara till baka i full form! :)

Jordbävning info

En liten karta så att ni förstår vart vi befinner oss!
Den svarta pricken i mitten: Christchurch, är där jordbävningen bröt ut.
Den gråa pricken i botten: Ända hit kunde de känna huset skaka pga av jordbävningen i Christchurch
Den bruna pricken på toppen: Här bor jag! Vi kände ingenting!




55 människor är döda och har indentifierade, ytterligare 20 kroppar behöver identifieras. 300 människor är listade som saknade. Sökandet efter dessa människor pågick hela natten och pågår fortfarande för fullt. (men det kan vara så att vissa av dessa har vart tvungna att lämna staden och deras släkt, familj kanske bara inte kan nå dem.)

Folk har ringt från husmassorna och sagt att de lever men det tar tid att få ut dem... Den senaste timmen lyckades de få upp en man ur husmassorna. De skickade även ner en kamera i hålet och ytterligare 15 stycker människor befaras befinna sig där i liv.

80% av alla människor i christchurch har/hade inte tillgång till vatten i natt och i morse. De som har/hade det råddes till att först koka vattnet. (Jag tror det har fått tillgång till lite mer vatten nu men vet inte exakt hur det ser ut)








Tisdag (22/02-2011)

Jaxson vakande tidigt i morse, eller typ halv 8! Men han brukar oftast sova när jag gör Korbyn redo för skolan men inte i morse. Men eftersom han skulle fara till plunket vid 10 så var det ingen ide att han gick och la sig när han käkat frukost och lekt liteo ch man kunde se att han började bli trött. Han skulle nämligen bara bli ännu värre om man väckte honom ur han skönhetssömn. Så istället försökte jag och Kylie hålla honom vaken. Kylie är ledig idag, men hon har fortfarande ont i halsen.

Vid 9-tiden började han bli riktigt trött men vi lekte på rätt bra i alla fall. Strax innan 10 åkte vi in till Waiui Pa (typ 5 km från där vi bor, närmaste bebyggelse, Korbyn gå i skolan där också)

Vi gick på Plunket för att Kylie hade ordnat någon tid där, men Jaxson gillade inte att behöva vägas och all annan rutinkontroll, så när det var klart och Kylie bara skulle prata med hon där så tog jag med honom till en musikgrej i rummet bredvid. Vi hade varit där för två veckor sen men då skrek han bara hela tiden. Idag var han bättre men fick lov att bära runt på honom hela tiden...

När vi var klara med musikgrejen, Jaxson hade ätit ett par kakor, jag hade fått litr te så åkte vi hem igen. Jaxson gick i säng och jag chillade lite, läste lite tidningar, solade lite. (fast satt inte så länge i solen, var ju så varmt...)

Vid ett tiden så hörde vi på nyheterna om att det vart en jordbävning i Christchurch, mer om det senare.

Vid 14.15 tiden hade Kylie en tid hos frissan. Hon skulle egentligen hämta Korbyn från skolan, men eftersom hon hade fått klipptid vid två så skulle hon inte hinna så jag fick lov att åka och hämta honom vid 3-tiden. När vi kom hem gjorde vi massor av Korbyns läxor. När vi var klara med vad vi skulle göra för dagen så hade jag lovat Korbyn att vi skulle åka in till parken och träna/spela lite fotboll. Men kylie kom ju aldrig hem och vi kunde ju inte åka och lämna JAxson hemma. Att ta med honom var inget vi ville heller. Då skulle jag ju inte kunna ägna mig helt åt Korbyn utan hela tiden måsta hålla ett öga på vad Jaxson gör.

Men tillslut kom Kylie hem så jag och Korbyn drog iväg till parken. Precis när vi skulle fara så kändes det som om det skulle börja regna när som helst. Vi tog i alla fall cyklarna dit (jag lånade Braedons) Redan när vi bara hunnit typ 1/4  så började det regna. Korbyn ville vända hem på en gång men jag lyckades övertala honom att spela ändå. Vi övade på passsningar innan vi åter åkte hem igen.

Korbyn ska nämligen ha fotbolls try out för ett nytt lag imorgon så vi såg till att träna lite extra inför det.

När vi kom hem hoppade ajg in i duschen, Korbyn ville inte dusha så han tog bara på torra kläder. Vid sjutiden kom Romilia, Dom, Kiara och Jacob förbi med middagen. Kylei hade gjort en efterrätt. Vi åt Köttfärspaj, hembakat bröd, sallad till middag och fick sen passionsfrukt-cheesecake till efterrätt.

Vid halv nio tiden åkte de hem och jag passade på att uppdatera min blogg innan jag skypade med Morfar, Pappa, Emanuel och Jenny.

Vid 11-tiden somnade jag tillslut.

Jordbävning (tisdag 22/02-2011)

Det har varit en jordbävning i Christchurch idag. Jag kan dock meddela att Christchurch ligger i mitten på sydön och jag bor typ i norr på nordön, så vi kände inte alls av jordbävningen. Så ni kan alla vara lugna, jag mår bra!

Men nu ska jag gå och lägga mig, jag kan uppdatera er om jorbävningen imorgon!

Ha det bra, sov gott!

Måndag 21/02-2011

Jag drack massor av te med honung i till frukost och sen mådde halsen bra. Jag gjorde nog inte så mycket vettigt på måndagen. Kylie var hemma för att hon hade ont i halsen. Jaxson var fortfarande inte bra men for till day care vid 12.30. Jag kollade lite på serier, läste lite, kollade lite på tv. Gick ner och svalkade fötterna i havet.

Jag åkte inte och tränade på kvällen utan drack lite te och tog det bara lungt. Jag gick isäng tidigt för att vara mig det senaste 5 dagarna och somnade vid typ 10.00-10.30.

Jag sov utan att vakna en enda gång av hostattacker! :)

Mera jobb! (Söndag 20/02-2011)

På Söndagen var jag tvungen att jobba för fotbollslaget. Laget ska nämligen få nya kläder och behövde samla in lite pengar. Så vårt jobb var att stå på en parkering och dirigera bilar under ett event på lördagen och söndagen. Jag hade den sista tiden på söndagen, mellan 11.00-14.30. Det var skönt då fick jag sova ut lite. De andra skulle vara där mellan 08.00-11.00

Jag hade inte sovit så bra på natten så det var skönt med sovmorgon kan jag lova. Jag hade vaknat på natten av hosta, så hade suttit uppe i typ en timme, druckit te och sett lite på tv, innan jag kunde gå isäng igen. Men efter att druckit massa te på morgonen kände jag mig fit for fight igen.

Så jag sov till typ 9.00. Gjorde mig klar och åkte vid typ 10.20. (skulle vara där kvart i)

Det var en galet varm dag, solet låg på som jag vet inte vad och jag var tvungen att bära en (knallgul) t-shirt. Det faktum att det var en über varm t-hirt var det som störde mig mest! Alltså tror inte ni förstår hur varmt det var. Som tur var fläktade det rätt bra, vet inte vad jag gjort annars!

Jag hade inga solglasögon för alla min par är trasiga! (Har tappat ett x antal också! Haha tror jag gått igenom 6-7 par så här långt!) Inte hade jag någon hatt heller för hade glömt att ta med! Så där stod jag på parkeringen med en arm för ansiktet, en arm pekandes åt de håll bilarna skulle åka, i en alldeles för stor, knallgul tröja. Riktigt overssize, man såg inte ens att jag hade shorts på mig, illa!

Som tur var hade jag i alla fall kommit ihåg att ta med mig vatten, annars skulle jag fått solsting!

Sen vid typ 12.00 fick jag en paus på 30 min. Så jag gick direkt och köpte glass för att svalka mig. Sen gick jag runt bland kor, får och lite andra djur, men kollade mest i stånden, typ marknad. Eventet påminde om lamm and calf day för Korbyns skola, men med en liten marknad och mat osv.

Jag köpte två fotlänkar/armband också.

När min break var slut återgick jag till jobbet. Vi fick sluta vid 14.00, så då åkte jag och köpte en glass till! :P Man kan aldrig få för mycket glass. Men det blev en god lunch kan jag lova!

Efter det åkte jag hem, gick direkt ner till havet och badade. Sen chillade jag mest, återhämtade mig på kvällen, käkade middag, drack lite mer te. Tänkte gå isäng tidigt men det slutade med att jag gick och la mig efter midnatt. Vaknade vid halv 4 av hosta igen, var vaken till halv 5, drack te, såg på tv, gick isäng igen och sov till 7 då väckaren ringde.


