Är du ressugen?

Är det någon därhemma som är ressugen? Som vill komma och resa runt i nya zeeland och australien? I så fall kan ni ju höra av er. Jag letar lite överallt efter en reskompis till när jag slutat jobba i juni/juli men det vore mest skoj med nån hemifrån:)



Friday!

06.45 kom Korbyn in och väckte mig och sa att Jaxson var vaken. Det är vädigt svårt för mig att höra honom eftersom mitt rum är typ i andra änden av huset och alla dörrar däremellan var stängda. Ibland funderar jag på om han vaknade någon gång när vi var ensamma hemma och jag kanske inte hörde honom så tillslut måste han då ha somnat om eller om han helt enkelt sov hela natten...? Jag hade i alla fall öppnat alla dörrar när vi var ensamma hemma för att kunna höra honom men man vet ju aldrig...

Hur som helst idag blev jag i alla fall väckt. Korbyn måste ha svårare att sova om Jaxson vaknar för han sover vägg i vägg (hah och väggarna är inte särskilt tjocka) Vi gick upp och käkade frukost allihopa. Sen spelade vi alla yatzy. Jaxson älskar att kasta tärningarna (han använder faktiskt en sån där burk så de flyger inte iväg så långt) men han har kanske inte så mycket förståelse för vad spelet går ut på. Men han tycker det är kul i alla fall och får ju göra som de stora barnen gör!

Efter det gick Jaxson isäng igen. (sover fortfarande) Jag skypade lite med mamma, pappa och jesper och Korbyn spelade lite wii. Sen vid 9 ringde Korbyns kompis Cameron och undrade om Korbyn ville komma över. Så vid halv 10 hämtade de upp honom. Jag har sett lite på serier, kollat upp vad jag kan göra i helgen. Har tänkt att utforska Auckland lite. Blir nog att bara stanna här i trakten i helgen. Så har kollat upp massa saker jag skulle kunna göra.

Nu börjar jag lessna på att Jaxson sover... ska fixa hans mat till day care och sen väcker jag upp honom och leker lite innan day care.

Undrar vad jag ska hitta på ikväll...?

Torsdag

Jag lämade av Korbyn hos Jacob redan vid 9 på morgonen, sen åkte jag och Jaxson och handlade lite innan vi åkte förbi Jacob igen och hörde om Korbyn ville komma hem. Det ville han såklart inte så han stannade där. Jaxson gick isäng vid 11. Jag tvättade och städade lite, men satt nog mest vid datorn :P

Jag käkade lite lasange till lunch men fick sen jätteont i magen. Men det blev bättre framåt dagen. Jaxson vaknade, vi lekte massor. Kylie kom hem, jag gick och la mig och sov en stund. Vaknade av att de fick främmande och alla pratade superhögt just utanför min dörr. Låg kvar i sängen en bra stund innan jag tillslut bestämde mig för att kliva upp.

De hade en familj som de träffat när de åkte till raratonga på besök. Vi grillade, jag fick i mig lite majs. De som kom hade köpt färsk majskolv! Jag tog det lungt hela kvällen och gick i säng tidigt (eller det var i alla fall planen men fastnade vid skype, pratade med pappa som sa åt mig att logga in på fb så jag fastnade där ett tag.. :P)

Hur länge ska jag stanna här?

Familjen har börjat undra hur länge jag vill stanna här. Orsaken är att om jag vill åka inom de närmsta typ 4 månaderna så måste det ju börja leta efter en ersättare. Så frågan är nu hur länge jag ska stanna här. Jag vill ju resa lite efter att jag jobbat och se sydön och kanske åka en vecka till australien också. Frågan är ju hur länge det är kul att resa runt om jag inte skulle ha någon att resa med, samt ja vad jag faktiskt vill se och hur lång tid det kan tänkas ta, men också hur mycket pengar jag har att röra mig med?

Om de fick välja så skulle de vilja att jag stannade till typ nästa år! Eller i alla fall så länge jag kan och vill. Jag känner ändå att det hade varit kul att komma hem i juli kanske och få njuta lite av den svenska sommaren och kanske träffa några av er innan ni åker iväg och pluggar i andra städer (har hört lite rykten)

Har tittat igenom lite gamla bilder och filmer ikväll, haha bland annat filmerna på när vi (jag och maggi) försöker få in så många juleskum som möjligt i munnen! HAHAAH jag har skrattat så jag gråtit!! :D

Hittade även lite andra roliga, glada, underbara, konstiga, helt vrickade bilder.
Här är en händelserik bild som jag kan dela med mig av:


haha det här hände näst samma kväll:




Cut it all off! NOT!

Jag hade ställt väckaren på 7(!) för att jag skulle skypa med madde - men hon loggade inte in förrän kanske 8. Fast hon hade faktiskt skrivit att hon inte kunde förrän då men jag sov då så visste ju inte om det... Men det var mycket kul att få snacka lite med henne. Jag hade tänkt att fara på gymmet i morse, men så blev det inte. Men de gjorde inget. Det var bra mycket roligare att snacka med madde och dessutom hade jag haft lite småont i halsen igår + att jag har fått snuva. Fast snuvan gör inget men halsen är värre. Men har tagit det lugnt idag i alla fall.

var hemma på förmiddagen och spelade spel med Korbyn, fixade frukostar och allt sånt. Korbyn åkte sen till Jacob och Jaxson gick isäng. Jag fixade lite mer på kylies halsband, det är i princip klart nu behöver kanske finskjusteras lite innan jag sätter på låset men måste först och främst få ett lås av kylie.

Medan jag fixade med halsbandet kom en snubbe som skulle kolla på taket förbi. Jag kunde höra hur han gick på taket ovanför mig. Det gick dock rätt fort för han att bli klar. Han tog lite bilder som han visade mig och jag frågade lite frågor om vad han skulle göra om det skulle bli dyrt osv.

Efter det kom Romilia och lämnade över Korbyn och Jacob. Jag hade lovat att se efter dem när hon var på jobbet. De spelade lite tv-spel först. Jag gjorde Jaxson klar för day care. Vi gick alla och lämnade av honom dör vid 12.30, sen gick vi hem och käkade lunch. Korbyn och Jacob fick toast i Korbyns nya svampbob toaster och jag käkade indisk mat som romilia kommit över med igår (fast det är indiskan i affären här i clarks beach som lagat den) Maten var riktigt god i alla fall! Nanobröd och currysås bland annat - mums! Jag ska lätt lära mig laga indisk mat innan jag åker hem!

Tanken var att jag skulle fara och klippa mig vid 2 idag men jag fick ett telefonsamtal från Kelly som sa att hon klämt sina fingrar illa idag (kanske något brutet) så hon ville skjuta på min klipptid. Hon sa att hon kunde klippa mig imorrn eller fredag eller nått men jag sa att vi kan lika gärna ta det nästa vecka. Så om jag kom ihåg rätt (är inte 100% säker men..) så ska jag klippa mig nästa onsdag kl 2. (kan var fredag också)

Nu när jag inte for till frissan så tog jag med mig Jacob och Korbyn till stranden för att bada och svalka oss. Det har varit så oerhört varmt idag - ni anar inte! Säkert minst 30°C! och vattnet var också varmt! Det var inte lika varmt vid yachtklubben där vi först åkte för att bada (tidvattnet var inte inne) men det var bara skönt att det inte var så varmt. När vi varit där en liten stund ringde Romilia och ville att vi skulle åka till en svart strand med höga vågor (jacob skulle även till läkaren i närheten) men eftersom jag skulle hämta Jaxson snart och hade på känn att han skulle vara riktigt trött eftersom han i princip inte sovit nått alls idag så skickade jag bara med Korbyn dit. Själv åkte jag hem och la mig på "min egna stand" just nedanför huset och väntade på att tidvattnet åkte in mer och mer. I början var det nästan så att man brände sig på vattnet för att det var så varmt, men ju mer vatten som kom in ju svalare blev det. Fast det var inte riktigt svalt heller typ duschvatten, säkert över 30°C

När klockan började närma sig 4 fick jag dock lov att gå upp och göra mig klar för att hämta Jaxson på day care. Vi gick sedan ner till havet och badade lite vilket Jaxson uppskattade. hehe han hade målarfärg i hela fejjan efter day care och behövde verkligen tvätta sig. Fast tror det mesta försvann i duschen efteråt. heh vi var ju tvungna att svalka oss lite efter ett varmt bad, samt tvätta bort lite sand och salt. Älskar verkligen att bo på stranden!




Jag hade tänkt åka på gymmet ikväll men tror inte det kommer bli så heller för det har varit så galet varmt att jag inte har fått i mig så mycket mat idag och jag har nog inte fått i mig tillräckligt med vatten heller för känner att jag är på väg att få huvudvärk så för tillfället dricker jag massor med vatten. Jag ska försöka få i mig lite middag också tror att jag kan behöva det. Men man blir inte hungrig om det är jättevarmt ute!

thihi en extra bild på dreas knasiga katt Daisy som låg och vilade under fotöljen idag:


Knasboll!

Nu ska jag se lite på How I Met Your Mother! :D

Hare bra!
Kram

Kan det inte bli onsdag den 10e februari snart!

I morse var det bara jag och Jaxson hemma. Kylie och Braedon var på jobbet och Korbyn sov över hos Jacob. Min mage mådde mycket bättre i morse så jag passade på att fara en snabbis på gymmet. Det hann bli en pumpklass, hehe måste ju se till att utnyttja min gratisvecka till fullo! :)

Men jag ser verkligen fram emot att fotbollen ska börja. Jag funderde på att provspela för lite olika lag och se vilket lag jag gillar bäst. Alla är så små i Papakura, typ 15-16 åringar, så jag kollade upp Waiuku och Pukukohe för några dagar sen för att se om det de hade någon hemsida och om där stod något om tryouts. Jag hittade waiukus hemsida:

...Waiuku Womens First Team pre season training starts on Wednesday 10th February. 7.00pm start at Glenbrook Reserve training ground. Any Ladies wanting to be considered for the Women's first squad please turn up to preseason training on the Wednesday...

Waiuku har tre lag i tre olika divisioner:
  • Women's First Team - Championship Division
  • Women's Reserve Team - Division 3
  • Women's Development Team - Division 4
Det fanns även ett telefonnummer som jag kan ringa om jag skulle ha några funderingar eller vilja ha mer information om waiukus damlag.

