Glow worm cave Waitomo (Måndag 18/04/2011)

Efter att ha tittat på Kiwi fåglarna och allt annat i Kiwi house klart begav vi oss vidare till Waitomo glow worm cave. Liksom i Kiwi house fick man inte ta bilder inne i grottan. Men jag lyckades hitta några på nätet:



Det är maskar som händer i taket. Från långt håll ser det ut som en stjärnhimmel. Mycket vackert! Fast det är egentligen maskarnas avföringssystem som gör att dem lyser. Att dem lyser gör att de lockar till sig insekter inne i grottan eftersom de som ni säkert vet drar sig till ljuset. Så på så sätt jagar dem. Rätt slappt! Men om det blir för mycket ljus eller ljud i grottan så släcker maskarna sitt ljus. Vi fick först en guidad tur med en riktig kul filur sen tog vi oss ner i botten på grottan från vart vi kunde se lysmaskarna och sedan fick vi även en båttur genom grottan för att kunna se dem ännu bättre samt ta oss ut.





Mamma och pappa efter att de tagit sig ut igen.

(Om ni känner igen fakta från detta inlägg och har för er att ni hört mig säga det förut så har ni rätt jag var nämligen i samma grotta, annan del dock, och gjorde black water rafting i november)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0