Bilder från förra helgen! (13/02-2011)

Här kommer lite bilder från när Nikki var här. Jag kan dock inte påstå att jag vart en superbra fotograf den senaste tiden men tog i alla fall 5 bilder förra helgen. Men jag får se till att bli bättre på ta kort!









Internet strul!

Mitt internet har varit piss i helgen. Hade planerat att publicera inläggen tidigare, men det har inte funkat (i alla fall inte utan bilder)

Men nu fungerar internet igen! Hurra!

Lördag 19/02-2011

Jag hade planerat att ta sovmorgon till 10 men vaknade vid halv nio och låg bara i sängen en liten stund (typ en minut) innan jag bestämde mig för att jag var hyffsat utvilad och gick upp och tog en dusch.

Sen drack jag två koppar te och käkade en macka och satt sedan lite vid datorn innan jag vid 11 tiden åkte in till pukekohe för att göra lite ärenden (samt komma bort från stojjet)

Jag köpte garn för att sätta upp bilder efter väggen i mitt rum, Lite doftljus för att få det att lukta riktigt gott. Jag hann även bli hungrig medan jag gick och stosade omkring i massa affärer så det han bli en sub way macka också. Dessutom hittade jag en affär som sålde choklad fudge så köpte en bit mörk chokladfudge att mumsa på. Galet gott var det. Har faktiskt fortfarande kvar en liten bit i kylen till när chokladbehovet sätter in.

Mitt rum blev mycket mer personligt, ja så har fint ser mitt rum ut nu.

Eftersom kommer jag att byta ut lite bilder, de som inte sitter på väggen ska jag sätta in i mitt fotoalbum och ta med hem.

När jag kom hem vid 1 tiden gick jag raka vägen ner till stranden. Tidvattnet var högt och vattnet gick nästan upp till halsen. Det tog inte lång tid (typ 2 minuter) tills jag fick sällskap. Korbyn, Abby och Adam (korbyns kusiner) kom ner och gjorde mig sällskap. De får nämligen bara vara nere på stranden i en vuxsens sällskap. Inte för att jag precis känner mig väldigt vuxen men jag räknas ändå till en.

Vi badade säkert i minst en halvtimma - jätteskönt! Tidvattnet hade då hunnit dra sig ut och gick kanske upp till midjan eller så. 

Efter det har jag bara tagit det lungt. Läst lite i min bok, suttit lite vid datorn, varit nere på stranden lite med barnen. Ja inget särskilt ansträgande i alla fall.

Några av bilderna jag tog

Haha en trött och grinig Jaxson, Kylie tar med honom upp igen


Korbyn klättrar i träd


Abby (Abigail) leker i sanden


Adam kryper omkring i leran på stranden...


..så här mojjsig ser man ut efter det!


Party planning (Fredag 18/02-2011)

Det blev inget gym och ingen simning idag heller. Jag hade lite ont i halsen när jag vaknade men det försvann rätt snabbt men ersattes av ett evigt kittlande i halsen istället. Så jag gjorde inte så mycket på dagen, var hemma, såg lite på serier. Jaxson for på day care, jag gick ner till kiosken för att se om de hade mörk choklad (minst 70%) men de hade dem inte så får kanske köpa det när jag åker in till stan någon gång framöver. På vägen tillbaka gick jag in till frissan (det är ju vägg i vägg med kiosken) för att prata lite med Kelly. Vi pratade lite om min födelsedagsfest som hon har tänkt planera åt mig. Så vi funderade på om jag skulle ha någon utklädnad, typ antingen kanske att alla ska klä ut sig till något på S eller att alla tjejer klär ut sig till killar och alla killar till tjejer. Vad tycker ni?

När jag kom hem sen så gjorde jag även en liten frågesport - om mig! haha. Sen funderade jag ut massa kuliga lekar. Man blir aldrig för gammal för att leka! Kan dela med mig lite av dem senare när jag är klar med mitt planerande.

Senare på dagen blev jag även förfrågad att komma på en tjejs avskedsfest. Det är en nyazeeländsk tjej som jag träffade på en camping mellan jul och nyår och som jag sedan har snackat lite med över fb och skype. MEn hon ska börja på universitet och måste då flytta så hon skulle ha avskedsfest ikväll. Jag var jättetaggad på åka men det visade sen sig att hon bodde rätt långt bort.



Den mörkblå pricken är vart jag bor och den ljusblå pricken var jag skulle behöva åka. Den röda pricken är auckland (samt huvudstaden wellington i botten). Till auckland tar det typ 45-50 minuter (100 väg) så länge det inte är trafikstockning. Det skulle säkert ta minst en timme att köra den sista biten, inget jag kände mig övertaggad på.

Så isället blev det bara en lugn kväll hemma med familjen. Vi tittade lite på Glee på tv. Vi hade alla kurat ihop oss bland kuddar och filtat på golvet framför soffan och låg och käkade lite svenskt godis som jag hittat i min resväska och ännu inte käkat upp, fast det smakade fortfarande gott även om de legat länge i väska. Som tur var var det en oöppnad påse. Man blir glad när man hittar godis, pengar och annat som man glömt att man hade.

Sen blev det en rätt tidig kväll för mig, kände att jag varit riktigt trött och sliten hela veckan så tror det behövdes.



Hi! (torsdag 17/02-2011)

Jag hade planerat att åka in och träna idag på morgonen eftersom jag inte kunnat åka in igår, men nu var det inte bara Jaxson som inte mådde 100% utan även jag. Jag hade knappt någon röst när jag vakade på morgonen. Jag tror Jaxson smittat ner mig med sin förkylning för han hade lyckats få in några fullträffar och hostat mig rakt i fejjan ett par gånger (han har inte lärt sig att hålla för munnen eller ens vända sig bort när han hostar, hehe han kan ju typ inte ens prata så vad ska man förvänta sig egentligen!)

Fast vet ni vad, jag lärde Jaxson hans andra ord idag! Han har bara kunnat säga mum hela tiden hittills. Han säger mamma till Kylie, Braedon, mig och även Korbyn skulle jag tro. Men idag så lärde jag honom säga Hi! Han vinkade även när han sa det och var jättesöt. Senare på kvällen när han pratade med Braedon i telefon så sa han Hi, hi, hiii! (Braedon har åkt iväg för att dömma några cricketmatcher så han kommer inte hem förrän på söndag.)

På kvällen skjutsade jag Korbyn till hans simning och satt sedan där och kollade. Han är faktiskt riktigt duktig på simma och har en fin teknik. Jag blev riktigt sugen på att åka och simma själv, funderade även på att ta upp simningen när jag kommmer hem men kom sedan på att jag troligen skulle få simma med en grupp 13 åringar eller så då så blev inte lika taggad då. Men jag planerade att åka in och simma i pukekohe imorgon när Jaxson var på day care. Tydligen så har familjen tänkt sluta ha honom där eftersom det är rätt dyrt, synd tycker jag för jag har verkligen uppskattat den där egentiden det gav!


Onsdag (16/02-2011)

Jag hade tänkt åka på gymmet på morgonen efter att Korbyn åkt till skolan. Jag hade till och emd gjort allt klart men jag kunde ändå inte fara. Jag skulle fått så dåligt samvete då. Jaxson hade nämligen fått någon förkylning och hostade och snorade massa och dessutom hade han day care på eftermiddagen men var redan helt slut så jag beslutade i sista sekund att stanna hemma med honom så att han kunde få sova. Jag hade ju ändå fotboll på kvällen så skulle ju ändå få röra på mig.

På dagen gjorde jag inte så mycket. Det kom förbi några elektriker vid tolvtiden. De fixade alla uttag så att det inte längre var massa sladdar som hängde ut och som kunde ge stötar till mig, Jaxson eller någon annan. Så det var skönt att slippa oroa sig för det längre. Men det började inte så bra. Braedon skulle nämligen ha tagit fram de nya uttagen så att det bara skulle vara för elektrikerna att plugga in dem men det hade han såklart helt glömt bort. Vilket innebar att när de kom så kunde vi inte hitta dem. Jag hade ju ingen aning om vart han förvarade uttagen och de hade inte elektrikerna heller. Inte blev det bättre av att varken Kylie eller Braedon svarade på sina mobiler eller på jobbtelefonerna. Jag tror det tog ca 45 minuter innan jag fick tag på någon av dem. Kan lova att det inte är så kul att ha främmande människor i huset som letar igenom det för att hitta dessa switchar. Men tillslut fick jag tag på Braedon och det visade sig att han hade gömt dem längs in de det inte så städade förrådet på baksidan...