Jag hittade Pukukohe hemsidan men dem hade inte lagt ut någon info ännu, får hålla koll och eventuellt försöka nå dem på annat sätt. Av vad jag såg av resultaten är Pukukohe det bästa laget av de tre. De var uppe och slogs om toppen medan waiuku låg mer i mitten och Papakura kammade bottenplatsen. Så jag kan ju välja vilken level jag vill spela på. Men jag vill ändå ha en utmaning! Hoppas jag lyckas platsa i nått lag bara...!

Efter gymmet gjorde jag inte så mycket, gled runt lite på stan och letade födelsedagspresent åt Korbyn, åkte hem, städade lite, började fixa på ett nytt halsband till Kylie av pärlorna från de gamla. Jaxson hade hett sönder ett halsband av hennes. Måste säga att jag tycker det ser mycket bättre ut nu än det gjorde innan! ;)

Sen ringde Romilia och undrade om jag kunde skjutsa barnen till Malcolms och om jag och Jaxson ville simma där? Klart vi ville så strax innan 3 åkte vi dit och badade i poolen. Skönt! Sen åkte vi hem, jag duschade lite snabbt innan jag skulle åka iväg till lynnfield för att träffa rieke som åker hem imorgon - tråkigt! Jag har ju inte hunnit träffa några kompisar de senaste två månaderna har varit väldigt stressiga och fullspäckade med hjärtattacker, campingar och julen + att familjen åkte till raratonga och lämnade mig ensam hemma med Jaxson i två veckor. Men jag har i alla fall beslutat att börja träffa lite annat folk igen snart! Samt att boka in en helkroppsmassage! ;)

Hur som helst jag körde hela vägen till Lynnfield, det ligger typ i västra auckland, vi höll till hos samanthas bästa kompis, jag kom dock inte ihåg vad hon hette (haha jag och namn!) men hon var trevlig i alla fall. Men ärligt oftast får man ju bara höra namnet en gång när man precis kommit dit och ofta man ska komma ihåg det i flera timmar och ända tills man kommer hem och sen resten av livet! Alltså allvarligt vem gör det egentligen?

Hon hon tjejen som jag inte kan komma ihåg namnet på... fast jag tror hon började på H, R eller K... tror det var H så kommer kalla henne för H. Hon H så lagade vi hemlagad pizza. De hade dock konstiga saker på pizzan typ creme cheese (istället för tomatpuré..?) samt avocado och citron på en pizza. Cranberrysås, creme cheese och kyckling på en annan. pesto och citron på en...? Jag såg i alla fall till att de gjorde en med tomatpure, lök, kyckling och oregano! Synd bara att den blev jättebränd! :/

Men vi hade trevligt i alla fall! Jag kom hem igen vid 21.30 och satt sen vi skype och snackade med mamma, jenny och emanuel, sen somnade jag rätt övertrött! :P

Back to work again

Jag vaknade sedan av att väckaren ringde 07.30 i morse. Man får ju se till att ta den lilla sovmorgon man kan (30 min) nu innan skolan börjar igen. Jag mådde dock inte så bra i morse heller men såg till att käka bra mat nu i alla fall. Vid lunchtid mådde jag fortfarande inte bra men åt ltie omelett i alal fall. Tanken var att vi skulle åka med Romilia till en indisk sötsaksaffär och käka typ friterad potatismos eller nått sånt. Men tanken på mat fick mig inte att må super. Jag funderade på att stanna hemma och bara skicka Koryn men efter att vi lämnat in Jaxson på day care 12.30 så mådde jag lite bättre så följde med i alla fall.

väl där så frågade jag Korbyn om han ville smaka nått men han ville inte det. Han sa bara att han inte tyckte om nått fast han inte ens smakat, barn...

Jag smakade lite av det friterade potatismoset, samosa tror jag det hette. Det var rätt gott, mycket smak och kryddor. Jag kunde dock inte få i mig några sötsaker, de såg för övrigt inte ens goda ut. Vet inte om det berodde på att jag fortfarande inte mådde toppen eller inte...

När vi kom hem åkte Korbyn till Romilia där han spenderar natten inatt. När jag kom hem hann jag tvätta lite och nästan se klart en film innan jag var tvungen att hämta Jaxson vid 4 från day care. Han fick då lov att ta ett bad för han var riktigt grisig och jag satte på kycklingen till middag. Kylie kom hem vid 5 eller så kanske. Hon fixade risotto (haha i micron). Jag fick i mig lite mat till middagen iaf men har fortfarande ingen aptit. Mår förhoppningsvis bättre imorrn :)

söndag 23/01-2011

Jag hade fått lov att ställa väckaren på 8 för vi skulle åka kvart i nio. haha jag ville få så mycket sömn som möjligt! Jag hann käka frukost i lugn och ro och till och med platta håret och sminka mig lite för ovanlighetens skull. (haha fast vet egentligen inte varför jag plattade håret för det ösregnade ute men hade hittat en plattång i en låda i mitt rum och hade väl tråkigt medan jag väntade kanske)

Hur som helst... Vi åkte först och köpte present till Zaaden och mat till festen. Korbyn och hans kusin Zaaden skulle ha gemensam födelsedagsfirande. Vi kom dit vid typ 11.00-11.30, chillade, käkade lite snacks och godis medan vi väntade på att maten skulle bli klar. Det kom massor av folk dit och eftersom det regnade fick alla lov att vara inomhus. Så folk satt överallt på golvet för sittplatserna räckte inte till. Vid 14.00 var maten klar, med det var ingen bra mat typ bara korv, pajer och massor av godis, kakor, tårta osv. Efter maten blev det ett dopp i poolen. Tanken var att det skulle vara ett pool party men det var bara jag och de flesta av barnen som badade pga regnet (vet inte om någon annan badat om det vart fint väder ändå men..) Men jag tänkte att man blir ju ändå blöt om man badar så vad gör lite regn?

NÄr vi kom hem igen vid halv 6 ungefär hade jag rätt ont i magen. Jag är rätt säker på att det berodde på att jag denn senaste månaden från att jag vart hemma själv och varit ute och campat osv käkat riktigt bra mat och att jag fick jätteont i magen av att jag käkat för mycket skräpmat. Så jag gick och la mig tidigt i hopp om att det skulle vara bättre på morgonen. Jag vaknade dock vid 01.30-02.00 av att jag drömde om mat så jag mådde jätteilla. Jag hade sagt till mig själv innan jag somnade att vad du än gör dröm inte om mat... (var troligen inte så smart) Så jag var tvungen att gå upp och sätta mig vid toan en stund. Sen när jag gick tillbaka isäng hade jag en plan om att jag skulle försöka föreställa mig hur min egna lägenhet skulle se ut när jag är hemma i sverige igen och flyttar ut. Så försökte dekorera den, mitt i nånstans somnade jag igen.

Lördagkväll

Det fortsatte regna men det stoppade inte oss vi for ändå över till heather på Barbeque och jag kan lova vi var inte ensamma! :O Tror hela clarks beach var där nästan. Det var säkert över 50 personer! Kanske 30 vuxna och 20 barn! Ljudnivån var högre än på vilket dagis som helst! Alla barn sprang omkring och lekte och stojade, alla vuxna pratade med varandra. Typiskt för nz är att det är 20 samtalsämnen igång samtidigt. Så alla försöker överrösta dem som står bredvid dem!

Maten var god i alla fall. Alla brukar ta med sig något att äta. Vi hade med oss korv men den rörde jag inte ens! Jag käkade curry och ris, lammspett och kycklingspett och sallad! Hann bli riktigt hungrig innan det äntligen var dags för mat!

När jag hade ätit efter 8 typ så åkte jag hem med Jaxson. Han hade hunnit bli riktigt övertrött och jag höll på få huvudvärk av den höga ljudnivån. Så det var skönt att få komme hem till lite lugn och ro.


Lördag - dagens datum!

Jag vaknade vid 7 av att väckaren ringde men tog mig inte upp förrän 07.10. Jag käkade lite frukost och gjorde mig klar. Halv 8 kom Romilia och hämtade mig och vi åkte in till gymmet och körde Body combat. Om ni undrar varför jag går så mycket på gymmet just nu så beror det på att jag har en vecka gratis (från fredag) så passar på att gå så mycket som möjligt!

När jag kom hem var tanken att jag skulle skypa anna men hon var inte där.. Hade du sett mitt medelande på din blogg? Jag skypade lite med mamma istället. Käkade müsli jag fått av Romilia. Läste lite i min bok, tände mitt doftljus och käkade godis.

Jag bestämde mig för att kolla om min dator ville fungera idag och det ville den visst (till en viss mån i alla fall). Den starta men batteriet laddas inte upp så datorn fungerar bara så länge laddaren sitter i. Råkar den ramla ut dör datorn... Men jag kommer i alla fall at mina bilder. Så jag la över en del på ett usb-minne och åkte in till stan. Tyvärr hade jag lagt dem i en mapp vilket innebar att jag inte verkade kunna framkalla dem på maskinen.. Får åka in en annan dag. Jag letade även en present till Korbyn men hittade inte vad jag sökte. Jag hittade dock ett par filmer till mig själv- som jag kanske ser ikväll eftersom det regnar. Annars åker vi till några och grillar. Stannar vi hemma därimot så blir det ananas och glass + film ikväll. Jag hittade en halv färsk ananas för 5 kr när jag var och handlade så kunde inte motstå! :D Får se vad som händer ikväll om det slutar regna eller inte...

Hoppas ni har det bra där hemma!
Kram

Fredag (21/01-2011)

Jag gjorde inget särskilt på morgonen. Strax innan 11 ringde korbyn Mitchell för han skulle fara dit ett tag över dagen. Jaxson hade day care men allt var redan fixat och klart till det. Korbyn sa att mitchells mamma skulle komma och hämta honom om 10 minuter så vi gick ut och väntade. 40 minuter senare dök hon upp! Korbyn hade dock gett fel information till mig så nästa gång ska jag då prata med henne själv. När Korbyn åkt skyndade jag mig till day care för att lämna in Jaxson för klockan var då halv 12. Jag fick sedan skjuts av Romilia till gymmet. Vi körde ett pumppass, sen åkte vi förbi affären, jag köpte bland annat parannötter, och typ knäckebröd (fast dom har inte det här men det är typ så nära man kan komma) samt två små runda bröd som jag tänkte ha till middagen (vi hade inget gott bröd hemma)

Jag hann inte ens ta mig till bilen innan jag hade mumsat i mig ett par Parannötter. Hur gott som helst! Jag hann även käka tva skivor av "knäckebrödet". Det ärhur gott som helst, det har både nötter och torkad frukt i det så det är gott att bara käka som det är.

