Torsdag (23/12-2010)

Korbyn sov hos Zaaden. Jag och Braedon ritade upp ritningen fot pepparkakshuset, julgranen och tomtens slade. Det tog sakert typ en timme. Under tiden var Kylie och Raywin (mormorn) pa sjukhuset och besokte Dave. Nar vi var klara med ritningen och satt och chillade framfor tvn igen (Jaxson sov igenom allt) fick vi ett sms av Kylie som sa att de skulle skjuta pa operationen till tidigast onsdag nasta vecka men kanske aven annu ett par vekor. Sa Dave skulle komma hem idag.

Braedon akte och hamtade Korbyn fran Zaaden sa att vi kunde borja pepparkakshusbygget. Kylie kom hem fran sjukhuset precis i tid for att hinna folja med och kopa alla ingredienser till pepparkakshuset. Sa hela familjen akte till affaren och shoppade prylar till huset.

Nar vi sedan kom tillbaka fran affaren borjade pepparkakshusbakandet. Degen som jag hade gjort typ en vecka innan hemma var perfekt. Vi bakade ut alla delar till huset, granen, sladen samt algar (som ska kora sladen). VI gjorde aven en bokstav till alla (22!) som  vi skulle fira jul med.

Nar vi i princip ar klara med att gradda alla delar (vi sparade en liten bit deg ifall nagot skulle ga sonder) sa kom Dave och Raywin(mormorn) hem igen. Nar vi var klar med graddninen fick det vara nog for idag. Vi fixar dekorationerna imorgon.

Pa kvallen akte vi till Hamilton for att ta kort med tomten och ga runt i det stora shoppingcentret (en Makgill family tradition). Det var riktigt mysigt fast det tog sin lilla tid att ga igenom centret for vi akte typ hela slakten. Var familj, samt farmor och farfar och morster och morbror, kusinerna Ryan, Dallas & Cole sa vi var ett gang pa 12 personer. Vi kakade aven middag dar. Vi at nastan alla nagot Korbyn sov hos Zaaden. Jag och Braedon ritade upp ritningen fot pepparkakshuset, julgranen och tomtens slade. Det tog sakert typ en timme. Under tiden var Kylie och Raywin (mormorn) pa sjukhuset och besokte Dave. Nar vi var klara med ritningen och satt och chillade framfor tvn igen (Jaxson sov igenom allt) fick vi ett sms av Kylie som sa att de skulle skjuta pa operationen till tidigast onsdag nasta vecka men kanske aven annu ett par vekor. Sa Dave skulle komma hem idag.

Braedon akte och hamtade Korbyn fran Zaaden sa att vi kunde borja pepparkakshusbygget. Kylie kom hem fran sjukhuset precis i tid for att hinna folja med och kopa alla ingredienser till pepparkakshuset. Sa hela familjen akte till affaren och shoppade prylar till pepparkakashuset.

Nar vi sedan kom tillbaka fran affaren borjade pepparkakshusbakandet. Degen som jag hade gjort typ en vecka innan hemma var perfekt. Vi bakade ut alla delar till huset, granen, sladen samt algar (som ska kora sladen). VI gjorde aven en bokstav till alla (22!) som  vi skulle fira jul med.

Nar vi i princip ar klara med att gradda alla delar (vi sparade en liten bit deg ifall nagot skulle ga sonder) sa kom Dave och Raywin(mormorn) hem igen. Nar vi var klar med graddninen fick det vara nog for idag. Vi fixar dekorationerna imorgon.

Pa kvallen akte vi till Hamilton for att ta kort med tomten och ga runt i det stora shoppingcentret (en Makgill family tradition). Det var riktigt mysigt fast det tog sin lilla tid att ga igenom centret for vi akte typ hela slakten. Var familj, samt farmor och farfar och morster och kusinerna, Ryan, Dallas och Cole. Det tog dock sin lilla tid att ga igeom kopcentret med tanle pa att vi var ett sallskap pa 12 personer och det var ett riktigt stort kopcenter. Vi kakade aven middag dar. Nastan alla kakade nagot olika eftersom vi kakade i den stora mathallen. Sa det hade allt fran mcdonalds till indiskt och subway. Jag kakade indiskt, en chikken tikka masala.

Efter att var var klara pa kopcentret kopte vi glass. Jag kopte en frozen yoghurt med bar - riktigt gott! Nar vi kom tillbaka igen var klockan over tio.

onsdag (22/12-2010)

Idag tog jag sovmorgon till halv nio. Vilket innebar att jag fick ca 9,5 timmars somn i natt. Dock sa har jag varit mega trott hela dagen anda. Kanske sov jag for mycket?

Jag borjade dock aven denna dag med ost och gurkmacka. Riktigt gott. Vi brukar namligen inte har gurka i familjen sa kanns lite som en lyx!

Efter det chillade jag en stund innan vi alla akte in for att se Dave. Val pa skjukhuset fick vi vanta i vantrummet ett tag for han skulle rakas infor en ballongoperation idag. De ska fora in en liten typ heliumballong i benet som ska fungera som ett hjarta under operationen och syresatta kroppen. Ballongen slar fortare an vad hans hjarta gor for tillfallet, eftersom hjartat bara fungerar till 20%. Sa han ska vanja sig vid det idag. (ballongen kommer dock inte sitta i benet utan det ar bara vart dem for in den, jag har ingen koll pa exakt var den ska sitta)

Sa nar vi alla halsat pa Dave sa akte vi hem igen. Bade jag och Jaxson somnade till en stund. Jag vaknade forst. Gick och fixade lite lunch - omelett och macka. Sen har jag lekt lite med Jaxson och bara cruisat runt lite i huset. Just nu ar Jaxson ute och handlar med mormodern. Korbyn akte tillbaka till Zaaden efter att vi besokt sjukhuset. Han kommer tillbaka imorgon da vi ska fixa pepparkakshuset.

Tisdag (21/12-2010)

Jag hade stallt vackaren pa sju eftersom alla utom jag och Jaxson i huset skulle fara pa mote pa morgonen och dem skulle aka vid halv 8. Jag snoozade dock till 10 over 7 innan jag tog mig upp ur sangen. Jag hann till och med fixa frukost. Rostmacka med ost och gurka pa och ett glas hederlig mjolk! :)

Sen drog Kylie, Braedon och mormodern ivag till sjukhuset for mote 08.30. Medan dem var borta sag hjag till att ge Jaxson frukost, leka ltie med honom innan han blev trott och gick i sang. Jag spenderade mesta tiden med att uppdatera bloggen (som ni kanske markt). Jag palalde dock inte lasa igenom mina inlagg sa det ar saker MASSOR av stavfel men det far ni leva med!

Vid halv ett ungefar kom Kylie, Braedon och mormorn hem igen (jag vet inte hur man stavar hennes namn sa hon far heta mormorn tillsvidare). Stamningen var ganska tryckt for de visste annu inte omdet var cancer elelr inte, inte helelr visste dem om dem skulle kunna operera Dave eller inte.. Sa alla var ltie ledsna, sarskilt mormodern. Sa gav henen en kram i alla fall... Jag forsokte se till att hon kakade nagot ocksa, men det var desto svarare.

Korbyn och Zaaden blev avlamnade ahr ocksa. Korbyn skjutsade jag dock till farmor och farfaders hus dar han kunde leka med sina andra kusiner. Zaaden var hemam med mig resten av dagen. Han spendera dock mesta tiden vid datorn eller tvn.

Jag lekte med Jaxson nar han vaknade igen. Kylie, Braedon och mormorn akte tillbaka till sjukhuset for annu ett mote klockan 16.00. Vid halv sjhu var dem tillbka. Da var stamninen desto battre. Under dagen ahde Dave namligen genomgatt ett antal tester som nu visade mer positivt an dem trott. Sa operationen ska genomforas som planerat pa torsdagen den 23 december.

De vet annu inte om han har cancer utan tar en sak i taget. forst hjartat for det ar det viktigaste just nu sen om 3manader kanske tar det tag i reesten om allt gar bra.