På kvällen blev det sedan fotboll. Det var kul, vi hade mycket spel idag och jag fick lira forward mesta dels, blev lite innermittfält också.. Måste bara säga att jag tycker tränaren är riktigt bra! Så det är kul, tror jag kommer lära mig massa nya saker och förhoppningsvis bli en lite bättre fotbollsspelare tills jag kommer hem. Måste dock se till att jobba lite på konditionen känner att jag tappat lite när jag vart sjuk och inte varit ute och sprungit lika ofta, tror det var typ 3-4 veckor sen jag var ute och sprang sist...

svar på sämst

Haha jag höll på dammsuga sen hörde jag bara, kras, knaster, pang, booom från dammsugaren. Sen började det lukta riktigt bränt och det började ryka ur dammsugaren.

Kanske ska berätta det först att familjen har en dammsugare som smular sönder allt till typ sand innan det åker in i skräpbehållaren i dammsugaren.

Jag hade i alla fall råkat dammsuga upp mina hörlurar till mp3 och hela sladden hade snurrats upp runt dammsugaren och själva hörlurarna... ja det var inte mycket kvar av dem kan jag lova :P

Haha men när allt hände så stod jag bara där med öppen mun som ett fett frågetecken, så dammsugaren gick säkert en minut innan jag kom på att stänga av den. Kan lova att det inte luktade så gott då!

Men jag beslutade mig i alla fall för att det var slut på dammsugande för idag, även om jag var långt ifrån klar. Men dammsugaren behövde få vila om den skulle ha en chans till överlevnad. Så när familjen kom hem berättade jag var jag gjort, de tyckte jag var sämst, men de har de väl rätt i!

Men dagen efter fungerade den i alla fall utan rök eller illaluktande men mina hörlurar är döda så får köpa nya någon dag snart! Men jag kan lova jag trodde jag hade försört deras dammsugare först!


Sämst!

Haha gissa vad jag förstörde idag! Jag lovar den som gissar rätt på vad jag förstöde och hur det gick till får 1000 kr!

Tisdag 15/02-2011

Idag var jag först på gymmet vid 09.30 och tränade pump i en timme, sen åkte jag och Jaxson till badhuset och badade från typ 1,5 timmar innan vi åkte hem. Jaxson älskade alla små fontäner som sprutade vatten åt alla olika håll. Men när vi åkte hem var han sååå trött. Han somnade på en gång i bilen typ och när jag skulle bära ut honom ur bilen var han helt lealös. Oftast så vaknar han till och tittar runt lite, men inte idag. Haha jag antar att jag vet hur man kör slut på barn. Efter det hade han en typ 3 timmars tupplur. Han vaknade nog av att Korbyn och Jacob levde om lite efter att de kommit hem från skolan.

Korbyn berättat att de sett en bil som kört av vägen och låg upp och ner. Det var visst två brandbilar, tre poliser och en ambulans där när det åkte förbi med skolbussen på väg hem från skolan. Hoppas att den/de som körde bilen klarade sig!

Ikväll har jag vart på en liten promenad till Kellys, samt sett ett avnitt av glee och vid 8-tiden var tidvattnet äntligen inne lite så gick ner och tog ett dopp. Det var riktigt varmt och skönt, men kunde gärna fått vara lite mer vatten, det gick knappt över knäna nu och det är rätt lerig botten så man vill inte gärna nudda den för då blir vattnet alldeles brunt, så fick använda mina simmarskills bara så var det lungt ;)

Imorrn blir det att gå till frissan och fixa frillan. Hoppas det blir bra! :)

Alla hjärtans dag (måndag 14/02-2011)

Jag gjorde inte mycket vettigt idag, var och tränade fotboll på kvällen men det var typ allt.

Hoppas ni alla hade en trevlig alla hjärtans dag. Själv firade jag den inte precis.

Söndag em/kväll

Det tog evigheter för tidvattnet att komma in idag så jag hann med lite vattenkrig med Korbyn och senare också Jaxson. Jag fick till och med lov att byta min dygnsura kläder mot torra innan jag äntligen kunde gå ner och bada. Tyvärr tror jag inte att det var särskilt högt tidvatten idag för det gick typ knappt upp till knäna när jag badade, vilket innebar att det nästan vart för varmt. Det blev inte sådär svalkande skönt som jag var ute efter. Men man kan ju inte få allt här i livet och jag antar att jag ska kanske inte klaga. Jag har ju inte vinter och -15°C så antar att jag är rätt lyckligt lottad ;)

Efter mitt lilla dopp har jag bara tagit det lungt, sett lite på glee och käkat middag. Det blev varma mackor till middag, eller typ såna där dubbelrostade, med smält ost + vad man nu vill ha på emellan.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, men lär nog bli en rätt tidig kväll ikväll för jag är rätt trött. Så kanske går och lägger mig på en timme eller så. Nu ska jag se om familjen har valt nått bra eller uselt tv program att titta på ikväll. Hoppas på det första!

Söndag 13/02-2011

Idag när jag vaknade var det megavarmt i rummet, så gick upp, tog en dusch, försökte att inte väcka Nikki men det gick väl sådär. När vi båda vaknat och svalkat av oss lite blev det frukost. Sen åkte vi till fyrtornet vid awithu, vi beökte även awithu och den stora fotoramen och tog lite bilder sen tittade på ålarna innan vi åkte till Waiuku och käkade lunch på ett cafe innan jag skjutsade Nikki till tågstationen.

Det har varit galet varmt hela dagen så sitter och inväntar att tidvattnet ska komma in så jag kan ta ett dopp. Jag lovar luften har stått still idag så att spendera typ hela dagen i en bil var väl kanske inte det smartaste! Men det har varit en riktigt trevlig helg. Kul att träffa lite folk ibland och skönt att få snacka svenska också! Måste se till att styra upp det lite oftare!



Fullspäckad dag! (lördag 11/02-2011)

Jag kom inte iväg förrän 11.10. Eller jag åkte typ först strax innan 11 men glömde mina badkläder så fick lov att vända och åka och hämta dem. Sen råkade jag köra för långt också så kom in i auckland och fastnade i ALLA trafikljus och sen hittade jag inte tillbaka till motorvägen direkt heller så körde runt där en bra stund. Men tillslut hittade jag rätt väg och jag hamnade då i Muriwai vid typ kvart i ett. Så vart inte supersen. Jag var inte ens sist dit och hann till och med komma i första surfgruppen.

Det gick asbra att surfa idag. Jag lyckades typ stå upp på nästan varje försök och jag stod ofta hela vägen tills vågen tog slut. Det var riktgit kul. Synd bara att jag inte har några rabattkuponger kvar. Men får se till att åka någonstans och surfa snart igen! Fast nästa gång åker jag någonstand lite närmare!

På vägen till surfningen hade jag hört av mig till Nikki om hon hade lust att hitta på något lite senare idag, så hörde av mig till henne när min surflektion var slut. Det visade sig då att hon var hos Leanne som bor på vägen hem från Mariwai. Så jag åkte bara och hämtade upp henne eftersom hon inte har någon bil där.

Sen åkte vi hem till mig, gick en liten promenad på stranden. Chillade lite innan vi åkte ut och käkade middag på en italiensk restaurang i papakura.

Efteråt åkte vi till spookers och gick en spökrunda på majsfälten. Massa människor hade klätt ut sig till olika typer av monster och stod och lurvaktade på en på fältet. De började turen först när det är riktigt mörkt och alla grupper 1-6 pers måste ha en ficklampa. Sen blir man jagad av monsterna på majsfältet, visa står och gömmer sig och hoppar fram när man går förbi, vissa hade motorsågar, knivar osv. som de jagade en med. Riktigt läskigt och riktigt kul!

Haha en gång när vi springer ifrån ett monster så trillar jag och drar med mig nikki. Sen ligger vi på marken och skriker typ. Jag tappade min sko och skrek på svenska: Min sko! min sko! Och monstret fattar ju ingenting. Han bara kollar på mig och vet inte vad han ska göra. Först räcker han ut handen men när jag inte tar den så springer han bara därifrån.