När jag kom hem gjorde jag en proteindrink som jag drack innan jag gick och hämtade Jaxson på day care. När vi kom hem hoppade vi båda in i duschen. Sen gick han isäng en liten stund. Jag satte mig vid datorn. Kylie kom hem. Jag fiaxe middag åt mig själv. rökt fisk macka och mjölk. Vid 6 kom Romilia och Kiara och hämtade upp mig. Jag och kiara gick på Zumba.

Jag har inte riktigt kordinationen för det! Haha maggi du vet ju hur duktig jag är på skaka på kroppen! Axlar, bröst, rumpa m.m. Så tror inte riktigt zumba är min grej men ska ge det ett par försök till innan jag ger upp.. Får bara låta bli att titta i spegel för då vill jag bara springa ut därifrån fortast möjligt! :P Haha jag lovar om någon skulle se mig skulle ni få er ett gott skratt! under passet drack jag dock närmare en liter vatten. Jag var hur törstig som helst och jag fortsatte dricka när jag kom hem, massor med vatten och en proteindrink till. Jag såg forsta avsnittet på American idol sen gick jag isäng.


Torsdag (20/01-2011)

Jag vaknade vid 07.30. Korbyn var redan vaken. Jag fixade frukost och lunch till senare idag. Jag packa ner maten och allt annat vi kunde tänkas behövas, väckte Jaxson gjorde honom klar, tog pa mig mina gymkläder och packade ner duschgrejor och ombyte.

Strax innan 9 begav vi oss iväg till gymmet. Jag körde ett pump pass, sen dushade jag och gick och hämtade upp Korbyn och Jaxson i rummet där man kan lämna barnen under passet(n). Sen äkte vi till chipmunks och lekte i över 2 timmar. Jag kravlade igenom klätterbanor med Jaxson - hehe jag tror inte de är byggda för "barn" i min storlek..

När vi kom hem vid 01.30 somnade Jaxson. Jag och Korbyn spelade tv-spel och käkade glass. Jag tvättade lite, spelade spel, byggde pussel. Kylie och Braedon kom hem och alla utom jag for till kiropraktikern. Jag fixade middagen - couscoussallad och kyckling i ugnen.

Pä kvällen säg jag film på tvn, käkade tyskt godis som Sandra skickat och bara chillade.

onsdag (19/01-2011)

Nar väckaren ringde alldeles for tidigt for någon att gå upp, kravlade jag mig upp ur sängen, gjorde lite nödmat klar ifall jaxson skulle vakna under färden och vilja ha lite mat. När allt var klart väckte jag Jaxson och stoppade in honom i bilen, sen åkte vi till flyget. Det är en 45 minuters resa i dagsljus men det tog kanske 50 minuter i mörkret. Jag lyckades köra förbi familjen så fick lov at åka ett extra varv runt parkeringen innan jag hämtade upp dem. Sen körde jag halvvags hem men efter att vi tankat så korde kylie.

Nar vi kom hem gick vi alla isäng igen. Jag sov till 9 då ringde Jaxsons day care och väckte mig, dessutom väckte dem Jaxson. Alla andra sov dock djupt så jag gick upp, fixade frukost at oss båda, lekte med Jaxson sen skypade jag mamma och Emanuel, fixade klart allt till day care och lämnade av honom vid halv 12. Då hade även braedon och Korbyn vaknat.

Efter att jag lämnat av Jaxson pa day care tog jag trappen ner till stranden och tog mig en simtur. Det var högvattnen sa vattnet gick upp precis under brösten. När jag simmat klart spelade jag tv-spel med Korbyn, Kylie och Braedon åkte och handlade och jag passade på att städa lite. Jag hämtade Jaxson frän day care, fixade middag - Baby fisk. Romilia, Kiara och jacob kom över en liten stund. Vi chillade och käkade choklad! :)

Tisdag (18/01-2011

Jag gick upp gav Jaxson sin stora frukost - en vuxenportion av Weetbix (typ gröt) med en hel banan i. Efter det käkade jag min frukost (gröt med farsk ananas i) Jag fick dock inte äta den for mig själv utan jaxson ville också ha lite. Efter det sov Jaxson och jag skypade med ANNA!! :D
Jag och jaxson käkade lunch sen gick vi förbi frissan och kollade om hon (Kelly) hade någon tid for oss.  Jaxson fick en tid samma dag klockan 02.30 och jag fick en tid onsdag den 26e. klockan 2.

Vi gick hem och lekte i en och en halv timme innan vi återigen gick tillbaka till frissan och jaxson klippte sig.

Före:


Efter:


Rätt stor skillnad va? :P

När vi kom hem sov jaxson lite.  Jag satt lite vid datorn. Käkade några mackor innan Romilia ringde och ville att jag skulle följa henne på gymmet på en pumpklass följt av ett bodycombat pass. Sa jag fick skynda mig att packa mina grejor, väcka Jaxson och göra honom klar - allt pa 10 min innan Rom kom. PANIK! Men jag hann i princip göra allt klart.

Väl pa gymmet lämnade jag in Jaxson dar de kollar efter barnen medan man tränar! Det är toppen de borde ha sånt i sverige också! :D

När jag kom  hem drack jag en proteindrink (kylie har en  typ 3 kg hink hemma som hon aldrig använder så tog lite därifran! :P) Sen gjorde jag lite sista minuten städning innan jag skulle hämta familjen klockan 5 på flyget imorgonbitti(onsdagsmorgon)! :O När jag var klar gick jag isäng och sov gott tills väckaren ringde klockan 03.45!!

Mandag (17/01-2011)

Jag vaknade, skypade med min alskade mamma, kakade frukost, vackte Jaxson, Vi akte och handlade. Sen lamnade jag in Jaxson pa day care. Nar jag lamnat in honom stade jag lite innan jag kakade lunch. Sen for jag ut och sprang en runda. Det var lite mulet och var inte lika tryckande varmt som det vanligtvis ar. Oftast brukar det vara alldeles for varmt for att fara ut och springa mitt pa dagen da Jaxson ar pa day care och jag har tid for mig sjalv.

Nar jag kommit tillbaka fran min runda, duschat och kakat natt, gick jag forbi frissan for att kolla om det hade tid for mig och Jaxson nagon dag. Jaxson borjar fa riktigt langt har nu och jag tycker det hade varit trevligt om han var nyklippt och ifn nar familjen kommer hem pa onsdag morgon. Det var tyvarr stangt nu sa far ga forbi imogron.

Vid 3-tiden gick jag och hamtade Jaxson pa day care. Vi gick hem, han sov till middagen, sen lekte vi lite innan han gick i sang vid 7-tiden. Jag skypade mamma och morfar samt updaterade min blogg en massa! :)

Sondag (16/01-2011)

Till frukost lagade Romilia fullkornsgrot med kiwi och kanel. Det var ratt gott faktiskt. Sen akte vi till en park dar barnen fick leka (hehe aven de lite storra barnen)for att laga midda Romilia tog hand om Jaxson och jag och kiara tavlade genom en typ hinderbana i luften. Det var en tuff match och mycket kul. Jag vann precis med typ 1 sec. Efter det akte vi till havet igen. Jag hann bada annu mer i de stora surfvagorna som finns pa ostkusten! :D Love it! :D

Nar vi kom tillbaka var jaxson rtiktigt trott sa han sov en stund. Vi kakade lunch kycklingsallad. Till lunch fick jag prova scones som farmor och farfarn gjort. (de ar fran england sa blev akta engelst mat, hehe bara teet so m saknades)

Efter lunchen akte jag och Romilia och paddlade kajak. Vi skulle egentligen fiska men det blaste alldeles for mycket. Inte sa att vagorna var sa stora men vi kom typ ingenstans ibland. Nar vinden tog i ordentliget kunde man paddla allt man hade och anda sta still, fast hade vi inte paddlat alls hade vi akt baklanges. Vi lyckades ta oss genom viken men vi insag att det inte skulle vara nagon ide att ga ut pa djupare vatten. Pa vissa stallen i viken var det bara ett par decimeter. Sa vi vadade i vattnet och slapade pa kajaken en liten bit for det gick fortare :P Vi badade sedan och forsokte fiska pa vagen tillbaka men det var lite for grunt, man kunde se botten hela vagen, dessutom blaste vi alldeles for fort tillbaka...

Nar vi sedan kom tillbaka efter typ 2,5 timme sa kakade vi middag innan vi packade in allt i bilen och akte hem. Vi for vid typ 7 och var tillbaka strax efter 9. Ja la Jaxson i sang (han hade dock sovit hela vagen utom de forsta 10 min) sen packade jag upp, tvattade lite, skypade och gick sen isang.

Fredag (14/01/2011)

Jag vaknade vid 8 av att jaxson ville ut ur sitt talt. Han kan dock oppna det sjalv, sa det fick han losa sjalv. Efter det fixade jag frukost som han kakade sjalv.





Sen nar han hade atit sa fick jag ocksa lite mat i magen. Vid 10 tiden akte vi till havet. Jag och Romilia drog pa en loparrunda langs efter stranden pa ca 30-35 minuter. Det ar bra traning att springa i sanden kan jag lova! Nar vi kom tillbaka fran stranden hoppade jag och Jaxson in i dushen. Det behovdes verkligen! For lilleman var helt nersandad. Sen somnade Jaxosn. Tror klockan var typ 13. Jag fixade lunch - omelett. Romilia, Jacob och Kiara hade akt till en vattenpark typ sa det var bara jag och Dominic dar. (farmgorn och farfarn var pa begravning). Nar romilia och ganget kommit tillbaka och kakat lunch vid typ 3 sa akte vi till ett farskvattenhalet och simmade. Man behover svalka sig ofta nar det ar sa varmt ute! Vi hoppade fran stenar och klippor ner i vattnet! Wii! Jaxson alskade ocksa vattenhalet. Han simmade runt i vattnet, eller hans ben och armaar var som en duracellkanin i vattnet.