Vid sjutiden akte vi till kylies bror Brad och has fru och deras barn for middag. Efter mycket om och men slutade det med att vi bestallde Kebab till middag. Efter middagen akte vi tillbaka hit.


mandag (20/12-2010)

Tillbaka till jobbet igen efter annu en handelserik helg. Pojkarna var ju ledig aven denna dag och det regnade fortfarande av oc htill som det gjort typ hela helgen. Jag skypade lite med mamma och pappa pa morgonen och pojkarnba byggde pussel och spelade lite wii.

Vid lunchtid ringde kylie och sa att de skulle komma hem och att vi sedan skulle aka upp till Cambridge pa en gang. Egentligen var det tankt att vi skulle aka upp pa tisdagkvall eftersom Dave skulle opereras pa torsdagen. Men sa blev inte fallet. Sa Kylie bad mig att se till att gora i ordning pojkarna och se till at alla deras grejor var packade sa at tdet skulle ga fortare nar hon och Braedon kom hem. Sa jag gjorde det. Samt ringde till day care och sa att Jaxson itne skulle komma pa hela veckan. Vi kakade alla 4 lite lunch. Kylie oc hBraedon kom hem och packade klart sitt. Jag hade oacjkat mina grejor innan de kom hem sa allt det var klart. Vi packade in allt i bilen och akte ivag till Cambridge.

Jag forstod att nagot inte stod helt ratt till men fragade inte eftersom de sakert inte ville beratta nar barnen var dar. For i sa fall hade dem ju gjort det. Nar vi lamnat av Zaaden hemma hos sig sa ville aven Korbyn stanan dar sa han fick stanan dar och Zaadens mamma skulle lamna av dem bada till mig imorgon innan de skulle pa mota om hur det skulle bli med Dave, haur laget var och vad det skulle gora.

Nar vi lamnat av Korbyn och satt oss i bilen igen sa sa dem till mig att Dave kanske fatt cancer i lungan. Hade had namligen en knol som de trodde kunde vara cancer sa det ska gora mssa tester och sen skulle det fa veta. Sa tisdag morgon klockan 08.30 hade de ett mote pa sjukhuset. Sa alla vuxna skulle typ dit sa jag skulle ta hand om barnen.

Efter det akte vi till mormor och morfaders hus. Jag och Jaxson stannade dar medan de adnra akte in till sjukhsuet.

Jaxson ville itne ga i sang denna kvall. Eller han lag i sangen men han sov inte. Emellanat var han uppe en stund. Men vid halv 11 somnade han.

Sondag (19/12-2010)

Vi skulle ha picknick pa stranden i mission bay idag klockan 12. Men jag vakande vid 9 av att det regnade ute sa slog pa mobilen och sag att vi skulle vara i devenport hos en tjej som hette lauran istallet. Det tar tva timmar om man lyckas tima tag och bat perfekt dit. Sa jag skulle typ behova aka pa en gang om jag skulle aka tag och bat dit. Men tog bilen stallet. Sa jag akte vid typ halv 11. Jag kunde dock inte kora sa fort fordet regnade ratt kraftigt ute. Men jag korde forsiktigt och kom dit precis tolv.

Det visade sig da att vi inte skulle traffas forran ett. Men det var ingen som sagt det till mig. Men ajg och laura satt och pratade en timme innan nan annan kom. Det var lite pinsamt i borjan for vi hade aldrig traffats forut men det gick bra :)

Nar alal sedan hade kommit vid typ halv 3 sa blev det lunch. Vi hade massor av mat och fika. Jag hade ju mina chokladbollar jag gjort tidigare i veckan och en annan svesnk tjej hade gjort lussekatter. En tjej hade gjort en tonfisksallad, en hade gjort fruktsallad och en tjej bara en vanlig sallad. Tva stycken hade appelpaj so mde kopt och en tjej hade kopt en chokladkaka en tjej hade kopt kex sa det fanns massor av mat.

Vi kakade hur mycket som helst sen blev det julklapps oppning. Vi var tio tjejer och vi fick alla varsitt nummer 1-10. Den som fick nummer 1 fick sedan borja oppna en julklapp. Eftersom den inte kunde byta julklapp med nagon anna n for att ingen annan oppnat nagon sa fick den nar alla andra oppnat valja om den ville byta med nagon sa nummer ett var det basta nummret. Jag fick nummer tva vilket msate vart det samsta nummret. Sa nar nummer ett oppnat sin julklapp fick ajg oppna min. Jag fickett set med typ body creme, hudkram m.m. Tre sma falskor i alla fall som alal luktade av lavendel. + 4 klubbor.

Jag valde att behalla min present. Likasa gjorde alla andra som oppnade sin present. Nar alla oppnat sina presenter sa valde tjejen som hade nummer ett att byta present med mig. Hon hade fatt en kartongbit sar det dstod massa saker man skulle alska samt L O V E i fyra sma trabokstaver.

Men det gjorde mig inget - jag tyckte jattemycket om den presentetn. Eller forst blev jag ltie bescviken men nu ar jag jatteglad att jag fick den istallet!

Sen akte jag in till Auckland och gick runt dar en stund innan jag akte hem. For det ar anda pavagen sa jag maste anda aka igenom dar. Jag kom hem vid 7 da var familjen och kakade middag i lekparken. JAg var dock inte hungrig for hade kakat sa mycket till lunch vid 3 tiden. Sa blev ingen middag for mig. Drack en kopp te senare pa kvallen dock

Lordag (18/12-2010)

Idag vaknade jag vid halv 9 tiden. Jag lag och drog mig en liten stund innan jag gick upp. Det regnade ute sa var inget toppenvader. Det regnade ratt kraftigt. Tanken var att jag pa fredagskvallen skulle akt till en kompis hus och sovit over dar for att seda nsurfat tva lektioner pa lordagen.

Jag ringde dock surfingen och fragade hur forhallanden var idag oc hdet var toppe nsa jag bokade in mig pa klockan 3 passtet. Det som borjade 10.30 kandes lite val tajt med tank pa att det skulle ta typ 1 h och 30 minuter att kora och ajg hade inte ens kakat frukost.

Sa jag fick kaka frukost i lugn och ro och sen bara ta det lungt. Strax efter 12 kom nagra vanner till Kylie och Braedon med lunch. De hade en 7 manader gammal dotter som jag tog hand om medan de kakade. Jag hade redan hunnit kaka lunch tidigare.

Sen vid ett akte jag ivag pa min surfing. JAg kom dit typ 25 i tre. JAg skulle senast vara dar 14.45. JAg fick vatdrakt och bytte om. Vid tre kom Jerilyn en kompis som vart pa de tidiagare passet ocksa.

Forst hade dem en halvtimme p land dar vi fick ova pa att stalla oss upp pa bradan. Sen gick vi till havet och kikade ut over forhallandena och gick igen vad man ska tanka pa osv. Den sista timmen surfade vi. Det var galet kul - aven om man kunde bli overkort av en surfbrada, fa den i huvet m.m. Jag lyckades sta pa bradan flera ggr och ska definivit surfa igen. Men det far lov att bli i januari nagon gang for innnan dess ahr jag inte tid!

Direkt efter surfingen akte jag och Jerilyn till en annan tjej Jenny (fran sky diving helgen) dar vi duschade av oss. De hade namnligen inga duscha pa surfingen och det kandes inte jattetaggad att satta sig i ien bil i 1,5 timmar och kora hem genomblot. Jenny bodde bara tio minuter fran surfingen sa det var toppen att vi kunde aka dit. Hon skulle egentligen surfat hon ocksa men hon madde inte superbra sa hon skot pa det tills vidare. Mami var ocksa dar. Hon och Jerilyn hade surfat pa morgonen.

Mami och Jerilyn skulle vidare till en tjej som hette Astrids fodelsedagsparty senare pa kvallen och de overtalade mig att folja med. Jag skulle visserligen traffa familjen senare ikvall for att fara och kolla pa en gata i Auckland so mar kand for sin julbelysning. Men om jag akte hem direkt skulle ajg mest spenadera kvallen i bilen sa jag beslutade mig for att aka pa festen och sen mota upp familjen i Auckalnd eftersom det anda var pa vagen hem.