Men det var riktigt riktigt kul! Efter det åker vi hem och käkar lite kakor som belöning för att vi överlevde! Sen ligger vi och snackar lite innan vi somnar.

Länk till  spookers sida om majsfältet om någon skulle vilja läsa. (De har lite andra saker också...)
http://www.cornevil.co.nz/


Surfning

Jag hade tänkt ta sovmorgon till 10 idag, men så blev det inte riktigt! Vakande vid halv nio av att det var ett himla liv här. Jag har nu hunnit käka frukost, Raywin och Dave (mormor och morfar) har kommit förbi och jag har hunnit sitta lite vid datorn såhär på morgonkvisten också. Men nu måste jag ta och skärpa mig och börja göra mig klar. Jag ska nämligen fara och surfa kl 13.00. Jag måste vara där senast 12.30 och det tar typ 1 h och 20 min att göra dit. Så tänkte åka vid 11 men måste se till att packa allt jag behöver ha med mig innan.

Sist jag var och surfade var det en hund som ägde ut mig. Hunden var typ kung på surfa! Fast om jag hade 4 ben kanske det skulle vara enklare att stå på brädan. Men jag klarade det ju ändå ett par gånger. Sjukt kul var det så ser verkligen fram emot det!

Hoppas ni haft/får en bra dag!

:(

Det blev inget fiske ikväll, det var för blåsigt. Istället blev det att kolla upp vart jag vill resa och hur jag ska ta mig dit när jag slutar joba samt lite american idol, var helt okej det också fast fiske hade ju vart mycket roligare!


Så länge kommer jag jobba här

I eftermiddag medan Jaxson var på day care och folk höll på fixa taket, drog jag ner till stranden. Tyvärr var det ebb och jag höll på smälta i värmen, så drog till den delen av clarks beach som alltid går att bada i. Blev en härlig promenad på ca 20 min enkelväg. Kanske hade lite väl mycket kläder på mig dock men det vart extra svalkande med ett dopp när jag kom fram. Låg sedan och läste min bok ett tag innan jag gick tillbaka hem. Väl hemma fick jag lov att ta en kall dusch. Sen chillade jag bara lite innan Korbyn kom hem och jag hämtade Jaxson.

Har sedan snackat lite med familjen om när jag åker hem osv. De ville gärna att jag skulle jobba till augusti och sen att jag kunde resa efter det. Men jag vill nog komma hem lite tidigare så jag hinner njuta av den svenska sommaren och träffa er alla innan några av er reser iväg. Så eftersom Kylie ska på jobbresa i 5 veckor i mitten av juli och de ville ha en ny tjej i tid så att hon hinner komma in i rutinerna innan så jobbar jag till mitten av juni och sen reser jag runt ett tag innan jag kommer hem igen. Så kommer hem någon gång i juli.

Så nu måste jag bara planera min resrutt och sen ev fixa ny flygbiljett hem.

Ikväll blir det troligtvis en fisketur i clarks beach med Romilia - hoppas vi får nån fisk! :)

boys look! (11/02-2011)

I morse efter att jag gjort Korbyn klar för skolan åkte jag på gymmet och körde ett combat pass. Synd bara att jag har så sjukt dåligt kordination, men det blir bättre och bättre i alla fall - men det går inte fort framåt. Haha maggi när jag kommer hem kanske jag lärt mig de där movsen som jag övade på i tunisien!

Efter att jag vart på gymmet åkte jag förbi affären och handlade lite mjölk och bananer - två saker som tar slut på en gång! Tror vi hade typ 10 liter i lördags + att jag köpte en liten när jag bakade men den + lite av den redan befintliga mjölken tog slut innan familjen ens hann komma hem.

Efter att hag handlat åkte jag hem igen. Väl hemma möttes jag av en stor främmande bil full med jag vet inte riktigt vad, vattenslangar, vertyg m.m. De hållet nämligen på fixa taket - tror det är tre grabbar som jobbar på det. Alla utan tröja för det är sjukt varmt idag - synd bara att dom inte var lika heta som det är varmt ute!

När jag sedan kom in passade jag på att flytta över alla mina pengar till ett annat konto tills vidare i alla fall. Hoppas på att jag hittar min börs men kunde inte se den i bilen och har inte hittat den i mitt rum - tror inte den är här heller.

Efter att jag fört över mina pengar käkade jag och Jaxson käkade lunch och lekte ca 45 minuter innan det var dags för Jaxson att gå till day care. Nu har jag precis lämat av honom. Jag mötte Braedon när jag kom tillbaka. Han hade varit och lämnat in bilen på verkstaden. När han fick skjuts tillbaka hem så hittade han min börs i sidofacket bredvid passagerarsätet. Den måste ha åkt ur väskan och glidit ner bredvid passagerarsätet. Jag tyckte ändå att jag tittade noga i bilen när jag letade. Jag tittade under sätena och typ överallt annars, men varför skulle jag leta i sidofacket när jag visste att jag inte hade lagt den där - och hur stor chans är det egentligen att den ska ha glidit ut? Jag trodde ju jag stängt väskan! Men men slutet gått allting gått! Börsen är ju tillbaka så mamma du kan sluta oroa dig! Och vad var det jag sa, den var inte stulen, bara missplacerad!


Jag är en slarver - visste du det?

Dagen började som så många andra dagar här. Jag vaknade och gjorde Korbyn redo för skolan. Sen väckte jag Jaxson. Jag åkte sedan till gymmet. Jag har tyvärr missplacerat min börs någonstans jag vet ännu ej var. Och i min börs ligger kortet som gör att jag kommer in på gymmet (samt mitt körkort, bankkort osv.) Men jag berättade som det var och de släppte in mig (de kan se att jag har ett kort) Så jag lämnade in Jaxson på gymmet och gick sedan på min pumpklass. Det var en riktigt bra klass idag.

Efteråt åkte jag hem, la Jaxson i säng igen för han började bli övertrött och käkade sedan lunch. Sedan var jag tvungen att städa lite. Vid ett väckte jag Jaxson igen, gav honom lunch och gjorde honom lunch osv. Sedan åkte vi och hämtade upp Korbyn från skolan och tog med honom till läkaren. Alltså serisöt när ska alla dessa läkarbesök sluta? Jag har varit där 5 ggr på 10 dar (8 dar om man inte räknar helgen)

Hur som helst Korbyn har nämligen haft ont i magen till och från i typ en vecka nu och det visade sig att han verkade ha samma infektion som mig. Så han fick också medicin (dock inte samma, men tror det är för att han är mindre) Efter det åkte vi hem igen. Jaxson sov en liten stund till. Jag hjälpte Korbyn med läxorna. Kylie kom hem. Hon och Korbyn åkte på simning och jag och Jaxson käkade rester från tidigare i veckan, samt en semla till efterrätt! Jag har sedan tittat lite på glee, suttit vid fb en liten stund och bara tagit det lungt. Väntar nu på att nån ska logga in på skype - känner mig väldigt pratsugen! Ha det bra tills vidare!

Kram

OnSdAg (09/02/2011)

Onsdag = Fotboll igen! :)

Synd bara att jag inte kan spela fotboll hela dagen! Men det var en bra dag i alla fall! Jag städade på morgonen, vilket kanske inte var så jättekul... Strax innan 10 var jag dock klar, typ samtidigt som Braedon kom hem från sin jobbresa - att sitta på en kryssningsbåt från fiji! Vid 11 väckte jag Jaxson som hade sovit hela morgonen - vilket innebar att jag hade någon att leka och busa med! Han käkade massor av mat sen käkade vi en semla på det. Vid halv ett lämnade jag av honom på Day care. Jag åkte sedan hem en stund och chillade innan det var dags att åka till doktorn för att få veta resultaten av labbtesterna. Alla var dock bra. Inget av testerna vidade på något - Vet inte exakt vad de testat mig för men jag tror det var typ laktos och glukosintolerans och såna saker men även typ cancer - vilket jag inte heller hade.

Efter det åkte jag hem igen, lagade lunch - fisk! :D Sen såg jag lite på glee innan Korbyn kom hem, gjorde läxor med honom. Kylie kom hem. Jaggick och hämtade Jaxson, pratade lite med en tjej i personalen och lovade att lära henne ränka till 10 på svenska. Barnen hade gjort plättar idag på day care så Jaxson hade käkat massa såna. Jaxson fick en av de som var över att äta på vägen hem och jag smakade lite av den. De är mycket sötare än de vi gör hemma.