Thihi det har typ sa har chill mitt jobb ar:


Vi akte sen tillbaka, jaxson sprang runt lite innan han gick isang vid typ 6. Da var han riktigt trott. Han vaknade dock vid 8 for att han hade bajsat ner sin bloja sa fick lov att byta pa honom innan han gick tillbaka till sang. Jag tror inte han somnade om utan han lag nog bara och vande och vred sig. For nar jag kom in vid halvtio var han fortfarande vaken. Men han lag nojt i sitt lilla talt. Jag somnade vid 10 typ, vet inte vem som somnade forst av oss men jag vaknade i alla fall inte av att han levde om eller skrek eller natt. Han sov sen till 8 pa morgonen :)

Lordag (15/01-2011)

Vid 10-11 tiden begav vi oss ivag i bilen. Vi stannde pa botten av ett vandringsspar. Vi hade vagnen med oss for jaxson for sparet skulle ta 1h och 15 min. Men de utgar alltid for de riktigt, riktigt sakta personerna. De tog inte ens sa lang tid for oss med vagn och 3 barn att ga upp till vattenfallet som var slutdestinationen. Vi lytckades till och med ta oss ner for en riktigt brant sluttning och bada i vattnet dar vattenfallet tog slut.



Vattnet var dock iskallt men det var riktigt skont och svalkande efter att gatt och styrt jaxson i sin vagn i 45 minuter upp for en sluttning som konstant gick uppfor. Eftrer 3,5  h var vi tillbaka...

Vi akte sen till havet for att bada, skont! Vagorna var riktigt stora och harliga. Jag och Dominic bada alskar stora vagor. Vi rullade ihop oss till sma bollar och nar vi spolades upp gjorde vi kullerbyttor i vattnet smatidigt som vi spolades narmare land. Ibland var det svart att komma ut till de stora vagorna for man spolades upp igen. Men det var riktigt kul. Jag hade kunnat stanna dar sjukt mycket langre, men vi var tvungna att aka tillbakajaxson gisk i sang och vi lagade middag(han var for trott och hade redan atit massor pa stranden) Det blev kyckling, pasta, majs, artskidor m.m Efter det spelade vi kubb.

Torsdag (13/01-2011)

Jag packade klart det sista, tog hand om Kiara och Jacob ett par timmar mitt pa dagen och vid 4-tiden begav vi: jag, jaxson, Romilia, Kiara och Jacob oss ivag till Whangamata (utalas Fong-a-ma-ta) i var bil. Dominic skulle ta deras bil dit efter han slutat jobba vid 6. Det tar ungefar 2 timmar att kora dit sa vi vardar vid sju. Vi akte forbi stranden och tittade lite snabbt och sen forbi supermarket och kopte typ 3 grejor var. Men det tog lite extra tid. De ar inte sa snabba pa affarerna har sa man far lov att vara extra talmodig :P

Nar vi kom till Kiara och Jacobs farmor och farfar dar vi skulle bo sa lagade vi mat och sen blev det sangen for alla barn.  Jag och Jaxson hade en egen flat, typ liten lagenhet i en utbyggnad av huset. Jaxson sov i sitt talt sa jag fick hela sangen for mig sjalv.

onsdag (12/01-2011)

Jag och Romilia hade bestamt att vi skulle aka och trana klockan 9 skulle hon hamta upp mig. Sa jag hade stallt klockan pa 8. Jag hade precis hunnit vakna innan jag horde en bil utanfor. Jag trodde jag hade tagit fel pa tiden, att passet borjade 9 sa fick panik och sprang fram och tillbaka i mitt rum, och lyckades gora ingenting! Men jag visste inte vad jag skulle borja med... jag hade inte pa mig natt annat an underklader for hade bara hunnit dit sen jag vaknade, jag hade inte vackt jaxson, ingen av oss hade kakat frukost och jag hade inte packat nanting till att aka pa gymmet annu! Jag skulle aldrig hinna!

Det knackade pa dorren sa jag ryckte at mig en kudde som jag  holl ett stadigt tag om nar jag oppnade. Som jag trodde sa var det Romilia, hon hade kommit for att lamna tillbaka en filt som hon tvattat at mig (den ryms inte i var tvattmaskin) Pa en timme efter att hon jobbat lite skulle hon komma tillbaka igen. Jag andades ut och borjade sakta men sakert gora mig i ordning for gymmet.

Jag tog det lugnt kakade frukost, chillade lite innan jag insag att jag kanske borde skynda mig lite, det blev lite smastressigt i slutet men bade jag och Jaxson var klara klockan nio. Sa vi korde efter Romilia till gymmet. Val dar kunde man lamna barnen i ett rum, dar det fanns tva vuxna som tittade efter dem. Dessutom var bade Kiara och Jacob dar sa Jaxson var inte helt ensam.

Efter att ha kort attack en timme, dushat och kakat en banan, atervande vi hem. Klockan var da 11. Jag trodde vi hade varsta brattom till Jaxsons day care, sa stressade asmycket och var dara 11.45. Det var forst da jag stad dar, redo att skriva in honom och kollade pa klockan som jag insag att jag var 45 minuter for tidig! Sa gick och sa att vi kommer tillbaka om 45 min. Men eftersom alla andra barn skulle aka hem klockan 3 sa var det battre om jag lamnade honom nu och hamtade honom lite tidigare istallet. Sa jag gjorde det.

Jag gick hem, kakade lunch, chillade lite innan jag insag att jag borde aka in till Manakau och kopa nya aterladdningsbara batterier till min kamera som borjade fa slut pa batterier. Jag akte in vid halv 2 och kopte batterier samt nattblojor till Jaxson eftersom de holl pa ta slut och vi skulle aka bort i morgon.

15.15 var jag och hamtade upp Jaxson pa day care. Jag vart lite sen for jag fastnade i en bilko pa vagen tillbaka. Jag hade behovt ta raka sparet hem om jag velat vara hemma prick tre.

Vi gick hem, packade i ordning lite saker till morgondagen, kakade middag, jaxson sov, jag sov
Jag och Romilia hade bestamt att vi skulle aka och trana klockan 9 skulle hon hamta upp mig. Sa jag hade stallt klockan pa 8. Jag hade precis hunnit vakna innan jag horde en bil utanfor. Jag trodde jag hade tagit fel pa tiden, att passet borjade 9 sa fick panik och sprang fram och tillbaka i mitt rum, och lyckades gora ingenting! Men jag visste inte vad jag skulle borja med... jag hade inte pa mig natt annat an underklader for hade bara hunnit dit sen jag vaknade, jag hade inte vackt jaxson, ingen av oss hade kakat frukost och jag hade inte packat nanting till att aka pa gymmet annu! Jag skulle aldrig hinna!

Det knackade pa dorren sa jag ryckte at mig en kudde som jag  holl ett stadigt tag om nar jag oppnade. Som jag trodde sa var det Romilia, hon hade kommit for att lamna tillbaka en filt som hon tvattat at mig (den ryms inte i var tvattmaskin) Pa en timme efter att hon jobbat lite skulle hon komma tillbaka igen. Jag andades ut och borjade sakta men sakert gora mig i ordning for gymmet.

Jag tog det lugnt kakade frukost, chillade lite innan jag insag att jag kanske borde skynda mig lite, det blev lite smastressigt i slutet men bade jag och Jaxson var klara klockan nio. Sa vi korde efter Romilia till gymmet. Val dar kunde man lamna barnen i ett rum, dar det fanns tva vuxna som tittade efter dem. Dessutom var bade Kiara och Jacob dar sa Jaxson var inte helt ensam.

Efter att ha kort attack en timme, dushat och kakat en banan, atervande vi hem. Klockan var da 11. Jag trodde vi hade varsta brattom till Jaxsons day care, sa stressade asmycket och var dara 11.45. Det var forst da jag stad dar, redo att skriva in honom och kollade pa klockan som jag insag att jag var 45 minuter for tidig! Sa gick och sa att vi kommer tillbaka om 45 min. Men eftersom alla andra barn skulle aka hem klockan 3 sa var det battre om jag lamnade honom nu och hamtade honom lite tidigare istallet. Sa jag gjorde det.

Jag gick hem, kakade lunch, chillade lite innan jag insag att jag borde aka in till Manakau och kopa nya aterladdningsbara batterier till min kamera som borjade fa slut pa batterier. Jag akte in vid halv 2 och

tisdag (11/01-2011

Pa morgonen tog jag, forutom att ta hand om Jaxson, aven hand om Kiara och Jacob. Romilia jobbade (stadade) och barnen kunde inte folja med pa detta jobb. Hon kom dock och hamtade dem barnen vid 11 och sen akte hon till Malcolms dar hon stadar. Vid 2 ringde hon och sa att hon var nastan klar sa jag och Jaxson akte dit. Val dar simmade vi i hans pool. Det var jattevarmt i vattnet 21 grader tror jag det stod pa termometern. Vattnet var uppvarmt med solenergi och det var inget klor i det utan salt isalltet sa det gick jattebra att titta under vattnet, man fick inte ont i ogonen. Nar vi simmat ett tag kom han hem. Sa vi snackade lite med honom, sen fortsatte vi simma. Hon far simma dar ibland om hon fragar forst.

Innan vi akte hem visade hon runt mig lite pa hans gard. Han odlar avokade som han sedan exporterar. Visste ni att avokadon som exporteras vaxer i 3 ar innan den plockas och skickas ivag? Det ar en speciell typ av avokado. Den avokadon som man kan kopa har i nz har bara vaxt i ett ar och den ar mindre.

Men de avokaos som ramlat ner pa marken kan man inte salja. Sa vi fick plocka med oss sa manga vi ville ha av dem. Sa nu har jag massvis med avokado i kylen. De haller sig ju lange dar, om man vill ata nagon maste man se till att planera det och ta fram dem i tid sa de hinner bli mogna. Avokado ar galet gott! :D
(skriv i svensk tid)

Dags for hemfard (09/01-2011)

Jag vaknade ca 07.30 och hade packat klart allt och kakat frukost inom en halvtimme. Romilia och dem holl redan pa packa nar jag vaknade men var inte klara forran vid 11-12 nan gang! Det var inte sa mycket jag kunde hjalpa till med men jag gjorde det jag kunde.