Astrids party var dock en typ av maskerad. Eller alla skulle kla ut sig till nagot som borjade pa A. Jag hade dock inte klader for att partaja over huvvudtaget. Jag hade bara mina fotbollsbyxor och en svart T-shirt. Men jag var en Athlete typ. (bilder kommer, fast det drojer nog....)\

Vissa hade jattebra utkladnad. exv. Astrid var nagon gud kom dock inte ihag namnet just nu :P, en kille var alladin, Jerilyn var en All black (rugbylagsspelare - Det kalalr rugbylaget for the All Blacks) En liten tjej var en Angel, en tjej var en airplane pilot elelr sa. De flesta hade i alla fall satsat pa utkladnaden vilket var kul! :)

Efter det motte jag upp familjen for att besoka Franklin Road - den kanda gatan. Det var ratt pampigt men jag tordde det skulle vara annu haftigare. Men ni ska fa se bilder sa fort jag kommer hem (om vi inte aker och campar pa en gang)

Efter det akte vi hem. Jag tror vi var hemma ganska precis vid midnatt...



Fredag (17/12-2010)

Det regnade mest hela dagen sa v ivar mest inomhus. Vi lekte massa och sag en film. Jag holl pa glomma att Jaxson hade day care halv ett. Kom pa det 20 over tolv sa skyndade mig att vacka honom och gora honom kalr och fixa hans lunch m.m. 12.35 var vi alal nere vid day care och lamnade av honom. Sen gick jag, Korbyn och Zaaden tillbaka hem. Jag gjorde en pepparkaksdeg samt limegodis. Vi gick sedan ner till stranden dar vi bygggde jattestora sandslott. (bilder kommer)

Nar jag och pojkarna hamtade upp Jaxson pa day care sa dem att de hade play and learns (namnet pa day care) julfest ikvall och undrade om vi skulle komma. Jag hade helt glommt bort det och likasa Kylie och Braedon. Nar vi kom tillbaka fran day care var kylie tillbaka hem fran jobbet. Ja sa till henne att de hade julfesten sen fick vi snabba oss lite. Men vi akte forst till en av deras kompisar SAra dar vi bjods pa lite snack och alla hade med sig egen drick. Vid halv 6 akte vi sedan pa play and lears julfest. Klockan 6 kom tomten. Korbyn och Jaxson fick julklappar (som kylie kopt tidigare)

Sen akte vi hem. :)

Torsdag (17/12-2010)

Idag var det Korbyn sista dag pa skolan innan jullovet som sen varar i typ 6 veckor. Sa han kom hem vid typ ett.
Sa vi lekte masssa.

Pa kvallen akte Braedon och lamnade lanebilen till kylies bror for han ahde en spekulant som skulle titta pa den pa fredagen. Sen hamtade han en ny bil som de kopt tidigare i veckan. En liten mindre variant av den roda. Eller den ar typ lika stor men lite mindre spexad.

Pa vagen hem fran Cambrigde tar han med sig Zaaden (korbyns 10-ariga kusin) som ska stanna tills vi aker upp till Cambridge pa onsdag eller ev. tisgag kvall

Jag har ingen mer fotboll nu utan turneringen var det sista som hande... sa jag far lov att vanta tills 11-manna sasongen drar igang

Pa kvallen sag vi Home alone - in new york pa tv och deras gamla grananr Kevin och glenda kom forbi med julklappar. Jag fick t.o.m. en julklapp som ajg inte oppnat anu forstas. Men kylie fick oppna sin - en symaskin.


Onsdag (15/12-2010)

Kylie jobbade inte idag, tanken var att dave skulle opereras idag men de flyttae operationen till den 23 december. och Braedon var valdigt trott sa han stannde hemma och sov till typ halv 11. Vid 11 akte vi in till Korbyn skola och sag deras prisutdelning och julspel. Korbyn fick ett pris for hard work i sin klass. Endast en tjej och kille i varje klass fick pris. vid halv ett var vi tillbaka i Clarks beach


Jag gjorde snabbt Jaxson redo for day care och tog honom dit. Sen gick jag hem igen, kakade lunch. Sen for jag och Kylie pa stan, inhandlande lite julklappar. Jag kopte en till helgen da vi skulle ah julklappsutbyte med nagra au pairer och pciknick i mission bay.

Efter vi fixat julklapparna sa akte vi och handlade. Just denan dag hade de MASSA smakprover i affaren. hah efter typ varje 10 meter. Sa jag och kylie passade pa att smakprova oss fram. De hade verkligen allt mojligt typ ungsbakat lax, skinkot, salami, ost, kex, juice, chokladmjolk, chokladmousse, godis, fruktkaka, indisk mat, m.m.

Sa vi var matta och belatna nar vi for darifran. Nar vi kom hem igen packade vi upp alla grejor. Klocklan var over 4 sa Braedon hade redan ahmtat Jaxson och Korbyn var hemma.

Vi akte alla in till Korbyn friidrott pa kvallen. Dar kakde vi middag. Vi gjorde kycklingmackor med massa gronsaker pa. De serverade aven korv dar.

Forst hade alla barnen mass atavlingar. Sen var det ett vuxenrace for de vuna. ATt springa ett 400 meterlopp i stafett sa en tjej och en kille. Sa jag och Braedon korde. Vi vann loppet. Efteat hade de massa race med ett barn och en vuxen sa korde nagra fler race efterat. Jag och korbyn vann ett race ocksa.

Mellan nagra av loppe nsa fragade Romelia mig om jag ville foljamed pa gymmet med henne nagon dag. Ska gora det efter nyar nagon gang for innan dess har jag inte tid. Sen undrade hon aven om jag ville folja med pa deras campingsemester nar resten av familjen ar pa brollop. Eller jag och mormodern ska ju ta hand om Jaxson men eftersom vi inte vet hur det at med dave sa vill jag inte boka nagon semester for jag vill itne lamna henne ensam. Jag skulle doc kgarna folja med dem for dem ar en valfigt aktiv familj och ska fiska, paddla kajak,  cykla och mycket mer... SA tror det hade blivit en kul semester. Men vi far se hur det blir med de....

Nar vi var kalra dar sen sa sprang jag hem darifran.

Tisdag (14/12-2010)

Jag gjorde pojkarna redo so mvanligt, tog Korbyn till bussen och lekte lite med Jaxson innan han blev for trott oc hjag stoppade honom i sang igen. Vid lunchtid kom Kylie och Braedon hem igen. De stannade bada hemam fran jobbet denna dag. Sa vi hade en chilldag hemma tog hand om Jaxson.

Mandag (13/12-2010)

Idag var det tillbaka till jobbet igen, Likasa for Braedon. Pa dagen gjorde jag inget sakrskilt. Lamande jaxson pa day care och for ut pa en loparrunda. Pa kvallen fick jag lov att jobba for Kylie var ju fortfarande i Cambridge och Braedon skulle till hamilton for att overraska sin far pa en middag som holls for honom. Han hamtade da upp kylie som foljde med honom pa middagen innan de bada skulle aka hem pa kvallen. Vid halv 10 ringde han dock och sa att de skulle fa maten om typ 10 minuter sa det skulle bli for sent att kora hem ikvall sa de skulle sova over och sen kome hem bada tva pa morgonen dagen darpa.


Sondag (12/12-2010)

Jag holl mig fortfarande inne idag eftersom ajg fortfarade var solbrand. Jag och Korbyn bakade chokladbollar. Pa kvallen for vi over till Romelia och Dom pa barbeque. Vi tog med chokladbollarna och bjod pa.

Lordag (11/12-2010)

Vi hade fotbollsturnering fran 09.00-14.00. Sa jag klev upp vid 8.00, kakade frukost och frog strax innan halv nio. Sa strax innan nio var jag dar. Vi hade var forsta match kvart over nio och sedan en matche varje heltimme sa 10, 11, 12 och 13. Matcherna ar ju dock itne sa langa 2x10 minuter. Men det kandes valdigt lange for det var sa galet varmt ute. Och for forsta gangen sa glommer jag min solkram!

Vi forlorade dock de tva forsta matchenrna och vann resten tror jag. Vi motte de andra 5 basta lagen eftersom vi placerat oss bland de 6 basta lagen. Jag tror vi slutade 4 eller 5 av tolv lag.

