En vecka till ny au pair 25/05/2011

Nedräkningen har börjat och nu gäller det att börja planera min Aussie (Australien) resa! Jag måste stanna 4-5 dagar med den nya au pairen men sen bär det av! Jag planerar att åka den ca den 7 juni, beror lite på priser också. Hade dock problem att logga in på grabaseat idag. (sidan med alla de allra billigaste resorna) typiskt att de ska strula när man verkligen behöver det!

Men det löser sig nog så småning om! :) Fast det störda är att alla andra websidor funkar...

Fotbolsträning på gräs! (Tisdag 24/05/2011)

På tisdagen stannade jag hemma med Jaxson på dagen. Pallade inte åka in till muskgrejen. Så vi lekte och dansade och hade kul. På kvällen hade vi äntligen träning ute på gräs! Det var kul kan jag lova! Fick också reda på att den nya au pairen kommer första juni dvs.om 8 dagar! :)


Måndag 23/05/2011

Jag åkte in till gymmet och körde ett step pass på morgonen. Jaxson lämnade jag in på gymmets crash. Efteråt åkte vi hem och lekte. Jaxson sov en bra stund också. På kvällen hann jag även med en promenad i mörkret. haha jag såg knapp nått när jag först gick ut men efter ett tag så vande sig ögonen + att det fanns ett fåtal lampr efter vägen men det var inte många dock.


Pukekohe vs Three Kings Utd (söndag 22/05/201)

Jag spelade återigen med div 1. Vi spelade mot Tree kings united och förlorade med 1-0. Missade ett friläge i första så grämer mig fortfarande för det. Vi spelade okej första 20 men sen så slutade vi bara. Så fort vi kom nära deras mål så spelade vi ut bollen på kanten och de hann då samla sig och det blev sueprsvårt att få in bollen till en av vår spelare. Vi hade dessutom inte så många spelare framför mål utan de flesta spelare sökte sig också ut till kanten, suck! Jag var inte bra denna helg. Kändes som jag mest stod och tittade, men vi hade inte så mycket att komma med i andra heller... Jag spelade forward men fick gå ner på innermottfältet ett litet tag i andra. Vi hade inga avbytare heller utan dem som skulle komma dök inte upp. Tror en av dem var full efter en natts festande. Det är sånt som stör mig i div 1 laget. Så får försöka prestera lite bättre på tränignarna i veckan (om vi har några) så jag får spela i det andra laget nästa helg. Men har känt mig väldigt otaggad den senaste tiden... får hoppas det vänder snart!

Canyoning (lördag 21/05/2011)

På lördagen ringde väckaren otäckt tidigt. Jag var nämligen tvungen att hinna med 08.10 tåget från papakura och det tar ca 25 minuter till tågstationen + att jag behövde parkera bilen och sen la jag till 5 minuter för oförutsebara händelser så planerade att åka 07.35 hemifrån vilket innebar att jag fick lov att kliva upp rätt tidigt. Som tur var hade jag varit smart och packa min väska kvällen innan så behövde i alla fall inte bekymra mig om det. fokuserade istället på att fixa frukost och klä på mig vilket gick väldigt bra om jag får säga det själv. Haha.

Jag hann till och med säga hej till hela familjen eftersom dem också var uppe tidigt för att korbyn hade en match. Men jag lyckades ändå få i ordning alla mina grejor innan det var dags att åka. Så jag kom iväg i tid och hann med tåget. Jag hade till och med tänkt efter så noga att jag hade tagit med mig min bok så jag hade nått att göra på den 50 minuters långa tågresan in till Auckland.

När tåget sedan kom fram, ganska precis nio, började jag promenara mot sky tower där vi skulle mötas och var där typ tjugo över nio efter att tagit en omväg förbi en eller två affärer. Jag möttes då av sjukt mycket folk, varav de flesta var brandmän så min först tanke var att det brunnint nånstans. Men det visade sig bara vara en välgörenhetsgrej för leukemia m.m. där brandmän från hela landet skulle ta sig upp i den högsta byggnaden i nya Zeeland, vilket visade sig vara sky tower, på hela 328 meter inkl masten. Brandmännen tävlar då om vem som med full utrustning på upp uppemot 25 kg, kan ta sig de 51 våningar dvs 1103 trappsteg upp på kortast tid. Rekordet för män är numera 8 min och 45 sek och för tjejer 14 min och 9 sek.

Jag slog mig dock ner och läste min bok en stund innan jag ställde mig utanför ingången och väntade på att bli upphämtad. Strax innan 9 kom dem från canyoningen. Det var redan två andra där när jag kom och strax efter kom den sista snubben som skulle med därifrån. Tanken var sedan att vi skulle hämta upp två till på vägen men dem dök aldrig upp. De hade tagit fel på tiden och redan åkt hem igen. Me vi kände väl ingen större sorg för det, utan och vidar och kom tillslut fram till deras lilla skjul där de hade all utrustning. Så vi tog på oss badkläder, shorts, t-shirts och hjälmar och packade sedan ner våtdräkter, och harness samt mat i våra väskor och begav oss sedan iväg. Efter bara nån minut var vi framme vid parkeringen till blue canyon. Vi tog då vårt pick och pack och gav oss iväg mot canyonen. Först gick stigen nerför typ 10 minuter och sedan uppför 30. Tillslut var vi framme så vi drog på oss våra våtdräkter. Sen började äventyret:


Den korta bilresan till parkeringen


Taggade inför canyoning!