Lite bilder fran campingen:




Utsikten fran mitt talt:


Sen akte jag hem, jag borjade packa upp, tvattade allt som behovdes tvattas, for ut och sprang en runda. Snart skulle jag kanske inte fa tid med det om jag ska hamta jaxson imorgon. Var forbi Romilia och Dom med nagra madrasser jag hade tagit hem i min bil, samt hamtade upp min fisk som inte hade blivit aten annu! :) Blir finfin middag imorgon! :)

Antligen! (08/01-2011)

Jag vaknade klockan sju och for ut och fiskade med Romilia. Jag fick antligen en laglig snapper. Romilia fick tva stycken, men min var storst! :)



Efter det njot jag av en laxmaxka innan jag drog ner till vattenhalet och solare, badade, solade, badade... Efter det bjod Romilia pa en drink. Jag laste lite och sen hjaltpe jag till med middagen. Det blev grillad: snapper (inte min dock), haloumi, potatis och nan typ av kott som jag inte at (kakade megagod fisk) Kakade aven ett fiskoga(!) till det hade vi makaroner i ost, sparris, bonor och sallad - Mums!
Jag vaknade klockan sju och for ut och fiskade med Romilia. Jag fick antligen en laglig snapper. Romilia fick tva stycken, men min var storst! :)



Efter det njot jag av en laxmaxka innan jag drog ner till vattenhalet och solare, badade, solade, badade... Efter det bjod Romilia pa en drink. Jag laste lite och sen hjaltpe jag till med middagen. Det blev grillad: snapper (inte min dock), haloumi, potatis, nan typ av kott som jag inte at (kakade megagod fisk) Kakade aven ett fiskoga(!) till det hade vi sparrJag vaknade klockan sju och for ut och fiskade med Romilia. Jag fick antligen en laglig snapper. Romilia fick tva stycken, men min var storst! :)



Efter det njot jag av en laxmaxka innan jag drog ner till vattenhalet och solare, badade, solade, badade... Efter det bjod Romilia pa en drink. Jag laste lite och sen hjaltpe jag till med middagen. Det blev grillad: snapper (inte min dock), haloumi, potatis, nan typ av kott som jag inte at (kakade megagod fisk) Kakade aven ett fiskoga(!) till det hade vi sparris, bis, bon

Fredag (07/01-2011)

Jag klev upp och for ut och fiskade vid 8. Vid halv 11 var jag tillbaka i land. Jag hade da fangat 3 snapper. Rom fick 2 stycken matfiskar, jag fick ingen... Vi gjorde omelett till brunch, vi hade inte kakat natt innan vi gav oss ut. Efter lunchen for vi och badade igen, man ar tvungen att svalka sig med jamna mellanrum nar det ar sa varmt ute. Om man gar till havet blir det nastan ingen svalka for vattnet ar ljummet men i farstvatten poolen dar ar det svalr och skont, sa dar spenderade vi mycket tid. Emellan doppen letade vi snackor och sedan hade vi byteshandel. Efter det tog vi annu ett par dopp. Innan vi gick tillbaka fick vi en flygplansshow!








Nar vi kom tillbaka for jag och Romilia ut pa annu en mountainbike tur. Denna gang tog vi mountainbike sparet. Det var anda inte mojligt att cykla hela sparet. Jag tror inte ens en proffscyklare klarar att cykla hela vagen for det ar extremt brant pa vissa stallen. Sparet gick dock en liten konstig vag. Forst cyklade vi upp halvvags upp, sen cyklade vi hela vagen ner igen innan vi fick lov att ta oss upp hela vagen till toppen. Pa vag ner fran toppen ar det en jatte lang och brant nerforsbacka. Cykeln som jag lanat av Kelly hade valdigt daliga bromsar. Man kunde halla in frambromsen helt och anda rulla ner for backar och om man haller in bakbromsen for mycket sa slirar bara hjulet. Sa ner for backen akte jag och nar jag kommit nastan halvvags ner sa vrider sig styret (som inte sitter fast som det ska) sa jag flyger framlanges over styret, gor ett par kullerbyttor eftersom det tar tvarstopp nar framdacket vrider sig helt om. Men jag klarar mig bara ett par blamarken. Sen cyklar vi tillbaka ner och vi stannar i farskvattens poolen (en naturlig pool) pa vagen ner.

Nar vi kommer tillbaka gor vi korv, kott, fisk eller/och kycklingburgare samt couscous. Jag kakar fiskburgare, dvs var egenfangade fisk pa macka! Kan det bli goare? :)

Pa kvallen sitter vi och njuter av en kopp varm te, kakor och choklad medan vi skrattar och pratar. Mitt i allt kommer en JATTESTOR insakt. typ samma storlek som en pingisboll, rund och harig var den ocksa, och satter sig pa min lapp! Ursh! jag kunde kanna benen runt min lapp! JAg viftar och stojar och forsoker fa bort den och alla bara skrattar at mig! :P Sen gar jag i sang, men jag drommer i alla fall inga mardrommar:)

Torsdag (06/01-2011)

Jag sov till 8.00 ungefar, sen gick jag upp kakade frukost. Efter frukosten badade jag. Det ar superskont i vattnet alldeles ljummet.


Efter att jag tagit mig ett langt skont svalkade dopp hjalpte jag till med lunchen  som idag bestod av sushi! Jag hackade gronsaker och skarde dem i langa smala bitar sen hjalpte jag aven till att rulla sushin. Romilia hade glomt den har grejen man ska rulla sushin i egentligen for att fa dem extra runda och fina men vara sushi som vi nu fick lov att rulla pa fri hand blev mycket bra dem ocksa. Vi hade lax och tonfiskfyllda sushi. Bada var goda men jag foredrog laxen.

Efter att vi atit oss riktigt, riktigt matt pa sushi akte vi ivag med kajakerna och alla barnen just utanfor en musselfarm. Dar jag, Dominic och James paddlade ut nastan till musselfarmen for att fiska.

(Mussler odlas pa langa rep som sitter fast i bojar som sitter fast i nat mitt i havet. Musslerna vaxer da pa repen och sen nar man vill skorda musslorna sa ta man bara upp repen.)

Vid 17.30 kom vi tillbaka efter ca2,5 timmars fiske. Jag fick 2 snapper och en sea biscuite, men ingen av mina snapper var stora nog att behalla idag heller.. :/ Vi gjorde i ordning middag. Snapper som James hade fangat dagen innan nar han och Dom var ute och fiskade = kycklingspett, couscoussallad, sallad och lite annat smatt och gott. Efter middagen la jag mig och laste en stund medan de la alla barn i sang. Sen spelade vi vuxna en omgang poker. Jag visade dem alla 6 vart skapet skulle sta och slog ut dem en efter en! Vid halv ett gick jag i sang glad och nojd! :)


Onsdag i Tapapakunga camping (05/01-2011)

Jag vaknade 06.30 for vi skulle ut och fiska. Tiden flyger alltid ivag nar man ar ute och fiskar. Jag tyckte vi precis hade akt ut nar det var dags att aka tillbaka. Nar vi kom tillbaka var klockan 09.30. Jag hade da lyckats fanga 7 stycken snapper fast ingen var stor nog att behalla och mycket troligt hade jag aven pa en stingrocka. Jag trodde dock det var bottennapp sa forstokte fa loss den! :P Fast hade anda inte kunnat ta upp den i baten utan hade vart tvungen att paddla in med den till land, vet inte riktigt hur det skulle gatt till eftersom den baten jag akte i har inte hade nan fiskespos hallare... Sa hade vart tvungen att paddla och halla i spoet samtidigt...!? Stingrocker har om ni inte redan vet det en valdigt spetsig och vass svans som fungerar lite som en kniv. Sa man vill inte ha upp en san i baten kan jag lova!



Vi hade inte kakat nagon frukost innan vi begav oss ut sa vi fixsade lite frukost nu nar vi kom tillbaka. Jag kakade tva rostmackor med banan pa :) Sen gick vi ner till stranden och badade! :D

Efter det blev det lunch. Romilia hade tagit med sig massa rokt fisk som hon fatt av en granne. Sa vi kakade rokt fisk- mackor till lunch. Efter det gav jag och Romilia oss ivag pa en Mountainbike tur upp for ett litet berg typ (eller det kandes som det i alla fall) Det var en JATTESTOR grasbetackt kulle, bra mycket storre an brantberget! Vi cyklade forst upp for en liten kulle och sen en till och trodde att nu var vi uppe pa toppen. Da sag vi annu en kulle som vi skulle ta oss upp for, nar vi kom upp for den annu an och sen annu an. Sen var vi uppe pa toppen. Vi had visst foljt vandrarsparet markte vinar vi antligen tagit oss ner. Vi mottes av trappor och smala grasbevuxta vagar pa vagen ner. Nar vi var helt nere sag vi en skylt dar det stot inga cyklar pa... Men da var det redan lite sent! Jag tror namligen att vi korde bakvagen... Men det var anda ratt mysigt. Pa toppen motte vi en gubbe som letade skatter. haha men han hade en GPS och sen sa hade folk lagt ut ledtradar som man kunde hitta pa massa olika stallen i NZ, han hittade en mindra skattkista pa toppen. Tror det ar kul for barn att leta ledtradar och skatter sa dar. Han sa att han hade hittat en lada med leksaker en gang.




Vi cyklade igen hagar med far :)




Vi nadde tillslut toppen pa berget! :)


Vi tog oss sedan anda ner till havet innan vi cyklade upp en liten bit igen....



Pa vagen tillbaka stannade vi vid en farskvattenpool och svalkade oss innan vi cyklade tillbaka till talten. Det skulle ta ca 2 timmar att ga den dar rundan och tror det tog oss ca 2 timmar inkl. ett snabbt dopp och vi cyklade anda en liten bit. Men vi gick mest uppfor for det var alldeles for brant att cykla aven med mountainbikes....

Efter en handelserik dag blev det en lugn och avslappnande kvall - jag laste lite i min bok, snackade och tog det bara lugnt innan jag gick och la mig i mitt lilla talt.

Tisdag - dag for avfard! (04/01-2011)

Idag skulle vi alla bege oss ivag pa olika hall. Kylie, Braedon och Korbyn skulle aka till Rangitoto. De ville inte ha med sig Jaxson dels for att det kostar ratt mycket att flyga dit och han skulle inte uppskatta sjalva semestern som de gjorde. Men dels ocksa for att han kan vara ett litet monster ibland. Men mest for att de da skulle behova styra semestern efter honom och hans tupplurer och allt ska vara anpassat for honom. Sa de skulle lamna honom hemma med mig och Raywin (mormodern). Det var tanken i alla fall. Men med tanke pa allt som hade hant med Dave (morfadern) sa ville varken jag eller dem att hon skulle behova ta hand om Jaxson nu, Hon hade redan tillrackligt att tanka pa. Sa jag erbjod mig att ta hand om honom. Men de tyckte att jag fortjanade en liten semester utan honom sa Mandy lovade att ta hand om Jaxson medan jag var och Campade med Romilia och dem i Tapapakunga. Men innan jag kunde bege mig ivag var jag tvungen att skjutsa Kylie, Braedon och Korbyn till flygplatsen i Auckland. Sen skulle jag skjutsa Jaxson till Huntly (typ halvvags till Cambridge) dar Mandy och pojkarna skulle mota oss. Sen kunde jag antligen bege mig ivag pa camping.