Nar jag kom hem var jag dock rod och solbrand ssarskilt i fejjan och pa benen. Man kunde se vart mina sockar slutat :P

Resten av dagen holl jag mig inomhus jag bakade lussekatter men de blev inte lika bra som mammas...


Fredag (10/12-2010)

Jag var ledig aven denna dag och planerade att sova lange. Blev doc kbara till typ 8.30 anda. Pa dagen gjorde jag inte sa mycket. Laste lite i min bok, hjalpte Braedon att ta bort alla plattor utanfor huset. Det var dock 800-1000 stycken dock men han hade redan borjat lite innan. Men med min hjalp gick det mycket fortare och vi halvtolv var vi i princip klara. Det var nagra plattor kvar med de flesta av dem hade betong under sig sa de tog braedon bort senare. Jag gjorde sedan Jaxson klar for day care och vi lamnade av honom dar. Sen drog vi in till manakau och kpte glass och stosade runt lite pa kopcentret dar innnan vi akte och handlade.

Vi kom tillbka precis fore Korbyns skolbuss vid halvfyra tiden och sentror jag inte jag gjorde sa mycket markvardigt.

Torsdag (9/12-2010)

Jag fick ledigt idag sa planen var att ta sovmorgon men det blev inte en allt for lang sovmorgon tror jag vaknade vid typ 8.30. Men Korbyn hade hunnit fara till skolan redan i alla fall.

Pa dagen gjorde jag typ verkligen ingenting. Jag lag typ i soffan och aterhamatde mig. Satt lite vid datorn kanske och laste lite i min bok. Det var typ seriost allt jag gjorde. Men det var galet skont for jag kunde verkligen kanna att jag var trott efter nastan 2 veckors jobb non stop.

Eller pa kvallen hade jag fotboll. Vi forlorade den forsta matchen och vann den andra. Men vi hade behovt tva vvinster eftersom de hade forlorat bada matcherna forra veckan nar jag var i cambridge

Tanken var egentligen att jag skulle jobba 10-11 december alltsa fredag + fredagkvallen och lordagen ocksa eftersom Kylie egentligen skulle vara i wellington fortfarande och Braedon skulle pa en kurs. Kylie var dock i Cambrigde istallet men Braedon beslutade att inte fara pa kursen. Vilket innebar att jag vart ledig aven hela fredagen eftersom Braedon tog ledigt fran jobbet samt helgen.


onsdag (8/12-2010)


Nar jag vakade efter en mycket skon liten sovmorgen kakade ajg frukost och sen borjade annu en dags arbete. Jag lekte med barnen, kom inte ihag vad vi gjorde den dagen riktigt men jag vet att vi akte tillbaka till Clarks beach vid typ 1-2 tiden sa vi var nog bara hos mormorn Jag vet att atminstone Kylie och Mormorn akte upp for att se Dave igen.

Vi akte som sagt tillbaka till clarks beach. Korbyn hade friidrott klockan 6. Vi var tillbaka i pukokue vid 4 dar vi kopte varsin subwaymacka. Sen for vi och handlade och vi var tillbaka hemma vid kvart over 5, halv 6. Sa vi packade bara ut typ mina grejor eftersom jag tankte stanna hemma medan de andra for pa Korbyns friidrott. JAg tankte namligen fara ut pa en liten loprunda. Men det var galet varmt ute fortfarande sa ajg borjade med att slanga in typ alla mina klader i tvattmaskinen och chillade ett tag innan ja gtog pa min loparkladerna och drog ut. Jag hann springa min runda pa 6 km och ducha och sa innan de andra kom tillbaka igen. Sen blev det en ratt tidig kvall for vi var alla trotta och Korbyn hade skola dagen darpa ocksa.

Tisdag (7/12-2010)

Vi vaknade vid 8-tiden. Fixade frukost. Braedon borjade ringa runt till AA, Kylies bror som har en bilfirma for att hora om priset och sa. Han far veta av AA att det kommer kosta 1100nzd (typ 5500kr) att frakta bilen tillbaka hem = hyrbil for oss. Enligt kylies bror brad ar det alldeles for mycket. Sa vi forsoker prata med AA. Dom sager att ifall vi kan ordna det billiagare sa ar det lungt for dom. Enligt AA ar det ingen som villl hyra ut en bil till oss. Sa Braedon ringer runt och forsoker ordna hyrbil for oss. Men det ar svart eftersom vi bara ska aka en vag. Sa ingen vill ha kvar bilen dar sedan. Vi ska bara in till Hamilton. Darifran ahr Brad ordnar en lanebil till oss som vi ska ha tills vi fixat en ny bil typ.

Efter ett tag sa bestammer sig Braedo for att aka in till bilfirman och prata med dom oga mot oga sa jag och Jaxson stannar pa rummet. Innan han akte lyckades pratade han med agaren till motelet som lat oss stanna ltie langre. Vanligtvis ar utcheckningstiden klockan 10 och ar man kvar efter 11 sa maste man bota! Men vi skulle i alla fall fa stanna lite langre an 10.

Efter 11 kommer agaren eller en av de anstallda (har inte sa bra koll) och fragar om inte vi ar kalra att fara snart for det skulle behova stada rummet eftersom de har nya gaster so mska sova dar den kvallen och de vill hinna stada innan dem kommer. Jag har ju ingen aning om Braedon lyckats fixa en bil eller inte sa jag far lov att ringa honom och han sager att han lyckats fixa en bil och att han ar dar pa 5-10 minuter. Sa jag borjar fixa i ordning alla vara grejor.

Efter ett par minuter kommer Braedon tillbaka. Han har lyckats fixa en lite gron manuell bil till oss. Anda sedan ajg vart har har jag bara kort automatmbilar men nu stod en lite manuell bil dar. Vi pacakde in de grejor vi hade med oss. Sedan tar jag Jaxson och hans stol i den grona bilen och satte mig bakom ratten. Braedon tar den roda bilen och vi beger oss mot stan och hans kompis jobb. Dar fragar vi om det ar okej att vi lamnar den roda bilen hos han. Det gar fint sa vi kor dit och lamnar bilen och typ halften av packningen, sen beger vi oss hemat.

Vi stannar for lunch, macka och en bar- och yoghurtsmootie for mig. Sen fortsatter vi. Nar vi ahr kanske 3 timmar kvar till Cambridge ar vi reda pa att Kylies pappa har fatt en hjartattack och det sag itne sa lovande ut. Kylie som befinner sig i Wellington for en kurs tar forsta flyget hem darifran och Braedons teleffon ringer konstant typ. Nar vi kommit in till en mindre stad oich kor genom gatorna sa ger Braedon plotsligt mig sin telefon och sager slang den under satet snabbt. Jag tittar pa honom for att se om han ar serios for han pratade ju just med nagon och la bara pa. Han sager at mig att skynda mig och jag gor so mhan sager. Sen berattar han att detar en civil polisbil bakom oss och att man inte far prata i telefon nar man kor. Polisbilen stannar oss nu och sager att braedon skja fa en varning for att han pratade i telefonen efter att polisbilen blinkat at honom i rondellen (da han gav mig telefonen) Braedon forsoker forklara att han inte pratade i telefonen efter det (eller snarare att han inte pratat i telefonene alls) Hsn ger polisen sin jobbtelefon och ber honom kolla sjalv. Men polisen tar ut Braedon ur bilen och pratar med honom i ca 5 minuter. Efterat kommer Braedon tillbaka med boter.

Vi fortsatter sedan kora hem me nnu om nagon ringder far de prata med mig. Men de flesta vill ju prata med Braedon sa jag erbjuder mig att kora isallet. Sa vi stannar och byter forare och Braedon pratar i telefon typ hela vagen till Cambrigde. Val dar sa slapper vi av Braedon och jag och Jaxson aker till farmor och farfadern. Nar vi komemr dit mots jag av att Korbyn kommer springande och gratandes mot mig och fragar vad so mar fel pa morfadern och varfor hanar pa sjukhus. Jag blir helt stalld oc hvar verkligen inte beredd pa det. men forklarar att jag inte vet hur allvarligt det ar men att morfadern ar pa det basta stalle han kan vara pa for tillfallet och att han far den basta mojliga vard. Att allt kommer att bli bra - fast jag tror inte sjalv det efter vad jag hort av Braedon och Kylie, men vad ska man saga da?