Första doppet, burrr!


Vattnet var svinkallt så det gällde att hålla händerna ovanför ytan så de inte blev stenfrusna.



wohooo, waterslide med huvet först - De ni!


"Aime for where the second waterfall ends"


abseiling nerför bergsväggen...


...det är rätt långt ner till marken


Efter att vi tagit oss ner för denna vägg gällde det att få loss repet när vi stod under vattenfallet med ISkallt vatten. Mina händer var rätt frusna och mina fingrar ville inte riktgit lyda. Dessutom hade låset fastnat så stod ett bra tag där under innan jag kunde ta mig loss. En av killarna kom för att försöka hjälpa mig loss men precis när han kom fram var jag fri, så swich så var jag borta och kvar stod han, haha.


mer abseiling, typ 30 meter ner till marken.


Gänget efteråt!

Kan verkligen rekommendera detta det var en skjut kul upplevelse. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde någon volt i något av de första hoppen då det var free style. Nästa gång då ni! ;)



Fredag 20/05/2011

På morgonen gick jag och Jaxsie på en promenad. Jag bakade kokostoppar och sen kom romilia förbi och fyllde på olja i bilen för den hade tagit slut. Jag hade lovat att hjälpa henne att köra massa barn in till pukekohe och till Jacobs födelsedagssfest i lekparken där. Så just innan tre så stod jag och Jaxson redo utanför skolan och väntade. Men vi kunde inte hitta varken romilia, korbyn eller Jacob och jg visste inte vilka andra barn som skulle med. Men tillslut hittade vi dem och vi kunde ge oss iväg.

Väl där så satte alla de stora barnen igång med att leka i lekparken. Jaxson å andra sidan såg en traktor klippa gräset på fotbollsplanerna alldeles intill (där jag tränar/spelar vissa matcher) och det var bra mycket mer intresant så vi gick dit och vinkade och stod och kollade med stora blå ögon på när traktorn åkte fram och tillbaka. Sen var det dessutom några som hade personlig fotbollsträning där så då ville ju jaxson såklart va med och spela lite där också så han lyckades charma till sig en boll som vi spelade lite med innan vi gick tillbaka för att käka lite festmat.

Efter det blev det mer lek och tårta och strax innan 5 så åkte vi in till patmahoe för korbyn hade simning. Vi hade även med oss james en släkting till romilia som hade rugbyträning där och hans föräldrar mötte upp oss där borta.

Efter simningen åkte vi äntligen hem igen och jag sökte mig in på mitt rum för lite lugn och ro. Jag gjorde inte nått särskilt den kvällen utan tog det bara lungt! :)

Torsdag 19/05/2011

En bild säger mer än tusen ord va det va? Så detta inlägg blir över 5000 ord. Grymt! ;)


Black beach (onsdag 18/05/2011)

Dem från Hang glidningen hade hört av sig och sagt att de skulle köra igen på onsdagen för dem som ville och kunde. Men eftersom jag har hand om Jaxson på dagarna så även hur mycket jag än velat fara så kunde jag inte. Jag hade i och för sig kunnat lämna bort honom men just idag gick inte ens det eftersom Jacob och Kiera skulle komma med Korbyn hem från skolan. Men jag beslutade mig för att i alla fall ta med Jaxson på en utflykt och åka och kolla hur de gick för dem som skulle pröva sig på att flyga. Kan nämna också att det var riktigt, riktigt blåsigt ute. Man fick lov att hålla tag i mössan för att den skulle sitta kvar på huvudet. Kan bara tänka mig hur det skulle vara att försöka få kontroll på Hang glidern.

Men det såg ut att gå helt okej för de som var där. Det var bara män, men jag hade nog inte haft några större problem med det, hoppas jag i alla fall. Haha men det såg rätt kul ut när de skulle försöka börja springa igång hang glidern. De måste springa i motvind. I början kom de iväg i sakta mak, tror mest att det berodde på att det lutade lite neråt, för när de sedan kommit ut på plan mark kunde man bara se hur fötterna rörde sig som om de sprang fast de stod helt still eller till och med rörde sig baklänges!

Men jag och Jaxson ägnade inte så mycket tid åt dem vi höll på jaga skum från vågorna som spolats in på lando ch sedan blåstes utmed stranden i full fart - något som verkligen uppskattades av jaxson! Det var bara i slutet sista 20-25 minuterna som vi tittade lite på de som skulle försöka flyga med hang glidern. Sen var vi tvungna att åka tillbaka hem igen innan Korbyn och de andra kom hem från skolan igen.




Mainly music (tisdag 17/05/2011)

På tisdagen tog jag mes Jaxson på musikgrejen igen. Det märktes att det var evigheter sen han vart där sist. Var innan mamma och pappa kom och hälsade på. Kylie hade garanterat inte tagit med honom dit heller. Undrar vad de gjorde när jag inte var där... Aja idag så grät han typ hela tiden. Han hade precis börjat tycka lite mindre illa om det innan mamma och pappa kom. Men tror inte jag pallar ta med honom dit nån fler gång. Han gillar det ändå inte! Haha det ända han gillar är kakorna de får efteråt! :P Vem kan klandra honom? ;)


Pukekohe vs Metro (15/05/2011)

Jag spelade i div 1 laget. Vi mötte ett lag som hette Metro. Vi förlorade typvärr matchen med 4-2. Vi spelade kasst i första men skärpe oss lite i andra. Tror det stod 3-0 i första halvlek och sen i andra blev det  2-1 (eller om det stod 4-0 redan efter första, kommer inte rikitgt ihåg) Jag gjorde inget mål men en assist.