Men forst var jag tvungen att packa klart det sista. Jag hade bland annat med mig lite mat och sant som jag inte kunde packa dagen fore och sen hade jag vart lite lat med packningen ocksa sa jag hade lite mer saker att packa ocksa. Men jag var anda klar i god tid innan vi skulle aka! Tror jag var klar 3 timmar innan. Sa i tre timmar satt jag typ bara och vantade pa att klockan skulle bli halv 3 sa att vi kunde aka. Jag fixade lunch darimellan. Det blev ostomelett till hela familjen. Agg och ost var nagot vi hade gott om i kylen. Den var ratt tom annars eftersom vi inte skulle spendera sa mycket tid hemma.

Just ja viu stadade ju ocksa huset riktigt fint for medans vi alla var borta skulle nagra vanner till Kylie och Braedon bo hos dem. De kom hit vid halv tva - tva tiden. Vi tva akte vi sedan antligen. Sen begav vi oss ivag. Efter att lamnat av alla lyckades jag antligaen ta mig till campingen vid halv sju var jag dar. JAg slog upp mitt talt pa typ 5 min. JAg hade bara ett litet 2 manna talt. Jag har ingen karta heller nar jag kor runt - idag hafde jag dock instruktioner fran google. Men jag hittade ratt pa en gang typ :) stannade nagra ganger pa vagen och tog lite kort med min nya kamera.






Nar jag kom blev det mikddag typ, sen gjorde vi inte s amytcket mer den dagen..

Mandag (03/01/2011)

Jag borjade packa for annu en Camping. Jag skulle namligen fa folja med Romilia och Dominic till Tapapakanga mellan den 4-9 december. Emellan min packning akte jag ner till Manakau och kopte mig en ny kamera. Det var efter att jag lamnat av Jaxson pa Day care. Men Braedon var dock hemma sa han skulle hamta jaxson pa day care och ta hand om honom om jag ite hann hem till 4. Innan jag for hann till och med Kylie komma hem fran Cambridge. De skulle ju aka till Rangitoto pa brollop och 2 veckors semester imorgon (den 4e).

Efter att gatt runt och jamfort lite priser hittade jag mig en Kamera. Det blev en Canon SX120 IS.



Den duger gatt och val at mig och ar hastlangder battre an min forra kamera! Sen var den inte allt for dyr heller! En riktig systemkamera var lite for mycket for min reseplanbok for tillfallet. Sen som sagt sa racker den dar gatt och val at mig! :) Jag kopte mig aven en kameravaska och ett minneskort pa 4 gb (kameran hade ett pa 120 mb...) ett par flip flop skor och nya solglasogon for mina hade mystiskt forsvunnit!

Nar jag kom hem borjade jag genast leka och undersoka min nya kamera! :)

Sen fick jag lov att fortsatta packa lite grann innan jag gick i sang.
Jag borjade packa for annu en Campc

Sondag (02/01-2011)

Vi packade ihop taltet - det tog typ 3-4 timmar for att taltet var sa stort och de hade sa mycket saker i det. Dessutom var det bara jag och Braedon som packade ihop vart talt for Kylie hade akt till Cambridge den 30 december for att besoka sin pappa som opererades da. De fick dock lov att avbryta operationen efter att de var klara med bypasset.

Tanken var att de aven skulle operera in nya vener och mojligtvis ocksa artarer. Men hade dem gjort det sa hade han inte overlevt. Han lag sedan i koma/ sov i 3-4 dagar (de gor alla som far den operationen for att kroppen ska kunna aterhamta sig) Nar de sedan skulle forsoka vacka upp honom var tanken att hjartat skulle sla av sig sjalv och inte med hjalp av de maskiner som hjalpt honom de forsta 3-4 dagarna efter operationen. Men hans hjarta ville inte det. Sa det beslutade sig for att ta ut pumpen som de satt in i benet som fungerade som hjarta under operationen och efterat. De ersatte den med en ny pump och efter det nagon gang blev det battre. Han ar nu (13/01-2011) hemma. Han har vart det ett tag. Han spenderade de forsta dagarna/veckan pa sjukhus men fick sen komma hem. Sedan igar(12/01-2011) har en sjukskoterska varit hos dem. Hon ska vara dar varannan dag tror jag. Hon ska se till att han ror lite pa sig. Han ligger mest i sangen som det ar nu. Men han ater i alla fall lite grann. Men beroende pa vem man pratar med sa far man olika bud. Men jag tror han ater ca 3 mal om dagen i alla fall. Och han blir battre och battre i alla fall fast det gar verkligen inte fort! Men det gar i ratt riktning i alla fall!

Tillbaka till den andra december 2011. Nar vi antligen var klara med att packa ihop taltet och sedan packa in ALLA saker i EN bil. (Vi hade ju haft tva bilar pa vagen dit. Jag hade kort en bil med mig och Korbyn som var till baksatet fyllt med prylar och den andra storre bilen var ocksa fylld. De kunde inte ha suttit en person till i den i alla fall.) Sa pa vagen hem skulle vi fa in alla grejor i den storre bilen eftersom Kylie hade tagit den lilla. Men vi lyckades precis. Korbyn fick dock lov att aka med Domenic och Jacob i deras bil.

Pa vagen hem akte vi (Jag, Braedon och Jaxson + Mandy, Wayne, Ryan, Dallas och Cole) till Sub way och kakade lunch! Sen akte vi hem, packade upp och borjade tvatta! Korbyn sov over hos Jacob sa det vart en lugn kvall hemma.



den forsta dagen pa ett nytt ar!

2011 borjade med en fisketur. Kan det bli battre? Tror inte det! Jag klev upp klockan 06.00 for att fara ut och fiska. Det blev inte mycket somn denna natt men man behover inte sa mycket nar det ar natt riktigt kul pa G. Vi paddlade aterigen ut till Crabby Paddy island dar jag fick sa manga snapper att jag tappade rakningen pa hur manga jag fick. Tyvarr var ingen stor nog att behalla. Vi hade glomt var matsticka men uppskattningsvis fick jag en pa 26 cm, dock anda for liten for att behalla och det ar inte vart att chansa. Om man tar reda pa en som ar for liten och en kontrollant som kommer lite nu och da marker det sa far man lov att bota ca 400 nzd ca 2000 kr!

Nar vi kom tillbaka fran var fisketur blev det cornflakes till frukost! Nagot som Jaxson alskar. Han har kakat cornflakes hela veckan sjalv och kan till och med dela med sig av dem om man ar riktigt snall!



Efter frukost gick jag pa linan igen, klarade hela linan igen! Sen loste jag lite sudoku. Vid 11 tiden akte vi till en annan strand dar man kunde gora massa aktiviteter. Man kunde bland annat tavla om att ga en bana dar man balanserade agg (dock inte som man ar van att gora hemma, da man haller agget pa en sked i munnen utan genom att halla skeden med agget i handen... suck!) Man kunde aven hoppa sack, springa "maraton". Maratonet var dock inte riktigt ett maraton. Barnversionen var kanske ca 800 meter och for vuxna 1km. Om jag vart aningen piggare an jag var idag. Jag kande bara for att sova! Jag hade hellre lagt mig ner och vilat pa stranden i leran typ an sprungit en km idag. Men typ vilken annan dag som helst hade jag mer

Efter frukost gick jag pa linan igen, klarade hela linan igen! Sen loste jag lite sudoku. Vid 11 tiden akte vi till en annan strand dar man kunde gora massa aktiviteter. Man kunde bland annat tavla om att ga en bana dar man balanserade agg (dock inte som man ar van att gora hemma, da man haller agget pa en sked i munnen utan genom att halla skeden med agget i handen... suck!) Man kunde aven hoppa sack, springa "maraton". Maratonet var dock inte riktigt ett maraton. Barnversionen var kanske ca 800 meter och for vuxna 1km. Om jag vart aningen piggare an jag var idag. Jag kande bara for att sova! Jag hade hellre lagt mig ner och vilat pa stranden i leran typ an sprungit en km idag. Men typ vilken annan dag som helst hade jag mer an garna stallt upp! Man kunde ju vinna en godisklubba ju!:)

Nar vi kom tillbaka igen vid typ 3-tiden gick jag och la mig och sov en stund. Vaknade igen vid typ halv 6. Till middag kakade vi sen hemmagjorda kottbullar! Typ det basta man kan kaka! Fast de var inte lika goda som farmor, mormors, mammas eller mina heller, lite snalt kryddade men det var ju andra kottbullar! Efter maten blev det en omgang yatzty och sen massa kubb innan vi gick i sang.



nyarsafton

Jag sov till typ 08.00. Jag vaknade av att Jaxson kastade natt hard pa mig. Sen gick jag upp, kakade riktig lyxfrukost - rostade mackor med jordnotssmor, honung och banan pa. Kanske inte later sa gott men ar inte helt fel. Fast ost ar kanske anda det godaste - i alla fall i langden. Sen gjorde jag lite allt mojligt fram till lunchen, lekte med barnen, gick pa linan, laste osv. Till lunch blev det sedan sushi, egenlagad sushi som Romilia och Braedon fixade, med lax och tonfisk - en riktig hojdare. Efter lunch gick jag pa linan igen, vi spelade kubb och sen akte vi ner for "the water slide" en jattestor och lang plastsack typ som agerade som typ rushkana. Vi hade en vattenslang som sprutade vatten pa den oc

Jag sov till typ 08.00. Jag vaknade av att Jaxson kastade natt hard pa mig. Sen gick jag upp, kakade riktig lyxfrukost - rostade mackor med jordnotssmor, honung och banan pa. Kanske inte later sa gott men ar inte helt fel. Fast ost ar kanske anda det godaste - i alla fall i langden. Sen gjorde jag lite allt mojligt fram till lunchen, lekte med barnen, gick pa linan, laste osv. Till lunch blev det sedan sushi, egenlagad sushi som Romilia och Braedon fixade, med lax och tonfisk - en riktig hojdare. Efter lunch gick jag pa linan igen, vi spelade kubb och sen akte vi ner for "the water slide" en jattestor och lang plastsack typ som agerade som typ rushkana. Vi sprutade pa vatten fran en vattenslang och droppade dit diskmedel for att gora den extra slimig, sa att vi kunde aka extra fort nerfor kullen som vatten sliden lag i. Det ar grymt kul men man blir ratt grasig nar man akt och landar eller snarare glider i graset efter slutet pa banan.