Korbyn ar fortfarande orolig efter en stund och jag sager at honom att jag inte vet mer an han och att han kan ringa pappa eftersom han ar pa vag tillsjukhuset sa han ringer Braedon som sager att han ringer upp nar han vet hur det ar med Dave(morfar) eftersom han itne kommit till sjukhuset annu. Men han pratar ltie med Korbyn, tror han berattade att Dave fatt en hjartattack...

Nar Korbyn pratat klart tar ajg med mig alla barnen ut och hoppar stutsmatta. Sa Korbyn, Jaxson och deras kusiner Ryan och jag har helt glomt hans namn - men dom ar tvillingar i alla fall och deras lillebror Cole. Efte ren stund sa gar stutsmattehoppandet over till cykling och masa annat. Jaxson hinner bajsa pa sig i blojan sa mycket att det rinner ut pa golvet i deras skjul, over hela rumpan, pa en cykelhjalm och en basketboll m.m. Sa jag far rengora honom och typ hela skjulet innan ajg staller honom i duchen sa att han blir riktigt ren.

Sen far vi middag - hamburagare med brod, vilket ats med god aptit
Efter middagen ringer Braedon igen. Jag vet itne vad han sager till Korbyn dock men till mig sager han att dem kommer bli sena hem och att dom vore tacksamma om jag kunde ta pojkarna till mormor och morfaders hus och lagga dem i sang dar eftersom de itne vet hur lange de blir borta. Sa nar vi lekt klart dar vid 9 tiden kanske sa aker vi till mormor och morfaders hus - som for mig kanns valdigt tomt och skrammande. Det kanns konstigt att kliva in i nagons hus nar man vet att personen ar pa sjukhus men man vet inte om han kommer klara sig och man far se honom igen.

Sa jag ser till att Korbyn gor sig i ordning for kvallen och gor i ordning Jaxson. Forsoker lagga Jaxson och sova i min stora dubbelsang (eftersom hans ihopvikbaka spalsang inte fick plats i den lilla grona bilen hem fram gisborne utan ar kvar dar) Men han ville inte sova sa tar med honom in till Korbyn dar vi pratar ltie. Han berattar dfor mig att en gang nar han var mindre sa fick hans morfar en hjartattack och att alal barnen blev jatteledsna och fgrat jattemycket. Det var jobbigt att hora honom beratta och sitta dar och tanka att tank om han aldrig far se sin morfar igen. Han ar ju anda bara 6ar och man kan ju inte forlora sin morfar da heller! Jaxson ar ju inte ens 2 ar och kommer ju inte ha ett minne av morfader om han gar bort nu ens! Och sa ska man forsoka att vara stark och inte grata! Det vartungt men det gick bra! Sen laste vi lite i en av korbyns bocker innan han gick i sang. Jag tog med mig Jaxsson in i mitt rum igen och la honom i sangen och la mig senan bredvid. Men han kunde verkligen inte ligga still.  Efter ett tag gick han upp sa tog med honom till koket och gav honom en yoghurt innan vi gick i sagn igen. Denna gang lag han mer still. Tillslut somnade han med mitt ben som huvudkudde. Sa jag lag blicksstilla ett bra tag innan jag vagade flytta honom. Sedan gick jag upp och ringde mamma. Jag behovde verkligen prata med nagon. Sa jag pratade med henne i typ 10 minuter innan pengarna pa mobilen tog slut och samtalet brots.

Efter ett tag gick ajg isang igen me najg kunde inte sova sa jag lag vaken oc hstirrade i taket. Vid 23 tiden kanske kom Braedon, kylie och mormoden hem. Sa jag gick upp och sag efter hur det var med dem. Gav alal en Kram. De sag ut att behova det sarskilt ,mormodern och kylie och jag tror jag behovde det ocksa. Sen fick jag hora hur det var med Dave och det lat som om det var stabilt nu men det narmaste 24 timmarna skulle bli avgorande.

Efter en stund av tv tittande gick jag isang igen. JAg sov dock inte sa gott den natten, dels for att jag tankte pa morfadern dels for att ajg var radd att jag skulle raka lagga mig pa Jaxson i spomnen sa jag vakande typ 100 ggr unde natten och sen vid 6 tiden av att Jaxson vaknade sa gick upp med honom. Jag motte Kylie i korridoren som sa at mig att ga och lagga mig igen och att hon kunde ta hand om Jaxson s ajag krop isang igen och sov till 10 tror jag.


Mandag 6/12-2010

Korbyn spenaderade aven denna dag med pappa och laget pa cricketplanen sa det vart annu en dag med bara Jaxson. Vi var dock tvungna att checka ut fran campingen innan 10. Sa vi packade in alla prylar i bilen, jag akte sedan efter laget i var bil sa att jag kunde hitta till planen senare. Sedan korde jag tillbaka och parkerade utanfor campingen. Dagen spenderades sedan med att promenera omkring i Gisborne. Vi gick till stan dar jag gick runt, runt medan Jaxson sov, gick forbi en park senare dar han kunde leka samt kaka lite. Jag gick omkring annu mer i stan, kopte en solhatt. Vi gick forbi stranden och badade nar vi var dar sa fick jag ett sms fran Braedon att dom var klara med cricketen. Jag horde dock inte det for jag var som sagt och badade och lekte i vagorna med Jaxson. Men strax efter nar vi kom tillbaka till vagnen och alla grejor sa ringde Braedon. Sa vi tog vart pick och pack och akte till cricketplanen. Precis innan vi skulle aka sa gick vagnen sonder. Vi fick punka pa hjulet sa det var supersvart att styra vagnen.

Nar jag och Jaxson kom till cricketplanen hade laget, Alan och Korbyn redan akt sa det var bara Braedon som stod och vantade pa mig. Nar vi akt ett par mil kom vi dock ikapp dem igen. Efter ett tag markte jag att hastighetsmataren inte fungerade. Sen borjade knappen som visar vilken vaxel vi hade i blinka ocksa. Efter det kunde vi inte fa in de 3 sista vaxlarna. Ett litet tag efter det slutade bilen kora. vi lyckades manovrera in pa en av fa parkeringsfickor efter vagen. Vi stod nu med bilen pa en parkeringsficka mitt i ingenstans. omgivna av hoga kullar pa bada sidor. Vi hade ingen mobilteckning heller. Det stod en annan man och mekade med bilen pa samma typ rastplats som oss. Men jag ar riktigt glad att vi kom till den dar rastplatsen for vagen som vi fardades pa var ratt smal och valdigt kurvig - anda var det en 100km vag!? Men kurvorna hade ibland andra hastigheter typ 45, 55, 65 osv.

Hursomhelst sa stod vi nu dar jag, Braedon och Jaxson mitt ute i ingenstans utan mobilteckning och fungerande bil. Laget hade heller inte markt att vi forsvunnit utan bara fortsatt kora. Vi bestamde att Braedon skulle forsoka lifta in till narmaste stad och forsoka lana en telefon dar och ringa bergaren. Vi stoppade den forsta bilen som kom. Det var ett aldre par med en husvagn. Dem stannade och Braedon kunde aka med dem till den narmasta staden. Vi bafann oss ungefar mittemellan opotiki och Gisborne typ 7,5 mil till opotiki och 7 mil till Gisborne kanske.  Sa nar Braedon tagit sig in till staden (kanske mer som en liten by) och lyckats leta upp en typ liten mataffar som annu inte hunnit stnaga for dagen (han kom dit strax efter  fyra sa de flesta affarer hade stangt) sa ringde han och sa att han skulle vilja att en bargare fran opotiki kom och hamtade oss eftersom det var at de hallet vi var pa vag. Han sa aven att han hade sin 18 manader gamla son i bilen sa att vi inte skulle behova vanta lika lange. Han lyckades sedan fa skjuts tillbaka till mig, Jaxson och bilen. Under tiden han varit borta (kanske 30-45 min) sa hade jag sett till att Jaxson var nojd och belaten. Gett han lite mat, och busat lite med honom. Men han ar valdigt snall sa det var inga storre problem.