Hang glidig (lördag 14/05/2011)

Jag hade ställt väckaren på halv tolv men jag sov inte så länge, vaknade redan vid 10.30-11.00 någon gång så låg och drog mig en stund innan vi gick upp och käkade frukost.

Efter frukosten packade jag i ordning mina grejor och gjorde mig klar sen begav jag mig iväg mot Hang gliding som var dagens äventyr. Jag skulle lära mig att kontrollera Hang gliding alldeles själv så jag slapp ha en instruktör när jag åkte! Jag åkte vid 12.30 även fast nikki sa att det bara skulle ta 15 minuter att hitta dit Men jag kände på mig att jag skulle köra vilse (trots att jag hade en karta) mitt flyt har försvunnit, men jag kom dit 13.05 efter att ha kört en "liten" omväg.

Den första lektionen var i alla fall väldigt basic. Vi började med att hänga i en modell för att känna hur det skulle kännas att flyga. Efter det fick vi lära oss hur man satte upp en hang glider och vad som var viktigt att tänka på, vad man behövde kolla osv.  Sen fick vi pröva att ha hang glidern på axlarna och försöka balansera den i vinden. Det blåste på rätt så bra så det var lite knepigt innan man kom på hur man skulle göra.




Två av de tre andra som var där med mig. Instruktören sa till mig efteråt att han inte trodde jag skule palla med det. Men jag visade han allt! Så nästa gång är jag mest troligt redo att flyga! Wohoo! :)

Nikkis avskedskväll (Fredag 13/05/2011)

Efter en hel veckan jobb, träningar m.m är det väldigt skönt att komma ut och träffa lite folk. Träffade i och för sig Romina igår för vi brukar ju ta en fika varje tordags vilket är mycket trevligt.

Men denna kvällen var mycket bra den med. Jag åkte till nikki så fort jag kunde ta mig dit. Var dock först tvungen att ta med mig Korbyn och Jaxson till Korbyns simning. Men väl där möttes jag av Braedon så jag kunde åka hem och göra mig i ordning för kvällen. Vi skulle nämligen gå ut på middag först och därefter gå ut och dansa. Nikki hade en avskedspartykväll eftersom hon åker hem på söndag (15/5) Kommer sakna henne! :(

Så när jag var redo begav jag mig iväg till nikki. Väl där kom anna (en annan svensk tjej) sen mötte vi upp isabell (också svensk) och två tyska tjejer som jag inte kommer ihåg namnet på. Men det var bara en av dem som följde med ut och käkade. Den andra hade en dejt. Vi tänkte gå på en mexikanst restaurang vid sky tower som visst skulle vara bra men när vi kom dit hade de inga bord lediga så vi hade vart tvungna att vänta 20 minuter och det pallade vi inte så vi for och käkade på en annan restaurang.

De hade supergod mat! Jag käkade kyckling med ris och grönsaker och en supergod sås + ett glas vin. Efter det blev det en pina colada. Sen begav vi oss iväg till Globe. Jag var lite nervös att vi inte skulle komma in för hade glömt att ta med mig passet och det svenska körkortet är tydligen inte giltigt i nz men jag kom in i alla fall, puhh!

Vi hade en trevlig kväll med mycket dans och ett par drinkar. Det var bara vi svenska tjejer som gick ut så vi hann snacka lite svenska också vilket är rätt skönt! Alla var riktigt trötta efter en lång dag/veckas jobb så redan vid två bestämde vi oss för att börja bege oss tillbaka. Vi tog en taxi hem till nikki och väl där så dog vi bara på sängen. Det var jag och anna som craschade hos nikki för vi har svårast att ta oss tillbaka hem igen.

Monsterbarn (torsdag 12/05/2011)

Idag var Jaxson ett riktigt litet monster. Hade hade en dag då han bara försökte förstöra allt! Han vägrade sova och var grinig när saker inte gick hans väg. Istället för att sova när han knappt kunde hålla ögonen öppna längre beslutade han sig för att riva ut ALLA kläder i den nedersta byrålådan. Han hade garanterat rivit ut resten om han kunde komma åt dem. Men dels är lådorna väldigt tunga att dra ut dels är de övre två högre upp vilket gör det svårare för en liten skit att nå dem.





Förutom denna oreda rev han ut massa böcker ur bokhyllan, gjorde den fetaste bajset ever och låg sedan och gnuggade rygggen/rumpan mot köksgolvet vilket ledde till att köksgolvet blev täckt i bajs + hela hans rygg. Alla dar kan ju inte vara toppen, haha!


Söndag 08/05/2011

På söndagen hade jag ännu en match. Kom inte ihåg hur den gick heller men har för mig att vi förlorade... Hade huset för mig själv bara en liten, liten stund innan resten av familjen kom hem igen. Fick höra att de hade missat födelsedagskalaset och lunchen dem skulle på för bilen hade lagt av så de hade varit fast i ett par timmar. Som tur var hade kylie packat med massa mat annars kan jag lova att det blivit jobbigt! Skönt att jag inte var med!