Till middag blev det sedan stek och risotto. Efter middagen for jag och Romilia ut och fiskade. Vi fiskade forst lite fran baten men gick sedan i land pa "Crabby paddy island" den lilla on ca 800 meter ute i vattnet fran stranden, Det var lite for vagigt for att fiska fran baten men gick alldeles utmarkt fran "Crabby paddy island" (on heter dock inte sa pa riktigt det ar bara natt barnen hittat pa for den liknar en o som heter sa i natt tv program.) Jag fick ett antal snapper, de var dock alla for sma for att jag skulle kunna behalla dem. De maste vara 28 cm for att det ska vara lagligt att ta reda pa dem... Mina var inte riktigt sa stora aven om en kan ha varit ratt nara.

Vi kom tillbaka fran var fisketur vid kanske 21.00-21.30 nan gang. Da tvattade vi av oss lite innan vi slog oss ner med de andra med varsin ol. Barnen hade redan/eller var pa vag i sang nar vi kom tillbaka. Vi satt sedan och snackade fram till klockan 01.00 ungefar, Tanken var att vi skulle ga ner och titta pa fyverkerierna vid over Aucklanf vid midnatt fran stranden men de glomde vi helt bort. Vid ett tiden sa blev det lite mer livat dar vi satt utanfor vart talt. Ett gang ungdomar samlades for att se tva killar aka nakna ner for vattensliden/megaplastrushkanan i morkret. En av de tva killarna fick aven en snilleblixt om att tanda eld pa ett papper som han satte i roven innan han akte ner for sliden! Haha!!
Jag sov till typ 08.00. Jag vaknade av att Jaxson kastade natt hard pa mig. Sen gick jag upp, kakade riktig lyxfrukost - rostade mackor med jordnotssmor, honung och banan pa. Kanske inte later sa gott men ar inte helt fel. Fast ost ar kanske anda det godaste - i alla fall i langden. Sen gjorde jag lite allt mojligt fram till lunchen, lekte med barnen, gick pa linan, laste osv. Till lunch blev det sedan sushi, egenlagad sushi som Romilia och Braedon fixade, med lax och tonfisk - en riktig hojdare. Efter lunch gick jag pa linan igen, vi spelade kubb och sen akte vi ner for "the water slide" en jattestor och lang plastsack typ som agerade som typ rushkana. Vi hade en vattenslang som sprutade vatten pa den oc


Jag sov till typ 08.00. Jag vaknade av att Jaxson kastade natt hard pa mig. Sen gick jag upp, kakade riktig lyxfrukost - rostade mackor med jordnotssmor, honung och banan pa. Kanske inte later sa gott men ar inte helt fel. Fast ost ar kanske anda det godaste - i alla fall i langden. Sen gjorde jag lite allt mojligt fram till lunchen, lekte med barnen, gick pa linan, laste osv. Till lunch blev det sedan sushi, egenlagad sushi som Romilia och Braedon fixade, med lax och tonfisk - en riktig hojdare. Efter lunch gick jag pa linan igen, vi spelade kubb och sen akte vi ner for "the water slide" en jattestor och lang plastsack typ som agerade som typ rushkana. Vi sprutade pa vatten fran en vattenslang och droppade dit diskmedel for att gora den extra slimig, sa att vi kunde aka extra fort nerfor kullen som vatten sliden lag i. Det ar grymt kul men man blir ratt grasig nar man akt och landar eller snarare glider i graset efter slutet pa banan.

Torsdag (30/12-2010)

Jag klev upp klockan 5 efter att vackaren ringt ett par ggr. Jag och Romilia hade bestamt oss for att fara ut och fiska pa morgonen. (vi var tvungna att kliva upp tidigt for att tima tidvattnet.) Jag vantade till typ halv 6 innan jag insag att hon inte skulle komma. Eftersom jag redan var vaken kunde jag lika garna gora natt vettigt. Men jag kunde inte sitta still langre for myggorna holl pa ata upp mig. Sa jag drog ut pa en loparrunda. ca 6 km tror jag det blev. Nar jag kom tillbaka var jag jattevarm. Aven om det var tidigt pa morgonen sa var det valdigt varmt ute + att jag hade en langarmad pa mig eftersom jag trodde vi skulle ut och fiska. Sa nar jag kom tillbaka gick jag ner till havet och badade lite. Det var jattefint, solen hade gatt upp och lyste gul- orangeaktigt ljus over hela stranden. Det var inte en sjal dar sa jag hade hela stranden for mig sjalv.

Nar jag kom tillbaka efter att ha simmat fram och tillbaka efter stranden ett bra tag (jag tror klockan var typ 7) sa mottes jag av Korbyn och senare ocksa Kylie som vaknat och var pa vag tillbaka fran dasset. Om jag inte kom ihag fel sa gick jag och la mig och sov en stund igen innan jag gick och kakade jag frukost. Efter frukost spelade jag Yatzy med Jacob.  Eller det var snarare han som spelade. Han kastade tarningarna, jag bara satt dar och hoppades att vi skulle vinna. Men tror vi kom typ 5a av 6. Men det var kul i alla fall. Jag tror inte de har gatt natt battre for mig nar jag spelat sjalv heller... Sen gick jag pa linan en stund, passade Jaxson, spelade kubb innan det blev lunch,

Efter det akte vi till fyrtornet som jag var till forsta veckan jag var har med Sandra och Korbyn och Jaxson. Pa vagen tillbaka kopte vi glass. Hokey pokey (typisk nz glass) typ vaniljglass med honungskulor i - mums! Efter glass gick jag pa linan igen - Jag klarade nu att ga hela linan helt sjalv!! :D 

Denna dag hade lyxmiddag - grillade kyckling och rakor, samt potatis som blivid harligt krispiga efter att ha legat pa grillen, sa de blev typ nastan som chips. Efter maten grillade barnen marshmallows - men dem ar alldeles for sota har i nz!

Pa kvallen nar barnen gatt i sang spelade vi vuxna poker. Jag kom dock sist... Akte ut nar jag hade kak, Dominic hade fyrtal...! Han hade varldens flyt och vann pa varje hand typ! :O

Jag klev upp klockan 5 efter att vackaren ringt ett par ggr. Jag och Romilia hade bestamt oss for att fara ut och fiska pa morgonen. (vi var tvungna att kliva upp tidigt for att tima tidvattnet.) Jag vantade till typ halv 6 innan jag insag att hon inte skulle komma. Eftersom jag redan var vaken kunde jag lika garna gora natt vettigt. Men jag kunde inte sitta still langre for myggorna holl pa ata upp mig. Sa jag drog ut pa en loparrunda. ca 6 km tror jag det blev. Nar jag kom tillbaka var jag jattevarm. Aven om det var tidigt pa morgonen sa var det valdigt varmt ute + att jag hade en langarmad pa mig eftersom jag trodde vi skulle ut och fiska. Sa nar jag kom tillbaka gick jag ner till havet och badade lite. Det var jattefint, solen hade gatt upp och lyste gul- orangeaktigt ljus over hela stranden. Det var inte en sjal dar sa jag hade hela stranden for mig sjalv.

Nar jag kom tillbaka efter att ha simmat fram och tillbaka efter stranden ett bra tag (jag tror klockan var typ 7) sa mottes jag av Korbyn och senare ocksa Kylie som vaknat och var pa vag tillbaka fran dasset. Ett litet tag senare kakade jag frukost. Efter frukost spelade jag Yatzy med Jacob. Eller det var snarare han som spelade. Han kastade tarningarna, jag bara satt dar och hoppades att vi skulle vinna. Men tror vi kom typ 5a av 6. Men det var kul i alla fall. Jag tror inte de har gatt natt battre for mig nar jag spelat sjalv heller...

Efter det akte vi till fyrtornet som jag var till forsta veckan jag var har med Sandra och Korbyn och Jaxson.

Onsdag (29/12-2010)

Jag vaknade vid frukosttid - som vanligt! Kylie och Romilia drog pa gymmet sa jag var tvungen att stanna och ta hand om Jaxson. Jaxson var dock inte uppe sa lange efter frukosten sa medan han sov laste jag, spelade yatzy igen. Sen nar Jaxson vaknade tog jag honom pa en riktig langpromenad, sa nar han kom tillbaka var han riktigt, riktigt trott, sa nar vi kom tillbaka gick han i sang en stund. Medans ovade jag pa att ga pa linan. Jag gor framsteg varje gang! EEfter det akte vi till fyrtornet som jag var till forsta veckan jag var har med Sandra och Korbyn och Jaxson. Efter det akte vi till fyrtornet som jag var till forsta veckan jag var har med Sandra och Korbyn och Jaxson. sfter det gick vi till utsiktsplatsen.

Nar vi kom tillbaka gick vi ner till stranden. Jag och Romilia samt Dominic och James. (James och Kelly kom igar. Kellly ar harfrisor i clarks beach och van till bada familjerna) Jag och Dominic paddlade ut till en liten kanske 800 meter ut. Vi gick iland, pratade llte om fiske. njot av utsikten och paddlade tillbaka. Sen for Romilia och Kylie ut och paddlade aven dem i tva andra kajaker. Nar vi kom iland ville alla barnen ocksa paddla sa de fick turas om i vara tva kajaker och sa smaning om i kylie och Romilias kajak ocksa. Nar vi kom iland igen tog jag mig en varm dusch. Sen blev det middag - korv med brod.

Efter middagen ovade jag mig pa att ga pa linan igen. Sen gick vi ner till sjon och matade alarna med hamburgekott, kyckling och korv. Det var ratt cool for de kom upp ut vattnet med huvudet och en del av overkroppen for att fa tag pa maten. La man mat pa uppe pa land vid vattenkanten sa hoppade de typ pa land och at upp maten. Men de var ratt laskiga ocksa for de sag ut som ormar! :O Men det finns inga ormar har pa NZ - underbart! :D


Vaknade ca 8.30 idag. Skont att fa sovmorgon! Gick upp och kakade frukost, rostade mackor och varm choklad. De har en brodrost som man lagger ovanpa gasolgrillen sa man far fina rostade mackor. Efter frukosten lekte jag lite med alla barn. Efter det spelade ajg yatzy med Korbyn, Dallas, Ryan, Cole och Braedon. Ryan vann, han fick tva yatzys och typ full pott pa allt! Riktigt liten turskit! :P Mitt i yatzyn blev det lunch, baconmackor -helt okej, tror jesper skulle alskat dem!