När jag kom hem höll Kylie och Korbyn på göra ännu mer Läxor. Han hade ett projekt att göra ett skrivbordsunderlägg med saker han gillade på så de höll på fixa det. Jag fixade middagen, kyckling och potatismos. Efter att jag käkat middag bar det iväg på fotboll!

Först hade vi lite snack om hur vi ville att säsongen skulle bli, hur vi ville spela som lag osv. Efter det körde träningen igång. Det var mer fotbollsövningar idag. En övning där man var tvungen att se vad de andra gjorde och tänka massa, men de i min grupp var aströga så det gick väl sådär... :P I slutet spelade vi lite, det var kul men jag tycker det är svårt att spela med folk man aldrig spelat med förut, som man inte vet hur de spelar och de veti nte hur jag spelar. Det gör det inte enklare heller att man inte vet vad dem heter. Men det ska nog bli bra tillslut! :)

Jag var inte lika trött i ögonen idag när jag körde hem. Hade en jättefin röd/rosa/gul/orange/blå.... solnedgång att njuta av på vägen hem.

När jag kom hem var jag hungrig igen så blev middag för andra gången innan jag gick och la mig och sov.

Fat Tuesday 08/02-2011

Jag vaknade först av mig och Korbyn idag. Oftast sitter han redan och ser på tv när jag kommer upp vid sju, men idag låg han och sov. Han kom dock upp en liten stund senare men var sedan på väg i säng igen. Så jag fick lov att prata lite vett i ungen. Han ville nämligen inte gå till skolan idag för han var för trött. Men jag sa att han kan inte stanna hemma bara för att man är trött. Du får gå och lägga dig tidigare bara! Så det var bara att han gjorde sig klar för skolan. Jag ville då inte ha honom hemma idag! Men jag gav honom faktiskt möjligheten att gå och lägga sig i 30 min och sedan ta den senare bussen till skolan men det ville han inte så undrar hur trött han egentligen var.

Men han gjorde sig sedan i ordning och tog den tidiga bussen. Jag behövde inte väcka Jaxson på morgonen idag heller för han hoppade på bussen precis utanför huset. Sen gick jag tillbaka in, städade typ det mesta. Romilia ringde och kom sedan och lämnade över Kiara eftersom hon skulle fara och jobba hon en ny kund (hon städar) och kunde inte ta med sig Kiara då. Kiara hade ont i magen idag så hon fick vara med mig. Vid 9 väckte jag Jaxson och strax innan 10 åkte vi in till Wauiu Pa på nån musikgrej för Jaxson. Men han bara skrek hela tiden.

Efter det gick jag förbi affären och köpte några ingredienser till mina semor som jag tänkte bara idag. Det är ju ändå svensk fettisdag idag och det är ju viktigt att hålla på traditionerna! Behövde inte handla så mycket heller för vi hade det mesta hemma. Men lite mandlar, grädde och mjölk blev det. Sen åkte jag hem, la Jaxson i säng för han var riktigt trött och började på degen. Medan den jäste, städade jag lite och såg lite på Glee. Sen bakade jag ut dem och lät dem jäsa lite mer. Jag käkade lite och spelade lite spel med Kiara. Sen kom Romilia förbi och hämtade upp henne. Jag lovade att komma förbi med semlor senare ikväll. Det skulle bli alldeles för många för oss att äta själva!

Sen gräddade jag alla semlor. Men degen hade inte jäst som jag hoppats. Jag gillar inte att använda torrjäst, degen gör aldrig som jag vill. Men jag vägrade ge upp så bakade en ny sats. Den andra satsen blev bättre. När jag var i stort sett klar (bara grädda dem kvar) så väckte jag Jaxson han hade då sovit i nästan 4 timmar, klockan var typ 3. Jag hade värmt upp lite kycklig från igår som han åt. Sen fick han några av mina semlor-bullar, som han doppade i ketchup från kycklingen. Men han verkade älska dem tror han åt nästan 3 stycken!

Sen kom Korbyn hem och jag hjälpte han med läxorna. Sen kom Kylie hem och fixade middag. Idag blev det Tacos, med tacos-krydda och allt! ohh no! Men tror inte hon hade så mycket krydda i eller så var det inte samma som i sverige för det smakade helt ok. Efter middagen fixade jag i ordning semlor åt alla. Jag och kylie åt med min hemgjorda mandelsmassa i och Korbyn och Jaxson fick med sylt i. Men jaxson gillade inte sylten och grädden - han föredrog ketchup!?? Suck!

Efter det diskade jag undan lite och såg lite på Glee medan jag väntade på att Romilia och de skulle hinna käka sin middag innan jag gick över dit och fixade semlor åt dem med. Alla älskade mina semlor :) Men måste medge att de var goare än det ser ut!



Jag kan verkligen rekommendera att göra sin egen mandelmassa. Det är väldigt enkelt: Mixa sötmandel och florsocker 50/50 (Jag hade dock mer mandel än socker) och blanda i vatten tills massan får rätt konsistens.





Man måste bara älska fotboll! (07/02-2011)

Det var återigen en skoldag och jag var tillbaka på jobbet. Korbyn mådde bättre nu så han behövde inte stanna hemma från skolan - skönt! Så jag såg till att han blev klar i tido ch hade allt med sig sen följde jag han till buss stoppet alldels utanför huset. Så jag behövde inte ens väcka Jaxson på morgonen. Han sov sedan till 10.30, medan jag städade och fixade undan lite saker, såg lite på tv, samt såklart skypade lite.

Jag gjorde sedan honom klar för day care och lämade av honom där 12.30. Sen åkte jag hem, tog mitt pick och pack och åkte in till Pukekohe, köpte lite fisk till mig själv för var så sjukt sugen på fick men familjen tycker det är för dyrt så de köper aldrig nån.. Men jag for i alla fall och köpte lite till mig själv i en affär där de säljer färsk fisk som fångats natten innan - sjukt gott! Inte allt för dyrt heller tycker jag... men det är klart de är billigare att fånga fisken själv. Jag var även sjukt sugen på leverpastej så var förbi och tittade om jag kunde hitta någon sån. Jag gick in på pak'n save för att leta men kunde inte hitta nån själv för de har konstigaste ordnignen så frågade en som jobbade där, hon hänvisade mig till en annan, som hjälpte mig leta en stund men sedan hänvisade mig till en annan som hänvisade mig tillbaka till den tidigare personen, som hade hittat en som äntligen kunde hjäpa mig så fick tillslut min leverpastej. Tyvärr fanns det ingen neutral smak utan bara typ peppar, nån farm version (som jag tog) och massa andra konstiga smaker. inte heller fanns det någon fast leverpastej som man skär utan bara de som man brer på mackorna. Men man får ta vad man hittar.

Efter det åkte jag hem igen. Chillade lite innan korbyn kom hem. Jag hjälpte honom men läxorna och sen hämtade vi Jaxson. Sen stoppade jag in kycklingburgarna i ugnen (vet inte hur mycket kyckling det egentligen är i dem men...) Själv åt jag min fisk som jag hade köpt - färsk fisk är så galet gott! Det blev en riktigt god fiskburgare kan jag lova!

Efter det kände jag mig Fit for Fight och redo för fotboll. Laddad var jag såklart också men det hade jag varit i flera månader nu! Så strax innan 6 åkte jag iväg. Jag lämnade av Korbyn och Jacob på vägen på deras aktivitet. Vid 20 över 6 var jag där. Jag meddelade tränaren att jag kanske skulle bli tvungen att hoppa av eftersom jag kanske inte skulle orka med allt eftersom jag käkade medicin forfarande. Men det var okej. Dagens träning var enligt schemat Fotboll Fitness, typ fys/löp träning. Det var jättemycket löpningar, många korta löpningar och när hela träningspasset var slut var jag helt död. Träningen är normalt 2 timmar men jag tror vi bara höll på 1 timme och 45 minuter idag Men det var sjukt varmt och vi sprang sjukt mycket, men jag tog mig igenom hela passet. Men när allt var klart kunde jag knappt lyfta benen, jag skojar inte de ville inte röra sig och jag höll nästan på somna när jag körde hem. haha, det hjälpte inte att solen höll på gå ner heller så ju längre jag körde ju mörkar blev det och ju tröttare blev jag. Men jag kom hem hel i alla fall. Hoppade in i duschen, tog något att käka och sen bara dog jag på sängen. Och jag kan lova jag sov gott den natten!