Katy Perry (lördag 07/06/2011)

På lördagsmorgonen vaknade jag tidigt av att familjen begav sig iväg till cambridge. Jag somnade om hyfsat snabbt men vaknade igen vid nio tiden så då gick jag upp. Men då var det lugnt och skönt i huset och bara jag hemma. Jag hann käka frukost innan Romilia ringde och undrade om jag ville gå och se Katy perrys konsert ikväll. Öhh JA klart jag ville men var tvungen att försökra mig om att inte hon eller Dom ville gå. Men de ville dem inte. Så klart jag tackade ja till det! Blev även bjuden över på middag vilket var skönt då slapp jag planera in det idag. Hade i vilket fall som helst planerat att baka massa bröd och som tack för att jag fick fara på kosnert bakade jag bröd till romilia också för vet att hon gillar mitt bröd. Så när jag kom dit senare på kvällen hade jag med mig en limpa nybakt bröd! :)

Jag och Kiera fick skjuts av Romilia och dom till konserten, Jacob hade de dumpat hon en kompis och själva gick dem på bio. Katy perry konserten var riktigt, riktigt bra! Musiken var bra, scenframträdandet var bra, allt var bra. Om jag skulle vart lite kritiskt så skulle det var ännu bättre om vi hade haft ståplatser men jag förstår varför de köpt sittplatser till Kiera. Annars hade hon inte sett nått för hon är inte så lång och jag klagar då inte för jag behövde inte ens betala nått, vilket jag tycker känns väldigt dumt. Men efteråt så tackade jag så hemst mycket men det lät som om dem var minst lika nöjda för de slutade aldrig tacka mig för att jag for istället för någon av dem. Jag kan då lova att jag itne hade nått emot det! ;)



Katy bytte kläder typ hela, hela tiden. Under hot n cold bytte hon säkert kläder 10 ggr och jag kan lova att bara hennes scengarderob är större än hela min garderob!




Fredag 06/05/2011

På fredagskvällen åkte jag in till Sylvia park och såg på bio med Nikki och en annan svensk tjej som hette isabell. Det var mycket trevligt! Vi såg water for elephants en helt okej film. Till det käkade vi svenskt godis som mamma och pappa tagit med! Mums!


Onsdag 04/05/2011

Jag tog med Jaxson på play group idag. Det blev första gången för honom på typ 3 veckor eftersom kylie inte verkade ha tagit dit honom när jag var ledig och mamma och pappa hälsade på. De andra mammorna hade då inte sett varken honom eller mig på jättelänge och eftersom det var en onsdag då det var mest folk där så antar jag att kylie inte vart där. Dålig stil måste jag säga..


Tisdag 03/05/2011

På tisdagen tog vi det också bara lungt. Jaxson var fortfarande rätt sliten så vi stannade hemma och lekte. Har för mig att det var rätt kasst väder ute också...

På kvällen hade jag fotbollsträning mest troligt (fast den kan ha vart iställd eller inomhus för det var vart mycket regn och fotbollsplanerna har vart stängd mest hela maj)

Skolstart (Måndag 02/05/2011)

Korbyn började skolan igen efter 2 veckors ledighet. Det blev tillbaka till vardagen igen med andra ord. Jaxson hade en förkylning så var inte lika pigg som vanligt. Så vi stannade hemma idag och han sov istället för att fara på play group.

På kvällen hade jag massage. Galet så skönt det var alltså. Massage är inte lika dyrt här som hemma i sverige. 1 timmes helkroppsmassage gick på 70 dollar ordinarie pris, vilket är typ 385 svenska kronor (har för mig att det kostar över 400 i sverige alla fall...) Jag behövde dock bara betala 50 dollar (typ 275 kronor) för min massage eftersom hon som masserade mig tyckte jag skulle spara lite pengar tills jag skulle resa runt sydön.


Söndag (01/05/2011)

På söndagen hade jag match igen men eftersom jag uppdaterar min blogg så sällan nu mera, suck, så har jag ingen aning om hur den matchen gick...


lördag em 30/04/2011

Efter Korbyns match drog jag in till manukau för att kolla på lite kläder. Jag hade ju fått en presentkort av Romila och tonys familjer när jag fyllde år så passade på att spendera upp det. Jag köpte en sjal, en t-shirt och ett par solglasögon (typ mitt 7e par sen jag kom hit). De hade inte så mycket fina kläder det mesta var för tantigt men lyckades hitta en t-shirt som jag gillade.

Inga bilder idag tyvärr, är för lat...

När jag kollat klart på kläder på shanton mötte jag upp Samantha för lunch. Hon hade med sig en kille som hon jsut träffat men dem verkade väldigt tajta, vilket var kul! :)

Efter luncen gick vi runt i manakau shopping centre och tittade på lite allt möjligt. De hade bland annat VÄRTSA REAN på whitcoulls, vilket är en bokshop. Man kunde köpa helt nya böcker från 2,50 kr, fast de flesta gick på 5-10 kr. Dessutom fick man varannan bok gratis. (Köp två betala för en) Så det slutade med att jag köpte 6 böcker för 30 kr! Hur värt som helst och det var alldeles nya böcker dessutom! :)

Nu blir det läsa av :)

lördag 30/04/2011

Det blev till att gå upp tidigt för att se på Korbyns fotbollsmach. De mötte Papatoetoe och vann med 6-2. De spelar riktigt bra för att bara vara 7 år gamla och dessutom möter de dem som är 8 kanske t.o.m 9 år!