Sen gick jag lite pa linan igen, maste ju ova om man ska klara av att ga hela vagen! Efter det spelade vi tva omgangar kubb, mitt i kubbspelandet kom brandbilen forbi och gav alla barn en fri aktur. Sa jag och alla barn fick en aktur och ett klistermarke - ascoolt! :P

Nar vi klev ur brandbilen igen sa hade det borjat regna lite, och mer regn blev det. Sa vi stangde alla in oss i vara talt. Jag somnade och sov nog 2,5 timmar.

Nar jag vaknade igen gick jag, Braedon, Korbyn, Dallas, Ryan och Cole pa promenad. Vi gick forbi en sjo dar det finns massvis med alar. Efter det gick vi ner pa stranden dar barnen fick leta efter snackor i vissa farger. Efter det gick vi tillbaka. Vi gick ner till havet och badade och efter det tog jag en kalldusch.

Fram till middagen tog jag hand om Jaxson sag till att han sprang runt ordentligt sa att han skulle vara riktigt trott till det var dags att ga isang. Till middag blev det sen makaroner och korv. Efter middagen laste jag lite. Sen var det dags att fira Braedon eftersom han fyllde 37 idag. Sa Romilia hade kopt en chokladtarta som vi alla delade pa. Jag fick en jattestor bit av den godaste tarta jag n

Tisdag (28/12-2010)

Vaknade ca 8.30 idag. Skont att fa sovmorgon! Gick upp och kakade frukost, rostade mackor och varm choklad. De har en brodrost som man lagger ovanpa gasolgrillen sa man far fina rostade mackor. Efter frukosten lekte jag lite med alla barn. Efter det spelade ajg yatzy med Korbyn, Dallas, Ryan, Cole och Braedon. Ryan vann, han fick tva yatzys och typ full pott pa allt! Riktigt liten turskit! :P Mitt i yatzyn blev det lunch, baconmackor -helt okej, tror jesper skulle alskat dem!

Sen gick jag lite pa linan igen, maste ju ova om man ska klara av att ga hela vagen! Efter det spelade vi tva omgangar kubb, mitt i kubbspelandet kom brandbilen forbi och gav alla barn en fri aktur. Sa jag och alla barn fick en aktur och ett klistermarke - ascoolt! :P

Nar vi klev ur brandbilen igen sa hade det borjat regna lite, och mer regn blev det. Sa vi stangde alla in oss i vara talt. Jag somnade och sov nog 2,5 timmar.

Nar jag vaknade igen gick jag, Braedon, Korbyn, Dallas, Ryan och Cole pa promenad. Vi gick forbi en sjo dar det finns massvis med alar. Efter det gick vi ner pa stranden dar barnen fick leta efter snackor i vissa farger. Efter det gick vi tillbaka. Vi gick ner till havet och badade och efter det tog jag en kalldusch.

Fram till middagen tog jag hand om Jaxson sag till att han sprang runt ordentligt sa att han skulle vara riktigt trott till det var dags att ga isang. Till middag blev det sen makaroner och korv. Efter middagen laste jag lite. Sen var det dags att fira Braedon eftersom han fyllde 37 idag. Sa Romilia hade kopt en chokladtarta som vi alla delade pa. Jag fick en jattestor bit av den godaste tarta jag nansin kakat! Efter det blev jag galet hyper, sprang runt, runt, spelade fotboll med mig sjalv nar alla barn gatt isang. Nar morkret foll pa for jag ut och cyklade mountainbike tillsammans med Romilia. Det vart extra spannande for det var ratt morkt sa det var svart att se vagen framfor sig! Sen blev det laggdags.

Mandag (27/1-2010)

Jag vaknade inte forran 08.30 da det levde om ratt mycket for alla ville ha frukost. Sa jag klev upp, hjalpte till att fixa frukost och tog mig en skal med flingor och mjolk sjalv.

Jag lekte lite med Jaxson. Romila och Dominic samt deras barn Kiara och Jacob kom och borjade satta upp sitt talt. Vi gick ner till havet och badade och hoppade fran bryggan, Nar vi kom tillbaka satte vi upp "the tight rope" en lina som spandes fast mellan ett trad och en bil och som sedan fungerade som en lina att ga balansgang pa. Mycket kul maste jag saga och en riktigt utmaning eftersom linan var ca 8-10 meter lang. (den var ca 5 cm bred) Jag lyckades inte ga sa langt men jag hade som mal att klara ga hela vagen innan vi akte hem igen!

Sen blev det middag och efter det spelade vi nagra omgangar kubb. Jag gav barnen ett kubbspel i julklapp - mycket uppskattat. Korbyn alskar spelet och jaxsonj alskar att bara runt pa alla pa alla pinnar.

Annandag jul - camping Awithu ->

Vi packade klart det sista och begav oss ivag pa camping. Vi akte vid 10-tiden ungefar. Pa vagen dit stannade vi pa Sub way och kopte lunch. Jag at dock inte macka forran vi var framme. Tyck er det ar svart att ata och kora samtidigt. Pa vagen dit hade vi tva bilar. Jag och Kobyn akte i den lilla svarta bilen och Resten av familjen i en stor familjebil som om man faller ner saterna rymmer 7 pers.

Vi kom dit, satte upp talten, Deras talt ar megastort! Har dock ingen bild pa nar det val at uppsatt. Men kan saga att jag sov pa en taltsang i mitt egna rum i taltet!!!


Dem hade aven en ihopvikbar garderob, massor av koksskap, madrasser som de sov pa eller taltsang som for mig och Korbyn. Jaxson hade sitt egna lilla talt i vart talt som han sov i. Det rymde typ bara filtar, kudde och inbyggd sovsack!
Dessutom hade de massor av lampor som drevs pa batterier. haha i mitt rum hade jag en lampa med fjarrkontroll sa jag behovde inte ens kliva upp ur sangen for att slacka lyset :P Ja jag erkanner - jag har lyx campat!! :P

Nar talltet var uppsatt, garderobe fylld och alla koksskapen osv sa begav vi oss ner till havet for ett dopp. Vi lyckades tajma hogvattnet perfekt och vattnet var dessutom alldeles ljummet. Riktigt varmt och skont men det hade varit nastan annu skonare om det varit lite svalkande, haha!

Efter det blev det massor av lek och stoj, innan vi fixade middag och begav oss i sang.

Juldagen (25/12-2010)

Det ar denna dag de firar jul i NZ! Under natten har tomten vart och lamnat paketen i sackar markta med barnens namn. Sa pa morgonen blev jag vaxt forst av att Korbyn kom in i mitt rum och sa at mig att vakna... jag tror jag mumlade natt i somnen och lag kvar. Kanske 2 minuter senare kommer Kylie in och hoppar pa min sang, sager att det ar dags att oppna paketen och skakar om mig. Jag vaknar tilll och tittar pa klockan och ser att den bara ar strax efter 6(!) Vanligtvis brukar jag vara den som vaknar forst och ga in i vardagsrummet, tanda granen och sitta dar och titta pa den och lite pa paketen ocksa(a), innan jag gar och vacker resten av familjen, eller bara "rakar" leva om lite extra mycket! :P



Efter att vi oppnat vara paket sa begav vi oss vidare till farmor och farfar, mandy och Wayne och kusinerna for att oppna annu fler paket. Jag fick en nyckelring - valdigt fin! (har dock ingen bild..)

Sen akte vi vidare till Kylies bror Brad och hans fru och deras barn dar vi skulle fira julen. Farmor, farfar, mormor, morfar, Mandy, Wayne och kusinerna m.fl kom dit sa smaning om de med. Vi kakade massor av god mat. Alla barnen fick atminstone ett paket. Alla vuxna (utom jag) hade sedan ett paketlek. Alla hade kopt ett paket till ett varde av 50 dollar (ca 250 kr) som de sedan slagit in och tagit med sig hit. Alla fick sedan ett nummer 1-16 (de var 16 stycken vuxna dar) Den som fick nummer ett borjade da och oppna ett paket. Den som var tva kunde da vilja mellan att oppna ett nytt paket eller sno nummer etts paket... Det tog ca 2 timmar innan det var klart och de sista paketet oppnat! Mycket kul och underhallande lek!

Vi kakde sedan efterratt  och demolerade pepparkakshuset innan vi akte hem. Som alltid med julen sa ater man alldeles for mycket! Suck..



Pa kvallen akte vi tillbaka hem.

christmas eve (24/12/2010)

Den svenska julafton-dagen spenderades med att bygga vart pepparkakshus. Gardagen hade gatt at till att gradda vaggarna, taget osv. Sa idag var det dags att he glasyr pa dem samt satta ihop alltsammans. Jag vet inte om det ar battre att he glasyren pa forst eller satta ihop huset. Men jag antar att det beror pa hur mycket glasyr man vill ha pa. Om vi skulle hett pa glasyren efter att vi satt ihop huset hade det inte gatt! Allt hade bara runnit av. Det ar valdigt vart har sa man maste forvara huset i kylen eftersom det ar glasyr pa det.

Det tog i stort sett fran 11-18 att he pa all glasyr samt satta ihop huset. Fast vi jobbade inte hgela tiden...
Vart pepparkakshus fick en sommar och en vintrersida. Detta pga av att under julen ar det sommar i nz och vinter i Sverige. Kylie och Korbyn gjorde sommarsidan och jag, med lite hjalp av Braedon gjorde vintersidan.

Nar huset antligen var klart sag det ut sa har:


Maste saga att jag tycker vi gjorde ett bra jobb! Synd... for jag maste gora ett battre pepparkakshus nasta at da jag ska tavla mot familjen har i nz. Sa om nagon kanner att de har en bra ide pa ett pepparkakshus och kanner for att hjapa till - hor av er! :)

Pa kvallen hade vi en liten svensk julafton da alla fick oppna en present var.


Barnen gick sedan isang tidigt eftersom de (Korbyn) hade fatt hora att tomten var fast i en snostorm i Europa och att det skulle ga fortare for honom att komma om alla barn gick i sang. Men forst satte Korbyn saklart ut ett fat med kakor och ett glas mjolk. Tidigare i veckan hade han aven skickat ett brev till tomten och sagt att han skulle vara hos mormor och morfar i Cambridge och adressen dit sa att tomten inte skulle kora fel! SOT!

RSS 2.0