Söndag

På söndagen ställde vi klockan på 04.00 så att vi skulle hinna ta oss ut till Cape Reinga(där de två haven möts) innan solen gick upp, så att vi skulle få se soluppgången där. Vi bodde ca 20km från Cape Reinga och på den krokiga vägen så tog det ca 30 minuter att köra.

När vi väl kom dit så blåste det rätt kallt. Jag tror alla hade för lite kläder, men jag var en av oss som var bäst klädd. Vi satt länge och väntade på att solen skulle gå upp. Vi märkte att det blev ljusare och ljusare och vi insåg att solen gick upp på andra sidan en jättestor kulle. Så där satt vi i mörkret tidigt på morgonen och huttrade i kylan, utan att ens få se solen gå upp.

Men det var rätt mysigt ändå. Vi sjutiden kanske kom vi dock på att vi hade filtar i bilen så vi hämtade dem, lite chips och kakor. Blev en fin fin frukost, eller inte!



Det blev ljusare och ljusare allt eftersom

Gänget. uppifrån f.v: Constence, Gill, Karolin, Jag, chipsen och Linda tog fotot.


Sen åkte vi tillbaka till vårt hostel och jag och Linda gick och la oss och sov ca två timmar igen, medan tyskarna åkte tillbaka till Cape Reinga och sedan ut till Sanddynerna, två ställen som vi skulle till sen igen.

När vi vaknade så åkte vi som sagt tillbaka till Cape Reinga för vi ville alla se det i dagsljus också.


Jag och Linda gick på en liten promenad ut till en liten udde från vart man fick utsikt över havet och en fin strand.


Sen åkte vi vidare till sanddynerna.

Vi gick upp för vad som kändes som ett berg av sand. Det syns dåligt på bilden hur brant och högt det verkligen var och dessutom hade vi nästan inget vatten kvar. Men vi köpte sen efter vägen.


Efter det åkte vi till en strand. Wohoo vatten. Det var skönt att svalka fötterna och benen lite i värmen!


Sen åkte vi till ett JÄTTESTORT träd. Jag hoppas ni kan se hur stort det verkligen är! De hade stigar som man var tvungen att följa när man tittade på det. För tydligen var rötterna jättesköra trots storleken på trädet så om man gick utanför stigen kunde trädet dö!


Efter det begav vi oss av mot hostelet som vi bokat. Vi möttes dock av något som såg ut som en fallfärdig lada, så vi bestämde oss för att köra vidare i hopp om att hitta ett annat hostel att spendera natten på. Vi hittade tillslut ett i Dargaville vid 9-tiden på kvällen. Då var alla jättetrötta men främst hungriga - för vi hade inte käkat något sedan två - då vi hade glasspaus. Så vi for och käkade på en restaurag där jag åt en jättegod chicken tikka masala!


Vår resrutt för Söndagen:

Kommentarer
Postat av: Berit

Det måste vara magiskt att får se soluppgången vid Cape Reinga.Otur att kullen skulle skymma men mysigt ändå.Jätteträdet var fascinerande att se.Kan det vara en art av världens största träd General Sherman som växer i Kalifornien .Tror även att trädet finns i NZ.Gigantiskt att stå vid ett sådant träd och känna sig som en liten myra.

2010-10-28 @ 09:14:23
Postat av: Madde

Wow, vad coolt det där jätteträdet var :D

2010-11-01 @ 17:44:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0