Är är typ hela deras lag, endast 9-10 spelare, varav en tjej (hon är grym). De spelare dessutom med offside. Det är något de börjar med på en gång här i nz.

fredag 29/04/2011

Idag sa jag till Korbyn att han kunde ringa en kompis och fråga om han ville komma över och leka lite. Så han ringde Cameron som kom över och lekte mellan typ 10-14 sen efter det så for korbyn dit och lekte en stund. Precis innan dem åkte så satte jag in mina chokladbullar i ugnen! Har inga bilder på dem tyvärr - men galet så goda dem blev! Sa typ slurp så var alla slut!

Här är lite bilder på en liten kille som gillade min bakning, men vem vem gör inte det? ;)


torsdag 28/04/2011

Idag var Korbyn bjuden att komma och leka hos en kompis så han for dit och var där mest hela dagen så jag hade bara Jaxson attt bry mig om. Rätt skönt måste jag säga!

Onsdag (27/05/2011)

Idag var vi hemma och lekte typ hela dagen. Jag tror att Jacob och Kiera var här ett par timmar (var så länge sen nu så blir svårt att komma ihåg om man har minne som en bronsfisk). Men det var en rätt lugn och skön dag i alla fall.

skollov - chipmunks (tisdag 26/04/2011)

På tisdagen blev det tillbaka till jobbet igen efter nästan två veckor av semester. Korbyn hade skollov sedan förra veckan men rätt skönt att slippa jobba en vecka av skollov eftersom det kan vara krävande att hålla dem sysselsatta hela tiden. Men idag så hade jag planerat att ta med mig barnen på chipmunks, vilket alltid uppskattas. Jag bjöd även Jacob och kiara att följa med vilket gör att jag inte behöver krypa runt själv med Jaxson och Korbyn. Istället hade Korbyn Jacob med sig (kiera kunde inte följa med). Jag lekte då med Jaxson i under 4 år delen på chipmunks.



Vi spenderade över två timmat där innan Jaxson började bli övertrött så vi begav oss hem igen. (dock utan Jacob, för han skulle käka lunch med sin mamma i Pukekohe)



Sammanfattning + reskarta

En liten sammanfattning av våra längre resor:



Vi bor vid det röda korset. Vår första resa gick norut via den gråa linjen till Paihia. Vi tog sedan färjan över till Russel den första kvällen (röd linje). De kommande två dagarna spenderade vi resandes på den blå linjen innan vi följde den gråa linjen hem igen.

Vår resa söderut böjade även den i Clarks beach. Vi åkte först till Taupo (blå linje) via Waitomo caves och kiwi house. Den andra dagen åkte vi runt lake taupo (grå linje) Den tredje dagen åkte vi sedan på lite olika aktiviteter just i närområdet (röd linje).
På morgonen den fjärde dagen åkte vi via den mörkgråa/grålila linjen till Rotoura. Därikring spenderade vi en dag innan vi nästa dag åkte vidare mot Coromandel. Vi stannade dock och sov en natt i Tairua. Den sjätte och sista dagen körde vi först till hot water beach och cathederal caves innan vi åkte till Coromandel (svart linje) för en sen lunch innan vi åkte hem igen.

Hemresa (måndag 25/04/2011)



Vi käkade frukost och busade lite med pojkarna innan mamma och pappa var tvungna att tacka för sig bege sig av till flygplatsen. Eftersom det var påskdagen var jag ledig och begövde inte ta med mig Jaxson till flygplatsen vilket var skönt. Så jag kunde i lugn och ro säga hej då. Vi kom dit rätt tidigt så vi hann t.o.m ta en smoothie på flygplatsen innan mamma och pappa var tvungna att gå igenom säkerhetskontrollen.





Auckland (söndag 24/04/2011)

På söndagen (påskafton) åkte vi in till Auckland. Först besökte vi sky tower där pappa fick svindel bara genom att åka upp med hissen. Vi hann se massa folk hoppa från toppen, fastsatta i två snören, ett pa varera sidan. Fungerar typ som bungy jump fast när man når botten så saktas man in och landar istället för att stutsa upp och ner.


Pappa vågade inte riktigt stå på glaset men mamma var desto modigare.

Efter vi besökt sky tower och hunnit ta en kaffe drog vi ner till hamnen för att ta färjan över till devenport. Innan vi steg ombord köpte vi supergod glass som vi mumsade på på vägen över.


När vi kom fram till devenport gick vi upp på mount victoria (en typ kulle i devenport) från var det är rätt fin utsikt.


Haha jag ser värsta mongo ut på alla hoppbilder. Ta kanske för mycket koncentration att hoppa..!? Haha


Tillbaks till lilla Clarks beach (lördag 23/04/2011)

Det blev inget långt stopp i coromandel för vi hade inte riktigt den tiden. Hade mamma och pappa stannat längre i nz hade vårt stopp i coromandel blivit längre också. Men vi var inte riktigt säkra på hur lång tid den sista biten hem skulle ta och mamma och pappa ville hellre komme hem lite tidigare så de kunde tvätta lite och ta igen sig lite efter mitt höga tempo, haha.