Söndag 06/02-2011

Söndagen blev en riktigt chilldag. Jag sov först till typ halv tio. Hela morgonen spenderades sen i stort sett med att se Glee. Vid 11 eller så åkte, Kylie, Korbyn och Jaxson iväg in till Pukekohe för att handla och jag blev ensam hemma. Det var skönt att ha lite lugn och ro faktiskt.

Efter att jag sett ännu en liten stund på Glee beslutade jag mig för att gå på en promenad. Jag ville först fara ut och springa men jag kände mig inte tillräckligt pigg för det så istället promenerade jag min löparrunda. Det tog typ 1,5 timme innan jag var tillbaka. Då hoppade jag in i duschen för det var sjukt varmt ute, även fast det inte såg ut som det. Det var nämligen mulet ute så jag hade leggings på mig, men det var riktgit varmt i bara shorts också märkte jag sen. Efter det gjorde jag lite lunch. Hittade röbetor i kylen så kokade en stor röbeta och ett ägg.

Sen kom alla hem igen. Jag slog igång ett avsnitt av Glee men kände hur mina ögonlock höll på falla igen så tog en paus och la mig ner på sängen och sen slockande jag bara. Var sjukt trött! Vet inte om det beror på medicinen eller om det var min långa promenad. Jag har ju inte motionerat alls typ på ett tag nu pga av min mage. Men imorgon är planen att jag ska vara tillbaka på fotbollsplanen igen, om inte annat för en liten stund. Får se hur länge jag pallar.

Efter kanske 1,5 timme blev jag väckt av Kylie som kom in i mitt rum så fick lov att gå upp en stund medan hon for och tankade bilen. (de har bara öppet vissa timmar och macken tar inte kort!) Sen blev det middag och en tidig kväll.

Korbyn 7 år! (lördag 05/02-2011)

Idag fyllde Korbyn sju år. Han skulle då få bjuda in 6 kompisar (bara 5 kunde komma tyvärr) som skulle få sova över. Braedon var inte hemma tyvärr för han hade åkt på Kryssning med jobbet som startade i Fiji. Så han hade tagit en taxi vid 5-tiden på morgonen och kommer hem på onsdag. Men jag och Kylie hade planerat ett filmkväll och övernattning. Jag hade ordnat en skattjakt som nu bara behövdes sättas upp innan alla pojkarna var här vid 5-tiden.

På morgonen tog jag det bara chill, såg massa avsnitt av Glee, skypade lite. Vid halv tre tiden for Korbyn till frissan så jag passade på att göra i ordning skattjakten och placera ut alla korten. (tror jag hade typ 18 stycken eller så) När det var klart återgick jag igen till Glee. Sen när Kylie och korbyn kom tillbaka hjälpte jag kylie lite med förberedelser. När klockan var halv 6 och alal utom Jacob hade kommit körde jag igång skattjakten (det såg ut att bli regn) Jacob kom dock en liten stund senare och hann vara med på typ halva skattjakten.

Kan ni lista ut vad dessa bilder föreställer?
1.


2.


3.


4.


Under tiden skatttjakten pågick fixade Kylie middagen. Färdigköpt pizza som värmdes upp i ugnen och pommes sen i torsdags då Kevin och Glenda var här och de käkade pommes frites-mackor! När skattjakten var klar och de hittat godiset (en klubba var) så käkade de upp den medan vi väntade på pizzorna att bli klara. Efter det blev det middag och sedan fick de leka en liten stund innan vi bäddade ut alla på madrasser och sovsäckar i vardagsrummet framför tvn och sedan slog igång despicable me.

När filmen sedan var slut och massor av godis och popcorn slunkigt ner i pojkarnas magar var det dags för pojkarna att borsta tänderna och göra sig klara för att gå i säng. Vid 22 tror jag alla sov. Själv stannade jag uppe till typ tolv för att skypa med mamma, pappa och morfar. Morfar skulle in på sjukhuset. Hoppas allt är bra med dig! Tänker på dig! Puss och Kram

Läkarbesök (Fredag 04/02-2011)

Korbyn var tillbaka i skolan - skönt! Själv hade jag fortfarande lite ont i magen men det hade varit bättre sen igår kväll, men det var fortfarande inte helt bra. Jag hade ju dock läkarbesök idag klockan 2 så skulle i alla fall få kolla upp det och kanske få någon medicin som hjälpte.

Först lekte jag med Jaxson på morgonen. Det var skönt att jag mådde lite bättre. Jag hade sovit mer än vanligt vilket gjorde att jag hade lite mer energi. Jaxson var jätteglad hela morgonen. Jag kittlade honom massor - vilket jag tror han gillar för han kommer alltdi till mig och räcker upp armarna som ett tecken. Sen har han ett jättehärligt skratt och han skriker som en tjej när han blir kittlat mycket!

Vid halv ett lämnade jag av Jaxson på day care. Jag hade då även hunnit ta lite mer bilder till Korbyns skattjakt imorgon. Korbyn fyller 7 år imorgon och jag hade lovat att ordna en skattjakt åt honom och hans kompisar. Jag hade då tagit massa bilder på saker i huset och de skulle börja med att få en ledtråd som sedan leder till en annan... slutligen hittar de skatten. Men jag behövde åka in och skriva ut lite bilder. Så innan jag åkte till doktorn åkte jag förbi Harvey Norman (där jag köpte min kamera) jag har nämligen 50 fria utskrifter där. Det skulle ta en kvart att få mina bilder men jag hade inte så mycket tid innan jag skulle till läkaren.

När jag kom till läkaren fick jag först lov att fylla i ett formulär eftersom jag inte fanns med i deras register. Sen fick jag träffa en läkare. Han ställde massa frågor och klämde lite på magen, jag fick även lov att pissa i en kopp, för att se att jag inte var gravid. Fast det visste jag ju redan att jag inte var! Efter det konstaterade han att jag hade någon infektion i magen. Så jag fick tre olika mediciner som jag kunde hämta ut på apoteket. Jag var även tvungen att åka in till labbet för att lämna massa blod för tester. (för att konfirmera att det verkligen var en infektion och att jag inte hade några andra problem)

Haha skillnaden här i nz är att de verkar ha väldigt lätt för att dela ut mediciner om man jämför med sverige. I sverige får man ju lov att vänta på ALLA provsvar innan man får någon medicin. Här får man medicinen först och sen på onsdag ska jag in igen och se vad labbtesten visar. Men det känns lite läskigt för jag vet inte riktigt om medicinen kommer göra det bättre eller sämre! Hoppas läkarna vet vad dem gör!

Det var förresten likadant med Jaxson. Han fick en antibiotika och en salva på tisdagen och fick sedan åka tillbaka på torsdagen för att se till att det inte spridit sig (för isf skulle inte antibiotikan hjälpt) Antibiotikan var visst för att infektionen inte skulle sprida sig och salvan för att det skulle bli bättre (alltså att bettet skulle försvinna)

När jag hämtat ut min medicin åkte jag direkt till labbet. Läkaren hade sagt att det var bäst att ta testen på eftermiddag, varför vet jag inte exakt så om någon vet det får ni gärna berätta! Hur som helst så när jag äntligen hittat dit (var och hämtade min bilder först) så fick jag lov att sitta och vänta en stund. Jag fick även lov att betala en sjukt dyr summa (tror det gick på 1300:- att göra labbtesten) Men tror jag kommer få ut en del på försäkringen. Det var en lååång lista på saker de skulle kolla att jag hade, eller snarare kanske inte hade!

När jag äntligen var klar och hade lämnat 3 provrör med blod fick jag åka hem igen. När jag kom hem han jag i princip bara in och vända i dörren innan jag var tvungen att hämta Jaxson på day care igen. (Korbyn hade som tur var åkt till Jacob, annars hade jag inte vart hemma när han kom hem från skolan) Jag hade ont i magen på eftermiddagen. Hade fått ondare mitt på dagen igen och sen hade det bara blivit värre. Som tur var hade jag ju fått mediciner nu (fast jag var fortfarande lite rädd för att ta dem) Men jag tog dem i alla fall. Jag fick en medicin som jag ska ta en kapsel av varje dag i två veckor(!) Sen har jag två andra mediciner som jag kan ta om jag får ont i magen. En flytande och en i tablettform. Jag får inte anstränga mig heller - i alla fall inte i början. Vilket innebär ingen fotboll på ett tag... :( Så på måndag åker jag nog bara in och tittar och plågar mig själv lite!

