Kiwi fåglar (Måndag 18/04/2011)

På måndagen var tanken att vi skulle ha en lugn dag i Auckland för att mellanlanda lite mellan alla resor men det var super dimmigt ute och det regnade samt blåste rätt bra. Vilket för vår del innebar att det inte var någon ide att gå upp i skytower som var en del i dagens plan. Det var dessutom så blåsigt att det inte ens var säkert att färgan skulle gå. Som tur var hade vi fått hjälp av Braedon kvällen innan att planera vår resa söderut. Så vi hade skrivit ut alla resvägar så vi hade kartor och vägbeskrivningar. Vi hade en lista på massa saker vi kunde göra längs vägen. Det enda som saknades var någonstans att bo. Men det ordna jag på morgonen jämsides med frukost, och packning. När allt var klart vid 10-tiden bar vi oss iväg.

Vårt första stopp blev ett litet café i Otorohanga för lunch. Efter det begav vi oss vidare till Kiwi house, även det i Otorohanga. Kiwi house är ett hus där de har kiwifåglar men även massor av andra djur typ ödlor och sjukt mycket ändra fåglar. Vi hade perfekt timing dit och kom 20 minuter innan de skulle mata kiwi fåglarna. Eftersom kiwifåglar är nattdjur så har de dem i ett mörkt rum. De kunde inte vara i samma bur utan skulle då ha dödat varanade för de vill ha sitt eget territorium så därför hade de avgränsat buren i två delar (de hade två fåglar). Vi var inte tillåtna att ta kort där inne. Men måste dock säga att kiwi fåglarna var grymt söta. När det vart matdags påminde kiwi fåglarna om den där fågeln i kalle anka på julafton som inte kan sitta still.


bild från google.

Lite info som jag kommer ihåg om kiwifåglar. De kan som ni kanske förstår inte flyga. De har väldigt dålig syn men deras luktsinne är däremot excelent! För att försvara sig mot rovdjur och fiender sparkas och bits dem, och de kan sparkas rätt hårt fick vi se.

Men det var en riktigt kul upplevelse. Hittills har jag ju bara sett överkörda kiwifåglar längs vägen... inte lika kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0