Så vi körde på och vid 5.30 så var vi tillbaka i lilla clarks beach. Vi passade då på att åka ner till båtklubben och kolla lite på solnedgången innan vi åkte hem igen.



Väl hemma möttes vi av MASSOR av folk (haha alltid kul när man vart och rest och känner sig lagomt fräsch!) Braedons syster Amanda (mandy) Wayne, och deras tre barn Ryan, Dallas och Cole var här samt Kylies syster Leanne och hennes kille James och son Zadeen. Så det blev full rulle hela den kvällen, kanske inte så mycket lugn och ro som mamma och pappa hoppats på. Men det var trevligt ändå.

Blev lite lek och bus med Jaxson som för övrigt var lagomt grinig eftersom han inte sovit mycket denna dag. Han hade nämligen instället för att sova beslutat sig för att på nått sätt få ner ett påskägg från översta hyllan i rummet och käkat upp halva det och spridit ut resterande halvan överallt i rummet innan han börjat gråta hysteriskt och Kylie och Braedon insåg vad som hänt! HAHA!

Coromandel

Vårt nästa stopp blev en utsiktspost precis innan staden coromandel



Sen åkte vi vidare in till coromandel där vi köpte röka musslor som förrätt innan vi åkte vidare till ett mysigt cafe där vi käkade en sen lunch och drack smooties vid 2-tiden.


Hot water beach

Sen begav vi oss vidare till Hot water beach. Om man har bra timing så kan man gräva sig en egen grop på stranden som sedan fylls med varmt vatten som man kan bada i. Tyvärr hade vi inte bra timing. Man måste nämligen vara där 1-2 timmmar före eller efter ebb. Just denna dag var ebben klockan 4 på morgonen. Vi var där vid 11.30 kanske!

Men vi tittade omkring lite i alla fallm jag byggde ett sandslott och sen tog jag och pappa ett bad. Mamma hade också badat om det inte var så höga vågor, men hon gillar ju inte att få vatten över huvudet så det var inte optimalt för henne just där och då.



Cathedral cove (Lördag 23/04/2011)

Lördagen började med att vi besökte Cathedral cove bara ca 30 minuters bilfärd från där vi bodde.




Man kan se ena enden på cathedral cove på bilden ovan.


Två trötta föräldrar efter en lååång promenad - så jag blöd på kaffe och glass! :)


fredag eftermiddag - bilfärd (22/04/2011)

Efter vi besökt Wai-o-tapu området begav vi oss vidare mot coromandel. Vi gjorde dock ett stopp på vägen. Vi hittade ett vandrarspår till ett vattenfall. Vi gick dock inte hela vägen...



Vi kom fram i Tairua vid 6 tiden. Så det hann inte ens bli bäckmörkt vilket var rätt skönt om man är chaufför. Kvällen spenderades på vandrarhemmet med att käka middag - take away burgare och spela kort och biljard.

Wai-o-Tapu

Efter lady know gaisern begav vi oss in på Wai-o-tapu området. Där vi gick omkring i ca 1,5 timmar.



Bilden visar hur djupt det är i på det två bilderna ovan.



Det var rätt trevligt att gå omkring här men som med typ allt annat geotremiskt så luktar det inte super:

Lady know gaiser (fredag 22/04/2011)

På fredagsmorgonen begav vi oss tillbaka en bit mot taupo där vi hade sett mud pools igår. Men denna gång for vi till Wai-o-Tapu, ett område som är väldigt geotermisk och ångande och kokande.

Vi började med att se Lady know gaisern få sitt utbrott.

Hot pool

När vi kom hem från Maori byn tog jag och mamma ännu ett dopp i vårt vandrarhems hot pool. Galet så skönt det är - även om det tar en liten stund att kliva i för mig pga värmen. Vattnet är typ 40°C varmt - Men skönt är det!


Maori village

Efter vi åkt upp med skyline och tagit oss en kopp värmande dryck och en glass och tittat runt på de som fanns att se där uppe bagav vi oss tillbaka till vårt vandrarhem där vi tog oss ett bad i hot poolen. Galet så skönt det var att få värma kroppen lite och man håller sig bokstavligen varm i timmar efteråt.

När vi sedan på kvällen skulle besöka en maori by så gick jag runt i axelbands-klänning typ hela kvällen medan alla andra typ gick omkring i tjocktröjor och jackor och jag är ju inte den varmaste personen heller. Är mer van att gå omkring och frysa hela tiden. Tror jag får skaffa en naturligt het källa när jag flyttar hemifrån.

Maori folket är nya zeelands ursprungsbefolkning. De har ett par olika turer där man kan se hur maori levde förut, de visar upp sin kultur, en gammal by, och massa glädje och sång och dans. Vi hade en underbar kväll och den började med en busstur med en väldigt stojig busschaufför.

När vi kom fram i maoribyn så möttes vi av ett välkomsttagande med dans och vår buss utvalda hövding fick hälsa på maoristammens hövding. När vi blivit välkomnade så fick vi komma in i byn och se oss omkring. De hade satt upp massa olika stationer där de visade upp olika delar av hur de levde förut. Exv en station med jakt, en med hur de sydde, en med lekar osv.