Nar Braedon sedan kom tillbaka fick vi alla lov att vanta pa bargaren. Vi lat Jaxson rora lite pa benen eftersom det kunde ta ett tag innan bargaren kom. Sa han fick springa runt lite pa rastplatsen under uppsikt av oss. Anledningen till att vi varit i bilen tidigare var att Braedon sa till mig innan han for att jag skulle vara vaksam pa den andra mannen som var pa rastplatsen och helt lasa dorrarna. Haha det ar da man borjar tanka pa alla skrackfilmssenarier :P Sa vi satt dar med lasta dorrar ett tag men sen blev det sa varmt sa jag var tvungen att oppna min dorr (langst bort fran mannen) Efter ett tag sa akte han dock. Han lyckades fixa sin bil.

Det fanns en liten stenhog dar pa rastplatsen som JAxson tyckte var valdigt kul att leka i. Men efter ett tag sokte han sig in till bilen. Vi borde kanske anant att han tankte gora 2an. Men vi kande det i alla fall pa lukten sen. Sa vi bestamde oss ratt snabbt for att byta honom, nagot som itne uppskattades. Vi tog fram en filt och ny  bloja och allt sant sedan la vi honom pa filten. Han var verkligen inte lika nojd som han brukar men vi brydde oss inte om det utan bytte honom i alla fall. Nar vi var halkvvags klara, vilket innebar att vi rengjort honom men inte hunnot satta pa den nya blojan igen ghor vi en prutt, tva sekunder senare kommer fetaste bajset ut pa filten - ursh! Fast vi hade ratt kul at det senare.

Efter ett bra tags vantan sa kommer bergaren. Men den kommer inte fran opotiki utan fran Gisborne. Sa vi far helt enkel lov att aka tillbaka till Gisborne. Sa 1,5 timme senare ar vi tillbaka dar vi borjade igen. Vi behovde dock inte aka i bergarbilen for bilen hade bestamt sig for att kora sjalv. Men knapparna blinakde fortfarande sa bargaren akte efter oss ifall vi skulla fa stopp igen. Men vi kalrade oss fint. Val i Gisborne fick vi genom att Braedon och Kylie var AA+ medlemar (AA = bergarna) sa fick vi gratis motel i upp till 3 dar eller 3 dagars hyrbil eller en blandning av detta sa typ en dag motel + tva dagar hyrbil. Vi bokade in oss pa ett motel typ 60 meter fran campingen dar vi bott. Sedan for vi och kopte middag. Det blev indiskt - mycket gott! Vi tog sedan med oss maten och akte till Motelet. Val dar mottes vi av en dubbelsang. Sa Braedon sov pa golvet och jag fick sangen. Jaxson hade sin hopvikbara spalsang med sig.

Korbyn blev avlamnad i Cambringdge hos nagon i slakten dar och alan hade sin bil dar och lyckligtvis aven sin reservbilnyckel sa han kunde ta sig hem. (vi hade alla vaskor i var bil)

Det var bara sa surt att vi var tillbaka i Gisborne for cricketen hade slutat vid 2-tiden vilket innebar att vi hade kunnat vara hemma i clarks beach vid midnatt ungefar. Men nejda!



Sondag 5/12-2010

Korbyn spenderade dagen med pappa pa cricketplanen. Jag och Jaxson gick till plunkets teddybear picknick. Dock sa hade han inte sovit sa bra denna dag. Han sov kanske en halvtimma i vagnen men var valdigt trott och grinig dar borta sa vi stannade bara en timme sen gick vi tillbaka. Pa vagen tillbaka sa somnade han dock i vagnen sa jag tog en vanda forbi stan och kopte en glass. Galet god glass hade dem - sarskilt vaniljglassen! Sa jag gick och mumsade pa den och bara vantade pa att Jaxson skulle vakna. For han vaknar vanligtvis alltid om man har typ en glass eller natt annat gott. Men denna gang fick jag behalla min mat for mig sjalv - hander inte sa ofta sa blir varsta lyxen nar man far!

Jag gick aven en vanda forbi stranden och nar jag legat dar och solat i varmen kanske 20 minuter sa vaknade Jaxson sa vi badade en stund sen gick vi tillbaka till campingen igen.

Laget kom tillbaka och vi for ut och kakade pa kvallen. Jag kakade en skaldjursoppa med vitloksbrod - riktigt gott! Men jag madde inte sa bra senare pa kvallen. Jag vaknade vid halv ett pa natten av att jag hade ont i magen, lyckades dock somna om ratt sabbt men hade fortfarande ratt ont i magen nar jag vaknadepa morgonen.

Lordag (4/12-2010)

Idag var det Santa parade i stan - nagot som Korbyn sett fram emot hela veckan. Sa Korbyn stannade hemma med mig. Morgonen var dock ratt seg for vi var tvungna att vanta pa att Jaxson skulle vakna ur sin skonhetssomn. Vi hann dock spela massa fotboll, gora laxor, lasa, losa sudoku och massa annat innan han antligen vaknade vid halv 12. Da fickade vi lite lunch sen drog vi forst ner till stranden dar vi spenderade typ en timme i vagorna innan vi gick tillbaka och dushade av oss innan vi gick till lekparken och lekte en stund. Sen vid typ 3 tiden gick vi en promenad till stan. kopte bland annat glass och stallde oss sedan pa trottoaren och invantade paraden.
.
Vi hade turen att fa se den tva ggr. For pa vagen tillbaka motte vi paraden igen nar den var pa vag tillbaka. (bilder kommer)

Efter paraden gick vi tillbaka till campingen. Efter en stunds fotbollsspelande kom cricketlaget tillbaka. Det var inte ett lika muntert lag som kom tillbaka denna dag. Dem hade namligen haft sin forsta forlust mot hamilton (laget som bodde bredvid oss pa campingen dessutom). Dem hade tydligen spelat daligt de forsta 1,5 timmarna vilket gjort att dem forlorat. Hade dem daremot vunnit matchen hade de spelat i finalen. Nu blev det en match om tredje-fjardepris (det var 8 lag i turneringen) De tre forsta matcherna var endagsmatcher medan den sista och avgorande matchen var en tvadagarsmatch.

Laget gick som vanligt ner och badade i havet, jag stannade med Jaxson. Sedan blev det middag och idag blev det makaroner och kyckling och appelpaj till efterratt. Haha en rolig sak som hande var att Alan (den andra coachen) trodde att pasta kom fran Sverige. Sa jag fick forklara for honom att pasta ar typiskt italienskt. haha mehan var bombis pa att pasta var svenskt. Hade varit kung om vi kom pa det dock...



Tillbaka till verkligeheten (18/12-2010)

Jag har previs vart och Surfat. Galet vad kul det var! Kanns bra att jag har tva lektioer till att anvada!
Sitter hos en kompis hus och chillar for tillfallet. Ikvall blir det fodelsedagspart hos en tjej jag annu inte traffat en stund. Efter det moter jag upp familjen och vi far och kollar pa en gata som ar kand fod sin julbelysning - mysigt!
Ha det bra dar hemma! Kramar

Fredag (3/12-2010)

Jag fick sovmorgen till typ 8 idag igen. Vi hade frukost tillsammans. Korbyn skulle folja med Braedon till cricket idag sa Braedon idag sa det var bara jag och Jaxson idag. Nar Braedon och Korbyn farit till cricketen lekte vi forst en liten stund innan Jaxson gick isang igen. Han sov superlange idag till typ halv 2 innan jag blev less och vackte honom. Vi gick ner till stranden och badade lite och sen gick vi runt pa stan ett tag.

Nar laget kom tillbaka drog dem ner pa stranden igen sen nar dem kom tillbaka gick jag ner - tog med en filt och min bok och lag dar och vilade en stund - skont. Sen blev det middag - grillat lamm och korv med potatissallad och sallad och gronsaker som alltid. Till efterratt blev det fruktsallad. Sen gjorde vi inte sa mycket speciellt pa kvallen tror jag.

Det vart en relativt tidig kvall typ 10 eller sa.