På kvällen skulle vi sedan till Romilia och käka middag, men min mage gjorde fortfarande ont när Kylie, Jaxson och Korbyn lämnade huset. Jag stannade dock kvar lite längre, såg lite på Glee, men blev sedan less på att inte ha någon att prata med (typsikt mig), så jag gick över till Romilia en stund. Jag hade dock fortfarande ont i magen men det blev bättre på en liten stund. Jag lyckades till och med få i mig lite middag. Romilia hade gjort små biffar och till de hade de hamburgarbröd. Jag lyckades få i mig en stor portion för att vara mig - En halv hamburgare! Det bästa av allt var att jag inte ens fick ont i magen - vilket jag vanligtvis fått när jag käkat något. Istället vart jag hungrig igen ett par timmar senare när jag hunnit hem. Jag åkte hem vid 8 för jag kände att jag började få ont i huvudet. Jag tog då med mig Jaxson för han hade hunnit bli riktigt övertrött.

Väl hemma såg jag mer Glee, American Idol, skypade lite och gick sedan isäng. Jag sov sedan den första natten på länge utan att vakna av magont! :D Verkar så långt som om läkaren kanske gav rätt medicin i alla fall. Hoppas bara jag inte får några konstiga men typ ett exrta öra eller nått! :P



Torsdag (03/01-2011)

Idag mådde varken jag eller Korbyn särskilt bra. Vi hade båda ont i magen, även om jag tror att Korbyn mådde bättre än mig. Men vi spenderade dagen med att göra allt utom att se på tv och spela tv-spel. Vi målade lite, jag vilade medan Korbyn lekte för sig själv ett tag. Men han började må bätte rätt snabbt och jag gjorde inte det...

Vid halv 12 åkte vi in till Pukekohe med Jaxson som hade spenderat hela morgonen sovandes, vilket uppskattades. Först åkte jag in och köpte en ny cola sen åkte vi till doktorn för han hade ett återbesök. Vi gick i storts sett in, han tog tempern på Jaxson, samt även på Korbyn som var med eftersom han var hemma från skolan. Läkaren tittade på betten och konstaterade att det inte hade spridit sig och att det såg bra ut. Jaxson skrek hela tiden. Sen åkte vi hem igen.

När vi kom hem sprang Jaxson runt en liten stund sen gick han isäng igen..!? Men jag orkade inte bry mig allt för mycket idag. (Vi brukar försöka hålla honom vaken och bara låta honom sova en gång per dag men jag var alldeles för trött för att orka bry mig idag, bara glad att ha ett barn mindre att bry mig om)

Jaxson sov sedan från 14-16. Jag och Korbyn såg en film. Min plan var som sagt att inte låta honom spela tv-spel eller se på tv eftersom han var hemma från skolan och det ska inte vara något han vill göra (så att han typ ljuger om hur han känner sig) så jag ville inte låta honom se tv men jag var sjukt trött så slog igång en dvd och låg och halvsov i soffan. Sen kom Braedon hem vid 16.30 och jag gick och la mig och sov 1,5 timme, vaknade vid 18-tiden.

Jag gick upp och satte mig i soffan och bara tittade rakt ut typ. Efter ett tag kom Kevin och Glenda över med Take aways (jag hade helt glömt att ta fram nått kött till middagen, antar att det var lite därför). Till middag åt familjen sen mackor med pommes frites på!? Det vände sig i magen på mig, ursh! Alltså det såg inte alls gott ut. Men tydligen är det typiskt nya zeeländskt (eller Kiwi som de säger här) och de skulle inte låta mig åka härifrån utan att prövat det - vi får väl se om det! Till efterrätt blev det sedan tårta för alla utom jag och Korbyn eftersom vi hade haft och hade ont i magen. Korbyn hade inte längre ont i magen, vilket var bra! Varför det blev tårta var pga av att Glenda fyllde 62 år dagen till ära och det firades såklart!



Skolstart + fotbollsstart (onsdag 02/01-2011)

Äntligen startade skolan igen. Korbyn fick skjuts in av Kylie och jag hade hand om Jaxson. När hon hade åkt och lämnat honom, samt kommit tillbaka för att byta kläder gick jag ner till Kiosken samt frissan. (de ligger vägg i vägg) Jag flyttade min klipptid till onsdag nästa vecka för jag kände mig inte alls bra och det är inte kul att sitta och plågas 45 minuter hos frisören. Sen gick jag in till kiosken och köpte en coca cola som medicin. Om man tar bort alla bubblor så fungerar det rätt bra mot magont faktiskt. Jag hade provat lite piller men inga av dem hjälpte så cola kan ju vara värt ett försök är ju bra mycket godare också!

Sen gick jag hem igen, La Jaxson isäng (han hade kunnat sova för en timme sen, men han fick lov att vara vaken tills jag fått min cola) Jag tog det bara lungt den dagen, gjorde inte ett uns mer än jag behövde. Jag tog Jaxson till day care vid 12.30. Korbyn kom hem vid 15.30. Vi gick sedan och hämtade Jaxson klockan 4.

Sen kom Kylie och Braedon hem. Jag kände mig lite bättre framåt eftermiddagen. Tack och lov tänkte jag! Jag hade nämligen första fotbollen med Pukekohes första lag. Så ville verkligen fara på det. Men jag sa till mig själv att om du vill vara med och spela så måste du äta någonting först. Så värmde upp lite köttbullar från igår och kokade lite pasta. Men efter maten hade jag jätteont i magen igen så jag beslutade mig för att bara fara och titta på. Jag körde 25 minuter till Pukekohe. Det var inga roliga 25 minuter, men jag kom dit i alla fall. Väl där möttes jag av välbekanta ansikten. Rihannon (en tjej från fotbollen i papakura) var där, tillsammans med hennes mamma, pappa och hennes pojkvän (han spelade också i vårt lag i papakura)

Jag presenterade mig för tränaren, att jag inte skulle kunna spela en hel säsong osv. Samt att jag inte skulle vara med och spela idag. Istället satt bara på sidan och tittade på. Jag hade jättegärna velat vara med, men jag hade svårt att bara sitta där idag pga av min mage. Jag tror att tränaren märkte det på mig även om jag gjorde mitt bästa för att dölja det. Men han kom fram till mig efter 40 minuter kanske och frågade hur jag mådde egentigen och sa att om jag ville så kunde han ge mig ett schema och så kunde jag åla hem och vila till nästa gång. Så jag tog tacksamt emot papperet och begav mig hem igen.

Väl hemma gick jag raka vägen isäng. Jag sov dock inte så bra denna natt heller...

Just ja kan tillägga att jag ringde till läkaren idag (kylie övertalade mig) och jag fick en tid på fredag klockan 14.00 så då ska jag kolla upp vad det kan vara för nått.

Tisdag 01/02-2011

Det var Korbyns sista dag hemma innan skolan. Han hade ju fått sin nya cykel dagen innan så på morgonen efter att alla vaknat och käkat lite frukost. Jag käkade förövrigt hur mycket frukost som helst typ kändes det som. Det kändes som om jag inte sett mat på ett år typ! Men det slutade såklart med att jag fick ont i magen igen.

Vid 10-tiden tog Korbyn fram sin cykel, jag satte Jaxson i vagnen och vi gick för att se om Romilia, Dom, Jacob och Kiara var hemma så att Korbyn kunde visa sin nya cykel och vi kunde fråga om Jacob och Kiara ville komma över och leka med Korbyn. (han hade spenderat så mycket tid där att det känns inte mer än rätt att vara hos oss lite mer) Men de var inte hemma så istället ville Korbyn se om Louis var hemma. Han bodde dock i andra änden av Clarks beach så vi cyklade/promenerade iväg dit. Jag hade fortfarande ont i magen så gick inte superfort precis. Men vi kom då dit i alla fall. Tyvärr var inte han heller hemma så vi beslutade för att se om Jacob hade hunnit komma hem medans vi gått dit. Så vi gick hela vägen tillbaka igen. Men de var fortfarande inte tillbaka. Så vi kollade om Korbyns vän Mitchell var hemma. Men hos honom var bara hunden hemma. Så vi gick hem igen.