Efter en kvart var det dags att gå och kolla när dem tog upp maten ur ett hål i marken där den legat de senaste 3-4 timmarna för att tillagas. Att laga maten i ett hål i marken på upphettade lavastenar var något de gjorde när de hade en stor tillställning och/eller mycket folk kom och skulle käka.

Vi serverades morötter, potatis, lamm och kyckling som tillagats i ett hål i marken på upphettade lavastenar. Vi fick även fisk, musslor, sallader samt en ångkokt pudding, fruktsallad och pavlova till efterrätt.


Efter vi sett maten tas upp ut marken var det dags för dansuppvisningar. Vi fick bland annat se Haka dansen - krigsdansen vilket jag personligen tyckte var den bästa. När alla uppvisningar var klar var det dags för middag.

Vi hade på vår biljett ett bordsnummer för att försäkras om att vi skulle få sitta tillsammans att äta. Vi hamnade dock vid det allra bästa bordet mittemot en maori kvinna och hennes nu fullvuxna dotter. Vi fick höra en fantastisk berättelse om hur dem växte upp, hur det var att leva i en maori by, hur de tvingades börja i skolan i början på 30 talet för att lära sig engelska. De fick inta tala maori under skoltid överhuvudtaget utan då blev dem piskade. Det tog Bessie (hon hade fått det namnet när hon började skolan. Det var först när hon blev mycket äldre som hon insåg att det inte var hennes tillgivna namn av hennes föräldrar men då satt bessie redan fast. Det var vad alla kallade henne så det blev aldrig att hon bytte tillbaka. Det är väldigt vanligt att alla som är födda under 30-talet har engelska namn.) 3 år att förstå vad läraren sa i skolan. Hon kunde ju inte ett ord engelska. Hon hade dock tur som hade äldre syskon som kunde lära henne grunderna när hon kom hem. Men ändå 3 år!



Det blev en väldigt lyckad kväll och vi fick till och med hälsa på maori vis på några av maorierna vilket är en stor ära.


Skyline (torsdag 21/04/2011)

Efter zorbingen begav vi oss tillbaka in mot Rotorua där vi åkte upp med skyline-gondolerna till toppen av rotorua. Det var inte det finaste vädret hittills men utsikten var ändå riktigt bra.


Zorbing!!

Efter att vi fått lite mat i magen begav vi oss vidare mot det jag sett fram emot mext hela dagen - Zorbing!


Tror den här bilden säger typ allt! Det var HUR KUL SOM HELST!!! Om ni någon gång prövar det kör en sick sack bana! :D



Rotorua

När vi kom in till Rotorua letade vi först upp vårt vandrarhem som var väldigt fint! Efter det gick vi ut och käkade lunch. Jag åt supergoda våfflor. Jag har inte käkar våfflor på säkert ett år! Mums!



Rotorua (torsdag 21/04/2011)

Efter att pappa fiskat klart vid halv tio tiden begav vi oss till vandrarhemmet och checkade ut. Eftersom vi hade åkt så pass tidigt på morgonen för att pappa skulle hinna fiska medan det fortfarande var lite mörkt så hade vi inte kunnat checka ut då. Men vi hade i alla fall packat in alla grejor i bilen så nu var det bara att lämna igen nyckeln.

När det var klart begav vi oss iväg mot Rotorua. På vägen dit stannade vi dock och tittade på några mud pools - naturligt kokande lera.


flugfiske i Taupo (torsdag 21/04/2011)

Dagen började som den gamla slutade - med flugfiske för pappa! Tyvärr fick han ingen fisk någon av dagarna men han fick ett napp igår och fick om inte annat fiska! :)


Taupo dag 3 - flugfiske

Efter vi hade käkat oss mätta och belåtna begav vi oss vidare. Vårt sista och längsta stopp för dagen blev vid en ström som rann ut i lake taupo. Där blev det flugfiskedags för pappsen. Äntligen!




Hahaha! Mamma låtsaskör bilen!


Sen råkade pappa tydligen kasta lös en fluga så mamma går här och letar den! Har en asrolig film på det också! Haha!


Taupo dag 3 - Huka Falls

Efter att jag fått klättra lös lite begav vi oss vidare till Huka falls. Där gick vi en liten promenadslinga innan vi åkte in till Taupo och käkade lunch på ett mysigt litet café.


taupo dag 3 - Rock'n Rope

Precis intill Honey hive fanns ett ställe som hette Rock'n Rope och som såg superkul ut! Det var en hinderbana i luften som jag vart supertaggad på göra så fick det som en liten present av mamma och pappa - tack!
Innan jag började undrade vi hur lång tid det skulle ta för det stod halvdag och vi hade inte riktigt så mycket tid. Fast det var visst bara om man var ett gäng och eftersom det bara var jag som skulle köra så skulle det ta 45-60 minuter.


Det första hindret var en balansgång där jag kunde hålla i mig i ett snöre.


När jag klarat det blev jag nerhissad


Väl nere på marken - Rätt nöjd!

Men det kommer fler hinder/banor eller vad man nu säger...!?


På väg upp till det andra hindret.




Här blir jag nerhissad efter att först gått över till adnra sidan och sedan gått baklänges till mitten. Väl där måste jag luta mig bakåt och sedan släppa taget. Så blev jag nedhissad alla gånger utom på sista banan som var lite speciell.


Det tredje hindret var att gå balansgång på en bro typ 10 meter upp i luften.