Torsdag (2/12-2010)

Jag fick sovmorgon till 8 nasan - vilket ar lyx i mitt jobb! Braedon och killarna drog ivag ratt tidigt pa cricket eller vid typ 9. Vi kakade forst frukost allihopa tillsammans. Sen sa drog dem. Jaxson gick tillbaka i sang igen och jag och Korbyn hade ett par timmar att fordriva tiden med. Vi gjorde bland annat en ritning  for ett pepparkakshus som vi ska gora nar vi kommer tillbaka fran Gisborne - troligen nar korbyn far skollov. Efter det sa gjorde vi lite av Korbyns laxor, Vi raknade aven lite matte, spelade spel, smorde in oss i solkram och sag lite pa tv m.m.. Nar Jaxson antligen vaknade vid lunchtid kakade vi forst en macka sen packade vi ner mer mat och drog till Stranden. Dar badade vi och lekte i vagorna i uppemot en timme innan vi blev less och drog tillbaka till rummet for att torka och ta pa oss rena och torra klader. Vi bodde namligen pa en camping alldeles vid havet sa det var bara typ 300 meter till havet.

Efter vi badat gick vi till de tva lekplatserna som fanns alldeles vid Campingen. Dar lekte vi nog i lite over en timme. Sen nar vi kom tillbaka tror jag Jaxson somnade en ltien stund igen. Eller typ tills lageet kom tillbaka da ville han inte sova langre. De drog alla och badade i havet efter cricketen. Nar laget hade badat klart sa drog jag ner och badade, medan Bradedon passaded Jaxson. Sen blev det middag och chilla pa campingen.
Jag fick sovmorgon till 8 nasan - vilket ar lyx i mitt jobb! Braedon och killarna drog ivag ratt tidigt pa cricket eller vid typ 9. Vi kakade forst frukost allihopa tillsammans. Sen sa drog dem. Ja

Onsdag (1/12-2010)

Tidigt pa onsdagsmorgonen begav vi oss ivag mot Gisborne. Vi kakade forst alla lite frukost - toast och sen begav vi oss ivag mot Gisborne. Vart forsta stopp blev vid 8-tiden pa ett kopcenter pa vagen. Dar motte vi upp Braedons cricketlag och de tva andra vuxna som hjalper till i laget. Vi stannade ett tag pa kopcentret och manga kopte frukost, kaffe och liknande. Jag fick en kopp varm choklad.

Nar vi var klara dar begav vi oss vidare mot Gisborne. Jag spenderade mesta tiden i bilen med att lasa min bok eller barna njuta av utsikten. Vi hann gora ett stopp till i Opotaki (eller natt sant) dar vi kopte lunch. Jag kakade lasange typ. Tva timmar senare var vi framme i Gisborne sa vid typ 4 tiden kanske.

Val dar fick vi alla varsitt rum eller mer som en liten lagenhet. I vart hus sov Braedon, Korbyn, Jaxson, jag och en annan coach - Alan. Korbyn och jag sov i ett rum och Jaxson och Braedon i ett annat. Alan sov pa en bedsoffa i koket typ. Forsta kvallen gjorde vi inte sa mycket tror jag (eller jag kommer inte riktigt ihag) men vi fixade nagon middag i alla fall och sen gjorde vi en tidig kvall. I alla fall var tanken sa... Men Jaxson ville inte ga i sang. Sa Braedon stannade uppe med honom ett bra tag innan han fick ga i sang,
TidigPa onsdagsmorgoneBraed

Tisdag (30/11-2010)

Dagen borjade som vanligt. Jag gjorde Korbyn redo for skolan, fixade lucnh m.m och sag till att han kom ivag i tid. Sen gav jag Jaxson frukost, lekte lite med han innan han tog en liten tupplur. Medan stadade jag, satt ltie vid datorn, laste lite i min bok, lekte mer med Jaxson nar han vaknade upp, fixade lunch m.m sen var Jaxson sa trott sa la han i sang ett tag igen och han somnade direkt.

Strax innan 3 ringde braedon och sa att Han skulle bli sen hem fran jobbet, sa darfor skulle jag Jaxson och Korbyn mota han vid avfarten till motorvagen. Vi skulle aven ta med oss deras gamla granne Kevin som sedan skulle kora Braedons bil hem. Sa jag fick lov att packa in alla saker i bilen. Romelia kom och lamnade av Korbyn som hade varit hos dem efter skolan. Jag vackte Jaxson och gjorde honom i ordning. Sen hamtade vi upp Kevin, tankade och akte och motte upp Braedon.

Braedon hade ett mote halv 6 i Hamilton. Men han kom dit vid typ sex-tiden.Sa vi lamnade av honom pa vagen sen fortsatte vi till Cambridge. Vi akte hem till barnens farmor och farfar dar vi fick middag (hamburgare). Vi hann aven stutsa massa pa deras stutsmatta och mycket mer. Elelr egentligen tror jag inte att det ar farmor och farfars stutsmatta, utan braedons syster Mandy och hennes mans. Dem bor namligen hemma hos farfar och farmor och hyr for tillfallet ut sitt eget hus for att tjana pengar till att bygga ett nytt hus.

Efter middagen begav vi oss vidare till mormor och morfaderns hus nagra kvarter bort. Dar spenderade vi natten.



Måndag (29/11-2010)

På måndagen hade jag bara en vanlig jobbdag. Jaxson var på Day care så var en rätt lugn dag.


Söndag (28/11-2010)

 

Vi tog alla lite av en sovmorgon. Så vi missade en gaiser som hade ett dagligt utbrott varje dag klockan 10.15. Jag får kanske ta det när mamma och pappa kommer på besök för tänkte nämligen ta med er till rotorua - haha den staden lukar ruttna ägg! :P Inte så bra om man fortfarande mår lite illa! Men det blev bättre framåt kvällen som tur var.

Eftersom vi inte kände att det var värt att betala 150 kronor för att besöka en gaiser som vi inte ens kanske skulle få se utbrottet på begav vi oss iväg för att hitta något annat vukaniskt att besöka. Tanken var att vi skulle följas åt men det slutade med att vår bil med 4 pers och den andra bilen med 7 pers delade upp oss och besökte olika ställen.

Detta ställe besökte vi:

Vi gick en självguidad vandrartur på ca 2,5 timmar

 

Efteråt möttes vi alla upp för glass innan vi återigen delade upp oss i bilar och körde hem. Jag hoppade dock av i Cambridge där Braedon, Korbyn och Jaxson befann sig och åkte sedan hem med dem. Det blev lättare så istället för att Kylie kulle göra 20-25 minuter till Papakura för att hämta mig och sedan köra tillbaka igen. Dessutom fick jag ju träffa deras farmor och farfar samt moster och morbror och 3 av deras kusiner igen. Dem har en väldigt trevlig släkt och jag trivs jättebra i familjen här också! Dom är verkligen hur schyssta som helst så nu behöver inte oroa er!


Lördag (27/11-2010)

Jag vaknade igen vid 6 tiden av att folk började springa in och ut ur rummet mycket på grund av att det var en cykeltävling i Taupo den helgen och första starten för de bästa cyklisterna var 07.15 och vi hade en i vårt rum som skulle cykla med proffsen. Han kom dock tillbaka innan vi ens han åka vid typ halv 8 för att hans cykel hade pajjat så det skulle ta 15 min att fixa, under tiden skulle han dock tappa ledargryuppen vilket skulle göra det mycket svårare att hålla tempot så det var inte värt att fortsätta. Han hade nämligen ett bröllop att hinna i tid till dessutom så han skulle nog inte hunnit heller om han lagat cykeln.

Jag mådde dock inte så bra på morgonen. Men lyckades få i mig en kopp te samt en halv banan. Tankte att det kunde vara bra att ha något i magen innan jag skulle hoppa ut ur ett flygplan. För även om jag inte mådde sa bra så skulle jag definitivt hoppa fallskärm! Det var ju något som jag verkligen sett fram emot. Som tur var fick jag nått piller av Jenny (en amerikansk tjej som jag delade hostel med) precis innan skjutsen till fallskrämshoppningen kom. Så när vi anlände till fallskrämshoppningen mådde jag mycket bättre.