Väl hemma ringde jag Romilia och hörde efter när de skulle komma hem för Korbyn ville väldigt gärna leka med Jacob. Hon hade vart på gymmet och var på väg tillbaka och hon skulle lämna av barnen hos mig innan hon for och städade.

Korbyn, Jacob och Kiara underhöll varandra rätt bra och lekte även lite med Jaxson, fast det var mest jag som lekte med honom. Klockan 15.15 hade Jaxson dock en läkartid och precis när vi alla satt oss i bilen för att åka till Romilia (Kiara, Jacob och Korbyn skulle stanna med henne medan jag tog Jaxson till läkaren) så kom Romilia körandes in på uppfarten.

Jag och Jaxson kom till läkaren typ precis vid 3. Vi fick sedan lov att vänta ända till 15.45 innan vi fick se läkaren för han satt i ett möte. När vi väl fick se honom så tog det typ 5 min så var vi ute igen. Jaxson hade nämligen ett infekterat insektsbett konstaterade läkaren och han fick antibiotika och en salva. Han skulle även komma tillbaka på torsdag för ett återbesök för att se till att de inte spridit sig eller så.

Jaxson tyckte det var skönt att få komma bort från läkaren. Han bara skrek hela tiden och det var svårt för mig att höra var läkaren faktiskt sa.

Korbyn stannade sedan hos Romilia till typ halv 5. Kylie hade hunnit komma hem innan Korbyn kom hem och jag tror till och med att jag hunnit krypa isäng för jag var helt slut och hade fortfarande ont i magen. Men jag kan säga att det berodde inte på min frukost utan det var någonting annat. Jag har haft ont i magen till och från i uppemot en vecka innan men det var inte förrän igår kväll som det blev värre.

Jag sov 1-1,5 timme sen gick jag upp igen och var uppe ett tag innan jag gick isäng igen. Jag sov inte så bra på natten utan låg mest och vände och vred mig...

Måndagkväll + natt

På måndagkväll fick jag ont i magen. Jag vet inte riktigt varför men jag hade ont i magen hela natten och sov inte särskilt mycket. Det kändes lite som om jag var jättehungrig men jag hade ändå käkat middag. Men jag pallade inte gå upp och käka nått förrän vid typ 5-tiden kanske. Jag är inget fan av att käka på natten. Man behöver ju inte maten då för man sover ju ändå bara. Haha men det var rätt kul faktiskt för innan jag gick och la mig så tänkte jag för mig själv:

Du får drömma om vad som helst i natt - förutom mat!

Så självklart drömde jag om mat konstant de första timmarna! Jag vaknade efter ett tag och var tvungen att gå upp och promenera runt lite i huset för att få lite andra intryck för så fort jag stängde ögonen var det enda jag hade bilder av lasange och massa annan mat på näthinnan! Så efter att promenerat runt lite i huset bestämde jag mig för att tänka på hur min framtida lägenhet (den första jag flyttar in i ska se ut). Vilket slutade med att jag istället drömde om det.

Måndag (31/01-2011)

Min plan var att åka och surfa men tidvattnet hade varit väldigt högt och det hade väldig stark utström av vatten så jag väntar med surfningen en helg.

Istället åkte jag in med familjen till pukekohe eftersom vi alla skulle dit. Väl där fixade jag ett 20 dagarsmedlemskap på gymmet från och emd onsdag. jag var även och framkallade några bilder (hämtade dock inte ut dem).

Efter det åkte vi till Manukau där vi mötte upp Kevin och Glenda. Vi gick först och käkade lunch. Jag käkade en kycklingburgare och drack en iskaffe. (Är ju inte så mycket för kaffe men denna var helt ok) Efter det gick vi och tittade omkring i köpcentret där. Jag hittade värsta madde-affären. Med massor av pennor, och massa andra coola saker i regnbågens alla färger. Vi åkte sedan och tittade på en cykel åt Korbyn. Det skulle bli en födelsedagspresent åt honom. Han fyller 7 år den 5 februari.


(ursäktar mig att bilden är sne, men orkade inte vända den)

Efter det spenderade vi vad som kändes som timmar med att försöka hitta ett bord till glendas symaskin.

När vi var klara vid typ 5-tiden åkte vi hem.

Me, Myself & I

Söndagen blev en Sofia-dag. Jag beslutade mig för att åka och se mig omkring runt Auckland. Jag lämnade huset vid 9-tiden. Mitt första stopp blev marknaden i Otara. Där gick jag runt och kollade i alla stånden, pratade med massa trevliga människor, smakade en pork bun (ett typ bröd med en typ fläskgryta innuti, den såg ut som en smörbulle typ) Det var mycket godare än det låter. Jag köpte även en curryfluff eller vad det nu kallades. Det var i alla fall typ kryddstarkt potatis och rotsaksmos med lite grönsaker i som typ hade blivit friterat, så typ en samosa. Men det var gott det med! Fast tror jag föredrog pork bun. Jag köpte även ett gäng mandariner, jätte söta och goda. Förutom mat köpte jag även ett fotoalbum som jag ska stoppa lite bilder i, om inte annat när jag kommer hem.

Efter det åkte jag till Devenport, typ på andra sidan Auckland. Så det blev en liten bilresa. Men det är typ det mysigaste stället jag vet härikring. Så gick omkring i massa butiker som jag bara älskade. Sen gick jag förbi en biograf och jag tror det eller ej bokade en bio bara för mig själv. Jag trodde aldrig att jag skulle gå på bio helt själv, men ibland förvånar jag även mig själv.

Jag hade dock massor av tid innan bion började så jag gick omkring i ännu fler butiker innan jag satte mig på ett café ett tag och käkade lunch, quiche en paj typ med grönsaker samt en bärsmoothie. Efter det gick jag ner till havet och satte mig och njöt i solen ett tag. På vägen till bion hittade jag en liten popcorn maskin. Typ som en sån där godis eller stutsbollsmaskin. Fast jag kanske ska tillägga att popcornmaskinen popade popcornen färska. Så jag beslutade mig för att köpa en liten påse popcorn. Tyvärr slutade det hela med att maskinen slukade mina pengar och jag stod där utan popcorn. Så jag köpte istället en jättegod glass på biografen. Jag älskar att det säljer glass på alla biografer här!

När jag hade fått min glass som vaniljstut som var doppad i choklad och sen nötter! Mums! Så gick jag in i biosalongen. Det var den minsta biosalong jag någonsin sett men den var jättesöt. Jag kanske ska tillägga att jag såg filmen Marcello, Marcello. Den handlade om en kille osm ville vinna tjej typ och om traditioner som gjorde det svårt samt hans resa för att få tjejen typ. Alltså känner att jag är sämst på förklara men om ni vill veta vad den handlar om kan ni ju alltid googla det.

Efter filmen åkte jag hem igen. Väl hemma möttes jag av take aways samt att Glenda och Kevin var på besök. Så till middag blev det en halv kycklingburgare.

Mysfredag (28/01-2011)

Fredagkväll blev en myskväll med film, och snacks. Det var riktigt tråkigt regnväder ute så jag föreslog en myskväll med film och choklad såklart, vilket Kylie tyckte var en riktigt bra idé. Braedon hade inte kommit hem ännu. Han hade fastnat i trafiksstockning på motorvägen. Eftersom det var en långhelg denna helg blir trafiken alltid värre och det tog honm över 3 timmar istället för ca 35 minuter att köra hem. Så jag och Korbyn hann t.o.m. köra in till pukekohe, köpa en film (typ billigare att köpa en än att hyra eller det kostar typ 7 dollar att hyra en och vi köpte en billig film men ändå kung (ice age 3) för 10 dollar och då kan man ju se den obegränsat antal ggr.) Vi köpte även en ananas, lite nötter och rispuffar typ.

När vi sen kom hem fixade jag risbräck med nötter och lite torkad frukt, skärde upp ananasen och morotsstavar och gjorde en guacemole. Sen hade vi även lite chips.


Kanske inte den mest hälsosamma middag men vadå den var ju god! :P

Det blev en mycket lyckad kväll och familjen ville nu ha filmkväll en gång i månaden. Fast jag tror inte jag kan äta sån här middag en gång i månaden, tyvärr!

RSS 2.0