Det fjärde hindret var att gå balansgång på en stock även den liksom bron utan att hålla i någon. Liksom alla andra banor så måste jag gå över till andra sidan för att sedan gå baklänges tillbaka till mitten. Det här var den svåraste hittills. Det vart lite extra knepigt eftersom det idag blåste på rätt bra - och det blev inte bättre för att man var en bit upp i luften.


Det femte hindret var att klättra upp på en påle och sedan hoppa och ta tag i en trapets. (Till vänster kan ni se i stort sett hela det sjätte och sista hindret)


Det var även det lite vingligt för hela pålen vinglade i blåsten. Men kul var det.


Slutligen var det dags för det sista och roligaste hindret. Först skulle man klättra upp på en dinglande påle med trappsteg till plankan ni ser på bilden ovan för att sedan fortsätta upp på en repstege...




Det var lite knepigt att komma upp på denna fick verkligen använda all min arm och benstyrka. Haha eftersom mina armar inte är de starkaste kompenserade jag det med att använda benen. Jag klämde fast benen så hårt runt stolpen att jag fick blåmärken som fortfarande är kvar 1,5 vecka senare!

Nu kom vi till den trixigaste delen på banan. Jag var tvungen att nästan ställa mig upp på en mycket vinglig påle x antal meter i luften i rätt kraftiga vindar för att snöret som man skulle kunna hålla tag i hade blåst runt pinnen som ni nog kan se. Så jag nådde det inte!


Men först en liten vilopaus.





Riktigt, riktigt kul! ^^

Kan förresten meddela att jag gjorde alla hinder på 30 minuter att bli nerhissat, fastspänd osv.
Den sista banan tog ca 4 minuter och medel är på 5-12 minuter så känns rätt bra! Fast jag har fortfarande en bit till rekordet. En nz-kille gjorde hela det sista hindret på 56 sekunder! Slå det om ni kan!

taupo dag 3 - Honey Hive

Efter vi besökt craters of the moon och vi en snabb bilfärd på typ 10 minuter till Honey Hive ett ställe där de sålde massor av honong men även hudvårdsprodukter och mediciner gjorde av eller med hjälp av honung. De hade även en inglasad bikupa som man kunde kolla in - rätt coolt!


taupo dag 3 - craters of the moon (onsdag 20/04/2011)

På onsdagen höll vi oss lite närmare staden taupo. Vi besökte först ett geotermiskt område - Craters of the moon - revlativt nya craters bara ett par 100 år gamla. Så vi gick runt där lite över en timme runt ett spår. Ångorna var rätt varma så man kunde värma små frusna fingrar. Men som så mycket annat geotermologiskt så luktar det inte något vidare, tyvärr! Tror den kokande leran är det som luktar värst.




taupo dag 2 fort.

Efter att vi promenerat runt ett bra tag så drog vi vidare. Då var det äntligen dags för ett litet bad. Vi hade blivit tipsade av Braedon om att besöka naturliga varma källor efter vägen runt sjön så vi svängde förbi där. Det var riktigt varmt och skönt. Jag fick lov att vänja mig ett tag innan jag kunde gå ner helt. Vattnet var nämligen 40°C varmt.

Haha det var rätt kul för när vi kom dit möttes vi av folk som gick i t-shirt och vi ba: Hur kan dem gå i t-shirt nu det är ju kallt ju! Sen när vi gick ut gick vi alla i t-shirt eller linnen och dessutom hade vi köpt glass. Det kom då en dam i en fleece tröja huttrande och bara glodde på oss. Men efter sitt bad kommer hon att förstå! Det var riktigt skönt var jag var rätt frusen innan men jag höll mig varm i flera timmar av det där badet! Får skaffa en naturlig het källa i mitt hus när jag blir stor!


Jag vet att vi alla verkligen uppskattade badet men jag tror pappa tyckte det var coolast att se alla öringar som simmade omkring i vattnet precis vid badet. Han var nog rätt taggad på ta fram slugspöet ur bilen kan jag lova. Det var faktiskt rätt fränt att se dem simma omkring i vattnet. Det var superklart vatten så de syntes väldigt bra. Själv blev jag taggad på slänga ner ett metspö med en riktigt fet mask på! ;)

Taupo dag 2 (tisdag 19/04/2011)

Efter att ha sovit en natt på vandrarhemmet i Taupo begav vi oss upp relativt tidigt på morgonen. Dagen spenderades sedan med att köra ett varv runt sjön. Det är en rätt stor sjö kan jag tillägga. Det tog oss hela dagen att köra runt. Eller det tog typ 5 timmar men sen hade vi ju några stopp på vägen vi körde inte bara.

Vårt första stoppp blev ett vandrarspår på andra sidan sjön. Själva spåret hette Scilla walking track tror jag om jag inte minns helt fel. Vi gick dock inte hela för det hade vi inte tid med men vi gick typ en timme. Jag fick på den timmes se min första snö för i år! (om man inte räknar toppen på bergen.)


Jag gillar verkligen kontrasterna här. Det kan var en barrskog och mitt i skogen kan det stå en palm eller som i detta fall så såg jag först snö och en just efter en palm.



Vi fick även lov att passera lite "hinder" på vägen så som mamma uttryckte det. Men vi klarade oss igenom dem alla välbehållna som tur var!


RSS 2.0