Väl där fick vi information om vilka paket vi kunde köpa. dvs om vi ville ha bilder, filmer och massa annat. Jag valde ett silverpaket som innehöll massa bilder och en film från när jag hoppar. Så alla som vill är välkomna hem till mig för filmvisning när jag kommer hem! :)

När vi väl valt vårt paket (om man ville ha något) så gick allt väldigt fort. De gav oss lite tid att gå på toa (knappt) innan det ropade upp namnen på de första som skulle hoppa. Jag var i den första gruppen tillsammans med 2 andra tjejer från vår grupp. Vi var totalt 5 personen (men typ 15 i flygplanet som sedan begav sig upp i luften)

Nina, jag och Jer. De tre tjejerna från vår grupp som började hoppa:

När våra namn väl ropats upp gick allt väldigt snabbt. Vi tog på oss kläderna som vi skulle hoppa i, blev presenterade för vår instruktör som vi skulle hoppa med samt tog kort. Vi fick även se en video som visade hur vi skulle göra när vi hoppade, vad vi skulle tänka på m.m. Jag lyckades tyvärr missa typ hela den men fick en snabb genomgång av min instruktör på typ 15 sek. Efter typ 15 min satt vi alla i planet på väg upp i luften.

Det tog ett tag att komma upp till 15000 fett (tror det är typ 5000 meter) I början pratade alla på rätt mycket men när det började närma sig för oss att hoppa kunde man känna spänningen i planet. Först då började jag bli lite nervös. Men jag var fortfarande mest galet laddad och taggad! Jag trodde jag skulle vara mycket mer nervös än jag var, men jag var bara taggad till 1000!

Jag var sist ut ur planet sa fick först se alla andra bokstavligen försvinna ut ur planet innan det var dags för min tur.

Alla fick ta en avskedsbild innan de lämnade planet.

Att hoppa fallskräm var en otrolig känsla. Jag kan inte riktigt beskriva hur det kändes. Det är galet hur fort man faller. Jag fattade det första när killen som filmade mig (separat fallskräm) bokstavligen försvann när vi fällde ut vår fallskärm. Han bara fortsatte falla och redan efter typ 1 sekund kunde man knappt se honom längre! Jag föll för övrigt 60 sekunders fritt fall innan vi fällde ut fallskärmen. Jag har för mig att man inte fattar att man faller det första 15 sekunderna, men sen så. Det är i alla fall en otroligt härlig känsla så om ni får chansen så borde ni prova det. Det enda som störde mig lite var att jag hade nått som hände löst någonstans (typ ett snöre eller så) så det slog hela tiden i mitt ansikte, på min läpp så när jag kom ner hade jag en blå fläskläpp :P Landningen gick bra också föresten och jag behövde inte lösa ut min reservfallskärm!

Efter att vi hoppat fallskräm fick vi lov att vänta på den andra gruppen fallskrämshoppare. Det var 5 andra tjejer som också hoppade. Några av dem hoppade dock på den lägre höjden på 12000 feet.

När alla hade hoppat var vi redo att bege oss vidare. Vi åkte och käkade något först. Blev en sallad för mig men min mage var fortfarande inte bra och jag hade ingen direkt apetit men lyckades få i mig nästan halva. Efter det begav vi oss vidare till forsränning. Vi klände alla 8 in oss i en bil för 7stycken men det gick bara fint. Jag och en annan tjej delade bagageutrymmet så vi hade massor med plats!

 

forsränning:

Efter forsränningen fick vi mackor och ta och sen begav vi oss iväg tillbaka. På vägen stannde vi för att hoppa ner från en klippa som vi fått tips om av dem på forsränningen. haha mitt i en kurva bakom denns skylten fanns 8 meters hoppet som vi blivit tipsade om. Inget ställe man precis skulle stannat på annars!

Vattnet var så klart att det var helt sjukt. Det var så klart att det såg ut att vara typ 1 meter sjupt trots att det säkert var typ 5 meter. Vi såg en rätt hyfsad fisk simma omkring samt massa spigg. Det var kanske 8 meters hopp. NICE!

Efter det begav vi oss tillbaka till tauop för att hämta upp de andra tjejerna och möta dem vid deras bil. Sen begav vi oss alla till rotorua där vi skulle spendera natten och följande dag. Väl där begav sig några av tjejerna sig ut på middag medan jag och några andra var rätt så nöjda efter mackor och te och chillade på hostelet med te och lite lunchbarer och frukt.


suck

Jag vet att jag e superseg pa att uppdatera bloggen. Men min dator vill inte riktigt fungerar som den ska. Min nya laddare fungerar inte som den ska... Den fungerade f;rsta gangen jag laddade datorn och efter det har den fungerat en gang. Just nu fungerar den inte sa kan inte anvanda min  egen dator. Dessutom sa fungerar inte internet pa min dator heller av nagon konstig anledning...Sa for tillfallet sitter jag vid familjens dator. Men de har inte alla bokstaver. Men jag hann ladda upp den text jag hittills skrivit pa min dator samt lite bilder innan jag stangde av den igen. Jag jobbar fortfarande pa att uppdatera er men det tar lite tid och tid ar inte nagot jag haft mycket av pa senaste tiden. Dessutom ar det sa fint vader ute sa jag vill helst inte sitta vid datorn alls men jag brande mig i solen igar sa idag passar utmarkt for att uppdatera er eftersdom ajg helst inte bor vara i solen i alla fall!

Fredag kväll (26/11-2010)

När vi alla hade checkat in på våra respektive hostel möttes vi upp för att käka middag. Vi delade dock upp oss på två olika ställen. Det är svårt att komma överens om ett enda ställe när man är 11 stycken. Jag och 4 andra tjejer gick och käkade buffe. Några av oss hade köpt det innan så vi fick det för halva priset så det var även billigare än att bara köpa en portion mat på ett vanligt ställe. Det var hur mycket mat som helst att välja på. De hade delat maten i fyra olika stationer. Första stationen var förrätter, samt en del efterrätter, haha. Men de hade typ sushi, krabbkakor, musslor, räkor i sås, pastasallad, potatissallad samt fruktsallad och muffins m.m.

På den andra stationen kunde man plocka på olika ingredienser i en skål sen stekte dem upp det åt än. De hade massor av olika grönsaker, säkert 20 olika. Samt massor av olika kött, fisk och skaldjur. De hade bland annat musslor, räkor, crabfish, små bläckfiskar med tentaklerna kvar(!), kyckling och kött både neutrala och i starkade kryddning samt lite annat.

Den tredje stationen var full med varm färdiglagad mat. dvs typ massor av friterad mat men även köttbullar. Dom smakade dock inte alls gott! Jag blev först hur glad som helst när jag såg köttbullar. För jag saknar verkligen det! Men de smakade typ konserverat, inge gott!

Sen hade de en station där de gjorde pannkakor (typ engelska tjocka, runda små pannkakor) som man kunde få mjukglass och sås på. Eller så kunde man bara äta glass, vilket jag gjorde.

Det var god mat i alla fall! När jag sen kom tillbaka till vårt hostel. Där jag och en annan tjej från vårt gäng bodde så kan jag lova att jag var rätt trött. Jag hade trots allt klivit upp typ 5 på morgonen och det hade varit en lång dag. Man bli faktiskt väldigt trött av att åka bil även om man inte gör särskilt mycket. Så jag tror vi båda somnade vid typ 22.00-22.30. Jag vaknade sedan vid ett-tiden av att jag hade jätteont i magen! Och jag vet att det inte för för att jag käkat för mycket. För jag åt inte så pass mycket, samt att man känner sånt. Men jag mådde så dåligt att det kändes som om jag skulle spy. Så mellan ett och två spenderade jag mesta tiden i badrummet. Sedan gick jag tillbaka i sängen och låg där, typ tittade i taket och försökte att tänka på allt utom min mage gjorde ont och det faktum att jag skulle hoppa fallskärm imorgon. För jag hade verkligen sett fram emot det, så jag hoppades bara att jag skulle må bra tills dess. Jag tror jag slumrade till en aning där innan fem...


RSS 2.0